Dodaj do ulubionych

kalkulator wzrostu dziecka

09.07.14, 12:16
czy takie kalkulatory sie srawdzaja? jestem ciekaw i jak to u was jest jaki macie wzrost i jaki wzrost ma wasze dziecko
Ja mam 172cm, a maz 186cm tez sie boje zeby dziewczynka nie byla za wysoka, bo chlopak to jeszcze pal lich moze byc bardzo wysoki. W takich kalkulatorach wychodzi ze moje dziecko jako dziewczynka bedzie mialo 172-173cm, a chlopak troche nizszy od ojca wiec tak moze byc, ale myslicie ze np moze tak byc ze dziewczynka bedzie wzrostu ojca? moja mama ma 165cm moja tesciowa rowniez mniej wiecej tyle, babcia niska, zadne nieszczescie wysoka dziewczyna i tak ja bede akceptowac, kochac ale tez nie chce zeby jej sie zle zylo, ciezko w spoleczenstwie odstawac. Myslicie, ze jestesmy az tak wysocy zeby nasze dziecko bylo bardzo wysokie? tak mnie naszly pytania bo jestem dopiero w ciazy. Jednak nawet przy moim w sumie normalnym wzroscie nie raz slyszalam ze jestem bardzo wysoka, niezbyt fajne komenatrze a w koncu mam przecietny wzrost. Rozumiem autorke, ktora pisala ponizej wzrost odnosnie corki nastolatki, ze sie martwi. No rozwlekam. Napiszcie ile wy macie wzrostu i ile wasze dzieci?
Obserwuj wątek
    • aneta-skarpeta Re: kalkulator wzrostu dziecka 09.07.14, 12:18
      ja 164, ex 2,05
      syn 12 lat na razie w klasie jest średniakiem- choc wyglada na wysokiego, bo chudy jak trzcina

ale chyba makabrycznie wysoki nie będzie

jak będzie miał do 190 to będę zachwycona
      • 1biubiu Re: kalkulator wzrostu dziecka 09.07.14, 12:20
        jak mowie facet super, moj maz jest wysoki i ma super budowe naprawde wyglada atrakcyjnie i faceci jak dla mnie to tylko powyzej 185cm wink w kazdym razie boje sie o dziewczynkę, myślisz ze moze byc wzrostu np mojego meza? jak w rodzinie nie mam az takich wysokich kobiet? tylko sie zastanawiam, tak sobie rozmyslam podobnie jak i kalkulator koloru oczu juz przegladalam smile
        • aneta-skarpeta Re: kalkulator wzrostu dziecka 09.07.14, 12:22
          jak bedzie wysoka i szczupła to jest wygrana- pewnie gorzej jak będzie potęzniejsza, bo wtedy to kawał baby

kobieta do 180 dla mnie spoko- sama chciałabym nogi do nieba
          • 1biubiu Re: kalkulator wzrostu dziecka 09.07.14, 12:24
            szczupli jestesmy ale to nigdy nie wiadomo, tez sie boje zeby jak byla dziewczynka nie odziedziczyla po ojcu wzrost, facet to jak najbardziej. A moze sa tu mamy z podobnym wzrostem do mnie i ich maz ma podobny wzrost do mojego i maja corki i jak to u was wyglada?
          • andaba Re: kalkulator wzrostu dziecka 09.07.14, 12:32
            Generalnie rodzice sa niżsi niz dzieci, ale to wcale nie jest reguła, nasze dzieci sa od nas niższe, po prostu wzięły geny od kogoś innego, może od dziadków i pradziadków, bo ci nie byli wysocy, to akurat mąż i jeszcze kilkoro z jego rodzeństwa odziedziczyło wzrost nie wiadomo po kim, bo rodzice niscy. Moi rodzice byli wysocy, my jesteśmy wysocy, ale juz dziadkowie byli niscy, moja babcia ma obecnie jakieś 140 cm, no dobra, zdeptała się, ale na pewno miała ok 155 cm, a dziadek nieco ponad 170, podobnie drudzy dziadkowie.

Wg tego kalkulatora córka powinna mieć 14 cm więcej niz ma smile
            • 1biubiu Re: kalkulator wzrostu dziecka 09.07.14, 12:35
              aha no moja babci np tez niziutka 155cm, moja mama w porywach 164cm
    • mamusia1999 Re: kalkulator wzrostu dziecka 09.07.14, 12:30
      moze przestan sie martwic kwestia, ktora juz JEST zapisana w genach?

a co do sedna sprawy: moja Mloda do 12 r.z. byla w siatkach centylowych "duza". potem kolezanki pocwalowaly do przodu i Mloda na dzien dzisiejszy (raczej finisz) jest "mala".
      ja 172, maz 184, Mloda lat 15: 164. ortodonta (szacujac 2 lata temu, ile ma jeszcze okresu wzrostu do wykorzystania) szacowal 175.
      otoz linie genetyczna trzeba potraktowac nieco szerzej. twoja corka np. bardziej niz z ojcem jest spokrewniona genetycznie z jego siostra/siostrami i innymi kobeitami w waszych rodzinach. u nas faktycznie pod dostatkiem "malych": tesciowa 160, moja mama 164, szwagierki 164 i 166.
      • 1biubiu Re: kalkulator wzrostu dziecka 09.07.14, 12:34
        moja siostra 174cm, jego siostra 160cm i jego druga siostra 163cm, wiec moze nie bedzie az tak zle, po prostu wiem ze w polsce jest ciezko byc innym wiec dlatego sie zamratwiam pamietam jak wysmiewano wysoka dziewczyne w klasie, jak wysmiewano inna puszysta/ puszystego, jak zbyt niskich ludzi wysmiewaja dlatego no chcoialabym zeby bylo po prostu wymiarowe bo w polsce jest ciezko byc innym wiec dlatego tak wszystko przezywam, no oczywiscie najwazniejsze zeby bylo zdrowe ale mam tysiac innych mysli jak np zeby nie odziedziczylo wzrost po tacie 186cm i wtedy bedzie jej sie zle zylo jako kobiecie, przynajmniej w polsce bo w holandii to wielu wysokich ludzi widzialam
        • mamusia1999 Re: kalkulator wzrostu dziecka 09.07.14, 12:46
          myslalam, ze odkad modelki wyznaczaja kanony urody, to wzrost kobiecie uroku dodaje wink
          zrob cos z tym zamartwianiem, a nie wzrostem corki.
          • 1biubiu Re: kalkulator wzrostu dziecka 09.07.14, 12:56
            moze to hormony ciazowewink ale przeczytalam watek i sama sie wystraszylam, zreszta to samo dzieje sie jak inne rzeczy tego typu czytam moze nie powinnam w ogole teraz niczego czytac
        • agnewo Re: kalkulator wzrostu dziecka 09.07.14, 12:50
          mowe mi odjelo... Bycie wysokim oznacza innosc ?????????????DZIZAS. Mam 178 cm wzrostu- NIGDY nie razu nie bylam wysmiewana z powodu wzrostu (sic!) .

https://www.suwaczki.com/tickers/mhsvjw4zrvnkc96k.png
          • 1biubiu Re: kalkulator wzrostu dziecka 09.07.14, 12:54
            Ja niestety mialam ta nieprzyjamnosc nawet na sobie przetestowac kilka nieprzyjmnych zdan typu ze zyrafa, wieza, wyoka bo jako 13latka mialam wzrost juz taki mniej wiecej jak w zyciu doroslym. I tak ludzie potrafia byc okrutni. Ciesze sie, ze ciebie to nie dotknelo ale nie znaczy to, ze w Polsce problem dyskryminacji innosci nie instnieje. Istnieje i ma sie bardzo dobrze.
            • 1biubiu Re: kalkulator wzrostu dziecka 09.07.14, 12:58
              i dla mnie to ze kobieta jest wysoka nie znaczy, ze inna, dziwna ale niektorzy tak nie uwazaja bo jednak wiekszosc populacji ma 160-180cm i cos co sie wybija traktuja zle
              • agnewo Re: kalkulator wzrostu dziecka 09.07.14, 13:05
                Ty chyba jestes z pierdzidupia dolnego , ktory liczy 2 tys mieszkancow i na tej podstawia ustalasz swoje statystyki big_grin Bzdury, bzdury i jeszcze raz bzdury ...
            • agnewo Re: kalkulator wzrostu dziecka 09.07.14, 13:01
              OJP. Jakiej k.wa innosci kobieto ? Uwazasz, ze wszystkie modelki chodzace po wybiegach sa dziwolagami, obiektami zartow ? Ryzykowalabym nawet stwierdzenie, ze sa obiektami zazdrosci a nie kpin .Jestem przerazona faktem, ze niektore dzieci maja takich rodzicow jak ty i autorka podobnego watku zalozonego bodajze 2 dni wczesniej .
    • jehanette Re: kalkulator wzrostu dziecka 09.07.14, 12:37
      Yyyy czy ten wysyp dziwnych postów nt wzrostu to wstęp do jakiejś super akcji "marketingowej" cudownego specyfiku hamującego wzrost??
      • 1biubiu Re: kalkulator wzrostu dziecka 09.07.14, 12:39
        nie, ja wlasnie przeczytalam tamtego posta i zaczelam sie zamartwiac i obliczac wzrost mojego dziecka :p moze dziwne ale ja mam sklonnosci do zamartwiania sie
        • jehanette Re: kalkulator wzrostu dziecka 09.07.14, 13:10
          Jesteś w ciąży, to wiele wyjaśnia big_grin
    • jagienka75 Re: kalkulator wzrostu dziecka 09.07.14, 12:42
      znam kilka rodzin, gdzie córki przewyższają wzrostem nawet ojców a tymczasem rodzice są np średniego wzrostu, córki wysokie.
      jestem średniego wzrostu, mąż z tych bardzo wysokich, ale nasi synowie wcale nie muszą być wyżsi od męża.
      teść jest wysoki, ojciec teścia był bardzo wysoki i z tego, co mi mówił kiedyś mąż, jego ojciec był kilkanaście centymetrów niższy od dziadka, chociaż sam jest z tych wysokich i bliżej mu do 190 cm.

a! zapomniałam!
      rodzice mojego ojca zaliczali się do tych średnich.
      babka mogła mieć ponad 160 cm, dziadek miał tylko 165 cm, synowie wysocy, w tym mój ojciec.
      ciotki a siostry mojego ojca mają ok 170 cm wzrostu, czyli były wyższe od własnego ojca.
    • szamanta Re: kalkulator wzrostu dziecka 09.07.14, 12:43
      Ja wysoka, waga prawidłowa bez żadnych kg na plusie ,ani minusie , ojciec dzieci tez bardzo wysoki i posturny - córki bardzo niskie i drobniutkie, wyglądają na mniej lat niż mają faktycznie (pisze tu również o nastolatkach, aby nie było ze opieram się na przedszkolaku i nic poza tym, no ale kruszyny )
      Synowie dosyć wysocy ,prawidłowo męscy smile
    • jolinka102 Re: kalkulator wzrostu dziecka 09.07.14, 13:06
      Ja pierdziele skoro jestes dopiero w ciazy to przestan sobie i temu dziecku stwarzac probemy, ktorych nie ma. Z takim podejsciem jak Twoje to wypadaloby sie zaczac martwic, czy dziecko nie bedzie rude, grube, chude jak patyk, z zezem, z odstajacymi uszami, kreconymi wlosami, duzym nosem, krzywymi nogami, piegami itd.. Jesli tak bardzo sie boisz, ze ktos bedzie Twojemu dziecku dokuczal z powodu wygladu to daruj sobie rozmnazanie, bo w dzisiejszych czasach znajdzie sie kij na kazdego. Prawie wszystkie znane mi osoby dorosle byly w wieku szkolnym z jakiegos powodu wysmiewane. Myslisz, ze ktorys z nich jest z tego powodu zalamany lub zakompleksiony? Wrecz przeciwnie, akceptacja wlasnego ciala i jego niedoskonalosci jest waznym etapem w zyciu mlodego czlowieka, a od rodzicow zalezy czy beda w stanie pomoc dziecku czy je pograzyc. Dodam tylko, ze mam 180 cm wzrostu, moja mama 168, a ojciec 175 wiec te kalkulatory mozesz sobie darowac. Jako wysoka kobieta nigdy nie doznalam dyskryminacji, czy musialam wysluchiwac glupich tekstow na temat mojego wzrostu wylaczajac jakies glupie teksty facetow na tle sexualnym. Gwarantuje Ci, ze zarowno wysocy mezczyzni jak i ,,kurduple'' byli mna zainteresowani. Osobiscie widze same zalety. Teraz sama sie zastanow czy w wieku szkolnym nikt Ci z jakiegos powodu nie dokuczal?
    • pederastwa Re: kalkulator wzrostu dziecka 09.07.14, 13:11
      Moi rodzice są dość niscy - mama 164 cm, tata 169 cm.
      Według kalkulatorów ja powinnam być gdzieś pomiędzy, tymczasem na szczęście przerosłam oboje.
      Mam 172 cm wzrostu. Wolałabym więcej ze dwa centymetry.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka