Dodaj do ulubionych

Ależ piękny tekst:

22.07.14, 14:22

Wyprawa do aniołków, chrzest na sali operacyjnej, ksiądz proboszcz kasuje za pochówek oraz wiele "jakiś cudów" czyli fundamentalizm katolicki w pełnej krasie.....

To wszystko i więcej w jakże pięknym tekście:

wpolityce.pl/spoleczenstwo/206116-losiewicz-do-mamy-zmarlego-jasia-mam-nadzieje-ze-kiedys-przestanie-pani-zalowac-ze-pani-dziecko-nie-zostalo-zabite
Jedyne co w tym dobre, to, że mają w pełni rozwiniętą świadomość kim są!

Ksiadz Anatol

Obserwuj wątek
    • mx3_sp Re: Ależ piękny tekst: 22.07.14, 14:37
      Do nabycia wSklepiku.pl: „Modlitewnik na czas choroby i cierpienia” cena:14,45zł.
      • najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: Ależ piękny tekst: 22.07.14, 14:50
        mx3_sp napisała:

> Do nabycia wSklepiku.pl: „Modlitewnik na czas choroby i cierpienia”
        > cena:14,45zł.

Tak, to terapia dla tych, którzy zwrot do "naturalnej śmierci" traktują naprawdę poważnie i nie pozwalają na żadną sztuczną ingerencję w ciało uświęcone darem życia....

Ksiadz Anatol
    • saszanasza Re: Ależ piękny tekst: 22.07.14, 15:01
      Idąc dalej tokiem rozumowania Pani Łosiewicz, to umierające dzieci powinny być wdzięczne Bogu, że miały okazję przeżyć te swoje 2,3,6 czy 12 lat, zgwałcone przez pedofili, w tym pedofilskich księży, powinny się cieszyć że zostały zgwałcone 1 raz a nie 100, generalnie nic tylko cieszyć się z tragedii swoich i cudzychuncertain
      • mx3_sp Re: Ależ piękny tekst: 22.07.14, 15:06
        swoją drogą pojawiło się w Jej życiu dużo argumentów za. Koleżanki, koledzy. Ja nie znam nikogo kto stanął przed taką sytuacją.
        • mahrtam Re: Ależ piękny tekst: 22.07.14, 15:20
          Jak ja "lubię" osoby co to wiedzą lepiej, co będę czuła w danej sytuacji, co jest dla mnie lepsze i z troski o moje dobro przecież powiedzą mi co mam robić, żebym broń boże (nomen omen) nie podjęła jakieś głupiutkiej decyzji. I cóż z tego ,że decyzję takową gwarantuje mi prawo , przecież tylko bym się unieszczęśliwiła , głupia ja jedna.
          • mamusia1999 Re: Ależ piękny tekst: 22.07.14, 15:27
            szczegolnie, ze podjecie decyzji moze byc ostatnim aktem ludzkiej godnosci.
            • scher Re: Ależ piękny tekst: 22.07.14, 20:55
              mamusia1999 napisała:

> szczegolnie, ze podjecie decyzji moze byc ostatnim aktem ludzkiej godnosci.

Jak uduszenie niemowlęcia przez sparaliżowaną ze strachu przed hitlerowcami matkę, strachu by nie zapłakało i nie skazało ukrywających się w piwnicy ludzi na śmierć? Rozumiem, że tragedia, której nie życzylibyśmy nikomu, ale nazwać to aktem ludzkiej godności?
      • scher Re: Ależ piękny tekst: 22.07.14, 20:37
        saszanasza napisała:

> Idąc dalej tokiem rozumowania Pani Łosiewicz, to umierające dzieci
        > powinny być wdzięczne Bogu, że miały okazję przeżyć te swoje 2,3,6 czy 12 lat

Dziecko należy zabić zaraz potem, gdy okaże się, że jest nieuleczalnie chore. Obojętne czy ma 2, 3, 6, czy 12 lat. Po co ma się męczyć?
    • najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: Ależ piękny tekst: 22.07.14, 15:36

A jeszcze Wam wrzucę... prawdziwy katolicki bohater osieroci 9 dzieci w imię fundamentalistycznych bredni:

www.fronda.pl/a/to-bedzie-jej-10-dziecko-ma-raka-i-odmawia-aborcji,39767.html
      Ksiadz Anatol
      • konwalka Re: Ależ piękny tekst: 22.07.14, 16:16
        zaraz sie porzygam
        jak słucham tych wszytskich mądralinskich od "czasów uswięconych radością, że narodzony cud zycia ziścił się, choc tak niedoskonały" to mnie szczyszcza
        • raczek47 Re: Ależ piękny tekst: 22.07.14, 16:40
          rzyg...
          co za protekcjonalno- egzaltowany ton, jakie poczucie wyższości, jakie przekonanie o własnej słuszności i nieomylności...wypowiedź z punktu dobrotliwej babuni, udzielającej z życzliwą wyniosłością rad nieopierzonej smarkatej, która właśnie próbuje zrobić coś po raz pierwszy.
          Mózg zalany betonem.
    • ichi51e Re: Ależ piękny tekst: 22.07.14, 16:40
      Jak trzeba byc podlym wstretnym i nieczulym zeby cos takiego napisac i opublikowac?
    • scher 60.000 marek 22.07.14, 20:49
      kosztuje państwowe utrzymanie tego niepełnosprawnego przez całe życie.
      Towarzyszu, to także twoje pieniądze.

https://www.regensburg-digital.de/wp-content/uploads/2012/11/Volksgenosse.jpg
    • araceli Re: Ależ piękny tekst: 22.07.14, 21:10
      Artykuł opatrzony zdjęciem pięknych stópek dziecka. W treści słowa innej matki o patrzeniu w 'piękne malutkie oczka'. Och!

Czemu te oszołomy nie pokażą jak to dziecko naprawdę wyglądało? Skoro niezależnie od wszystkiego był to 'cud życia', skoro twierdzą, że dziecko trzeba kochać nawet jak jest 'kalekie'? Czemu wstydzą się je pokazać tylko lukrują?

I jakim prawem ta kretynka pisze co by odpowiedzieli rodzice?
      • mag1982 Re: Ależ piękny tekst: 22.07.14, 21:49
        W treści słowa innej matki
        > o patrzeniu w 'piękne malutkie oczka'. Och!

Też na to zwróciłam uwagę. W tym kontekście to brzmi jak okrutny żart.
    • enatealie Re: Ależ piękny tekst: 22.07.14, 21:39
      Matko, końcówka wybrzmiała jak okrutny żart. "Życzę Pani szczęścia i tego, żeby Pani kiedyś dojrzała do tego, by podziękować prof. Chazanowi, zamiast walczyć z nim w sądzie."
      Co dzieje się z mózgiem kobiety tak piszącej? Wszyscy katole, którzy tak ochoczo wypowiadają się na temat tej sprawy, powinni sami doświadczyć identycznego cudu narodzin.
    • helufpi Re: Ależ piękny tekst: 22.07.14, 22:05
      Na pewne tematy warto zamilknąć. I tak właśnie chyba jest z tematem zmarłego Jasia.
    • kerri31 Re: Ależ piękny tekst: 22.07.14, 22:10
      Uważam , ze to bardzo madre słowa np to:
      Pani Agnieszko, nie może Pani mieć żadnej pewności, że gdyby „zaoszczędziła” Pani synkowi cierpień, żyłoby się Pani z tym lepiej. Być może każdego dnia budziłaby się Pani ze świadomością, że pozwoliła na zabicie swojego dziecka, być może cierpiałaby Pani, zadając sobie pytanie, czy mógłby się zdarzyć cud i Jaś mógłby jednak urodzić się zdrowy.

to:
      Tymczasem powinna Pani dziękować Bogu, a jeśli Pani w niego nie wierzy, to losowi za możliwość spotkania z synkiem.
      I wiele innych.

------
      Szyjka to wstrętny podstępny twór.Na pocieszenie dodam, ze potem dwukrotnie jeszcze urodziłam zdrowe prawie donoszone dzieci, ale ciąże trudne, szyjka zaszyta. by- chyba.ze
      • mahrtam Re: Ależ piękny tekst: 22.07.14, 22:20
        K...a, ludzie, być może to, być może tamto. Jak myślę sobie, że byłabym w sytuacji tej matki i miałabym słuchać tych wszystkich , co wiedza lepiej, co czuję i co powinnam czuć , to mnie strzela normalnie.
        To jej decyzja i ona sama miała rozważyć z czym ma się zmierzyć w tej okrutnie patowej sytuacji. Decyzja, którą mogła podjąć w granicach obowiązującego prawa.
        Może ktoś upatrywać tu cudu życia, a ktoś inny niewyobrażalnej tortury.
        Ale to ona miała zdecydować i tego jej odmówiono, bo..... ktoś uważa ,że wie lepiej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka