yenna_m 07.07.14, 18:07 podoba się Wam? mnie oburza Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nickbezznaczenia Re: Zbieranie kasy dla Chazana 07.07.14, 18:09 Chyba jest niezgodne z prawem. Nie, zdecydowanie mi się to nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
panirogalik Re: Zbieranie kasy dla Chazana 07.07.14, 19:17 Chyba jest niezgodne z prawem. Ojtam, za to zgodne z sumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
niktmadry Re: Zbieranie kasy dla Chazana 07.07.14, 18:17 Nic mi do tego co ludzie robią ze swoją prywatną kasą. Mam nadzieję, że Chazan od takiej darowizny zapłaci podatek. Ja osobiście szybciej wpłaciłabym cokolwiek na rzecz tej kobiety i jej dziecka. Żeby chociażby na skuteczniejsze środki przeciwbólowe dla maleństwa było ją stać - czy czego ona tam potrzebuje. Ale rozumiem, że ktoś może mieć odmienne zdanie i woli się składać na karę finansową i tak bogatego już człowieka, który się nie wywiązał ze swoich obowiązków. Zależy od przekonań. Odpowiedz Link Zgłoś
lusitania2 Re: Zbieranie kasy dla Chazana 07.07.14, 18:17 nie dla chazana, tylko dla szpitala, by jego stratę na poglądach dyrektora wyrównać. I owszem, jak najbardziej niech zbierają i przekazują - godne to i zbawienne, żeby te katofaszystowskie oszołomy płaciły za swoje poglądy. Odpowiedz Link Zgłoś
aniani7 Re: Zbieranie kasy dla Chazana 07.07.14, 18:17 A kto zbiera? Podoba mi się, bo to nie Chazan ma zapłacić tylko szpital, czyt. my wszyscy, dlatego dużo lepszym rozwiązaniem jest zebranie pieniędzy przez oszołomy. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Zbieranie kasy dla Chazana 07.07.14, 18:22 a mają pozwolenie na zbiórkę ? Odpowiedz Link Zgłoś
srebrnarybka Re: Zbieranie kasy dla Chazana 07.07.14, 18:33 na zbiórkę na rzecz szpitala chyba zezwolenia nie potrzeba. Zresztą nie musi to być metodą zbiórki - można zaapelować do wiernych o darowizny na rzecz szpitala. Chyba jest to dozwolone prawem. Skądinąd w ten sposób za postępowanie motywowane względami religijnymi zapłacą katolicy, a nie wszyscy ubezpieczeni, jak byłoby w wypadku kary nałożonej na szpital. Takie rozwiązanie raczej przybliża wolność wyznania, niż oddala. Odpowiedz Link Zgłoś
najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: Zbieranie kasy dla Chazana 08.07.14, 09:19 srebrnarybka napisała: > Skądinąd w ten sposób za postępowanie motywowane względami religijnymi zapłacą > katolicy, a nie wszyscy ubezpieczeni, jak byłoby w wypadku kary nałożonej na sz > pital. Ależ Ty naiwna! Zbiera się na szpital, a wyda się na rozgłośnie. Jak zwykle, jak zawsze! Ale po to Pan Buk stworzył barany, by je strzyc! Ksiądz Anatol Odpowiedz Link Zgłoś
jakw Re: Zbieranie kasy dla Chazana 07.07.14, 19:44 joa66 napisała: > a mają pozwolenie na zbiórkę ? Biskup chce chyba na tacę zbierać... Odpowiedz Link Zgłoś
klubgogo Re: Zbieranie kasy dla Chazana 07.07.14, 18:23 I tu jest właśnie całe miłosierdzie kk, zamiast zebrać na biedne dzieci i zafundowac im na przykład wakacje. Odpowiedz Link Zgłoś
jakw Re: Zbieranie kasy dla Chazana 07.07.14, 19:46 klubgogo napisała: > I tu jest właśnie całe miłosierdzie kk, zamiast zebrać na biedne dzieci i zafun > dowac im na przykład wakacje. To u nas są biedne dzieci?? Ostatnio obowiązywała chyba wersja, że biednych dzieci u nas nie ma , jest tylko brak kultury jedzenia śniadań... Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Zbieranie kasy dla Chazana 08.07.14, 08:20 A nie fundują? Jeśli się nie mylę to Caritas co roku wysyła bardzo dużo dzieci na swoje kolonie i w zależności od sytuacji majątkowej rodziców dofinansowuje nawet w 100% Odpowiedz Link Zgłoś
menodo Re: Zbieranie kasy dla Chazana 07.07.14, 18:26 No, ale to jest zbiórka dla szpitala, a nie dla Chazana - więc jeśli ta zbiórka ma uchronić szpital przed bankuctwem - w sumie OK. Oburza mnie natomiast, że Chazan nadal jest dyrektorem i że jest utrzymywany z publicznych pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Zbieranie kasy dla Chazana 07.07.14, 19:02 Dziwię się że przez tyle lat nic z nim nie robiono, ja pamiętam jego wyskoki jeszcze z lat 90-tych. Jak można tyle lat tolerować bezprawie w państwowym szpitalu? Niech kobiety idą z oponami pod szpital gdzie pracuje. Albo ze zgniłymi jajami. Odpowiedz Link Zgłoś
aniani7 Re: Zbieranie kasy dla Chazana 07.07.14, 19:05 Za to w latach 80-tych i wcześniej siedział jak mysz pod miotłą, też bohater życia nienarodzonego. Odpowiedz Link Zgłoś
attiya Re: Zbieranie kasy dla Chazana 07.07.14, 19:08 lepiej na psychologa dla matki zaczęliby zbierać kasę poj.by bo inaczej nie można już tego nazwać Odpowiedz Link Zgłoś
setia Re: Zbieranie kasy dla Chazana 07.07.14, 19:13 mam nadzieję, że matka wytoczy Chazanowi proces cywilny i dostanie takie odszkodowanie, że puści buca w samych skarpetkach Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Zbieranie kasy dla Chazana 07.07.14, 19:14 Mi sie podoba ze ludzie chca pomoc szpitalowi , nie zgadzam sie ze te pieniadze sa dla konkretnego lekarza. Szpital powinen pozbyć sie kogos takiego przez kogo jest narażony umyślnie na taka karę. Uważam ze kazdy lekarz powinen byc ubezpieczony i z jego prywatnego ubezpieczenia powinno byc pokrywane , jego prywatne decyzje, ktore sa nie do końca nie zgodne z prawem. Bo prawo miał odmówić , tyle ze powinen wskazać inny szpital/lekarza. ----------------- Życie ma tyle kolorów, ile potrafisz w nim dostrzec. Odpowiedz Link Zgłoś
wispar1 Re: Zbieranie kasy dla Chazana 07.07.14, 19:19 Jak pomyślę, że babcia i ciocia da na to kasę, a wnukom ani grosza bo biedna jest przecież, to wolę nie myśleć o tym temacie wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Zbieranie kasy dla Chazana 07.07.14, 19:21 ja to widzę tak: Gdyby to była składka na karę, którą Chazan musi zapłacić z własnej kieszeni, byłoby to oburzające po trzykroć. Jednak jest to kara nałożona na szpital i znacznie lepiej dla wszystkich będzie, jeśli pokryją ją ci, którzy Chazana popierają, niż wszyscy, łącznie z tymi, którzy utopiliby go w łyżce wody. Odpowiedz Link Zgłoś
klamkas Re: Zbieranie kasy dla Chazana 07.07.14, 19:57 Nie oburza, bo to nie dla Chazana, a na szpital. Mogliby jeszcze wpłacić co nieco na bezbolesne umieranie dziecka i porządną opiekę psychologiczną rodziców. Bardzo oburza fakt, że pan nawet nie został zawieszony w wykonywaniu obowiązków do wyjaśnienia sprawy (w wersji delikatnej i zachowawczej) lub wywalony na zbity pysk bo nie ma czego wyjaśniać... Oburzające jest stanowisko prezydent Warszawy, która nie wierzy w "śledztwo" NFZ, tylko musi wydawać naszą kasę na dodatkowe, które niczego innego nie wniesie (no, jest szansa, że zamydli i zamota ile się da). Odpowiedz Link Zgłoś
veredyta Re: Zbieranie kasy dla Chazana 07.07.14, 20:52 A mnie zupełnie. Niech oszołomstwo się składa, czemu nie. Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: Zbieranie kasy dla Chazana 07.07.14, 20:57 mnie cieszy państwowy szpital został narażony na straty, dobrze, że ktos je pokryje z prywatnych kieszeni Odpowiedz Link Zgłoś
oqoq74 Re: Zbieranie kasy dla Chazana 07.07.14, 21:07 Nie podoba mi się to, bo zapłacić powinien prof. Jednocześnie jest to swego rodzaju pochwała dla jego działań, bo zawsze będzie mógł powiedzieć, że szpital nie ucierpiał, a społeczeństwo go poparło. Odpowiedz Link Zgłoś
veredyta Re: Zbieranie kasy dla Chazana 07.07.14, 21:16 A widzisz, nie pomyślałam o tym w ten sposób. Słuszna uwaga. Odpowiedz Link Zgłoś
klamkas Re: Zbieranie kasy dla Chazana 07.07.14, 21:45 Cóż, ja trzymam kciuki za rodziców i pozew cywilny... mam nadzieję, że odda im cały zapas na czas emerytury . Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: Zbieranie kasy dla Chazana 07.07.14, 22:26 TRAGEDIA! Oburza. Wedlug mnie mogą ludzie taką zbiórkę urządzać, ale dla chorego dziecka i jego matki, to ta rodzina wymaga pomocy, a nie tfu chazan. Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Zbieranie kasy dla Chazana 07.07.14, 22:40 To zbiórka na grzywnę może być akceptowana przez prawo? Na długi Rokity nie wolno było zbierać...... Odpowiedz Link Zgłoś
lusitania2 Re: Zbieranie kasy dla Chazana 07.07.14, 22:45 bei napisała: > To zbiórka na grzywnę może być akceptowana przez prawo? primo: to nie jest grzywna secundo: darowizny są dozwolone także na rzecz szpitali Ergo tertio: co ty bei masz między uszami? Zwiędłą sałatę chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
raczek47 Re: Zbieranie kasy dla Chazana 07.07.14, 23:18 Owsiaka niech poproszą o pomoc w organizacji szybkiej zbiórki. Albo w ogóle niech WOŚP 2015 zbiera na szpital, który ma tak prawego i szlachetnego dyrektora, tak niesłusznie osądzonego. Odpowiedz Link Zgłoś
majaaleksandra Re: Zbieranie kasy dla Chazana 08.07.14, 07:58 Naprawdę już nie macie się kogo czepić. Może najpierw sprawdzić z iloma sprzętami WOSP ta rodzina ma kontakt. A osobno to oni nie zajmuja sie indywidualnymi akcjami i to sprzecznymi z zalozeniami fundacji. Mnie bardzo dziwi ze ten gosc jeszcze chodzi wolny i pracuje na takim stanowisku. Odpowiedz Link Zgłoś
veredyta Re: Zbieranie kasy dla Chazana 07.07.14, 23:44 lusitania2 napisał: Ergo tertio: co ty bei masz między uszami? Zwiędłą sałatę chyba. Jeśli ona zwiędłą sałatę, to ty próchno. Pytanie zadane gdy się nie wie, jest zupełnie normalne. Obraźliwe komentarze, nie. Odpowiedz Link Zgłoś
salinas Re: Zbieranie kasy dla Chazana 08.07.14, 09:27 veredyta napisała: > lusitania2 napisał: > > Ergo tertio: co ty bei masz między uszami? Zwiędłą sałatę chyba. > > Jeśli ona zwiędłą sałatę, to ty próchno. > Pytanie zadane gdy się nie wie, jest zupełnie normalne. > Obraźliwe komentarze, nie. Ty chyba nie przeczytałaś ostatnio naprawdę obraźliwych komentarzy. Pozwolisz ,że zacytuję wypowiedzi niezależnych intelektualistek, które odważnie idą pod prąd : katolicy to ku..y, katolicy poj..y. Chcesz więcej! Mogę zalinkować! Odpowiedz Link Zgłoś
veredyta Re: Zbieranie kasy dla Chazana 08.07.14, 12:25 Nie trzeba tła, żebym potrafiła ocenić co jest obraźliwym komentarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
minor.revisions Re: Zbieranie kasy dla Chazana 08.07.14, 02:11 DU rok 1971 numer 12 poz. 114 Kodeks wykroczeń Art. 57. § 1. Kto organizuje lub przeprowadza publiczną zbiórkę ofiar na uiszczenie grzywny orzeczonej za przestępstwo, w tym i przestępstwo skarbowe, wykroczenie lub wykroczenie skarbowe albo nie będąc osobą najbliższą dla skazanego lub ukaranego uiszcza za niego grzywnę lub ofiarowuje mu albo osobie dla niego najbliższej pieniądze na ten cel,podlega karze aresztu albo grzywny. " Odpowiedz Link Zgłoś
demonii.larua Re: Zbieranie kasy dla Chazana 08.07.14, 07:16 > Ergo tertio: co ty bei masz między uszami? Zwiędłą sałatę chyba. No merytoryczna wypowiedź jak sto. U Ciebie to ta sałata już chyba dawno zgniła i wyparowała. Odpowiedz Link Zgłoś
salinas Re: Zbieranie kasy dla Chazana 08.07.14, 09:30 demonii.larua napisała: > > Ergo tertio: co ty bei masz między uszami? Zwiędłą sałatę chyba. > No merytoryczna wypowiedź jak sto. U Ciebie to ta sałata już chyba dawno zgniła > i wyparowała. Szkoda, że jak Twoje koleżanki używają wulgaryzmów nie reagujesz. Ten z sałatą przynajmniej jest śmieszny. A merytoryczna wypowiedź na ematce to raczej oksymoron Odpowiedz Link Zgłoś
demonii.larua Re: Zbieranie kasy dla Chazana 08.07.14, 09:51 A pokaż, które to moje koleżanki. Odpowiedz Link Zgłoś
salinas Re: Zbieranie kasy dla Chazana 08.07.14, 09:59 demonii.larua napisała: > A pokaż, które to moje koleżanki. Koleżanki , które mają takie same poglądy jak Ty. Już pisałam, to niezależne intelektualistki idące pod prąd Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Zbieranie kasy dla Chazana 08.07.14, 10:22 Nie przelogowałaś się lusitania. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Zbieranie kasy dla Chazana 08.07.14, 01:23 W Ameryce idiotki chcą się żenić i rozmnażać z seryjnymi mordercami siedzącymi w więzieniu, a Ciebie dziwi grupka inteligentnych inaczej zbierających pieniądze dla psychopaty. Phi. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna1960 Re: Zbieranie kasy dla Chazana 08.07.14, 07:05 Co cię oburza że facet miał odwagę sprzeciwić lewactwu., że życie trzeba chronić a nie zabijać. Sama mu wyślę pieniądze Odpowiedz Link Zgłoś
zloty.slonecznik Re: Zbieranie kasy dla Chazana 08.07.14, 08:59 marianna1960 napisała: > Co cię oburza że facet miał odwagę sprzeciwić lewactwu., że życie trzeba chroni > ć a nie zabijać. Sama mu wyślę pieniądze to weź teraz to dzecko na wychowanie. Naprawdę jesteś taką durną katoliczką? Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: Zbieranie kasy dla Chazana 08.07.14, 09:07 A jeśli przedmówczyni skoczy do rzeki za celowo wyrzuconym przez matkę dzieckiem (bo np. miało ZD) i wyciągnie je z rwącego nurtu, ratując mu życie - też każesz jej wziąć je teraz na utrzymanie? Odpowiedz Link Zgłoś
marianna1960 Re: Zbieranie kasy dla Chazana 08.07.14, 09:17 Wolę być "durną katoliczką" niż lewakiem który w imię własnej wygody wyskrobał by dziecko albo staruszka poddał eutanazji Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Zbieranie kasy dla Chazana 08.07.14, 09:25 Pan doktor skrobał aż miło. Odpowiedz Link Zgłoś
najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: Zbieranie kasy dla Chazana 08.07.14, 09:28 marianna1960 napisała: > Wolę być "durną katoliczką" niż lewakiem który w imię własnej wygody wyskrobał > by dziecko albo staruszka poddał eutanazji Ile przekazałaś na utrzymanie tego życia przy życiu? I ile normalnych ludzi nie otrzyma pomocy, bo szpital musi utrzymywać życie przy życiu zamiast leczyć naprawdę potrzebujących? A może odłączmy aparaturę i odstawmy chemię, i się przekonamy ile Pan Buk do życiu pożyć do naturalnej śmierci? Ksiądz Anatol Odpowiedz Link Zgłoś
slonecznik1981 Re: Zbieranie kasy dla Chazana 08.07.14, 09:36 Po pisowni widać, że gimbaza wakacjuje Odpowiedz Link Zgłoś
najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: Zbieranie kasy dla Chazana 08.07.14, 09:40 slonecznik1981 napisała: > Po pisowni widać, że gimbaza wakacjuje Jestem starszy od Ciebie o kilka lat to raz. A dwa, to może bardziej merytorycznie? Możesz popoprawiać pisownie chociażby jak na więcej Ci nie stać. Ksiądz Anatol Odpowiedz Link Zgłoś
slonecznik1981 Re: Zbieranie kasy dla Chazana 08.07.14, 09:44 Nie dość że gimbaza, to jeszcze z uzdolnieniami wróżenia z fusów Wykorzystaj wakacje na poprawę pisowni synku Merytoryka aż bije z twoich wpisów i nicka Odpowiedz Link Zgłoś
najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: Zbieranie kasy dla Chazana 08.07.14, 09:52 slonecznik1981 napisała: > Wykorzystaj wakacje na poprawę pisowni synku Tak mamusiu, oczywiście! > Merytoryka aż bije z twoich wpisów i nicka Nie mogę odpowiadać za czyny taty, prawda? W wielu innych zawodach interes przechodzi z ojca na syna, nie tylko u nas... Ksiądz Anatol Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Zbieranie kasy dla Chazana 08.07.14, 09:33 No on nie wyskrobał w imię własnej wygody. Odpowiedz Link Zgłoś
najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: Zbieranie kasy dla Chazana 08.07.14, 09:41 gryzelda71 napisała: > No on nie wyskrobał w imię własnej wygody. Takie sympatyczne podsumowanie: mnq-planet.pl/obrazek/207/Krotka-rozprawa-o-klauzuli-sumienia Ksiądz Anatol Odpowiedz Link Zgłoś
zloty.slonecznik Re: Zbieranie kasy dla Chazana 08.07.14, 10:26 oj głupiaś ty głupiaś Odpowiedz Link Zgłoś
demonii.larua Re: Zbieranie kasy dla Chazana 08.07.14, 07:19 Nie wiem co mi robi ta zbiórka, nie moja forsa to będzie... Chciałabym wiedzieć, czy taka zbiórka jest legalna. Odpowiedz Link Zgłoś
ashraf Re: Zbieranie kasy dla Chazana 08.07.14, 08:48 Mnie raczej oburza, ze kare ma zaplacic szpital = podatnik. Powinna zostac nalozona personalnie na Chazana... gdyby za kazda odmowe aborcji ze wskazan zaplacil z wlasnej kieszeni 70 k, to sumienie ustapiloby miejsca rozumowi. Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Zbieranie kasy dla Chazana 08.07.14, 09:04 To całkowicie spójne i rozsądne zachowanie ze strony obrońców i wielbicieli tego pana, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
zazou1980 Re: Zbieranie kasy dla Chazana 08.07.14, 09:40 księża to cwane gapy, szpital nie będzie mógł przyjąć tych pieniędzy i cała kapusta zostanie w tym kościółku... Odpowiedz Link Zgłoś
slonecznik1981 Re: Zbieranie kasy dla Chazana 08.07.14, 09:44 W którym kościółku? Odpowiedz Link Zgłoś
zazou1980 Re: Zbieranie kasy dla Chazana 08.07.14, 10:05 w tym co zbierają zapewne, dyrektor rydzyk pokazał jak to się zbiera datki na szczytny cel (akurat stocznia to była) i zostawia sobie. baranki mają krótką pamięć niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
slonecznik1981 Re: Zbieranie kasy dla Chazana 08.07.14, 10:07 "w tym co zbierają zapewne" ??? Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Zbieranie kasy dla Chazana 08.07.14, 10:15 bardzo mi się podoba, lista darczyńców powinna być ogólnie dostępna, najlepiej z adresami, by każdy od razu widział, co to za głupki się dają zmanipulować klechom. Odpowiedz Link Zgłoś
najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: Zbieranie kasy dla Chazana 08.07.14, 10:20 alpepe napisała: > bardzo mi się podoba, lista darczyńców powinna być ogólnie dostępna, najlepiej > z adresami, by każdy od razu widział, co to za głupki się dają zmanipulować kle > chom. Ale po co? A komu to potrzebne?! Jeżeli ktoś czuje potrzebę pooglądania głupków to idzie w niedzielę pod najbliższy kościół i ma od razu całe stadko.... Na tacy, że tak powiem... Ksiądz Anatol Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Zbieranie kasy dla Chazana 08.07.14, 14:42 by trzymać się z daleka, oszczędność czasu i nerwów. Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Zbieranie kasy dla Chazana 08.07.14, 12:30 No właśnie, a dlaczego kara została nałożona na 'szpital', a nie personalnie na Chazana? Przecież to on złamał prawo, a nie instytucja. Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Zbieranie kasy dla Chazana 08.07.14, 12:31 Zapytałam Najmędrszego z Mądrych i już wiem. Cóż... Odpowiedz Link Zgłoś