Dodaj do ulubionych

kosmetyki do pielęgnacji stóp

04.07.14, 09:19
Wątek o braku higieny pokazał, jak wiele kobiet ma problemy ze stopami. I wiele z nas sobie z tym radzi ], lepiej lub gorzej.
Podawajcie swoje patenty na miękkie gładkie stopy.

U mnie sprawdza się:
- tarka na mokro, świetna jest firmy Gehwol (nie jestem pewna, ale chyba do kupienia tylko w aptekach); droga (50 zł), ale starcza na 2-3 sezony.
- ścieranie skóry na sucho - niegdy bym nie pomyslała, ze to może działać, ale odkąd koleżanka poleciła mi fezarkę MICROPEDI (ok. 100 zł), stałam się jej wierną użytkowniczką. Frezarki, nie koleżanki smile Naparwdę pięty gładkie i miękkie.
- krem Oriflame FeetUp Advanced Cracked heel repair - to krem z 10% mocznikiem, absolutna rewelacja.

O dziwo w ogole nie podszedł mi krem Lirene, też z wysokim stężeniem mocznika, więc teoretycznie powinien być super. Ale niestety... Również o dziwno nie podeszła mi maska do stóp z tej samej serii Oriflame (krem super, maska bez sensu...)
Obserwuj wątek
    • piagizela Re: kosmetyki do pielęgnacji stóp 04.07.14, 09:31
      Ja najpierw scieram suche miejsca na stopach tarką Scholl, pozniej mocze stopy w soli Gehwol, pozniej robie peeling Bielenda, pozniej smaruje stopy kremem na zrogowacenia Gehwol (na stopy folia i skarpetki i tak spie). Mialam duze problemy ze zrogowaceniami i powyzsze procedury zaobserwowalam u mojej kosmetyczkismile. Naprawde to pomaga na wygląd stop. Musze jeszcze jaką frezarke sobie zakupić.
    • dido_dido Re: kosmetyki do pielęgnacji stóp 04.07.14, 09:35
      Oxedermil - krem z apteki z 30% mocznikiem. Super na pięty!
    • klamkas Re: kosmetyki do pielęgnacji stóp 04.07.14, 10:25
      Pumeks wulkaniczny w trakcie kąpieli, przed snem olej arganowy albo masło shea (żadnych folii i skarpetek, nienawidzę spać w skarpetkach) i kosmetyczka raz w miesiącu. Do tego porządne buty. Stopy nie są idealne, ale bez obciachu można je pokazywać światu wink.
    • jematkajakichmalo Re: kosmetyki do pielęgnacji stóp 04.07.14, 11:16
      Co kilka dni tak na szybko pod prysznicem tareczka Scholl, 2 x dziennie krem Hansaplast na zrogowaciale skore.

Ten krem chciclabym Wam bardzo polecic. Odkrylam go przez pomylke, bo opakowanie bylo podobne do innego, ktory tak naprawde zamierzalam kupic. No ale jak juz tego wzielam to trudno, zaczelam stosowac. Okazalo sie, ze dziala jak jakis cudowny srodek. Przy codziennym stosowaniu nawet jak bylam na wykacjach nad morzem to piety byly naprawde gladkie (a tam wiadomo to jeszcze gorzej, pach, slona woda itp.)
      Nawet przy comiesiecznym pedicurze wlasciwie wcale nie mam zrogowacialej skory, po prostu szok. Nawet meza przekonalam do tego kremu, a on to nigdy w takie rzeczy nie wierzy. Sam walczy ze stopami, ale teraz jest duuuzo lepiej.

Krem mozna kupic np. w Rossmannie, kosztuje chyba z 4-5 eur.

Musze przyznac, ze to pierwsze lato gdzie naprawde nie musze ciagle myslec o pietach i po 2 tyg od pedicuru chowac ich w pelnych butach smile
      • jak_matrioszka Re: kosmetyki do pielęgnacji stóp 05.07.14, 09:33
        Cytatnawet jak bylam na wykacjach nad morzem to piety byly naprawde gladkie (a tam wiadomo to jeszcze gorzej, pach, slona woda itp.)

Po wakacjach nad morzem gdzie sa piaszczyste plaze, to piety sa gladkie i miekkie bez kremow. Spacer po piaseczkuto najlepsza tarka.
      • bazylea1 Jematka 05.07.14, 10:27
        czy chodzi o ten krem?
        cenowarka.pl/eu/hansaplast-anti-nagniotki-20-urea-intensywny-krem-75ml-a1048518.html
    • ew00 Re: kosmetyki do pielęgnacji stóp 04.07.14, 11:26
      Ja również bardzo polecam krem Oriflame FeetUp Advanced Cracked heel repair.
      • syncmaster710v Re: kosmetyki do pielęgnacji stóp 04.07.14, 11:41
        wizaz.pl/kosmetyki/producent.php?prod=4369
        lub na ebay jak ktoś ma konto ok 20 zł z bezpłatną wysyłką, na alledrogo wink ok 40 zł
        • syncmaster710v Re: kosmetyki do pielęgnacji stóp 04.07.14, 11:42
          wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=67464
          zły link mi się wkleiło smile
    • dziennik-niecodziennik Re: kosmetyki do pielęgnacji stóp 04.07.14, 11:47
      zwykły pumeks, coś tłustego do wsmarowania w pięty i dużo chodzenia na bosaka.
      • anika772 Re: kosmetyki do pielęgnacji stóp 22.06.17, 10:25
        Od chodzenia na boso to ja mam stopy człowieka pierwotnego, twarde skorupy do biegania po skałachwink
        Moźe macie jakieś nowe patenty na ładne stopy?
    • malwa51 Re: kosmetyki do pielęgnacji stóp 04.07.14, 20:01
      Nie meszkam w PL i obecnie mam 'tutejszy' - taki, ktorego w Polsce akurat nie ma, krem nawilzajacy ze sredniej polki, byl akurat w promocji. Przy testowaniu nowosci glownym kryterium jest sklad. Staram sie pamietac o smarowaniu, ale roznie z tym bywa. Mialam przedtem Scholla, sprawdzal sie.

Ale ja nie o tym. Zauwazylam, ze piety mi pekaja, nawet takie rozowe, co jest b. bolesne - kiedy jestem odwodniona. Sa dni, kiedy pije tylko kawe albo "redbule" i wtedy ogolnie stan skory jest oplakany, sucha jak papier. Tak, ze pamietajcie o piciu smile
      • zlotonaiwnych Re: kosmetyki do pielęgnacji stóp 04.07.14, 20:11
        Codziennie kąpiel w soli, peeling, krem na zrogowacenia, tarka. Mam więcej kremów i preparatów do stóp niż do twarzy. Ale mam piękne.
    • beliska Re: kosmetyki do pielęgnacji stóp 04.07.14, 23:33
      Mój sposób na ładne, gładkie, miłe w dotyku bez zrogowaceń stopy to raz na tydzień pumeks i peeling do stóp. Codziennie rano po prysznicu krem chłodzący/lato/ lub jak się spieszę balsam do ciała.
      Wieczorem jakikolwiek krem do stóp, rąk, balsam do ciała czy maść z wit. A i do tego odrobina olejku rycynowego lub arganowego. Najbardziej dba o moje stopy rycyna.
      Ogranicza konieczność zabiegów pielęgnacyjnych do minimum, a także ilość kosmetyków do stóp.
    • echtom Re: kosmetyki do pielęgnacji stóp 05.07.14, 10:13
      Na pękające pięty dobra jest maść Dernilan - w aptece za ok. 10 zł.
    • anika772 Re: kosmetyki do pielęgnacji stóp 05.07.14, 10:24
      Mam niestety bardzo wymagające stopy...

- pedicure co 4-6 tygodni, u kosmetyczki
      -peeling cukrowy do stóp Paloma (świetny)
      -tarka Scholl, używana na suchą skórę
      - kremy Ziaja Pro do stóp, codziennie
      - svr xerial 50 extreme, raz w tygodniu, z folią i skarpetkami na noc.

Mój mąż nie używa do stóp nawet tarki, a skórę na piętach ma jak niemowlę. To bardzo niesprawiedliwe.
      • malwa51 Re: kosmetyki do pielęgnacji stóp 05.07.14, 16:23
        Möj tez. I w zyciu kremu do stop nie uzyl - o tarce nawet nie wspomne.
        Moje stopy sa ni tyle zrogowaciale, co b. suche. O ile o rekach/dloniach pamietam, to te nieszczesne stopy czesto sa zaniedbywane, zapominam.
    • gosia-sk Re: kosmetyki do pielęgnacji stóp 24.03.15, 10:37
      Kiedyś znajoma kosmetyczka poleciła mi kosmetyki do pielęgnacji stóp Farmona korzystam z nich od jakiegoś cvzasu i widzę efekty - stopy są gładsze, zniknęły zrogowacenia
    • minor.revisions Re: kosmetyki do pielęgnacji stóp 24.03.15, 14:03
      Frezarka jest od robienia dziur. Micropedi to cykliniarka. Tak czy inaczej, dla wymagających stop Micropedi i wszystko inne się chowa przy masce baby foot, trzeba niestety przez parę dni odpuścić odkryte stopy na widoku publicznym, ale efekty są tego warte i w przeciwieństwie do mechanicznych metod bardzo długotrwałe.
      • martishia7 Re: kosmetyki do pielęgnacji stóp 24.03.15, 14:26
        Tak! Azjatyckie peelingi do stóp mają wszystko inne pod sobą. Właśnie sobie zrobiłam wiosenną edycję. Dla mnie to jest kosmetyk dekady. Wrzuciłam tutaj kiedyś linka, ale niektóre dyskutantki się zbrzydziły zdjęciami smile Nie dziwię się, apetyczne o nie jest. W sumie dobrze że nie oglądałam zdjęć przed pierwszym użyciem.
        • kandyzowana3x Re: kosmetyki do pielęgnacji stóp 24.03.15, 14:47
          O to poprosze o ten link jeszcze raz. Uwielbiam takie odkrycia kosmetyczne.
          • minor.revisions Re: kosmetyki do pielęgnacji stóp 24.03.15, 14:58
            Ktoś go linkowal w tym wątku, tylko bez opisu, dopiero po moim poście zobaczyłam, że już o tym było.
            • minor.revisions Re: kosmetyki do pielęgnacji stóp 24.03.15, 15:06
              Ten w linku powyżej był bardzo tani w porównaniu z tym moim, babyfoot.com, ale porównywać skuteczności nie będę, bo nie znam tego drugiego. Pani co tam napisała miażdżący review zabrakło cierpliwości, tak, ten produkt działa po tygodniu i nie należy w tym czasie stosować żadnych innych złuszczaczy, najwyżej krem nawilżający. I najlepiej przed zastosowaniem wymoczyc nogi w gorącej wodzie a na foliowe skarpetki założyć ciepłe skarpety, bo im cieplej tym lepiej działa.
          • martishia7 Re: kosmetyki do pielęgnacji stóp 24.03.15, 15:04
            Coś w ten deseń asianstore.pl/dlonie-i-stopy/272-mizon-magic-peeling-foot.html

Bierz, bo są w promocji smile Tych konkretnych nie miałam, ale przyjaciółka mi przywozi przypadkowo na zasadzie pierwsze lepsze z półki, i jeszcze się nie nacięłam. Tylko po użyciu odradzają smarować nogi kremami jakimikolwiek, używa nie częściej niż na 2 mce i nie mieć pomalowanych paznokci u stóp.
            • berber_rock asianstore - peeling - uwaga! 24.03.15, 15:44
              Ku przestrodze opisze swoje doswiadczenia z tym specyfikiem.

Przez 2 dni po zastosowaniu nic sie nie dzialo. Potem pojawila sie bardzo swedzaca wysypka na wierzchu stop. W dzien jeszcze jakos dawalo rade, ale w nocy drapalam sie przez sen. Efekt byl taki ze po 3 dniach mialam stopy podrapane do krwi, strupy wokol kostek etc, a skora od spodu jak byla tak byla.
              Zluszczanie rozpoczelo sie dopiero osmego dnia i trwalo jakies 5-6 dni. Trwaloby pewnie dluzej gdyby nie to, ze mu pomoglam: namoczylam stopy i dokonczylam reszte pumeksem.

Minusy:
              - strasznie wysuszona i wymagajaca solidnego nawilzenia skora po calym zabiegu
              - 2 tygodnie wyjete z zyciorysu
              - koniecznosc lazenia non-stop w skarpetkach podczas zluszczania (nawet nie z powodow estetycznych, po prostu gzie nie stanelam, zostawaly po mnie resztki skory i w ten sposob mieszkanie nadawalo sie do odkurzania)
              - swedzenie, a przez to ze 3 noce z banki

Plusy:
              - stopki rzeczywiscie jak nowe
              - nagle wygodnie chodzi mi sie praktycznie w kazdych butach, bo pozbylam sie wszelkich zgrubien i innych takich
              - no i ladnie to wyglada

ale nie wiem, czy odwaze sie jeszcze kiedys smile
              • asmarabis Re: asianstore - peeling - uwaga! 24.03.15, 16:18
                Ale to chyba tak mniej wiecej ma wygladac?
              • martishia7 Re: asianstore - peeling - uwaga! 24.03.15, 16:34
                Właśnie ten konkretny co zalinkowałam, dał Ci takie sensacje? Daj znać, bo właśnie miałam kupować, skuszona promocją wink Wysypki to raczej być nie powinno, ja nie mam. jedyna co, o złażąca skóra mnie łaskocze między palcami.
                • berber_rock Re: asianstore - peeling - uwaga! 24.03.15, 17:06
                  Tak - wlasnie ten konkretny!

ja generalnie nie mam nic przeciwko tym innym objawom, ale ta wysypka i strupy na stopach to fajna nie byla. Bylam juz na granicy wycieczki do dermatologa - na szczescie zeszla po kolejnych 3 dniach. Ale co sie naczochralam przez sen to moje smile
              • quelquechose Re: asianstore - peeling - uwaga! 24.03.15, 16:34
                Ja uzylam baby foot: www.naturmedicin.pl/product/baby_foot

No i to wlasnie minusem jest to, ze dlugo trwa, ale z gory wiadomo. Luszczy sie dosc dlugo i malo estetycznie, wiec zdecydowanie trzeba robic przed sezonem letnim. Ale dzieki temu moje stopy wrocily do formy smile I teraz tylko raz w tygodniu scieram tarka oraz codziennie nakladam krem do stop (obecnie z Body Shop). I to wystarcza!

https://www.thebodyshop.com/images/product/large/49349m_l.jpg
                • quelquechose Re: asianstore - peeling - uwaga! 24.03.15, 16:35
                  Z opisu baby foot:

Między 2 dniem a 3 tygodniem po aplikacji martwy naskórek zaczyna ulegać złuszczeniu. Nie należy wspomagać dodatkowo procesu złuszczania (nie używaj np. pumeksu, tarki do stóp). W niektórych przypadkach po aplikacji skóra może stać się szorstka i sucha. Jeśli do tego dojdzie, delikatnie nawilżaj skórę produktami bez olejowymi. Czas złuszczania może się różnić i może wystąpić nawet po 3 tygodniu po aplikacji. Jeśli skóra stóp jest mocno zrogowaciała, zaleca się drugą aplikację almea baby foot po 4 tygodniach po pierwszej aplikacji.
              • minor.revisions Re: asianstore - peeling - uwaga! 24.03.15, 17:49
                > Potem pojawila sie bardzo swedzaca wysypka na wierzchu stop.

No ale swędząca wysypka to znaczy, że najpewniej masz alergię na któryś ze składników, a nie, że produkt jako taki jest felerny. Równei dobrze mogłanyś mieć taki rezultat po kremie do depilacji czy farbie do włosów albo w ogóle jakimkolwiek innym kosmetyku.
        • zoe7 Re: kosmetyki do pielęgnacji stóp 24.03.15, 15:16
          Kurcze, robiłam w zeszłym roku i zero efektu. Co jeeeeest sad
          • zoe7 Re: kosmetyki do pielęgnacji stóp 24.03.15, 15:19
            Kupuje jeszcze raz, te z linka, może miałam jakąś podróbę sad
    • asmarabis Re: kosmetyki do pielęgnacji stóp 24.03.15, 16:12
      Kosmetyki scholl, sa dla mnie najlepsze i cena rozsadna....nie szukam juz nic innego
    • nangaparbat3 Re: kosmetyki do pielęgnacji stóp 24.03.15, 16:26
      Kasza jaglana i czyste ziarno. Doustnie.
    • cosmetic.wipes Re: kosmetyki do pielęgnacji stóp 24.03.15, 18:01
      Tarka na sucho o dwóch poziomach grubości. Niefirmowa, kupiona za około 8 zł. To było odkrycie mojego życia big_grin
      Do tego dwa kremy do stóp Neutrogeny, jeden nawilżający, drugi z mocznikiem. Plus nożyczki, pilniczek i lakiery do paznokci.
      Taki zestaw powoduje, że mam stopy jak z reklamy, a odkąd zamieniłam pumeks na tarkę moje pięty są gładsze niż pupa niemowlaka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka