kajakam 10.07.14, 16:08 Planuje w czasie wakacji zrobic moim chłopakom wspólny pokoj . Jakie kolory pasuja do chlopiecego pokoju? Chodzi mi o dwa kolory zeby ze soba graly Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aqua48 Re: z serii remont , kolorki 10.07.14, 16:39 kajakam napisała: > Chodzi mi o dwa kolory > zeby ze soba graly Szary i biały, biały i niebieski, żółty i pomarańczowy, zielony i żółty i biały i zielony. A najlepiej zapytaj chłopaków jakie kolory lubią. Odpowiedz Link Zgłoś
liisa.valo Re: z serii remont , kolorki 10.07.14, 16:47 Zależy jakie kolorki lubią dzieciaki Kolory ścian: 10 podstawowych zasad 1 zasada dobierania kolorów ścian:jasne, ciepłe kolory ścian optycznie poszerzają wnętrze, ciemne i zimne zwężają. 2 zasada dobierania kolorów ścian. Aby zmienić proporcje długiego i wąskiego pomieszczenia, wystarczy pomalować krótszą ścianę na ciemniejszy kolor. 3 zasada dobierania kolorów ścian. Jeśli chcemy „wyciszyć” odcień, zmniejszyć jego intensywność, możemy pokryć pomalowaną już ścianę farbą podkładową. 4 zasada dobierania kolorów ścian. W obrębie jednego wnętrza harmonię kolorystyczną najłatwiej osiągnąć poprzez rozjaśnienie albo przyciemnienie tego samego koloru ścian podstawowego. Odcienie nałożone na ścianę będą się dopełniały. 5 zasada dobierania kolorów ścian. Gdy wykorzystujemy w pomieszczeniu różne kolory, wybierajmy je tak, by miały identyczne nasycenie. 6 zasada dobierania kolorów ścian. Komponując kolorystykę wnętrza, pomyślmy o barwie przewodniej. Jeśli chcemy uniknąć chaosu, jej dopełnieniem nie mogą być więcej niż cztery kolory. 7 zasada dobierania kolorów ścian. Chcąc osiągnąć w pokoju modne wrażenie trójwymiaru, zamiast barwą pobawmy się zestawieniem połysku i matu. 8 zasada dobierania kolorów ścian. W otwartej przestrzeni kolorem różnicujemy poszczególne strefy np. jadalnię czy aneks kuchenny. 9 zasada dobierania kolorów ścian. W stylowych wnętrzach barwowe przejście możemy podkreślić stiukiem. 10 zasada dobierania kolorów ścian. Jeśli chcemy mieć tapetę i kolorową ścianę w jednym pomieszczeniu, odcień farby powinien powtarzać się na tapecie. Odpowiedz Link Zgłoś
gauad Re: z serii remont , kolorki 10.07.14, 22:21 szabloneria.pl/i7,zasady-doboru-kolorow.html muratordom.pl/wnetrza/wykonczenie-scian/kolo-barw-niezbedne-wybieranie-laczanie-kolorow-scian,124_8159.html a najlepiej to w jakimś sklepie budowlanym/castorama itd poszukaj książeczek z przykładowymi aranżacjami wnętrz. zobaczysz jak ładnie połączyć kolory. npwww.dulux.pl/pl/kolorowe-inspiracje ja pierwszy raz urządzając mieszkanie nie przemyślałam tematu, więc meble zlewają się ze ścianą, kanapa trochę gryzie z odcieniem ścian.. dopiero potem wpadła mi w ręce książeczka z inspiracjami jak połączyć ich kolory . cóż, byle do następnego remontu Odpowiedz Link Zgłoś