Dodaj do ulubionych

Kolejna dzieciobójczyni

15.05.14, 11:20
z niepokalanie poczętymi ciążami. Taka myśl mi się nasunęła po lekturze dzisiejszych wiadomości.
Teściowa wiedziała, ale się nie interesowała co z dzieckiem. O ojcu ani słowa, biedak pewnie nie wiedział że kobieta zaciążona chodzi. Kołkiem osinowym sobie te dzieci zrobiła, czy niczym Maryja niepokalanie je poczynała bez pomocy mężczyzny? suspicious
Artykuł
Obserwuj wątek
    • antyideal Re: Kolejna dzieciobójczyni 15.05.14, 13:28
      "Teściowa twierdzi, że kobieta rodziła w domu, "nie wypytywała" jednak synowej, co działo się później z dziećmi."

To sie nazywa niewtracajaca sie tesciowa... roli męża i innych, zapewne wtajemniczonych, nie umniejszajac.
      Ojp.
      • morgen_stern Re: Kolejna dzieciobójczyni 15.05.14, 13:31
        Cała rodzina postępowała wg zasady "nie ruszaj g... bo śmierdzi". I oczywiście nikt oprócz kobiety nie beknie.
        • lily-evans01 Re: Kolejna dzieciobójczyni 15.05.14, 13:41
          Zastanawiam się, czy za komuny, w czasach darmowej aborcji, było wiele takich przypadków i historii, czy też nie? Bo mam wrażenie, że cofamy się w jakiś wiek ciemności... (nie tylko w tej sytuacji, bardzo specyficznej, ale też co do korzystania z usług znachorów, odprawiania jakichś guseł nad dziećmi itp.).
          • wrednarzeka Re: Kolejna dzieciobójczyni 15.05.14, 14:05
            "Niezbadane są tajemnice przydomowych ogródków"
            tak podsumował pytanie o zagadnienie dzieciobójstw w PRL emerytowany milicjant.

Problem istniał ale istniała też cenzura która nie pozwalała informacjom o takich zbrodniach w bloku wschodnim dojść do opinii publicznej.
          • martishia7 Re: Kolejna dzieciobójczyni 15.05.14, 14:30
            Czytałam kiedyś naukowe opracowanie na ten temat, oparte o statystyki i akta sądowe. Wbrew pozorom było tych spraw dużo więcej - ujawnionych i odnotowanych w statystykach.
          • gazeta_mi_placi Re: Kolejna dzieciobójczyni 15.05.14, 16:35
            We Francji w ostatnich latach też jakaś kobieta zabiła kilkoro noworodków, podobny przypadek był też w Niemczech. A tam wszak aborcja jest legalna i chyba nawet darmowa.
    • vilez Re: Kolejna dzieciobójczyni 15.05.14, 13:41
      - Brak edukacji seksualnej i dostępności do środków antykoncepcyjnych w tym sterylizacji,
      - katolicka "etyka" seksualna,
      - brak skutecznej pomocy socjalnej,
      - zle prawo (karzące głównie kobietę),
      - przemoc rodzinna (skierowana głównie przeciw kobiecie).

To tak z ogólna.
      • lily-evans01 Re: Kolejna dzieciobójczyni 15.05.14, 13:43
        No właśnie, w poście powyżej zastanawiam się, jak wiele tego typu przypadków było za czasów państwa teoretycznie przynajmniej laickiego, oferującego darmową aborcję w warunkach szpitalnych...
        • anaspa Re: Kolejna dzieciobójczyni 16.05.14, 10:50
          Ale wtedy państwo tylko oficjalnie było Państwem laickim, a do kościoła chodzili praktycznie wszyscy... więc hmm
      • cosmetic.wipes Re: Kolejna dzieciobójczyni 15.05.14, 13:51
        vilez napisała:

> - Brak [...] dostępności do środków antykoncepcyjnych

Z cała resztą się zgadzam, ale powyższe jest jednak naduzyciem.
        • vilez Re: Kolejna dzieciobójczyni 15.05.14, 13:54
          Biedne środowiska, ginekolog to wstyd, aptekarz obmówi itd. Tu trzeba zmiany mentalności społecznej albo szczególnego zadbania o dystrybucję (np. przez opieke społeczną do domu bezpośrednio do rak własnych, albo-spirala refundowana w 100%- cos takiego).
          • kanga_roo Re: Kolejna dzieciobójczyni 15.05.14, 13:58
            właśnie, antykoncepcja kosztuje. no i wymaga wizyty/wizyt u ginekologa. to, co nie wymaga (choć też kosztuje), pozostaje w gestii faceta, który pewnie "nie lubi" gumek.
            i tak się to kręci sad
          • cosmetic.wipes Re: Kolejna dzieciobójczyni 15.05.14, 14:00
            Mentalność, no własnie...
            Prezerwatywy sa dostępne niemal wszędzie i za grosze, reszta w aptece, część bez recepty.

Mentalność prawdopodobnie nie pozwoliłaby tej kobiecie się wyskrobać, nawet gdyby miała darmową i legalna mozliwość.
            • pederastwa Re: Kolejna dzieciobójczyni 15.05.14, 14:17

Prezerwatywy za grosze? Może jak ktoś raz w miesiącu używa, to rzeczywiście grosze wychodzą wink
              • cosmetic.wipes Re: Kolejna dzieciobójczyni 15.05.14, 14:24
                30 prezerwatyw w miesiacu to koszty porównywalne do opakowania pigułek.
                • truscaveczka Re: Kolejna dzieciobójczyni 15.05.14, 15:07
                  Tabsy kosztują 15 zł na miesiąc (przykładowe, nie najtańsze). To ile to gumek jest?
                  • iwles Re: Kolejna dzieciobójczyni 15.05.14, 15:46

najzwyklejsze, najtansze sa i po 60 groszy, czyli na 30 dni to będzie 18 zł.
                  • cosmetic.wipes Re: Kolejna dzieciobójczyni 15.05.14, 15:46
                    Durexy na alle - 50 sztuk za 33 zł.
                    • gazeta_mi_placi Re: Kolejna dzieciobójczyni 15.05.14, 16:37
                      Prezerwatywy są stosunkowo niepewne, mi kilka razy pękały i to markowe.
                  • cosmetic.wipes Re: Kolejna dzieciobójczyni 15.05.14, 15:50
                    Przy czym jednak weźmy pod uwagę, że zuzywanie 30 gum na miesiąc to nie jest wszechpolska norma, nawet połowa z tego to dość nieźletongue_out A tabsy łykasz za stała kwotę choćbyś miała się puknąć tylko raz w miesiącu.
                    • aneta-skarpeta Re: Kolejna dzieciobójczyni 15.05.14, 16:17
                      kiedys, gdy leżałam na patologii ciazy - w szpitalu w małym miescie- spotkałam panią ok 40letnią, zmęczona zyciem, bardzo biedną, w ciązy

trafił nam sie na sali zestaw fajnych babek, duzo rozmawialysmy, nawet o osobistych sprawach

ta pani jest tak biedna, że w zasadzie jak raz w miesiacu mają mieso na obiad to dobrze, mają 4 dzieci, piate w drodze

chciała nawet stosować antykoncepcję ( kobieta bardzo prosta, niewyksztalcona), ale mąz jej nie pozwala, sam nie chce stosowac gumek, czesto bierze co jego po pijaku
                      ona nie ma mozliwosci wykombinowania na boku 20 zł

masakra
                      • lillam Re: Kolejna dzieciobójczyni 16.05.14, 11:31
                        i w tym szpitalu po urodzeniu 5 dziecka przez ta pania lekarze powinni od razu, na miejscu wykonac podwiazanie jajowodow lub inny zabieg sterylizujacy,
                        wskazaniem powinna byc tu wola i sytuacja kobiety oraz posiadanie liczby dzieci 4 i wiecej
                        w przeciwnym razie ciagle bedziemy dowiadywac sie o noworodkach znalezionych w beczkach, zamrazarkach, odkopanych w ogrodkach
                        • cosmetic.wipes Re: Kolejna dzieciobójczyni 16.05.14, 13:03
                          Ubezpłodnienie w Polsce podlega pod kodeks karny.
                          • lillam Re: Kolejna dzieciobójczyni 16.05.14, 13:20
                            dlatego trzeba zmienic prawo
                            jest tyle kobiet w sejmie, moze warto do nich uderzyc z petycjami o dopuszczenie sterylizacji na zyczenie kobiety (po spelnieniu tam jakis tam kryteriow)?

ja jestem za
                            lepsze to niz mordowanie noworodkow czy podziemie aborcyjne
                            • martishia7 Re: Kolejna dzieciobójczyni 16.05.14, 14:32
                              > dlatego trzeba zmienic prawo
                              > jest tyle kobiet w sejmie

Już widzę jak posłanki Pawłowicz, Wróbel, Szczypińska i Sobecka radośnie przychylają się do tego projektu. Na dodatek próba uregulowania w sensowny sposób sterylizacji dla kobiet w dobie zapaści (a nawet agonii) demograficznej jest politycznie nie do przeprowadzenia. Niestety.
                              • paskudek1 Re: Kolejna dzieciobójczyni 16.05.14, 14:57
                                masz rację, wielu panów prędzej poparłoby takie projekt niż wymienione przez Ciebie panie. Z tym, że to jest problem o wiele bardziej złożony niż sam dostęp do sterylizacji. I niestety jeszcze dluuugo kolejne kobiety lądować będą w więzieniach a niewinni panowie zapładniać dalej.
            • kanga_roo Re: Kolejna dzieciobójczyni 15.05.14, 14:29
              a ja jestem niemal zupełnie pewna, że wolałaby skrobankę, pod warunkiem, że nikt by się nie dowiedział. tylko jak ma to zorganizować biedna kobieta ze wsi?
              • cosmetic.wipes Re: Kolejna dzieciobójczyni 15.05.14, 14:39
                Nie gadaj, że kobita, która nie pójdzie do apteki po gumki albo inne globulki, bo sie wstydzi, bedzie się z checią obnażać się przed ginekologiem. Chyba, ze to jakiś mechanizm psychologiczny, którego nie jestem w stanie objąć rozumem.
                • kanga_roo Re: Kolejna dzieciobójczyni 15.05.14, 14:53
                  to jest mechanizm "ludzie będą gadać"
                  napisałam, że poszłaby do ginekologa, gdyby nikt się nie dowiedział. ani o wizycie, ani o antykoncepcji, ani o skrobance.
                  przecież to dlatego w ten sposób pozbyła się dziecka (dzieci?).
                  to nie wstyd, tylko obawa przed zaszczuciem.
                  • cosmetic.wipes Re: Kolejna dzieciobójczyni 15.05.14, 15:00
                    poszłaby do ginekologa, gdyby nikt się nie dowiedział.

Ten mechanizm rozumiem, zakładam jednak, że łatwiej pojechać nawet do innej miejscowości po antykoncepcję niz ukryć skrobankę.

> to nie wstyd, tylko obawa przed zaszczuciem.

No to własnie tego nie ogarniam. Lepiej zostać zaszczutym mordercą?
                    • ichi51e Re: Kolejna dzieciobójczyni 15.05.14, 15:13
                      Ale one nie mysla ze to sie wyda. Niestety czesto to sa osoby o oganiczonej umiejetnosci przewidywania konsekwencji
      • nie_stara Re: Kolejna dzieciobójczyni 15.05.14, 14:44
        Zapewniam Cię, że katolicka etyka seksualna nie przewiduje zakopywania noworodków w ogródku.
        • vilez Re: Kolejna dzieciobójczyni 15.05.14, 15:12
          Ale ma kiepski stosunek do antykoncepcji.
          • nie_stara Re: Kolejna dzieciobójczyni 15.05.14, 16:20
            Nie wydaje mi się, by ktoś stosujący się do zasad KK w zakresie antykoncepcji (niełatwych przecież, obiektywnie rzecz biorąc), lekceważył jednocześnie V przykazanie.
            Nie uważasz,że to się wzajemnie wyklucza?
            • aneta-skarpeta Re: Kolejna dzieciobójczyni 15.05.14, 16:23
              w wiekszosci sytuacji brak antykoncepcji to nieporadność życiowa, brak wsparcia, stach przed mężem

a nie kwestie kk
              • gazeta_mi_placi Re: Kolejna dzieciobójczyni 15.05.14, 16:38
                Nie lubię KK, ale tutaj Skarpecisko ma rację.
            • vilez Re: Kolejna dzieciobójczyni 15.05.14, 16:24
              Nie chodzi mi o takie kobiety, bo one zasadniczo nie sa zbytnio zborne, ale o stosunek społeczności, zwłaszcza mayłych czy zamknietych miejscowościach, który to stosunek jest negatywny dla antykoncepcji. I taka to kobieta to rejestruje, no i skutki są, jakie są. Boi się zaszczucia, to morduje.
              • aneta-skarpeta Re: Kolejna dzieciobójczyni 15.05.14, 16:32
                mysle, ze problem takich społeczności jest szerszy-tolerowana przemoc wobec członków rodziny, alkoholizm, ogromne braki finansowe, zamiatnie problemów pod dywan- bo co ludzie powiedzą itd itd

tu nie jest kłopotem tylko brak antykoncepcji tylko relacje w rodzinie- chore relacje
                • vilez Re: Kolejna dzieciobójczyni 15.05.14, 16:48
                  Tak. pisałam tak ogólnei o powodach, nie o tej sytuacji. Tu jest przemoc i upośledzenie.
                • ichi51e Re: Kolejna dzieciobójczyni 15.05.14, 18:53
                  Zgadzam sie. Ile bylo takich przypadkow ze cala wies wiedziala ze ojciec cirke molestuje i ze te dzieci to jego i wszyscy cicho siedzieli bo nie ich sprawa? Ksiadz cos tam powiedzial ale tez nie naciskal bo w koncu co tu rodzine rozbijac?
            • landora Re: Kolejna dzieciobójczyni 16.05.14, 12:47
              No właśnie, za wiele spraw można winić Kościół Katolicki, ale nie za to, że ktoś zabił swoje dzieci.
    • miliwati Re: Kolejna dzieciobójczyni 15.05.14, 14:11
      > te dzieci zrobiła, czy niczym Maryja
      niepokalanie je poczynała bez pomocy mężcz
      > yzny? suspicious

Niepokalanie poczęta to była Maria, a nie Jezus. I to się nie odnosi do udziału penisa w zajściu.
      • raczek47 Re: Kolejna dzieciobójczyni 15.05.14, 15:36
        O tej kobiecie wypowiadała się adwokatka: 'tuż po ukończeniu akcji porodowej kobieta została brutalnie pobita i zgwałcona przez męża.Dziecko przejęła teściowa"
        Kobieta poza tym wygląda na trochę upośledzoną.
        Wyobraźcie sobie siebie w tej sytuacji.
        Tylko ona w mediach nazywana jest dzieciobójczynią.Czy naprawdę słusznie?
        • aneta-skarpeta Re: Kolejna dzieciobójczyni 15.05.14, 16:08
          słyszałam wlasnie w radiu wypowiedż teściowej- w pale sie nie mieści

wiedziałam, ale sie nie pytałam bo co mi ma potem mówic, że sie niepotrzebnie wtrącam
          pełna patologia wykorzystujaca nie w pełni świadomą intelektualnie kobietę

mąż nie lepszy

nie mam litości dla dzieciobójczyń i generalnie nie lubie zrzucania winy na otoczenie, ale tutaj powinno się sytuację tej kobiety mocno nakreślić. nie umniejsza to jej winy, ale wskazuje też innych winnych- a już szczególnie męża- głuchego i ślepego
          • paskudek1 Re: Kolejna dzieciobójczyni 15.05.14, 22:09
            no jeżeli maż był w stanie żonę po porodzie zgwałcić to byl także w stanie zamordowac i zakopac dzieci a zona miała tyle do gadania co zyd na gestapo. Sory za porównanie ale szlag mnie trafia jak ciągle tylko i wyłącznie kobiety winne tych dzieci w beczkach, zamrażarkach, ogródkach. A panowie tacy biedni, niedouczeni, niedoinformowani, niezorientowani. No normalnie jak te niemowlęta we mgle na rzeź wiedzione. k...wa ich mać sad
        • gazeta_mi_placi Re: Kolejna dzieciobójczyni 15.05.14, 16:39
          O Chryste sad
        • noname2002 Re: Kolejna dzieciobójczyni 16.05.14, 10:23
          Kobieta poza tym wygląda na trochę upośledzoną.

Właśnie chciałam zapytać czy nie jest przypadkiem w jakiś sposób chora psychicznie. Mnie się wydaje, że dostępność środków antykoncepcyjnych czy możliwość zrobienia aborcji nie zapobiegnie takim zbrodniom- nie sądzę, żeby coś takiego robiły osoby zdrowe psychicznie.
    • mary_lu Re: Kolejna dzieciobójczyni 16.05.14, 11:14
      Nie sądzę, aby możliwe były jakieś "systemowe" działania aby zapobiegać takim patologiom. Zawsze będzie kilka nagłośnionych przypadków dzieciobójstwa rocznie, pewnie kilkaset ukrytych.

Przecież mamy te cholerne okna życia - jeżeli już kobieta tak mistrzowsko ukrywa ciążę przed mężem i teściową, to da radę i do zakonnic pójść, oddać dziecko bez żadnych konsekwencji. Nie robi tego. Dlaczego? Bo ona sama i jej sytuacja życiowa jest tak chora, ze nawet nie umiemy sobie tego wyobrazić. I żadne darmowe pigułki nic nie zmienią. Może tylko darmowe skrobanki zmniejszyłyby zjawisko o połowę, ale klinik musiałoby być po kilka na województwo, bez kolejek i skierowań.
    • babsee Re: Kolejna dzieciobójczyni 16.05.14, 12:58
      Popieram kazde slowo Paskudek.
      Mnie tez szkag trafia, ze kobita idzie do pierdla a cale otoczenie-na czele ze sprawcą ciąz jest niewinne.

Czytalam kiedys wywiad z panią pscyholog, ktora ma misje i jezdzi po wsiach uswiadamiac kobity,ze sa okna życia, ze można stsowac antykoncepcje bez wiedzy meza(!!!!!tak!bo oni sie nie zgadzaja!!!!!)
      I wyobrazcie sobie,ta psycholog mowila, ze oddanie dziecka do adopcji oznacza calkowte odrzucenie przez społecześnwto wiejskie!!!!kobita bedzie potępiona do konca zycia przez ludzi a ksiądz pogrozi palcem z ambony.
      A stosowanie antykoncepcji jest równoznaczne z puszczaniem sie.....

natomiast ciąza...ciąza jak ciąża...ukrywa sie ją, udaje ze jej nie ma a dziecko zakopuje w ogródku.
      I tysiac naszych postow tego nie jest w stanie zmienic.

Potępiam te kobiety ale jednoczesnie cholernie im wspolczuje.
    • nangaparbat3 Re: Kolejna dzieciobójczyni 16.05.14, 15:23
      Nic nie rozumiesz. Te baby takie przebiegłe są, podstepne, wymuszaja na chlopach seks, potem ukrywaja ciażę przez 9 miesięcy, rodzą w domu, a dla niepoznaki taka jak tylko urodzi, zaraz chlopa znowu prowokuje. Wszystko po to, żeby sie na dzieciatkach powyzywać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka