Dodaj do ulubionych

Obolale piersi

15.07.14, 08:44

W ciagu ostatnich 2-3 dni moje piersi zrobily sie o rozmiar wieksze, sa bardzo obolale. Przypuszczm,ze to moze miec zwiazek z cyklem lub zatrzymaniem wody - ale jak dotychczasowo ulzyc? Jakies oklady, cos innego?
Macie jakis patent, porade?
Obserwuj wątek
    • ichi51e Re: Obolale piersi 15.07.14, 08:47
      Kapusta? Ale to raczej na nawal... Ale na opuchlizne tez dziala...
      Test robilas? U mnie to byl pierwszy objaw...
    • kozica111 Re: Obolale piersi 15.07.14, 08:47
      Ciąże wykluczasz?
      • malwa51 Re: Obolale piersi 15.07.14, 08:54
        kozica111 napisała:

> Ciąże wykluczasz?

Tak. I nie karmie. Robilo mi sie tak czasem przed okresem, ale nie az tak, zeby nawet biustonosz doprowadzal mnie do szalu (bawelniany, bez usztywnien i innych pushupow).
        Nawet z ciaz nie pamietam takiego problemu.... uncertain
        • gaskama Re: Obolale piersi 15.07.14, 08:59
          Mam ten sam problem od 3 dni. Ciąża raczej bardzo mało prawdopodobna. Zawsze mam tkliwe piersi w pewnym momencie cyklu, ale od 3 dni jest fatalnie. Zastanawiam się nawet, czy nie lecieć na jakieś usg piersi, ale tak bolą, że nie wiem, jak bym przetrwała. Już miałam jakieś fatalne skojarzenia typu rak.
          • tabakierka2 Re: Obolale piersi 15.07.14, 09:04
            gaskama napisała:

> Już miałam jakieś fatalne skojarzenia typu rak.

wtedy chyba bólu właśnie nie ma.
            • gaskama Re: Obolale piersi 15.07.14, 09:34
              Tak się pocieszam. Jak nadejdzie okres a ból nie ustąpi, to pójdę do lekarza. Na razie czekam i nie pozwalam dotykać się mężowi.
    • echtom Re: Obolale piersi 15.07.14, 09:28
      Bierzesz tabletki antykoncepcyjne?
    • damajah Re: Obolale piersi 15.07.14, 10:59
      no cóż, ja tak mam co miesiąc na kilka dni przed okresem. Puchnę też w oczach.
      Na to puchnięcie pomaga branie na tydzień przed okresem tabsów na pozbycie się nadmiaru wody z organizmu (ja biore hydrominium) piersi też aż tak się nie powiększają ale bolą.

U mnie są miesiące kiedy bolą bardzo i tknąć ich na kilka dni przed okresem nie dam, a są miesiące kiedy tylko pobolewają lekko, lub wręcz wcale. Zatrzymuję wodę na kielka dni przed @ zawsze odkąd pamiętam (+2kg na wadze i paskudne poczucie że jestem wielka spuchnięta i gruba) - odkrycie środków na usuwanie tego problemu to niemal objawienie dla mnie smile
    • helufpi Re: Obolale piersi 15.07.14, 12:55
      A nie jadłaś przypadkiem ostatnio większej ilości kurczaka?
    • natalia.nat Re: Obolale piersi 15.07.14, 13:06
      Mnie w takiej sytuacji trochę pomaga castagnus brany w drugiej połowie cyklu.
    • beverlyja90210 Re: Obolale piersi 15.07.14, 13:48
      Na takie dolegliwości polecam Mastodynon, tylko nie pamietam czy on jest na recepte czy nie

Poczytaj sobie
      www.bionorica.pl/produkty/mastodynon_n_ulotka_dla_pacjenta.pdf

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka