agawka2 23.08.04, 20:53 w skład moje rodziny oprócz męża i dziecka wchodzi również żółwica o męskim imieniu fąfelek, a wy????????????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
taissa1 Re: jakie macie zwierzęta w domu? 23.08.04, 20:56 Ja posiadam dwie suczki-kundelka Nukę i amstaffa Szeri.W przyszłym tygodniu przybędzie nam króliczek(córeczka zażyczyła sobie na urodziny).Podrawiam.taissa Odpowiedz Link Zgłoś
oluncia Re: jakie macie zwierzęta w domu? 23.08.04, 20:59 Mam kochana, wspaniala, olbrzymiasta, sunie o wdziecznym imieniu Diuna - bernardyn krotkowlosy - kocham ja bardzooo. Odpowiedz Link Zgłoś
inkaa1 Re: jakie macie zwierzęta w domu? 23.08.04, 20:57 Ja mam psa jamnika o imieniu Bari, suke amstafa o imieniu Fabia, koty:Czester, Pako,Szaruś i dwa szczurki Klara i Timonek. Mieszkam w domku z duzym ogrodem kocham zwierzeta. Odpowiedz Link Zgłoś
18lipiec Nie wyobrażam sobie życia bez zwierząt. 23.08.04, 21:00 Zawsze miałam koty, psy, chomiki itp. Teraz mam tylko psa ale wiem że kiedys będe miala psy i koty. Odpowiedz Link Zgłoś
nariolla Re: jakie macie zwierzęta w domu? 23.08.04, 21:24 Dwa żółwie czerwonolice , Bolek i Lolek -chociaż nikt nie potrafi powiedzieć jakiej właściwie są płci .A może któraś z Was posiada wiedzę w tym temacie ? Mamy żółwiaki od 4 lat i spooooro już urosły .Oraz pies ,mieszaniec o imieniu Tyson .Szalone stworzenie , z ogromnym temperamentem .Chciałabym jeszcze kotka ,ale na razie niestety jest to niemożliwe .Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
josik11 Re: jakie macie zwierzęta w domu? 23.08.04, 21:30 a ja mam chomika Serafina i psa Reksa ktory przebywa niestety u mojej mamy Odpowiedz Link Zgłoś
ania.silenter_exunruzanka Re: jakie macie zwierzęta w domu? 23.08.04, 21:35 6 (!) papug - 2 duże (Adwokat i Sędzina) i 4 małe + króliczka miniaturowa - Alinka)). pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
izams Re: jakie macie zwierzęta w domu? 23.08.04, 21:36 Witam - dwie suczki - ogary polskie i jednego ślimaka Anatola - a w przyszłości pewnie i koty ...a narazie jeszcze dodam całą armię prusaków z która dzielnie walczę ) poz, iza Odpowiedz Link Zgłoś
martha_s Re: jakie macie zwierzęta w domu? 23.08.04, 21:42 a ja mam dwa kociaczki: 10 letniego Mikiego ktory po ostatniej kapieli zostal przemianowany na Filcusia - z wierzchu jest caly czarny a teraz garsciami wylazi spod niego bialy puszek oraz roczna kotke Inari rowniez ma czarne futerko z bialymi skarpeteczkami i krawacikiem pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
magosiak Re: jakie macie zwierzęta w domu? 28.08.04, 19:58 A my mamy wielkiego psa, Reka. To jest mastiff angielski. Smieszny bardzo i pocieszny. A pozatym to mamy rybki w wielkim akwarium, są przepiękne. Odpowiedz Link Zgłoś
marcysia51 Re: jakie macie zwierzęta w domu? 23.08.04, 21:50 A my mamy pieska syberiana huski o imieniu Bleid. Oto jego zdjęcie. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=13847576&a=13947979Pozdrawiam. Martyna i Bartuś Odpowiedz Link Zgłoś
erinaceus Re: jakie macie zwierzęta w domu? 23.08.04, 22:26 suczka jamnik - Gabi, suczka dog de Bordeaux - Belka, kot Szczęściarz. Niesforne, kłopotliwe i bardzo kochane. Pozdrawiam aga Odpowiedz Link Zgłoś
pesteczka5 Re: jakie macie zwierzęta w domu? 23.08.04, 22:40 Skundlony owczarek niemiecki, śliczny jak rudy futrzak, wierny i nawet prawie mówi, a jak w oczy zagląda! Kiedyś na balkonie gołębica nam wysiedziała dwa gołąbki, Piotrusia i Kacperka. Będzie wiekszy metraż, bedzie więcej. Ostatnio marzą mi się flamingi brodzące w stawie)))) Odpowiedz Link Zgłoś
kocianna Re: jakie macie zwierzęta w domu? 24.08.04, 13:33 Kocury Leon (8-kilowe bydle o wielkich łapach, z charakteru wielka pluszowa zabawka) i Figiel (mały wiecznie przerażony burasek). Jesli kiedys wybudujemy sobie dom, to będziemy mieli owczarka bernejskiego, jak ś.p. Blum mojego męża. A na razie jak się jeszcze przypląta jakaś kocia bieda, to pewnie przygarniemy, tylko musimy poczekać, aż nasz dzidzius się urodzi i choc trochę podrosnie. Odpowiedz Link Zgłoś
pysienka Re: jakie macie zwierzęta w domu? 24.08.04, 14:44 papuzkę (nimfa) Pelunia się nazywa. Jest czasami upierdliwa Odpowiedz Link Zgłoś
ania.silenter_exunruzanka Re: jakie macie zwierzęta w domu? 24.08.04, 15:43 A moje papugi maja wyraziste charakterki. Adwokat jest spokojniejszy, ciekawski, da sie wziac na palec, ofiara - slabo lata.Teraz jak zostal ojcem zmienil sie bardzo - jest troskliwy, bardziej pewny siebie. Sedzina - o to jest charakterek - bez kija nie podchodz((, Adwokata meczy - wyrywa mu piora z karku, przegania, ale jako matka - rewelacyjna. A kochaja sie strasznie - raz Sedzina miala wypadek - zdrzyla sie z wlaczonym wentylatorem, malo nie zdechla: (, Adwokat siedzial przy niej dzien i noc, na krok sie nie ruszal, tylko plakal, wreszcie wyzdrowiala - prawdziwa love story. A ona - dalej go leje. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anusix Re: jakie macie zwierzęta w domu? 24.08.04, 16:24 Ja mam śliczną perską kotkę Maszę koloru niebieskiego. Jest kochana choć zostawia bardzo dużo włosów i trzeba po niej często sprzatać. Od 30.07.2004 r. ma braciszka Ignasia i muszę powiedzieć, że zachowuje się bardzo dobrze. Miałam pewne obawy, że będzie atakować małego albo będzie chciała się z nim bawić lub go zaczepiać ale spisuje się na medal. Odpowiedz Link Zgłoś
aste Re: jakie macie zwierzęta w domu? 24.08.04, 17:02 4 wiewiórki syberyjskie-burunduki, wygladają jak takie sporo większe myszy zastępują nam telewizor. teraz jak malutka może już nadążać za nimi wzrokiem (bo to szalenie ruchliwe towarzystwo) to potrafi długo się w klatkę wpatrywać i pokrzykiwać coś do nich. Odpowiedz Link Zgłoś
koleandra Żadnych. 24.08.04, 17:49 A ja tak bardzo nie lubię zwierząt, że nie mam żadnych ale mąż uwielbia psy i bardzo chciałby mieć. Na szczęście mamy małe mieszkanie i do tego w bloku. Kiedyś za podlotkowych czasów miałam jakieś tam szczury, króliki, psy, koty, świnki morskie.... ale nic nie utrzymało się u mnie dłużej niż miesiąć, góra dwa. Po prostu nie lubię i już chyba nie polubię. Odpowiedz Link Zgłoś
ella5 Re: Żadnych. 25.08.04, 09:09 współczuję tym biednym zwierzętom na których sobie eksperymentowałaś, ciekawe co się z nimi stało? skoro nie lubisz zwierząt to po cholere brałaś jakiekolwiek Odpowiedz Link Zgłoś
koleandra Do Ella5 26.08.04, 13:19 Nawet sobie nie myśl, że któremus z tych zwierzaków stało się cos złego z mojej winy. Królik uciekł. Szczura tak bardzo zazdrościł mi siostrzeniec, ze mu go w końcu oddałam. Świnka morska była bardzo dzika i nie potrafiłam jej oswoić. Jednego dnia zachorowała, na drugi dzień zdechła - nadałam jej imię i nazwisko - Małgorzata Cnotliwa (bo nie dała się dotknąć). Psa miałam na wsi u moich rodziców, potem wyjechałam do miasta do pracy, zamieszkałam na stancji i nie mogłam go zabrac ze sobą. Kota miałam już w mieście, wypuszczałam go na podwórko a on znikał na 2-3 dni. Nie mogłam go trzymac w zamknięciu - zawiozłam do rodziców na wieś, jest mu tam bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
jagusia7 Re: jakie macie zwierzęta w domu? 24.08.04, 17:49 W domu niestety w tej chwili żadnego Nie mieszkamy u siebie i zwierzaki powędrowały do rodziców. Ale nadal traktuję je jak własne: jest pies z kulawą nogą Walker(dosłownie, bo znalazłam go, kiedy 6 lat temu wpadł pod samochód, miał zostać aż wyzdrowieje, ale nie wyzdrowiał więc jest do dzisiaj), a oprócz tego dwa koty, Kaftek i Maksio. A wcześniej był Kot Baltazar, którego nigdy nie zapomnę. Kotów raczej już nie odzyskam(wielka miłość mojego taty), psa może, kiedy poprawią się nam warunki mieszkaniowe(o ile brat mi go odda). A ponieważ nie wyobrażam sobie domy na stałe bez zwierzaków, marzy mi się kociak, najlepiej szkocki zwisłouchy Odpowiedz Link Zgłoś
kasza75 Re: jakie macie zwierzęta w domu? 24.08.04, 18:03 My mamy psa Ampera, podwórkowego kundla, b. lubianego przez dzieciaki, a w domu rybki i królika miniaturowego Barnabę - prezent na 3 urodziny syna. Odpowiedz Link Zgłoś
dyrgosia Re: jakie macie zwierzęta w domu? 24.08.04, 18:32 My mamy świnkę morską o wdzięcznym imieniu Kasia. Odpowiedz Link Zgłoś
agawka2 Re: jakie macie zwierzęta w domu? 24.08.04, 19:32 ależ wam zazdroszcze tych kotów, psów, ptaków........ja niestety mieszkam w małym mieszkaniu w mieście i żółw stepowy to i tak szczyt ekstrawagancji, pozdrawiam i dziekuje za tak liczne odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
yagnap Re: jakie macie zwierzęta w domu? 24.08.04, 21:15 Mam psa - berneńskiego psa pasterskiego, ma trzy lata i jest cudowny, młodszy syn na nim jeździ..., dwa kocury i trzy rybki. Odpowiedz Link Zgłoś
marcysia51 Re: jakie macie zwierzęta w domu? 24.08.04, 22:14 Ja też mam malutkie mieszkanko,zaledwie 36 m,w samym centrum ale zwierzaka zawsze miałam.Nasz syberian huski daje sobie rade my tez. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
teresa35 Re: jakie macie zwierzęta w domu? 24.08.04, 22:02 Ja posiadam trzy kocice i jednego kocurka. A w zasadzie już dwa kocurki, bo przybłąkał się niedawno taki biedaczyna malutki i go trochę dokarmiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_szefusia Re: jakie macie zwierzęta w domu? 25.08.04, 09:15 A my mamy owczarka niemieckiego Filipa - naszego pierworodnego, Gafę - kundelka, Zuzię - kotka dachowca, Kasię - suczkę wilczycę i klacz - Cygankę. Przez pewien czas była jeszcze druga klaczka - Funny, a w przyszłości planujemy szczeniaki, źrebaki, może kury - dla dobrych wiejskich jajek bez hormonów. Mieszkamy na wsi i fajnie nam się żyje z całym tym zwierzyńcem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aniasc Re: jakie macie zwierzęta w domu? 25.08.04, 09:34 A my mamy dwie niezbyt madre kocice. Odpowiedz Link Zgłoś
elasz4 Pies - Maksiu 25.08.04, 10:39 U nas jeszcze jest pies Maks, kundel wielkości wilczura. Odpowiedz Link Zgłoś
merlott Re: jakie macie zwierzęta w domu? 25.08.04, 10:47 a ja nie mam nic i tak mi z tym smutno... w dziecinstwie mialam 2 kochane psy, kilka kotow, chomiczka i papuzki... a teraz mieszkam w malym mieszkanku i mysle, ze zwierzatka by sie w nim meczyly... ale kiedys sobie odbije ) Odpowiedz Link Zgłoś
zabcia_m Re: jakie macie zwierzęta w domu? 25.08.04, 12:50 2 letni Golden Retriver o baaaardzo pasującym imieniu Kłopot Choć go kocham, to nikomu nie polecam, a zwłaszcza pedantom i mieszkańcom mieszkań Jest straaasznie energiczny delikatnie mówiąc i linieje cały rok... moze sunie są spokojniejsze Rok temu pisałam o jego perypetiach w wątku "O Goldenach słów kilka", a poniżej jest jego zdjatko z czasów jak był malutki i dawał się "ujarzmić". Jego pobyt u nas wisiał juz nie raz na ostrzu noża, ale chyba za bardzo juz go kochamy )) Odpowiedz Link Zgłoś
ikaikaj Re: jakie macie zwierzęta w domu? 26.08.04, 12:39 a ja mam 2 wyzly weimarskie i kundla,ktorego znalazlam w lesie. cala trojka sukcesywnie demoluje mi ogrod Odpowiedz Link Zgłoś
mamaszyma Re: jakie macie zwierzęta w domu? 27.08.04, 09:46 My mamy żółwia Karola, i dwa psy u rodziców, bo nie mogliśmy się zdecydowac którego zabrać, bo się nie zgadzaja ze sobą. a jeden jest mój (Sznaucer średni - Ekador) a drugi męża (jamnik - Gipron). Odwiedzamy je często, a ja marze o trzecim psie - golden retriver. MOże kupię mężowi pod choinkę? Odpowiedz Link Zgłoś