Dodaj do ulubionych

Reklamacja LIDL

22.07.14, 12:22
Pytam się Was o zadanie. Reklamowałam dziś bluzkę przy kasie w Lidlu. Zapłaciłam za zakupy a ekpedientka, że Pani kierownik ma teraz przerwę śniadaniową, a żeby reklamację złożyć potrzebna była autoryzacja tej Pani kierownik. Miałam czekać na nią 10 min. Na szczeście kupiłam rzecz za 19.99 to Pani przy kasie mi oddała, bo do 20 zł mogła. Pytanie jest następujące, w razie zakupu pow 20 zł uważacie że takie traktowanie klienta jest ok?W sumie nie ma napisanych godzin przerwy, czy ja mam obowiązek czekać aż skończy się przerwa czy nalegać aby ktoś mi tą reklamację zaakceptował od razu?
Obserwuj wątek
    • yotsukaido Re: Reklamacja LIDL 22.07.14, 12:40
      A nie możesz poczekać tych głupich 10 minut? Chyba normalna sprawa, że nie ma oddzielnej osoby, która zajmuje się reklamacjami i czyha cały dzień przy kasie, bo może właśnie ktoś chce coś zareklamować. A jakby kierowniczka rozmawiała z innym klientem przez telefon w tym czasie, to też miałabyś pretensje, że musisz czekać? Dla mnie problem z d...y wzięty. Ja wykazałabym odrobinę empatii na Twoim miejscu.
      • triismegistos Re: Reklamacja LIDL 22.07.14, 12:59
        Popieram!
    • klamkas Re: Reklamacja LIDL 22.07.14, 13:01
      Następnym razem zrób burdę i zadzwoń do centrali Lidla. Co sobie będzie kierownik na przerwę wychodził!
      • mama197809 Re: Reklamacja LIDL 22.07.14, 13:07
        haha nie no ja też bym czekała, żadnej bury bym nie robiła .Jestem ciekawa waszych reakcji.Świadomość że wy czekajcie z małymi dziećmi, a Pani kierownik sobie jewink, ciekawe na ile bylybyscie cierpliwe.
        • triismegistos Re: Reklamacja LIDL 22.07.14, 13:12
          No ja smie! Powinna sobie załozyć pieluchę i kroplowkę, bo jaśnie państwo z dziećmi czekają...
        • arwena_11 Re: Reklamacja LIDL 22.07.14, 13:14
          no ale ma prawo zjeść. Jak mnie zależy, to czekam, jak nie idę i przychodzę później lub innego dnia. Mam na to 7 dni.
        • klamkas Re: Reklamacja LIDL 22.07.14, 13:17
          Rzadko chodziłam z małym dzieckiem na zakupy. A jak już chodziłam to bez przekonania, że dziecko to święta krowa. Kierownik ma prawo do przerwy, ma prawo zjeść, ma nawet prawo zapalić papierosa (jak pali), ba - pracodawca ma obowiązek mu taką przerwę umożliwić. Przerwa nie trwa pół dnia, żeby trzeba było się denerwować.

A jak dziecko się niecierpliwi to można z nim na chwilę wyjść na zewnątrz - pokazać fajny samochód, ptaszka, panią, rower czy cokolwiek.
    • amarulla Re: Reklamacja LIDL 22.07.14, 13:08
      zgodnie z ustawą sprzedawca ma 14 dni na ustosunkowanie się do zgłoszonej niezgodności. zaproponowano ci 10 minut zamiast pełnego terminu i uważasz, że to nie w porządku? gdybyś nalegała na rozpatrzenie od razu, do ja przyjęłabym na rozpatrzenie na pełny termin... pani kierownik ma 15 minut przerwy na 8godzinną zmianę, no zgroza! wink
    • kandyzowana3x Re: Reklamacja LIDL 22.07.14, 13:21
      To ja się wylamie i przyznam ci rację. I bynajmniej nie przeszkadza mi przerwa kierownika. Po prostu w sklepie powinna być osoba mogąca przyjąć reklamacje pod jego nieobecność.
      • mama197809 Re: Reklamacja LIDL 22.07.14, 13:43
        Też mi się tak wydajewink, ja też nie mam nic przeciwko przerwie. Każdy ma do niej prawo. Tez czułabym się niezręcznie gdybym przerwała komuś śniadaniewink. Tylko czy ja muszę jako klient o tym wiedzieć ?Mnie to trochę rozśmieszyło, bo ekspedientka mi powiedziała "Ale teraz kierownik nie może przyjść bo je śniadanie". Dlaczego ja mam czekać 10 min, a kierownik skoro ma taką funkcję nie może na chwilkę wyjść i zaakceptować reklamacji. Ja też stałam w kolejce i potem następne 10 min mam czekać na kierownika. Kiedyś mi przed nosem zamkneli kasę, pomyślałam ok może musi iść do toalety...tylko ja też swój czas szanuję.
        • yotsukaido Re: Reklamacja LIDL 22.07.14, 14:08
          A Ty gdzie pracujesz? Ja akurat mam pracę z nienormowanym trybem, sama sobie wszystko organizuję. Ale znam osoby, które w sklepach pracują, cały dzień w ruchu, bo albo na kasie, albo towar wykładają, albo sprzątają. I jakoś nie wyobrażam sobie, że jak już maja te 10min przerwy w ciągu dnia, żeby usiąść na chwilę i zjeść kanapkę, to nie będą biegły do kasy, bo ty nie możesz poczekać. Nie godzinę, dwie, tylko marne 10minut. Twoja postawa jest bardzo roszczeniowa. Tak jak już inne forumki pisały, powinni Ci rozpatrzyć reklamację w normalnym trybie.
          • bbuziaczekk Re: Reklamacja LIDL 22.07.14, 14:25
            Czekam te 10 minut albo przychodzę później lub w inny dzien.
            Ma prawo do przerwy a w każdym momencie może przyjść jakiś rozhisteryzowany klient. Wiec takim sposobem musiałaby nawet nie moc pojsc do wc bo panusia z dzidziusiem nie poczeka 5 minut. A kierowniczka musi stać 8 h przy kasach i czekac na histeryczki
          • landora Re: Reklamacja LIDL 22.07.14, 16:31
            Z jednej strony masz rację, 10 minut nikogo nie zbawi.
            Z drugiej strony - kiedyś pracowałam z sklepie i w razie potrzeby kierownika zmiany wywoływało się z przerwy, nawet jeżeli chodziło tylko o pomoc w rozładowaniu kolejki do kasy. Nie było opcji, żeby klient czekał. Jeśli przy mojej kasie było więcej niż 3 osoby, miałam obowiązek dzwonić po druga osobę, która musiała przyjść nawet, jeśli właśnie zaczęła przerwę. Jeżeli odebrało się np. 5 minut przerwy, to po rozwiązaniu problemu można było wykorzystać pozostałe 5. To akurat nie było w Polsce, nie wiem, jakie zwyczaje panują u nas.
            • madzioreck Re: Reklamacja LIDL 22.07.14, 16:39
              > Z drugiej strony - kiedyś pracowałam z sklepie i w razie potrzeby kierownika zm
              > iany wywoływało się z przerwy, nawet jeżeli chodziło tylko o pomoc w rozładowan
              > iu kolejki do kasy. Nie było opcji, żeby klient czekał. Jeśli przy mojej kasie
              > było więcej niż 3 osoby, miałam obowiązek dzwonić po druga osobę, która musiała
              > przyjść nawet, jeśli właśnie zaczęła przerwę. Jeżeli odebrało się np. 5 minut
              > przerwy, to po rozwiązaniu problemu można było wykorzystać pozostałe 5.

No, zdziczenie postępuje, niewolnictwo wraca, ale to nie powód, żeby to popierać.
    • gazeta_mi_placi Re: Reklamacja LIDL 22.07.14, 15:40
      Po co komu przerwa śniadaniowa? Popieram Cię. Śniadanie to się je w domu przed pracą.
      • sandrasj Re: Reklamacja LIDL 22.07.14, 15:52
        Z opisu to mi wygląda że Ty tą bluzkę zwracałaś a nie reklamowałaś, reklamuje to sie towar z wadą i na zwrot pieniędzy czeka aż do rozpatrzenia reklamacji.
    • madzioreck Re: Reklamacja LIDL 22.07.14, 15:58
      Roszczeniowość do granic absurdu...
      • niutaki Re: Reklamacja LIDL 22.07.14, 16:03
        no bo przeciez pracownik LIDLA to robot jest... pani kierownik bedzie jadla, jak Ty czekasz na 20 zl....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka