gri-npi
06.05.14, 22:23
Niedługo robię komunię w domu, będzie obiad, potem jakieś sałatki i zakąski na zimno, na koniec ciasto i tort. Alkoholu nie miałam w planach, chociaż nie jestem jakąś tam przeciwniczką ale generalnie ja nie piję, potrafię dobrze bawić się również bez alkoholu. Koleżanka powiedziała mi ostatnio, że bez alkoholu to "goście mi szybko uciekną". Zaczęłam się nad tym zastanawiać i rzeczywiście po obiedzie goście będą najedzeni, ja im "zagryskę" typu sałatki i zakąski postawie a tu nie ma alkoholu(?). Mi jako osobie pijącej okazjonalnie by to nie przeszkadzało, ale niestety cześć rodziny lubi sobie drinkować i rzeczywiście najedzeni po obiedzie mogą być znudzeni i szybko uciekną. Niektórzy przylatują z daleka, zależy mi by trochę posiedzieli... Jak to zorganizować bez alkoholu by za szybko nie uciekli?A może postawić jakieś wino? Jak u Was wyglądała komunia?Od razu po obiedzie były sałatki i zakąski czy po jakimś czasie?Czy goście lubiący wypić szybko pouciekali jak zobaczyli ze nie ma alkoholu?