Dodaj do ulubionych

Dlaczego publiczna krytyka pana Kiełbasy was boli?

11.05.14, 14:05
Tak abstrahując już od głównego wątku, cz pani kiełbasie należy się tolerancja czy ostracyzm itp. itd. to czemu was tak bolą komentarze na jej temat ?
Przecież to nie jest ani kobieta z problemem hormonalnym, ani facet po operacji zmiany płci ani ukrywający się transwestyta. To jest facet, który z pełną świadomością tego co robi, wziął udział w ogólnoeuropejskim konkursie przebrany za babkę i jeszcze sobie brodę dokleił. Wiedział doskonale co robi, zrobił to celowo dla show i rozgłosu, wiedząc że nie występuje w nocnym klubie dla amarorów takiej rorywki tylko przed milionami ludzi. Dlatego, nie widzę powodu, by ludzie którym taki rodzaj osobowości scenicznej nie mieli prawa się wypowiedzieć.
Obserwuj wątek
    • morgen_stern Re: Dlaczego publiczna krytyka pana Kiełbasy was 11.05.14, 14:13
      Czas na przerwę od ematki i netu w ogóle. Ekscytacja tematem "baba z brodą" sięgnęła kresu mojej wytrzymałości. Gdzie nie wejdę, wszędzie to samo. Macie ludzie coś z głową, albo was to prostu ekstremalnie podnieca, nie widzę innego wytłumaczenia. Idę oglądać Masterchefa smile
      • hipinka Re: Dlaczego publiczna krytyka pana Kiełbasy was 11.05.14, 14:50
        żeby to choć jeszcze był kawał z brodą to tak - można w większych ilościach
        ale baba z brodą w kółko to już nudne
    • wyznawczyni_wielkiego_czerwia [...] 11.05.14, 14:20
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • vre-sna Re: Dlaczego publiczna krytyka pana Kiełbasy was 11.05.14, 14:39
        Aha, nie ma znaczenia.
        Dziś wszystko ma znaczenie, kontekst i tło.
        Gdyby nie miało to nie miałby brody.
        Wiedział co zrobić, oprócz spiewu, żeby zaistnieć.
        • vilez Re: Dlaczego publiczna krytyka pana Kiełbasy was 11.05.14, 14:45
          Skoro wszystko ma znaczenie, to brak brody również.
          • wioskowy_glupek Re: Dlaczego publiczna krytyka pana Kiełbasy was 11.05.14, 15:11
            Brak brody u faceta, nie ma żadnego znaczenia dla odbioru piosenki. W przypadku tego pana nie piosenka była oceniana. Straciłam jakieś 4 min z życia i posłuchałam tej piosenki i przyznaję, że głos ma dobry ale piosenka była nieciekawa i smętna. Nie miałaby szans na wygraną gdyby nie osoba wykonawcy.
            • vilez Re: Dlaczego publiczna krytyka pana Kiełbasy was 11.05.14, 15:33
              Możesz mówić tylko za siebie. Inni maja inny gust, jak widać.
              • wioskowy_glupek Re: Dlaczego publiczna krytyka pana Kiełbasy was 11.05.14, 20:01
                No raczej nie inny skoro widzowie głosowali inaczej niż dżury jak mawia Joanna Krupa
            • vre-sna Re: Dlaczego publiczna krytyka pana Kiełbasy was 11.05.14, 15:39
              Wykazał się pewną kreacją. Może boleć jakość czy też wydźwięk, ale sposób imponuje mi chociaż odrzucam estetykę. Nie podobają mi się kobiety z brodą, więc ta kreacja nie była in plus w odniesieniu do całości.
      • vre-sna Re: Dlaczego publiczna krytyka pana Kiełbasy was 11.05.14, 14:49
        Poza tym, to do WWC, deprecjonujesz występ pomijając jego artystyczne emploi. Całość jest istotna, integralnie.
      • d.o.s.i.a Re: Dlaczego publiczna krytyka pana Kiełbasy was 11.05.14, 16:38
        A gdyby na scenie wystapila kobieta z zapuszczonym wasem i owlosionymi nogami to tez bys sluchala piosenki i na wyglad nie patrzyla?
        Ja na Conchite reaguje tak jak zareagowalabym na kazda odstrzelona kobiete, ktora zapomniala o depilatorze. Tak jak nie toleruje owlosionych nog i pach, albo wlosow lonowych wychodzacych spod kostiumu kapielowego, tak samo brzydze sie broda u kobiety.
        • lily-evans01 Re: Dlaczego publiczna krytyka pana Kiełbasy was 11.05.14, 19:39
          No, jakby wystąpiła jakaś harcorowa rockmanka bez cienia depilacji, ze splątaną fryzurą, za to ze świetnym głosem, dobrą piosenką i dobrze dopracowanym grunge'owym wizerunkiem - to bym chętnie posłuchała. A wizerunek tejże rockmanki, choć nie podoba mi się specjalnie, byłby dla mnie zgodny z wykonywaną muzyką i tyle.
          • d.o.s.i.a Re: Dlaczego publiczna krytyka pana Kiełbasy was 11.05.14, 19:54
            Ale dlaczego od razu rokowa zbuntowana? Dlaczego nie diva w ckliwej piosence z gaszczem pod pachami? Albo przasna dzieweczka z harfa i chaszczami na nogach? Albo skapo ubrana tancerka z gaszczem miedzy nogami? Juz widze jak sluchasz z przyjemnoscia. Oczywiscie nikt nikomu nie broni sie nie golic ale jak mi wyjezdza diwa z zarostem to mnie zbiera na wymioty, dokladnie TAK SAMO jak kazdy inny gaszcz u kobiety.
    • kkalipso Re: Dlaczego publiczna krytyka pana Kiełbasy was 11.05.14, 14:55
      Ja osobiście mam to gdzieś, jedyne co mnie drażni to to, że wygrał.

Za rok trzeba wysłać jakiegoś pederastę, może wtedy wygramy.
      • bei Re: Dlaczego publiczna krytyka pana Kiełbasy was 11.05.14, 14:58
        No cóż-artysta, doskonale zdawał sobie sprawę, ze sztuka ma budzić emocje- niekoniecznie te dobresmile
        Udało się, prawda?
        Nie mówię o wygranej ale o emocjachsmile
      • morgen_stern Re: Dlaczego publiczna krytyka pana Kiełbasy was 11.05.14, 14:59
        "Pederasta" już był big_grin
        • kkalipso Re: Dlaczego publiczna krytyka pana Kiełbasy was 11.05.14, 15:01
          Że co? Kiedy ?
          • triss_merigold6 Re: Dlaczego publiczna krytyka pana Kiełbasy was 11.05.14, 15:37
            Piasek.
            • kkalipso Re: Dlaczego publiczna krytyka pana Kiełbasy was 11.05.14, 17:57
              Brak tam odpowiedniej charakteryzacji.
          • bachtin Re: Dlaczego publiczna krytyka pana Kiełbasy was 11.05.14, 15:37
            Piasek.
      • vilez Re: Dlaczego publiczna krytyka pana Kiełbasy was 11.05.14, 15:34
        > Ja osobiście mam to gdzieś, jedyne co mnie drażni to to, że wygrał.

A czemu?
        • misterni Zapewne dlatego, że ma to gdzieś ;) 11.05.14, 16:28
          vilez napisała:

A czemu?
        • kkalipso Re: Dlaczego publiczna krytyka pana Kiełbasy was 11.05.14, 17:53
          Bo nie zasłużył. Gdyby nie ta broda to większość na papierosa by wyszła w trakcie jego występu.
    • laquinta Re: Dlaczego publiczna krytyka pana Kiełbasy was 11.05.14, 15:17
      wioskowy_glupek napisała:

> Tak abstrahując już od głównego wątku, cz pani kiełbasie należy się tolerancja
      > czy ostracyzm itp. itd. to czemu was tak bolą komentarze na jej temat ?

Mnie nie bola. Obejrzalam przed chwila na pierwszej stronie gazety wystep tej pani z broda.
      Bardzo mi się podobal i dość wzruszyl. Jednak rozumiem, ze inni mogą miec mieszane uczucia, a nwet dość jednoznaczne np. uczucie obrzydzenia.
    • vilez Re: Dlaczego publiczna krytyka pana Kiełbasy was 11.05.14, 15:35
      Mnie boli homofobia.
      • gazeta_mi_placi Re: Dlaczego publiczna krytyka pana Kiełbasy was 11.05.14, 15:38
        A mnie stopy.
        • vilez Re: Dlaczego publiczna krytyka pana Kiełbasy was 11.05.14, 15:40
          To załóż wątek.
          • gazeta_mi_placi Re: Dlaczego publiczna krytyka pana Kiełbasy was 11.05.14, 15:42
            O homofobii czy stopach?
            • vilez Re: Dlaczego publiczna krytyka pana Kiełbasy was 11.05.14, 15:47
              A o czym chcesz. Ale się nie wcinaj innym bez sensu.
              • gazeta_mi_placi Re: Dlaczego publiczna krytyka pana Kiełbasy was 11.05.14, 19:50
                Bo co? To publiczne forum, załóż własne prywatne i daj mi tam bana big_grin
      • wioskowy_glupek Re: Dlaczego publiczna krytyka pana Kiełbasy was 11.05.14, 15:42
        Mnie też, tylko że niechęć do przebieranica z brodą nie ma nic wspólnego z niechęcią do gejów.
        • antyk-acap Re: Dlaczego publiczna krytyka pana Kiełbasy was 11.05.14, 15:45
          To w ogóle jest gejem czy hetero? Bo się pogubiłem. Za to mamy nową mniejszość seksualną.
          • morgen_stern Re: Dlaczego publiczna krytyka pana Kiełbasy was 11.05.14, 15:46
            Znasz tylko te dwie? big_grin ludzie, gdzie wy sie uchowaliście?
            • antyk-acap Re: Dlaczego publiczna krytyka pana Kiełbasy was 11.05.14, 16:04
              Sam należę do jednej. Fetyszystów. Ale Donatanowi chodziło o
              • antyk-acap Re: Dlaczego publiczna krytyka pana Kiełbasy was 11.05.14, 16:04
                hetero
        • vilez Re: Dlaczego publiczna krytyka pana Kiełbasy was 11.05.14, 15:46
          On jest gejem i tranwestytą. Przyswoj to wreszcie. Jedno nie wykucza drugiego.
          • wioskowy_glupek Re: Dlaczego publiczna krytyka pana Kiełbasy was 11.05.14, 16:00
            Ale to nie ma nic do rzeczy ! Jego gejostwo czy transwestytyzm nie jest przedmiotem dyskusji tylko robienie z siebie dziwaka z brodą. Transwestyta przebiera się w damskie, ciuchy, przebiera maluje. Nawet jak jest Drag Queen to przebiera jak pajac ale nie dokleja sobie brody ! Nie udaje, że jest jednym i drugim na raz ! Promowanie takich odchyłów jest nienomalnie.
            Odwrotnie, kobieta przerabiająca się na faceta jest normalna, kobieta przebrana za faceta z doklejonym penisem za to paradująca z cyckami w bikini nie jest normalna.
            • vilez Re: Dlaczego publiczna krytyka pana Kiełbasy was 11.05.14, 16:50
              Drag queen, kurczę, poczytaj sobie.
              Poza tym, wizerunek sceniczy rzadiz sie swoimi prawami. Do tych praw nalezy także przerysowanie, jesli ktoś tak uzna.

On tę brodę nosi czasem naturalną, a czasem sobie podrasuje. Tak jak Ty czy ja włosy na łbie czy paznokcie. Wolno mu. Co Cię w tym szokuje?

Eeee...co Ty z tym penisem czy cyckami? On miał pnis lub cycki na wierzchu?
              • d.o.s.i.a Re: Dlaczego publiczna krytyka pana Kiełbasy was 11.05.14, 17:39

> On tę brodę nosi czasem naturalną, a czasem sobie podrasuje. Tak jak Ty czy ja
                > włosy na łbie czy paznokcie.

No niedokladnie. Ja starannie gole nogi i pachy przed wyjsciem do ludzi. Ba, usuwam nawet ledwie widoczny meszek z gornej wargi. Nie, bynajmniej nie dlatego ze jestem homofobka tylko starannie wydepilowana kobieta to mus wg moich kanonow estetyki.
                Facet czy kobieta, jak zaklada kiecke to ma byc wydepilowany! Ot cala filozofia.
            • lily-evans01 Re: Dlaczego publiczna krytyka pana Kiełbasy was 11.05.14, 19:42
              No widzisz, są na tym świecie ludzie i sytuacje, o jakich się Tobie nie śniło.
              I niezależnie od Twojej negacji i wyobrażeń nt transów, gejów czy też kogokolwiek bądź, te zjawiska nie znikną wink.
          • tryggia Re: Dlaczego publiczna krytyka pana Kiełbasy was 11.05.14, 16:07
            Gej, ok, być może tak.
            Ale wybacz, to nie jest transwestytyzm, ale prowokacja.
            Podkreślanie figury, doczepianie rzęs i makijaż - owszem, ale malowana broda? Ty sobie malujesz brodę? Nie?
            • wioskowy_glupek Re: Dlaczego publiczna krytyka pana Kiełbasy was 11.05.14, 16:49
              10/10 dokładnie tryggia
            • vilez Re: Dlaczego publiczna krytyka pana Kiełbasy was 11.05.14, 16:50
              Cóż, artyzm bywa prowokacją. I dobrze.
              • antyk-acap Re: Dlaczego publiczna krytyka pana Kiełbasy was 11.05.14, 17:49
                Jeśli ta prowokacja ma jakiś cel. Jaki cel ma brodata drag queen?
                • mid.week Re: Dlaczego publiczna krytyka pana Kiełbasy was 11.05.14, 18:11
                  Prowokacja ma na celu prowokowanie. Do myślenia zazwyczaj.
            • lily-evans01 Re: Dlaczego publiczna krytyka pana Kiełbasy was 11.05.14, 19:44
              Prowokacja bardzo udana, zwracająca uwagę zarówno na dokonania artystyczne Conchity, jak i na sytuację ludzi o niejednoznacznej tożsamości płciowej. Może się nie podobać, ale nikogo nie pozostawiła obojętnym, a o to właśnie chodziło.
              Pan i tak ma więcej smaku i gustu ze swoją suknią i bródką, niż Rihanna, która się masturbuje śpiewając albo Lady Gaga w sukni z przezroczystego plastiku wink.
          • antyk-acap Re: Dlaczego publiczna krytyka pana Kiełbasy was 11.05.14, 16:10
            To tak ja ja. Jestem lesbijką uwięzioną w męskim ciele.
            • vilez Re: Dlaczego publiczna krytyka pana Kiełbasy was 11.05.14, 16:51
              Cieszy mnie Twój coming out wink Mam nadzieję, że Ci lżej tongue_out
      • vre-sna Re: Dlaczego publiczna krytyka pana Kiełbasy was 11.05.14, 15:47
        Mnie też.
        A jednak nie podoba mi się kobieta z brodą. Nie składa mi się to estetycznie, po prostu.
        To jest homofobia?
        • vre-sna Re: Dlaczego publiczna krytyka pana Kiełbasy was 11.05.14, 15:50
          To było do Vilez.
          • vilez Re: Dlaczego publiczna krytyka pana Kiełbasy was 11.05.14, 15:53
            Jesli na nią nie plujesz i nie suponujesz, ze dzięki brodzie osiąga sukcesy, to nie. O gustach się wszak nie dyskutuje.
            • wioskowy_glupek Re: Dlaczego publiczna krytyka pana Kiełbasy was 11.05.14, 16:01
              Ale prawda jest taka, że wygrała dzięki brodzie. To jest tego pana świadomy wizerunek sceniczny - kontrowersja = rozpoznawalność = wygrana.
              • vilez Re: Dlaczego publiczna krytyka pana Kiełbasy was 11.05.14, 16:40
                To jest Twoje założenie. Do wizerunku scenicznego ma prawo każdy artysta i czynic z tego zarzut jest absurdalne. Można co najwyzej mówić o udanym lub nie udanym wizerunku. Tutaj, jak widac, był udany - jesli iczywiście zakładać, że dzięki temu wizerunkowi wygrał, co mnie się nie wydaje oczywiste.
                • kietka Re: Dlaczego publiczna krytyka pana Kiełbasy was 11.05.14, 16:53
                  fAcet nie jest zadnym transwestyta, zwykly przebieraniec. na co dzien nie czuje sie kobieta i nie chce zmieniac plci. wiec daruj sobie wywody o fobiach. jak sie facet za koze przebierze, a komus to sie nie spodoba, jako ekspresja sceniczna, tl nie znaczy, ze homofob.
                  nie interesuje mnie jego orientacja seksualna, a jedynie nie podoba image. zejdz wiec z tych fobii, bo sie osmieszasz. wogole nie ogarniasz o czym mowisz.
                  • vilez Re: Dlaczego publiczna krytyka pana Kiełbasy was 11.05.14, 17:00
                    Tranwestyta to właśnie, jak to ujełaś, przebieraniec. Dokładnie to. Chyba cos pomyliłaś, a konkretnie z transseksualizmem.
                    Image może Ci sie nie podobać, i owszem, ale glanować faceta z powodu jego tranwestytyzmu jest niepoważne.
                    • feleedia w necie twierdzą 11.05.14, 17:45
                      że reprezentowana przez Dinatana & Cleo eurowizyjna mniejszość seksualna przegrała przez to że była mniejszością

coś w tym jest big_grin

Donatan zapowiada, że za rok startuje znowu, aby zwięszośc szanse od dziś dziewczyny zapuszczają warkocze po pachami, kudły na nogach i bobry big_grin

• kietka Re: Dlaczego publiczna krytyka pana Kiełbasy was 11.05.14, 17:49
                      OJP kto tutaj glanuje pana kiełbase, walczysz z wiatrakami i z wyimaginowanym wrogiem, gorzej niz berety ojca rydzyka.
                      pan kielbasa transwestyta nie jest, bo poki co wiemy, ze korzysta z przebieranek w celach scenicznych, a nie seksualnych, czy spolecznych. poza tym NIE upodabnia sie do kobiety, jak robia to transwestyci, bo zalozyl jedynie sukienke i zrobil sobie makijarz, ale zostawil sobie bardzo meski atrybut-brode. to tak, jakbys powiedziala, ze kazdy ksiadz to transwestyta, bo w sukience lata. poza tym jakie masz waskie horyzonty, nie kazdy facet, ktory zalozy sukienke i zrobi sobie makijaz, to transwestyta.
                      powtarzam, nie wiesz o czym mowisz.
                      • vilez Re: Dlaczego publiczna krytyka pana Kiełbasy was 11.05.14, 19:46
                        Wszystko ci się kićka.

> pan kielbasa transwestyta nie jest, bo poki co wiemy, ze korzysta z przebierane
                        > k w celach scenicznych, a nie seksualnych, czy spolecznych

Ooo, a skąd to wiesz, że nie - w seksualnych czy społecznych?

> poza tym NIE upodabnia sie do kobiety, jak robia to transwestyci, bo zalozyl jedynie sukienke i zrobil sobie makijarz, ale zostawil sobie bardzo meski atrybut-brode.

A to mało wiesz. Bo tranwestytyzm nie oznacza zawsze całkowitego "przeobrażania" się. I jak anjbardziej sa transwestyci, ktorzy zachowuja sobie męskie atrybuty, a nawet je- eksponują.

Poczytaj sobie też, dowiedz się, jak pojmuje swój image sceniczny ów pan.

• kietka Re: Dlaczego publiczna krytyka pana Kiełbasy was 11.05.14, 23:42
                          spokojnie, wiem, to stad, ze pan kiełbasa sam stwierdził, ze nie upadabnia sie do kobiety na co dzien, tylko na scenie.
                          tak, na przyszlosc zakladanie, ze facet w sukience i w makijazu jest transwestyta, jest zwyklym tranwestytofobicznym naduzyciem i wyrazem braku pojecia, o czym sie mowi.
                          zaden porzadny transwestyta nie bedzie eksponowal meskich atrybutow, bo to przeczy samemu zjawisku.
                          na prawde, jak pretendujesz do srodowiska, to nie wal z buta w drzwi.
      • yenna_m Re: Dlaczego publiczna krytyka pana Kiełbasy was 11.05.14, 23:55
        raczej fetyszofobia
    • mondovi Re: Dlaczego publiczna krytyka pana Kiełbasy was 11.05.14, 19:47
      A ja myślałam, ile mniej emocji byłoby, gdyby był to konkurs radiowy. I mleczarki polskie, i austriacka broda nie zaistniałyby w ogóle...
      Najbardziej podobał mi się występ Islandczyków, na drugim miejscu Conchity.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka