Dodaj do ulubionych

Dziecko z matką na placu zabaw

08.07.14, 19:59
Na osiedlu jakiś czas temu zaczęła się pojawiać kobieta z 3 letnim dzieckiem. Kilka dni temu z nią rozmawiałam, byłam na placu zabaw z 2 letnią siostrzenicą i ta kobieta zaczęła rozmowę że mała ładnie mówi a jej syn mając 3 lata nie mówi. Ja wiem że chłopcy zaczynają później mówić, ale co mnie zdziwiło to, to że ona codziennie jest z tym chłopcem na placu zabaw i go huśta na huśtawce. Plac zabaw jest pod moim blokiem więc widzę co się dzieje. Pojawiają się już o 8.30 rano, buja tego chłopca do południa, później idą, pewnie na obiad i wracają po 13 i dalej go buja i tak do 17-18 godziny codziennie. Jak ma to dziecko mówić, skoro matka cały dzień go buja na huśtawce i nic innego nie robią.
Obserwuj wątek
    • melikoto Re: Dziecko z matką na placu zabaw 08.07.14, 20:03
      I to dziecko tak sie chce bujac 8h dziennie, tak?
      • amy.28 Re: Dziecko z matką na placu zabaw 08.07.14, 20:06
        Sorry ale jakoś nie chce mi się wierzyć że ktoś przez 8 godzin dziennie stoi i buja dziecko na huśtawce.
        • lady-z-gaga Re: Dziecko z matką na placu zabaw 08.07.14, 20:21
          mnie się nie chce wierzyć, że ktoś przez tyle godzin stoi w oknie i gapi się na plac zabaw

• mag1982 Re: Dziecko z matką na placu zabaw 08.07.14, 21:23
            big_grin
        • ichi51e Re: Dziecko z matką na placu zabaw 08.07.14, 21:56
          Mnie sie nie chce wierzyc zeby inni rodzice pozwolili na takie chamskie blokowanie hustawki...
          • kornelia363 Re: Dziecko z matką na placu zabaw 08.07.14, 23:59
            Tam jest 6 huśtawek więc nie blokują ale dziwne jest to że ta matka tak codziennie buja tego chłopca, jak by nie było innych rozrywek dla 3 latka.
            • agnewo Re: Dziecko z matką na placu zabaw 09.07.14, 00:19
              Ty jestes dziwna z tym swoim obserwowaniem ich calymi dniami z okna
            • czar_bajry Re: Dziecko z matką na placu zabaw 09.07.14, 01:20
              Czekaj, czekaj bo może ja czegoś nie doczytałam...czy te dziecko się wydziera/wyrywa a ona z sadystyczną przyjemnością uwiązała go do huśtawki?
              Czy może dziecko zadowolone i bujanie sprawia mu frajdę?
          • czar_bajry Re: Dziecko z matką na placu zabaw 09.07.14, 01:17
            big_grin
      • zona_mi melikoto 08.07.14, 20:15
        Zmniejsz, proszę, sygnaturkę - jej wysokość nie powinna przekraczać 70 pikseli, czyli ok. 4 wersów.
    • gaskama Re: Dziecko z matką na placu zabaw 08.07.14, 20:06
      Ze co.????? I dziecko nie wymiotyje od tego bujania?
      • antyideal Re: Dziecko z matką na placu zabaw 08.07.14, 20:08
        Ktos nas tu buja wink
      • isa1001 Re: Dziecko z matką na placu zabaw 08.07.14, 20:10
        No nie może mówić, bo jakby otworzył usta, to by puścił pawia.
        • wielkafuria Re: Dziecko z matką na placu zabaw 08.07.14, 20:58
          poplakalam sie smile
      • kornelia363 Re: Dziecko z matką na placu zabaw 09.07.14, 00:04
        Też się dziwię że ten mały tak chce być bujany i nie protestuje. Jak wychodzę na plac zabaw z siostrzenicą to pobuja się góra z 15 minut i już chce zejść. Pierwszy raz się spotkałam z takim zachowaniem. To jest tak że ona go huśta a w między czasie się przewinie z kilka dzieci, rodzice czy opiekunowie, pobujają dziecko i idą dalej a ta dzielnie stoi i go huśta big_grin ja mówię poważnie, jak dla mnie to jest dziwne i tyle.
        • agnewo Re: Dziecko z matką na placu zabaw 09.07.14, 00:20
          Jestes bardzo skrupulatna w tych obserwacjach, tak trzymaj !
    • kanna Re: Dziecko z matką na placu zabaw 08.07.14, 20:19
      Autyzm może dzieciak ma, po prostu...
      • burina Re: Dziecko z matką na placu zabaw 09.07.14, 12:43
        A nie matka?
    • klubgogo Re: Dziecko z matką na placu zabaw 08.07.14, 21:09
      Na moim osiedlu też jeden pan buja chłopca, już całkiem dużego, o 8 rano, jak biegam, o 10 jak wychodzę z córką, o 12, jak wracamy, o 14 jak wychodzimy ponownie i późnym popołudniem. Dziecko jest chore.
      • kornelia363 Re: Dziecko z matką na placu zabaw 09.07.14, 00:07
        Nawet jeżeli by było chore to w czym mu to huśtanie pomoże? Moim zdaniem chore dziecko, tym bardziej potrzebuje różnych zajęć a nie od rana do wieczora bujanie, z przerwą na obiad uncertain
        • aga_sama Re: Dziecko z matką na placu zabaw 09.07.14, 00:13
          O jakaś Ty mądra. Mój miał dobrze ponad 2 lata, prawie nie mówił, afera była nie z huśtawka, ale ze zjeżdżalnia. Tak, mógł godzinami zjeżdżać. Niania policzyła kiedyś, ze w ciagu godziny zjechał ze zjeżdżalni 52 razy.. I ja jej wierze, ja widziałam...

Może.... Powtarzam może dziecko ma autyzm i fiksacje na huśtawce i tylko tam jest spokojne i nie drze sie w nieboglosy.
          • kornelia363 Re: Dziecko z matką na placu zabaw 09.07.14, 00:26
            Jak huśtałam Monikę to przyszła ta kobieta z tym dzieckiem, mały nie wyglądał na chorego, po prostu tylko nie mówił. Kilka razy widziałam jak schodził z tej huśtawki i szli w stronę bloku i zachowywał się grzecznie i spokojnie.
            • ponis1990 Re: Dziecko z matką na placu zabaw 09.07.14, 07:24
              Bo każde dziecko mające jakieś uposledzenie/zaburzenia neurorozwojowe/wpisać dowolne ma to wypisane na twarzysmile
    • czar_bajry Re: Dziecko z matką na placu zabaw 09.07.14, 00:08
      a bujanie zaburza mowę?
      • kornelia363 Re: Dziecko z matką na placu zabaw 09.07.14, 00:12
        Może i nie opóźnia mowy ale skoro ona ma takie podejście do tego dziecka, to może w jakiś sposób go blokuje, traktuje jak ułomnego.
        • agnewo Re: Dziecko z matką na placu zabaw 09.07.14, 00:22
          big_grin
        • agnewo Re: Dziecko z matką na placu zabaw 09.07.14, 00:23
          Moze, ty lepiej ogranicz swoja opieke nad siostrzenica do minimum bo jeszcze u niej ty cos zablokujesz...
          • kornelia363 Re: Dziecko z matką na placu zabaw 09.07.14, 00:27
            Coś taka nerwowa? Jesteś matką tego dziecka czy też masz podobne hobby?
            • agnewo Re: Dziecko z matką na placu zabaw 09.07.14, 00:56
              Ja absolutnie nie jestem nerwowa ale od tych glupot, ktore wypisujesz az mnie bola zeby .
    • q_fla Re: Dziecko z matką na placu zabaw 09.07.14, 07:28
      Jak ma to dziecko mówić, sk
      > oro matka cały dzień go buja na huśtawce i nic innego nie robią.

Poradź jej, żeby zamiast tego bujania kilka godzin dziennie wisiała w oknie obserwując innych rodziców.
      • aqua48 Re: Dziecko z matką na placu zabaw 09.07.14, 09:04
        Bo to patologia bujana jest.
        • amy.28 Re: Dziecko z matką na placu zabaw 09.07.14, 09:49
          Albo kornelka ma wybujałą wyobraźnię.
    • mozambique Re: Dziecko z matką na placu zabaw 09.07.14, 09:52
      jezuuu - mózg ci sie zlasował z upału ?
      moj tez uwielbia bujanie
    • lauren6 Re: Dziecko z matką na placu zabaw 09.07.14, 10:02
      3 latek nie mówi i lubi być bujany na huśtawce, więc ma autyzm. Nie ma jak jematka, zastąpi lekarzy i specjalistów w diagnozie, dzięki obserwacji z okna!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka