08.05.14, 09:43
Jakie macie objawy i ile trwa?
U mnie zaczyna się łagodnie, na ok. 3-4 dni PRZED, po prostu jestem bardziej zmęczona i drażliwa. Mój chłop już na tym etapie rozpoznaje 'wroga'. Później włącza się agresja, w sensie złe myślenie o innych, ocenianie itp. Chronię rodzinę wchodząc na forum. tongue_out Na kilka godzin przed okresem drażni mnie wszystko i chce mi się płakać, czuję, że nikt mnie nie rozumie big_grin Drażni mnie np sposób... oddychania L. i uważam, że robi mi to na złość big_grin
Ostatnio najdelikatniej jak mógł spytał, czy to można leczyć smile Nie wiem, spytam ginekologa przy okazji smile
Obserwuj wątek
    • tabakierka2 Re: PMS! 08.05.14, 09:48
      chyba podobne mam objawy do Twoich + poczucie bezsensu istnienia...
    • anika772 Re: PMS! 08.05.14, 09:50
      Mam bardzo podobnie, plus jeden dzień PRZED włącza mi się jakaś bulimia! Nie znoszę mieć PMS, co za utrapienie!
      Można pewnie brać pigułki, ale wtedy szlag trafiłby piękne dni okołoowulacyjne; do tego masa innych niekorzystnych rzeczy.
      • naomi19 Re: PMS! 08.05.14, 09:53
        piękne dni okołoowulacyjne;
        big_grin
        no tak, coś za coś
        • anika772 Re: PMS! 08.05.14, 09:54
          smile Okołoowulacyjnych nie oddam, nawet za pozbycie się PMS!
    • cosmetic.wipes Re: PMS! 08.05.14, 09:54
      Nie miewam PMS-a.

Chociaż nie, podobno mam permanentniebig_grin
      • lucadimontezemolo Re: PMS! 08.05.14, 10:12
        Raz na kilka miesięcy , tuż przed okresem mam wzmożony apetyt. I tyle. Żadnych innych objawów, a w szczególności agresji czy poddenerwowania nie mam.
    • pade Re: PMS! 08.05.14, 10:43
      można leczyćsmile
      magnez ale lek, nie suplement,
      witamina b6, dodatkowo
      oeparol femina, ma w składzie olej z wiesiołka i lniany
      • naomi19 Re: PMS! 08.05.14, 10:45
        sama ma się tak kurować, czy jednak w porozumieniu z lekarzem? cały miesiąc to wszystko czy może tylko w TYM czasie? smile
        • pade Re: PMS! 08.05.14, 15:55
          Jak uważaszsmile
          Mnie niestety żaden ginekolog nie pomógł, jedynie co proponował to anty, a ja akurat nie mogę brać.
          Ostatnio zdesperowana i wściekła totalnie (a mam pms prawie dwa tygodnie, nie to co Ty), znowu poszperałam w necie, wyczytałam i poleciałam do apteki. Minął miesiąc a pmsa jak nie ma, tak nie masmile Nareszcie...po tylu latach...big_grin
          biorę magnelek 2 x1, jedną b6 i 2x1 oeparol, codziennie
          magnez w ogóle słabo się wchłania i szybko wypłukuje, wit b6 to samo, a olej z wiesiołka i lniany jest bardzo zdrowy
          • katja.katja Re: PMS! 07.12.18, 08:48
            Ja piszę ku przestrodze, jednorazowo kupiłam kapsułki z olejek z wiesiołka (cykle mam regularne), brałam nawet nieco mniej niż było w ulotce, nie dość, że cyce mało mi nie pękły na pół to jeszcze po raz pierwszy od lat okres się spóźnił o jakiś tydzień. Odstawiłam w cholerę.
        • turzyca Re: PMS! 07.12.18, 09:04
          Wiesz, na szczęście przedawkowanie magnezu objawia się częstszymi wizytami w kibelku, więc magnez możesz zacząć brać na własną rękę. Mi pomaga. Nawet i w postaci suplementu.
    • jak_matrioszka Re: PMS! 08.05.14, 12:27
      U mnie PMS zaczyna sie od tego ze trace umiejetnosc gotowania - zrobienie makaronu z sosem ze sloika przekracza moje mozliwosci. Jest to na tyle irytujace uczucie, ze chodze naladowana jak messerschmitt, a do kontaktow ze mna potrzeba dobrze wytrenowanego negocjatora. PMS trwa tydzien d dziesieciu dni, przechodzi noca i po prostu ktoregos dnia budze sie calkiem sprawna smile I tak az do nastepnego razu...
    • to_ja_tola Re: PMS! 08.05.14, 12:37
      mnie wkurza wszystko
      Wyzywam zazwyczaj na bajzel w chacie itp wink

Chociaż mam tak,że wqrwia mnie wiele rzeczy.Niestety jest to widoczne,bo znajomi porafią skwitować moje narzekanie:"już miej ten okres"smile
      Zdaję sobie sprawę,że jestem wtedy wkurzajaca,delikatnie mówiąc wink
    • daga_j Re: PMS! 08.05.14, 13:03
      Ja najwyżej dzień przed mam jakieś gorsze nastroje, ale najbardziej nie lubię pierwszego dnia okresu, bo zwykle mocno boli mnie wtedy głowa oraz denerwuje mnie ciągłe zmienianie podpasek i niemożność niektórych aktywności. A mój mąż nie orientuje się kiedy mam okres mimo iż regularnie wychodząc z łazienki kursuję do kosza na śmieci, według mnie to jest ewidentne, ale on jak mu nie powiem to nie zgadnie.
      • katja.katja Re: PMS! 07.12.18, 08:46
        U mnie pierwszy dzień to okres ulgi bo już nie jestem w...wiona ani smutna. Nic mnie nie boli, krwawienie obfite, ale spokojnie jeden tampon starcza na 3-4 godziny więc dramatu nie ma.
        Podpaski dla mnie są niechlujne i niewygodne, nie ma to jak tampon, bielizna czyściutka, nic nie śmierdzi, nic nie widać, spłukujesz spokojnie w toalecie.
    • mallard Re: PMS! 08.05.14, 15:48
      naomi19 napisała:

> Ostatnio najdelikatniej jak mógł spytał, czy to można leczyć

W którym szpitalu leży ? Chciałbym go odwiedzić. wink
      • bigzaganiacz Re: PMS! 07.12.18, 09:59
        W którym szpitalu leży ? Chciałbym go odwiedzić. wink

bawi cie to? , ustawiasz sie w pozycji jakeigos pod pantofla co jest wrecz zalosne
        chca rownosci parytetow stanowisk i nie wiadomo czego jeszcze
        nalezy wiec wymagac zeby zachowywaly sie jak ludzie
    • mc30 Re: PMS! 08.05.14, 16:04
      u mnie najbardziej uciążliwe w PMSie jest to, ze mam wtedy czarnowidztwo i nastroje depresyjne
      przez kilka dni przed
      im czarniej zaczynam postrzegać swiat,tym bardziej wiem, co się zbliża wink
    • spanish_fly Re: PMS! 07.12.18, 08:07
      PMS nie mam, w sensie, że zanim zacznie mi się miesiączka czuję się bardzo dobrze. Fatalny jest za to ten dzień największego krwawienia i skurczów - jestem wkurwiona i płaczliwa bez powodu, wszystko od pasa w dół mnie boli i ciągnie, krwawienie doprowadza mnie do szału, bo zawsze coś poplamię, chociaż co godzinę zmieniam podpaski i po domu chodzę z kocykiem, który sobie podkładam pod tyłek za każdym razem jak siadam. Na psychikę dobrze mi robi wtedy jedynie marihuana, niestety u nas nielegalna. Zastanawiałam się nawet ostatnio czy lekarz nie wypisałby mi recepty z takiego wskazania. Podobno po nowym roku ma się pojawić w aptekach.
    • katja.katja Re: PMS! 07.12.18, 08:35
      Mam tak samo, bardziej w kierunku depresji i złych myśli.
      Plus apetyt głównie na słone (ostatnio zapychałam się kromkami chleba z masłem i łyżeczką soli). Myślę, że pomógłby mi regularny seks, ale cóż sad
      Na chwilę przed (1-3 dni) mam przypływ sił witaminalnych (u mnie na codzień w zaniku) i wszystko dokładnie sprzątam, czyszczę, robię zaległości itp.
    • 35wcieniu Re: PMS! 07.12.18, 11:05
      Do d... sobie radzisz, jak nawet spamować nie umiesz inaczej niż wyciągając wątki sprzed lat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka