Dodaj do ulubionych

cały dzień tylko dla siebie

01.06.14, 16:09
Teraz mogę sobie tylko pomarzyć ale może mi się zdarzy taki w lipcu. Bez rodziny, bez żadnych obowiązków. Poprzedniego i następnego dnia muszę jednak iść do pracy więc dalsze wyjazdy odpadają. Nie mam szans na towarzystwo przyjaciółki w tym dniu. Co byście zrobiły?
Obserwuj wątek
    • ichi51e Re: cały dzień tylko dla siebie 01.06.14, 16:42
      Lol. Nawet nie chce sobie wyobrazac bo sie poplacze. Na pewno uwzglednilabym dluga kapiel przy swiecach wizyte u kosmetyczki i lezenie w blogim spokoju sluchajac ciszy...
    • wyznawczyni_wielkiego_czerwia Re: cały dzień tylko dla siebie 01.06.14, 16:58
      I to jest powód dla którego nigdy nie zechcę zostać matką.
      Umarłabym bez przynajmniej jednego dnia w tygodniu zarezerwowanego wyłącznie dla mnie.
      • ichi51e Re: cały dzień tylko dla siebie 01.06.14, 17:13
        Wszystko mozliwe - popatrz na Wislocka. Czy dziecko ja ograniczylo? Ni hu hu.
      • lusitania2 Re: cały dzień tylko dla siebie 01.06.14, 17:14
        to, co zwykle:
        solidna porcja ćwiczeń i biegania rano, prysznic, pyszne śniadanie, praca i rozrywki popołudniowo-wieczorne (praca w ogrodzie, obiadokolacja, czytanie).
        Tak, naprawdę mam dzieci. Ale nie jestem samotną matką ani samotnym wieloczynnościowym robotem domowym.
        • andaba Re: cały dzień tylko dla siebie 01.06.14, 17:19
          Nic ponad codzienne rozrywki - forum, książka, szydełko.

Jedyne co, to nie robiłabym obiadu.
          • wielkafuria Re: cały dzień tylko dla siebie 01.06.14, 19:30
            oooo, zamarzyło mi sie szydełkowanie. ciekawe czy jeszcze pamietam big_grinbig_grin to mnie uspokajało...
        • kiddy Re: cały dzień tylko dla siebie 01.06.14, 17:22
          Jak małe masz dzieci?
          • lusitania2 Re: cały dzień tylko dla siebie 01.06.14, 18:47
            11, 4 i prawie dwulatek.
      • bella_roza Re: cały dzień tylko dla siebie 01.06.14, 18:01
        I co robisz w tym dniu co tydzien?
        • wyznawczyni_wielkiego_czerwia Re: cały dzień tylko dla siebie 01.06.14, 21:50
          różnie
          ostatnio spędziłam cały dzień w łóżku oglądając seriale
          innym razem byłam na wycieczce rowerowej
          jeszcze innym zrobiłam sobie czytelniany piknik
          ten jeden dzień jest tylko dla mnie, dla chłopa czy przyjaciółek mam czas w inne dni
      • mia_siochi Re: cały dzień tylko dla siebie 01.06.14, 18:23
        wyznawczyni_wielkiego_czerwia napisała:

> I to jest powód dla którego nigdy nie zechcę zostać matką.
        > Umarłabym bez przynajmniej jednego dnia w tygodniu zarezerwowanego wyłącznie dl
        > a mnie.

Jedno możesz mieć. Ja mam jedno, spokojnie mam dla siebie 1 dzień w tygodniu. Wystarczy, ze dziecko ma ojca który się nie miga od obowiązków rodzicielskich...
        • wyznawczyni_wielkiego_czerwia Re: cały dzień tylko dla siebie 01.06.14, 21:47
          przy starszym dziecku owszem
          przy niemowlaku to o godzinie można pomarzyć, a co dopiero całym dniu
          a i później nie do końca wiadomo, lipcowa na ten przykład nie może się nawet wy..ać w spokoju za zamkniętymi drzwiami tongue_out
          • 18lipcowa3 Re: cały dzień tylko dla siebie 01.06.14, 22:32

> a i później nie do końca wiadomo, lipcowa na ten przykład nie może się nawet wy
            > ..ać w spokoju za zamkniętymi drzwiami tongue_out

e tam raz na jakis czas nie mogę, taki urok 1,5 roczniaka
            ale za to lipcowa ma męza co potem te dzieci na weekend wywiezie ze sobą i jest spokoj
            wiec mam i dzieci, i troche spokoju
            a ty co masz? nic, ani mieszkania, bo kisisz sie z rodzicami, ani chłopa, ani dziecka, a 30 tka na karku....
            • wyznawczyni_wielkiego_czerwia Re: cały dzień tylko dla siebie 01.06.14, 22:42
              pudło, tylko z brakiem dziecka trafiłaś big_grin
              • 18lipcowa3 Re: cały dzień tylko dla siebie 01.06.14, 23:18
                To i tak fatalnie.
      • ashraf Re: cały dzień tylko dla siebie 02.06.14, 08:19
        Pomijajac samotne matki, to nie powinien byc wiekszy problem. Moje dziecko wyjechalo pierwszy raz z ojcem na urlop jako 5-miesieczniak. Pytanie, czy ma sie na to ochote, bo wiele kobiet po prostu nie chce odseparowywac sie od rodziny na kilka h, nie mowiac o calym dniu czy tygodniu i dopoki im to pasuje, to w czym problem?
    • kkalipso Re: cały dzień tylko dla siebie 01.06.14, 17:33
      Poflirtowałabym z jakimś przystojnym nieznajomym.

Dobra, żartuję.

Zrób to co zawsze odkładasz. Nie marnuj na kąpiele książki bo to nuda. Może jakaś fajna jednodniowa wycieczka z biura, może rejs po morzu czy jeziorze popatrz na oferty w biurach. Albo pogadaj z kimś z kim dawno nie rozmawiałaś a warto.
    • eo_n Re: cały dzień tylko dla siebie 01.06.14, 18:05
      Od rana bym leniuchowała w domu i kolo domu, potem pojechała na obiad do miasta, po obiedzie do kina. Na wieczór bym pewnie kupiła małe wino i poczytała sobie w spokoju smile Pomarzyć miła rzecz... Ech... wink
    • kropkacom Re: cały dzień tylko dla siebie 01.06.14, 18:53
      Zrobiłam sobie dzień kulturalny big_grin Poza domem oczywiscie.
    • 18lipcowa3 Re: cały dzień tylko dla siebie 01.06.14, 19:04
      Ja jak mam takie dni to sobie trochę ogarniam mieszkanie, po czym leże z ksiązka po prostu.
    • mid.week Re: cały dzień tylko dla siebie 01.06.14, 19:20
      Ja niebawem bede miała takie 2 tygodnie. Mam zamiar robić sobie to co zwykle, bo moja codzienność nie jest zbyt uciążliwa. Może dlatego, ze mam tylko 1 dziecko. Róznice będą tkwiły w szczegółach: jadąc rowerem z pracy zrobię sobie dla frajdy 30km zamiast 7, zamiast słuchać "mamo zobacz jaki piękny motylek" będe słuchała mp3 a jak najdzie mnie ochota na wino to wypiję całe a nie zachowawczą lampkę big_grin
    • czere-pach Re: cały dzień tylko dla siebie 01.06.14, 19:36
      Czasem potrzebuję takiego dnia, zazwyczaj w niedzielę. Córka wtedy gotuje i czuje się bardzo ważna, ( albo zamawiamy pizzę), a potem leżymy cały dzień i oglądamy filmy albo maratony seriali na Comedy Central. Albo idziemy do biblioteki, a potem do wieczora czytamy książki. Nie muszę się jej pozbywać z domu, żeby odpocząć.
    • totorotot Re: cały dzień tylko dla siebie 01.06.14, 21:06
      Kino, książka, żarcie w zajebistej restauracji, kino, książka. Albo bym pojechała do ikei. I byłoby mi tak przykro, że bez córki, ze bym po nią wróciła smile
    • a1ma Re: cały dzień tylko dla siebie 01.06.14, 21:09
      Serio - nie możesz wygospodarować JEDNEGO DNIA?
      Jestes samotna, bezrobotna matka? Bo inaczej - trudno mi w to uwierzyć.
      • wuika Re: cały dzień tylko dla siebie 01.06.14, 21:49
        Może być trochę trudne wygospodarowanie CAŁEGO dnia (a nie np. popołudnia i wieczoru), kiedy dwójka rodziców pracuje. Jednego dnia weekendu jedno ma dzień wolny, drugiego drugi i na wspólne bycie razem zostają wieczory w ciągu tygodnia suspicious Wspólnota rodzinna, jak się patrzy suspicious
        • triss_merigold6 Re: cały dzień tylko dla siebie 01.06.14, 21:53
          Amen.
      • bella_roza Re: cały dzień tylko dla siebie 02.06.14, 09:27
        a1ma napisała:

> Serio - nie możesz wygospodarować JEDNEGO DNIA?
        > Jestes samotna, bezrobotna matka? Bo inaczej - trudno mi w to uwierzyć.

wiesz, jakbym się uparła to bym miała ale mój mąż też jest zapracowany aktualnie i nie mam sumienia, dopiero w wakacje będzie luźniej.
    • wuika Re: cały dzień tylko dla siebie 01.06.14, 21:58
      Nie wiem, pewnie bym zmarnowała tongue_out
      Teraz mam przymusowe kilka dni prawie całych niby dla siebie. Ale przymusowo - bo na l4, więc wielu rzeczy zrobić nie mogę. Czytać w ciągu dnia nie potrafię, więc leżę i haftuję. Aczkolwiek nosi mnie i aktualnie jestem na takim etapie, że coś bym sprzątnęła wink
    • inguszetia_2006 Re: cały dzień tylko dla siebie 01.06.14, 22:03
      Witam
      Ale ja twojego pytania nie rozumiem? Szukasz inspiracji? Czy żalisz się, że nie wiesz, co ze sobą począć, jak już zdejmiesz z siebie jarzmo?;-P Hm...?
      Pzdr.
      Ing
      • bella_roza Re: cały dzień tylko dla siebie 02.06.14, 09:26
        inguszetia_2006 napisała:

> Witam
        > Ale ja twojego pytania nie rozumiem? Szukasz inspiracji?

szukam inspiracji smile oczywiście że mam czas dla siebie normalnie, bez tego bym padła. ale bardzo rzadko mi się zdarza tak żebym mogła od otwarcia oczu rano do pójścia spać nie mieć rodziny i żadnych obowiązków. po prostu na ogół jeśli rodzina wyjeżdza to razem ze mną. ja za to czasem wyjeżdzam sama (tzn z innymi ludźmi niż rodzina).
    • kanna Re: cały dzień tylko dla siebie 01.06.14, 23:12
      Tak ustawiłam pracę, że co tydzień mam dla siebie wolny dzień (no, do 15 tylko, bo wtedy dzieciaki wracają) Inaczej bym zwariowała wink

czasem piorę, czasem śpię, czasem nic nie robię, czasem jadę na zakupy,do ogródka, pracuję w domu.. różnie.
    • rosapulchra-0 Re: cały dzień tylko dla siebie 01.06.14, 23:29
      Spalabym I ogladala filmy.
      • lucky80 Re: cały dzień tylko dla siebie 02.06.14, 09:38
        Pospałabym bez wyrzutów tak do 9, powolna kawa na tarasie, niespieszne śniadanie. Potem siłownia, prysznic, kosmetyczka. Miły obiad z przyjaciółkami gdzieś w mieście...Spacer gdziekolwiek gdzie dawno nie byłam, potem znowu taras i książka. I mogę już czekać na moją kochaną rodzinę z kolacją..smile
        Niewiele mi potrzeba do szczęścia, lubię czasem pobyć sama ze sobą, ale przy pracy i 2 małych dzieci nie jest to łatwe, mimo pracowitego i kochającego męża...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka