Dodaj do ulubionych

Legoland Niemcy

22.07.14, 21:46
Wybieram się w sierpniu z synem do Legolandu. Czy któraś z Was była może ostatnio, co warto zobaczyć w okolicach Legolandu, gdzie nocować, jak z komunikacją miejską. Dziękuję z góry za wszelkie odpowiedzi i rady.
Obserwuj wątek
    • lukas.2004 Re: Legoland Niemcy 23.07.14, 07:16
      Byłam pod koniec czerwca. Proponuję wioskę wakacyjną Legoland. Dla dzieci jest to dodatkowa atrakcja (domki są utrzymane w różnych stylach, fajny jest zamek - ale już dość drogi). Przy domkach sa różne place zabaw, małe jeziorko do taplania dla dzieci i plaża. Sniadania różnorodne, na pewno dzieci znajdą coś dla siebie. Darmowy parking. Do samego parku rozrywki idzie się już pieszką Byliśmy dwa dni - moim zdaniem jest to optymalnie. Po jednym dniu czułoby się niedosyt, trzeciego zaczęłoby się robic nudno. Tyle, że byliśmy jeszcze przed szczytem oblężenia, do wszystkich atrakcji nie czekaliśmy dłużej, niż 5-7 minut. Jeżeli będzie średnia pogoda, proponuję zabrać folie przeciwdeszczowe (sa atrakcje wodne), bo te, która można kupic na miejscu sa jednak drogie (3-5 euro).
      Dzieciaki były zachwycone, zresztą ja też smile
      Niestety w okolicy nie nic nie zwiedzaliśmy.
      • mayaalex Re: Legoland Niemcy 23.07.14, 09:03
        a od jakiego wieku Legoland moze byc interesujacy? znajdzie sie tam cos dla prawie trzylatka?
        • zuzanna56 Re: Legoland Niemcy 23.07.14, 09:30
          Byliśmy tam dwa razy a pierwszy raz gdy córka miała 3,5 roku, syn 7,5.
          Byli zachwyceni, ja zresztą też smile
          Moim zdaniem jak najbardziej już dla 3 latka, tam jest fajna część dla maluchów, osobno dla starszych.
          • zuzanna56 Re: Legoland Niemcy 23.07.14, 09:31
            Zwiedzaliśmy w okolicy miasto Ulm.
        • lukas.2004 Re: Legoland Niemcy 23.07.14, 11:26
          Są atrakcje dla maluszków (bardzo duży plac duplo, jakieś kanoe, safari lego (bardzo fajne), "strzelanka" w pałacu faraona, szkoła piracka i sporo innych. Na większośc rzeczy będzie malec musiał siąść z rodzicami, na wiele rzeczy nie będzie mógł wejść, ale jeśli kocha lego to mu się spodoba. no i park miniatur sprawi Wam wszystkim wielką frajdę.
      • lukas.2004 Re: Legoland Niemcy 23.07.14, 11:31
        Dodam tylko, że ta "wioska legolandzka" nie wychodzi jakoś specjalnie drożej, niż okoliczne pensjonaty (po dodatniu kosztów dojazdu, parkingu). No i w asamym legolandzie nie polecam tych restauracji. Nie jedliśmy tam, bo było nam szkoda czasu po pierwsze, a po drugie nie wyglądało ani nie pachniało to wszystko zachęcająco. Lepiej wziąść sobie jakis suchy prowiant a obiad kupic wieczorem w tej restauracji w wiosce.
    • ga-ti Re: Legoland Niemcy 23.07.14, 15:33
      Jeśli pogoda będzie ładna to proponuję wziąć dla syna kąpielówki. Są atrakcje wodne typu jakieś fontanki, zjeżdżalnie oraz pływanie statkami i strzelanie wodą w wiosce pirackiej.
      A, żeby uniknąć kolejek warto zacząć zwiedzanie od końca wink Ale my byliśmy w wakacje i jakiś wielkich tłumów nie było, raczej sprawnie wszystko szło.
      Jedzenie w restauracji faktycznie takie sobie.
      My nie nocowaliśmy w domkach "lego", ale koleżanka tak i chwaliła sobie jako dodatkową atrakcję dla dzieciaków.
      Dobrej zabawy smile
    • jusytka Re: Legoland Niemcy 23.07.14, 17:20
      Sam Legoland jest na odludziu, ale całkiem niedaleko są największe atrakcje Bawarii, czyli stolica Monachium oraz słynne zamki bawarskie, warto też zwiedzić bajkowe miasteczka w górach, jak Garmisch-Partenkirchen, czy Mittenwald.
      • cabonka Re: Legoland Niemcy 23.07.14, 19:27
        Ja wrociłem z legolandu pare dni temu. Był to wyjazd połączony ze zwiedzaniem południowych Niemiec. W legolandzie spalismy na polu kempingowym(namiot). Za cztery noclegi oraz wejściówki do legolandu na dwa dni, dla czteroosobwoej rodziny (dzieci 5-7 lat) zapłacilismy 198 Euro. Bardzo polecam to pole namiotowe. Bardzo czysto, toalety i prysznicy eleganckie, sprzatane w zasadzie co 30 minut. Na terenie kempingu masa atrakcji dla dzieci - place zabaw, male rowerki, tor linowy
        (dodatkowo platny). Sam legoland był fajny. Dwa dni zupelnie wystarczą. kolejki do najciekawszych atrakcji to zazwyczaj 15-20 minut, ale zdarzało sie ze i były po 30 minut. Część atrakcji związana z wodą stąd w chłodny dzien dobrze cos wziąść na przebranie. My bylismy jak było prawie 33 stopnie więc takie atrakcje były czymś idealnym. Poza legolandem zwiedzilismy neuschwanstein ( zwiedzlismy go po 17:00 i weszlismy za darmo i nie bylo tłumów), Lindau nad jeziorem bodenskim, Ga-Pa i Mittenwald (bardzo urocze miasteczko) i kilk miast w Bawarii. Bylismy tez w playmobile - park rozrywki kolo norymbergii - jakies 200 km od legolandu. Szczególnie polecam dla młodszych dzieci.
    • leibah Re: Legoland Niemcy 23.07.14, 19:18
      Dziękuję za wszystkie wskazówki i sugestie. Bardzo mi pomogłyście.
      • hanka08 Re: Legoland Niemcy 01.04.17, 23:02
        Wyciągnęłam stary wątek z nadzieją na uzyskanie informacji smile
        Nocujac w domkach tematycznych na terenie legolandu w cenie noclegu są bilety, ale można się zameldowac od 15.30. Czy mogę jechać rano i o 11-tej odebrać bilety, być w legolandzie, potem o 16-tej się zameldowac, zostawić w domku rzeczy i znów iść do legolandu?

• hanka08 Re: Legoland Niemcy 02.04.17, 10:16
          ładnie proszę , podpowiedzcie
          • baltycki Re: Legoland Niemcy 02.04.17, 10:47
            Co chcesz odbierac? Jesli rezerwowalas online, to karty wstepu przyslano Ci meilem.
            Karty wstepu wazne w dniu noclegu od otwarcia bram Legolandu.
            • hanka08 Re: Legoland Niemcy 02.04.17, 11:00
              Dzięki wielkie, rezerwować dopiero będę.
              • baltycki Re: Legoland Niemcy 02.04.17, 11:17
                "Recepcja wioski wakacyjnej LEGOLAND® jest czynna przez 24 godziny na dobę. Nasze okienko zameldowania przy wejściu głównym jest czynne codziennie w godzinach otwarcia parku."
                FAQ
                Noclegi
                www.legoland.de/pl/nocleg/faq-link/
                • hanka08 Re: Legoland Niemcy 02.04.17, 21:10
                  Wszystko się zgadza ale zameldowanie od 15.30.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka