Dodaj do ulubionych

jakie macie zwierzęta w domu?

23.08.04, 20:53
w skład moje rodziny oprócz męża i dziecka wchodzi również żółwica o męskim
imieniu fąfelek, a wy?????????????
Obserwuj wątek
    • taissa1 Re: jakie macie zwierzęta w domu? 23.08.04, 20:56
      Ja posiadam dwie suczki-kundelka Nukę i amstaffa Szeri.W przyszłym tygodniu
      przybędzie nam króliczek(córeczka zażyczyła sobie na urodziny).Podrawiam.taissa
      • oluncia Re: jakie macie zwierzęta w domu? 23.08.04, 20:59
        Mam kochana, wspaniala, olbrzymiasta, sunie o wdziecznym imieniu Diuna -
        bernardyn krotkowlosy - kocham ja bardzooo.
    • inkaa1 Re: jakie macie zwierzęta w domu? 23.08.04, 20:57
      Ja mam psa jamnika o imieniu Bari, suke amstafa o imieniu Fabia, koty:Czester,
      Pako,Szaruś i dwa szczurki Klara i Timonek. Mieszkam w domku z duzym ogrodemsmile
      kocham zwierzeta.
    • 18lipiec Nie wyobrażam sobie życia bez zwierząt. 23.08.04, 21:00
      Zawsze miałam koty, psy, chomiki itp.
      Teraz mam tylko psa ale wiem że kiedys będe miala psy i koty.
    • bea.bea Re: jakie macie zwierzęta w domu? 23.08.04, 21:05
      mam kota Baltazara...
    • nariolla Re: jakie macie zwierzęta w domu? 23.08.04, 21:24
      Dwa żółwie czerwonolice , Bolek i Lolek -chociaż nikt nie potrafi powiedzieć
      jakiej właściwie są płci .A może któraś z Was posiada wiedzę w tym temacie ?
      Mamy żółwiaki od 4 lat i spooooro już urosły .Oraz pies ,mieszaniec o imieniu
      Tyson .Szalone stworzenie , z ogromnym temperamentem .Chciałabym jeszcze
      kotka ,ale na razie niestety jest to niemożliwe .Pozdrawiam.
    • josik11 Re: jakie macie zwierzęta w domu? 23.08.04, 21:30
      a ja mam chomika Serafina i psa Reksa ktory przebywa niestety u mojej mamy
    • ania.silenter_exunruzanka Re: jakie macie zwierzęta w domu? 23.08.04, 21:35
      6 (!) papug - 2 duże (Adwokat i Sędzina) i 4 małe + króliczka miniaturowa -
      Alinkasmile)).
      pozdrawiam
    • izams Re: jakie macie zwierzęta w domu? 23.08.04, 21:36
      Witam - dwie suczki - ogary polskie i jednego ślimaka Anatola - a w przyszłości
      pewnie i koty ...a narazie jeszcze dodam całą armię prusaków z która dzielnie
      walczę smile)
      poz,
      iza
    • martha_s Re: jakie macie zwierzęta w domu? 23.08.04, 21:42
      a ja mam dwa kociaczki: 10 letniego Mikiego ktory po ostatniej kapieli zostal
      przemianowany na Filcusia - z wierzchu jest caly czarny a teraz garsciami wylazi
      spod niego bialy puszek oraz roczna kotke Inari rowniez ma czarne futerko z
      bialymi skarpeteczkami i krawacikiem

pozdrawiamy
      • magosiak Re: jakie macie zwierzęta w domu? 28.08.04, 19:58
        A my mamy wielkiego psa, Reka. To jest mastiff angielski. Smieszny bardzo i
        pocieszny. A pozatym to mamy rybki w wielkim akwarium, są przepiękne.
    • marcysia51 Re: jakie macie zwierzęta w domu? 23.08.04, 21:50
      A my mamy pieska syberiana huski o imieniu Bleid.
      Oto jego zdjęcie.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=13847576&a=13947979Pozdrawiam.
      Martyna i Bartuś
    • erinaceus Re: jakie macie zwierzęta w domu? 23.08.04, 22:26
      suczka jamnik - Gabi, suczka dog de Bordeaux - Belka, kot Szczęściarz.
      Niesforne, kłopotliwe i bardzo kochane. Pozdrawiam aga
      • pesteczka5 Re: jakie macie zwierzęta w domu? 23.08.04, 22:40
        Skundlony owczarek niemiecki, śliczny jak rudy futrzak, wierny i nawet prawie
        mówi, a jak w oczy zagląda!
        Kiedyś na balkonie gołębica nam wysiedziała dwa gołąbki, Piotrusia i Kacperka.
        Będzie wiekszy metraż, bedzie więcej. Ostatnio marzą mi się flamingi brodzące w
        stawiesmile))))
        • kocianna Re: jakie macie zwierzęta w domu? 24.08.04, 13:33
          Kocury Leon (8-kilowe bydle o wielkich łapach, z charakteru wielka pluszowa
          zabawka) i Figiel (mały wiecznie przerażony burasek). Jesli kiedys wybudujemy
          sobie dom, to będziemy mieli owczarka bernejskiego, jak ś.p. Blum mojego męża.
          A na razie jak się jeszcze przypląta jakaś kocia bieda, to pewnie przygarniemy,
          tylko musimy poczekać, aż nasz dzidzius się urodzi i choc trochę podrosnie.
    • pysienka Re: jakie macie zwierzęta w domu? 24.08.04, 14:44
      papuzkę (nimfa) Pelunia się nazywa. Jest czasami upierdliwasmile
      • ewa2233 rybki 24.08.04, 15:00
      • ania.silenter_exunruzanka Re: jakie macie zwierzęta w domu? 24.08.04, 15:43
        A moje papugi maja wyraziste charakterkiwink. Adwokat jest spokojniejszy,
        ciekawski, da sie wziac na palec, ofiara - slabo latasad.Teraz jak zostal ojcem
        zmienil sie bardzo - jest troskliwy, bardziej pewny siebie. Sedzina - o to jest
        charakterek - bez kija nie podchodzsad((, Adwokata meczy - wyrywa mu piora z
        karku, przegania, ale jako matka - rewelacyjna. A kochaja sie strasznie - raz
        Sedzina miala wypadek - zdrzyla sie z wlaczonym wentylatorem, malo nie zdechla:
        (, Adwokat siedzial przy niej dzien i noc, na krok sie nie ruszal, tylko
        plakal, wreszcie wyzdrowiala - prawdziwa love storywink. A ona - dalej go lejesad.
        pozdrawiam
    • anusix Re: jakie macie zwierzęta w domu? 24.08.04, 16:24
      Ja mam śliczną perską kotkę Maszę koloru niebieskiego. Jest kochana choć
      zostawia bardzo dużo włosów i trzeba po niej często sprzatać. Od 30.07.2004 r.
      ma braciszka smile Ignasia i muszę powiedzieć, że zachowuje się bardzo dobrze.
      Miałam pewne obawy, że będzie atakować małego albo będzie chciała się z nim
      bawić lub go zaczepiać ale spisuje się na medal.
      • aste Re: jakie macie zwierzęta w domu? 24.08.04, 17:02
        4 wiewiórki syberyjskie-burunduki, wygladają jak takie sporo większe myszy
        zastępują nam telewizor. teraz jak malutka może już nadążać za nimi wzrokiem
        (bo to szalenie ruchliwe towarzystwo) to potrafi długo się w klatkę wpatrywać i
        pokrzykiwać coś do nich.
    • koleandra Żadnych. 24.08.04, 17:49
      A ja tak bardzo nie lubię zwierząt, że nie mam żadnych ale mąż uwielbia psy i
      bardzo chciałby mieć. Na szczęście mamy małe mieszkanie i do tego w bloku.
      Kiedyś za podlotkowych czasów miałam jakieś tam szczury, króliki, psy, koty,
      świnki morskie.... ale nic nie utrzymało się u mnie dłużej niż miesiąć, góra
      dwa. Po prostu nie lubię i już chyba nie polubię.
      • ella5 Re: Żadnych. 25.08.04, 09:09
        współczuję tym biednym zwierzętom na których sobie eksperymentowałaś, ciekawe
        co się z nimi stało?
        skoro nie lubisz zwierząt to po cholere brałaś jakiekolwiek
        • koleandra Do Ella5 26.08.04, 13:19
          Nawet sobie nie myśl, że któremus z tych zwierzaków stało się cos złego z mojej
          winy. Królik uciekł. Szczura tak bardzo zazdrościł mi siostrzeniec, ze mu go w
          końcu oddałam. Świnka morska była bardzo dzika i nie potrafiłam jej oswoić.
          Jednego dnia zachorowała, na drugi dzień zdechła - nadałam jej imię i nazwisko -
          Małgorzata Cnotliwa (bo nie dała się dotknąć). Psa miałam na wsi u moich
          rodziców, potem wyjechałam do miasta do pracy, zamieszkałam na stancji i nie
          mogłam go zabrac ze sobą. Kota miałam już w mieście, wypuszczałam go na
          podwórko a on znikał na 2-3 dni. Nie mogłam go trzymac w zamknięciu - zawiozłam
          do rodziców na wieś, jest mu tam bardzo dobrze.
    • jagusia7 Re: jakie macie zwierzęta w domu? 24.08.04, 17:49
      W domu niestety w tej chwili żadnegosad Nie mieszkamy u siebie i zwierzaki
      powędrowały do rodziców. Ale nadal traktuję je jak własne: jest pies z kulawą
      nogą Walker(dosłownie, bo znalazłam go, kiedy 6 lat temu wpadł pod samochód,
      miał zostać aż wyzdrowieje, ale nie wyzdrowiał więc jest do dzisiajwink), a
      oprócz tego dwa koty, Kaftek i Maksio. A wcześniej był Kot Baltazar, którego
      nigdy nie zapomnę. Kotów raczej już nie odzyskam(wielka miłość mojego taty),
      psa może, kiedy poprawią się nam warunki mieszkaniowe(o ile brat mi go oddasmile).
      A ponieważ nie wyobrażam sobie domy na stałe bez zwierzaków, marzy mi się
      kociak, najlepiej szkocki zwisłouchysmile
      • kasza75 Re: jakie macie zwierzęta w domu? 24.08.04, 18:03
        My mamy psa Ampera, podwórkowego kundla, b. lubianego przez dzieciaki, a w domu
        rybki i królika miniaturowego Barnabę - prezent na 3 urodziny syna.
        • dyrgosia Re: jakie macie zwierzęta w domu? 24.08.04, 18:32
          My mamy świnkę morską o wdzięcznym imieniu Kasia.
    • agawka2 Re: jakie macie zwierzęta w domu? 24.08.04, 19:32
      ależ wam zazdroszcze tych kotów, psów, ptaków........ja niestety mieszkam w
      małym mieszkaniu w mieście i żółw stepowy to i tak szczyt ekstrawagancji,
      pozdrawiam i dziekuje za tak liczne odpowiedzi
      • yagnap Re: jakie macie zwierzęta w domu? 24.08.04, 21:15
        Mam psa - berneńskiego psa pasterskiego, ma trzy lata i jest cudowny, młodszy
        syn na nim jeździ..., dwa kocury i trzy rybki.
      • marcysia51 Re: jakie macie zwierzęta w domu? 24.08.04, 22:14
        Ja też mam malutkie mieszkanko,zaledwie 36 m,w samym centrum ale zwierzaka
        zawsze miałam.Nasz syberian huski daje sobie rade my tez.
        Pozdrawiam
    • teresa35 Re: jakie macie zwierzęta w domu? 24.08.04, 22:02
      Ja posiadam trzy kocice i jednego kocurka. A w zasadzie już dwa kocurki, bo
      przybłąkał się niedawno taki biedaczyna malutki i go trochę dokarmiam.
      • mama_szefusia Re: jakie macie zwierzęta w domu? 25.08.04, 09:15
        A my mamy owczarka niemieckiego Filipa - naszego pierworodnego, Gafę -
        kundelka, Zuzię - kotka dachowca, Kasię - suczkę wilczycę i klacz - Cygankę.
        Przez pewien czas była jeszcze druga klaczka - Funny, a w przyszłości planujemy
        szczeniaki, źrebaki, może kury - dla dobrych wiejskich jajek bez hormonów.
        Mieszkamy na wsi i fajnie nam się żyje z całym tym zwierzyńcem.

Pozdrawiam
    • aniasc Re: jakie macie zwierzęta w domu? 25.08.04, 09:34
      A my mamy dwie niezbyt madre kocice.
    • elasz4 Pies - Maksiu 25.08.04, 10:39
      U nas jeszcze jest pies Maks, kundel wielkości wilczura.
    • donatta troje dzieci, męża, rybki i królika 25.08.04, 10:41
      Niezła menażeriasmile
    • merlott Re: jakie macie zwierzęta w domu? 25.08.04, 10:47
      a ja nie mam nic i tak mi z tym smutno... w dziecinstwie mialam 2 kochane psy,
      kilka kotow, chomiczka i papuzki... a teraz mieszkam w malym mieszkanku i
      mysle, ze zwierzatka by sie w nim meczyly... ale kiedys sobie odbije smile)
    • zabcia_m Re: jakie macie zwierzęta w domu? 25.08.04, 12:50
      2 letni Golden Retriver o baaaardzo pasującym imieniu Kłopot wink
      Choć go kocham, to nikomu nie polecam, a zwłaszcza pedantom i mieszkańcom
      mieszkań wink
      Jest straaasznie energiczny delikatnie mówiąc i linieje cały rok... moze sunie
      są spokojniejsze smile
      Rok temu pisałam o jego perypetiach w wątku "O Goldenach słów kilka", a poniżej
      jest jego zdjatko z czasów jak był malutki i dawał się "ujarzmić".
      Jego pobyt u nas wisiał juz nie raz na ostrzu noża, ale chyba za bardzo juz go
      kochamy wink))
      • ikaikaj Re: jakie macie zwierzęta w domu? 26.08.04, 12:39
        a ja mam 2 wyzly weimarskie i kundla,ktorego znalazlam w lesie.
        cala trojka sukcesywnie demoluje mi ogrodsmile
    • stuprocentowa.woman wyżeł weimarski 26.08.04, 13:45
      pozdrawiam ikaikaj smile
    • mamaszyma Re: jakie macie zwierzęta w domu? 27.08.04, 09:46
      My mamy żółwia Karola, i dwa psy u rodziców, bo nie mogliśmy się zdecydowac
      którego zabrać, bo się nie zgadzaja ze sobą. a jeden jest mój (Sznaucer
      średni - Ekador) a drugi męża (jamnik - Gipron). Odwiedzamy je często, a ja
      marze o trzecim psie - golden retriver. MOże kupię mężowi pod choinkę?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka