Dodaj do ulubionych

parzą mnie stopy

21.07.14, 20:35
w te upały, jakies metody anty parzeniowe? krem z mieta chłodzący nie pomaga, moczenie w lodowatej wodzie w misce to ulga na chwilę. Najgorzej jest wieczorem i przed zasnięciem, jak juz się położę. Może owinąć mokrym ręcznikiem? Ale pościel i łóżko będzie mokre sad
Obserwuj wątek
    • jak_matrioszka Re: parzą mnie stopy 21.07.14, 20:42
      Pojsc do lekarza, moze bedzie umial skierowac we wlasciwe miejsce. To jest jakas choroba, ktora mozna leczyc, ale nazwy nie znam (program o tym ogladalam, niestety nie w polskiej tv).
    • mnietoniemi Re: parzą mnie stopy 21.07.14, 20:46
      "parzą mnie stopy"

A mnie nie parzą.
      Ale gdybym je traktował kremem z mietą, moczył w lodowatej wodzie i owijal mokrym ręcznikiem, to pewnie by mnie parzyły
      • ina_nova Re: parzą mnie stopy 22.07.14, 07:56
        A mnie parzy ucho, chociaż też nie moczę, nie owijam, co robić doktorze?
    • klubgogo Re: parzą mnie stopy 21.07.14, 20:48
      Co to znaczy parzą? Ja w upalne dni czuję jakby były takie ciężkie, gorące, zmęczone, ale pomaga masaż i krem chłodzący, a jak już leżę jest super.
    • iwonapa Re: parzą mnie stopy 21.07.14, 21:15
      parzą, ale tylko od spodu, czyli sa takie strasznie rozgrzane, jakby ciezkie i suche, nie wiem jak to okreslic. i tylko w te upały, i tylko na dole stopy, od strony buta. Moze lodem potraktować?
      • klamkas Re: parzą mnie stopy 21.07.14, 21:19
        Mam to samo i chętnie się dowiem co robić.

Mi trochę pomaga dobre nawilżenie skóry po chłodnej kąpieli. Właściwie natłuszczenie.
        • prywatyzacjaxxi Re: parzą mnie stopy 21.07.14, 21:57
          A mnie się tak objawia uczulenie na nieskórzaną wyściółkę w bucie. Ever. Nawet jeśli mam skarpetki, a buty noszę krótko. Przetestujcie.
          Od kiedy mi się zaczęło (miałam może z 18 lat, teraz 2 razy więcej), obsesyjnie szukam butów ze skórzaną wyściółką. Kiedy połaszę się na inne, cierpię, a potem chowam buciska na dno szafy.
          • aknaszilak Re: parzą mnie stopy 21.07.14, 22:02
            ja też mam, w upały, właściwie od maja do września śpię ze spryskiwaczem do prasowania w łóżku. I zaczynają palić pod wieczór, czasem spać nie mogę przez to. Tak mam od czasów dojrzewania.
    • guderianka Re: parzą mnie stopy 21.07.14, 22:04
      też tak miewam -zwłaszcza w upały
    • solejrolia Re: parzą mnie stopy 21.07.14, 22:13
      znam to uczucie. nic fajnego. metody skutecznej na pozbycie się - nie znam.
    • iwonapa Re: parzą mnie stopy 21.07.14, 22:21
      aaaajjj, to nic nie pomoże? dziewczyny, trzeba cos wymyslic na to cholerstwo, bo jeszcze długo upały

Buty noszę tylko skórzane, z takąż wkładką, więc to nie to, obstawiam zbyt wysoką temperaturę
      • nastjaa Re: parzą mnie stopy 21.07.14, 22:37
        Tez mam ten sam problem. Buty skorzane nosze od zawsze, wiec ta rada odpada. Mnie parza nawet zima - jak tylko mam cos zimnego w poblizu do od razu przykladam do tego stopy. Moj maz ma nagminnie zimne stopy, wiec przed usnieciem ja chlodze swoje stopy o jego, a on sobie swoje ogrzewa o moje.
    • rosapulchra-0 Re: parzą mnie stopy 22.07.14, 01:23
      Współczuję. Mam dokładnie to samo, tylko z tą różnicą, że mnie parzą stopy przez cały rok. Przez upierdliwą dolegliwość wielokrotnie chodziłam z gołymi stopami bez względu na porę roku.
    • edwina2111 Re: parzą mnie stopy 22.07.14, 07:14
      Mój facet ma to samo. Czasem w akcie desperacji chłodzi stopy o takie zamrożone wkłady do lodówek turystycznych i tak sobie radzi z tą upierdliwą dolegliwością. Był z tym u kilku lekarzy i jeszcze nie trafił na sensowną i pomocną diagnozę.
      • naturella Re: parzą mnie stopy 22.07.14, 07:19
        A nie jest to objaw grzybicy? Ja bym spróbowała w tym kierunku przeciwdziałać, moze akurat?
    • monique76 Re: parzą mnie stopy 22.07.14, 07:46
      A po mieszkaniu chodzisz z gołymi stopami na nowaka? Mnie tak samo piekly stopy od chodzenia na bosaka z gołymi stopami. Od kiedy zaczęłam nosic bawełniane stopki problem minął jak ciachniety nożem.
    • iwonapa Re: parzą mnie stopy 22.07.14, 17:27
      grzybica odpada, to od temperatury

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka