Dodaj do ulubionych

nietypowe komplementy

23.07.14, 21:05
Czyli takie, że nie wiadomo, czy śmiać się czy płakać smile
Miewacie?

ostatnio usłyszałam od pani stojącej obok w kolejce:

"Pani to musiała być kiedyś piękną dziewczyną"
Obserwuj wątek
    • dziennik-niecodziennik Re: nietypowe komplementy 23.07.14, 21:27
      jeszcze na studiach:
      "Pani jest bardzo atrakcyjna" - "taaaaak? (z powątpiewaniem)" - "oczywiscie. uwielbiam takie kobiety przy kości"
      ...
    • saszanasza Re: nietypowe komplementy 23.07.14, 21:32
      Ostatnio usłyszałam, że wyglądam ładniej niż rok temu, bo....przytyłamuncertain
    • klamkas Re: nietypowe komplementy 23.07.14, 21:42
      Tak, kiedyś mi jeden pan dr inż powiedział ze zdziwieniem "taka ładna, a tyle umie!". Inny (miałam go dwukrotnie w komisji na egzaminach - na pierwszym się zestresowałam i wypadłam kiepsko, na drugim przeciwnie) "nie spodziewałem się po pani takiego poziomu wiedzy" wink.
    • cosmetic.wipes Re: nietypowe komplementy 23.07.14, 21:46
      Nie do mnie, ale byłam świadkiem.

Przyjaciółka zeszczuplała. Dość sporo bo niemal 20 kg. Odchudzanie trwało około półtora roku, a wcześniej była przy kości od 15 lat.
      Umówiłysmy się do knajpy z ludźmi z liceum, niewidzianymi od 10 lat.

Przyjaciółka od jednego z panów na wejściu usłyszała: nic się nie zmieniłaś ;-D
    • princy-mincy Re: nietypowe komplementy 23.07.14, 21:49
      Materiał na żonę z Ciebie żaden, ale matką na pewno będziesz zajebista, będziesz jak lwica broniąca młodych.
      Taki oto tekst usłyszałam kiedyś od kumpla, ktory był bardzo przywiązany do patriarchalnego podziału ról w małżeństwie.
      Dla mnie był to prawdziwy komplement smile
      • iwonapa Re: nietypowe komplementy 23.07.14, 21:52
        princy-mincy napisała:

> Materiał na żonę z Ciebie żaden, ale matką na pewno będziesz zajebista, będzies
        > z jak lwica broniąca młodych.
        > Taki oto tekst usłyszałam kiedyś od kumpla, ktory był bardzo przywiązany do pat
        > riarchalnego podziału ról w małżeństwie.
        > Dla mnie był to prawdziwy komplement smile

i masz z nim dziecko? smile
        • princy-mincy Re: nietypowe komplementy 24.07.14, 07:56
          No skad, mnie nie interesują mężczyźni, którzy uważają, ze żona ma siedzieć w domu, by uslugiwac panu i władcy.
          Dzieci mam z mężczyzna, ktory stawia na partnerstwo.
    • angazetka Re: nietypowe komplementy 23.07.14, 21:56
      "Kiedyś byłaś brzydsza".

Oraz najcudowniejszy komplement ever: "Ma pani śliczną macicę" (na usg).
      • wegatka Re: nietypowe komplementy 23.07.14, 22:10
        angazetka napisała:

> "Ma pani śliczną macicę" (na usg).

Tego komplementu nic nie przebije big_grin big_grin big_grin
      • milva_barring Re: nietypowe komplementy 23.07.14, 22:22
        Ja miałam podobnie - po zamrożeniu nadżerki lekarz powiedział "Ma pani śliczną szyjkę, może ją pani wszędzie pokazywać"
      • sanrio Re: nietypowe komplementy 23.07.14, 22:29
        ooo, to mi przypomina jak mi gin z uznaniem skomplementował cipkę, mówiąc, że mam bardzo ładną i wcale nie widać, że rodziłambig_grinbig_grinbig_grin
      • klamkas Re: nietypowe komplementy 23.07.14, 22:38
        Mojemu pierwszemu koledze drugi kolega powiedział "ale klamkas wyładniała od czasu liceum" - to było jakieś 5 lat po maturze i nie wyjaśniałam koledze pierwszemu, że to dlatego, że kiedyś nigdy się nie czesałam i nie malowałam (ba, nie prasowałam ubrań i nie bardzo je wybierałam - dojeżdżałam do liceum i wolałam spać, niż wyglądać), a pięć lat później owszem wink.
    • kkalipso Re: nietypowe komplementy 23.07.14, 22:25
      Może nie tyle; nie typowy co bardzo budujący.
      Kuzyn koleżanki poznał mnie po 20 latach niewidzenia (nie to nawet,że specjalnie się kumplowaliśmy). Ja go nie kojarzyłam a on potrafił powiedzieć kiedy i gdzie mnie pierwszy raz zobaczył. Na ulicy w całkiem sporym mieście.....cóż nie kłamię, że się się dobrze trzymamsmile
      • grave_digger Re: nietypowe komplementy 24.07.14, 11:37
        kkalipso, po prostu miał pamięć fotograficzną wink
        • kkalipso Re: nietypowe komplementy 24.07.14, 15:00
          Niech będzie ...
    • sanrio Re: nietypowe komplementy 23.07.14, 22:27
      w wieku 26 lat odwiedziłam tatę w szpitalu. Jego współlokator po moim wyjściu: "córka jeszcze do gimnazjum chodzi czy już do liceum?".
      Załamałam się bo byłam od roku mężatką i matką, wtedy mi to jeszcze uwłaczałobig_grin
      • andaba Re: nietypowe komplementy 23.07.14, 22:41
        Pojechałam w odwiedziny do szpitala z córką, córka wtedy lat 13, 150 w kapeluszu, warkocz i dżinsy, a panie się pytały, czy córeczka do liceum chodzi. Córka w życiu taka zdziwiona nie była, bo zawsze ja biorą za kilka lat młodszą, a tu proszę, liceum!
        Nie był to oddział okulistyczny smile
      • premeda Re: nietypowe komplementy 24.07.14, 10:03
        Spotkałam kiedyś w przychodni znajomego rodziców, a ten się mnie pyta do której klasy liceum chodę? Byłam już dawno po magisterce i pracowałam od ładnych paru lat. Ale ja mam podobno ten młody wygląd jak Tom Cruise, który wiecznie wygląda na dziecko. A najepszy komplement jaki usłyszałam to "ale ty masz ładne pyszczydło" od równo narąbanego inspektora, po imprezie firmowej. Ale takim tonem to powiedział, że faktycznie zabrzmiało jak komplement, choć chłopaki się z tego jeszcze przez pół roku śmiali.
        • sanrio Re: nietypowe komplementy 24.07.14, 11:32
          smile no właśnie, to liceum! Dziwne, że jak naprawdę chodziłam do LO to dawano mi przynajmniej 20 lat
    • goodnightmoon Re: nietypowe komplementy 24.07.14, 00:23
      Moze nie komplement, ale kiedys w autobusie zagadywal mnie podpity wspolpasazer. Cos tam mu zdawkowo odpowiadalam, widocznie trafilam w oczekiwanie, poniewaz po jakims czasie stwierdzil: "Jestes super, chyba sie z toba ozenie i nawet nie bede cie bic" smile
      • aandzia43 Re: nietypowe komplementy 24.07.14, 01:13
        "..i nawet nie będę cię bić" - mój faworyt w tym wątku smile
        • echtom OT 24.07.14, 07:30
          Scena z filmu mi się przypomniała:
          - Nie wiem, czemu odeszła. Byłem dla niej dobry - kupowałem jej sukienki, nie biłem jej... mocno.
        • goodnightmoon Re: nietypowe komplementy 24.07.14, 15:14
          No ba! Juz dobre 15 lat minelo, a ja sie czasem zastanawiam, czy dobrze zrobilam, ze nie skorzystalam z propozycji big_grin
    • salsadura Re: nietypowe komplementy 24.07.14, 00:45
      Na zjeździe w liceum (kilkanaście lat po maturze) nauczyciel historii: Ale się wylaszczyłaś!
      Na sylwestrze 3-4 lata temu coś w stylu, że jestem bardzo podobna (siostra, sobowtór?) do Ewy M. uncertain.
      • sanrio Re: nietypowe komplementy 24.07.14, 00:57
        a kto to jest Ewa M.?
        • salsadura Re: nietypowe komplementy 24.07.14, 01:06
          i.wp.pl/a/f/jpeg/29541/634782035159002738.jpeg
          • sanrio Re: nietypowe komplementy 24.07.14, 01:18
            ale ona była śliczna zanim zaczęła majstrować z twarzą! to był dobry komplement
    • mona_mayfair Re: nietypowe komplementy 24.07.14, 01:04
      Dzis pewien Sikh w sklepie powiedział, że nie wygladam na matkę wink
      • ponis1990 Re: nietypowe komplementy 24.07.14, 01:31
        Od byłego : ,,jesteś cudowna. Umiesz gotowac, prać i sprzątać, nie każda to potrafi''. Potem mu się odmieniło i po pół roku od rozstania napisał mi, że mu szkoda bo cycki i dupę to zajebiste miałam.;/
        Ja niestety też jak coś chlapnę komuś, to wolałabym czasem zmilczeć. Koleżanka pokazała mi nowy dowód ze zdjęciem : ,,hm, jak ładnie wyglądasz na tym zdjęciu, no jak nie ty!'' Inna chwaliła się kiedyś , że ona to głowę mocną ma - skomentowałam ,,no super, bo to im waga większa tym alkohol słabiej wchodzi''.
    • echtom Re: nietypowe komplementy 24.07.14, 07:35
      Dyrektorka po wizytacji lekcji nauczycielki z 25 stażem:
      - Krystyna, no wyjątkowo ci się ta lekcja udała, wyjątkowo.
      - Pani dyrektor, chyba nie tak wyjątkowo?
    • mondovi Re: nietypowe komplementy 24.07.14, 07:49
      Marzyłem, żeby mieć takie szerokie bary jak ty. Gdybyś była piratem, to by z sześć papug się zmieściło. Kumpel do mnie.
      • bei Re: nietypowe komplementy 24.07.14, 08:01
        Po latach spotkałam kolegę z liceum-
        - ledwo cię poznałem!
        - no tak, zestarzałam się..
        - wypiękniałaś!
        • przeciwcialo Re: nietypowe komplementy 24.07.14, 08:58
          Cudnebig_grin
      • sanrio Re: nietypowe komplementy 24.07.14, 11:33
        big_grinbig_grinbig_grin
      • dziennik-niecodziennik Re: nietypowe komplementy 24.07.14, 13:05
        cudowne!!
    • guderianka Re: nietypowe komplementy 24.07.14, 08:04
      Mnie wkurza jak ktoś mówi, że mam "oryginalną urodę"
      Przecież to najgorsze co kobieta może usłyszeć wink

No i kiedyś mój śp dziadek powiedział : Wnusia, jak Ty pięknie wyglądasz. Jaka Ty pulchniutka jesteś tongue_out
      • triismegistos Re: nietypowe komplementy 24.07.14, 13:32
        Boże mój, dlaczego?
        • guderianka Re: nietypowe komplementy 24.07.14, 14:34
          Bo to nie jest :piękna i ładna
          I nie jest, że brzydka i paskudna
          Ot, takie ni w 5 ni w 10 -
          wink
    • poppy_pi Re: nietypowe komplementy 24.07.14, 09:06
      "Bardzo ładnie wyglądasz. Prawie Cię nie poznałem!"
    • zuzann-a Re: nietypowe komplementy 24.07.14, 09:45
      Klient do mnie: bardzo mi się pani podoba, uwielbiam kobiety z wąsikiem! Wrrrr...
      • thaures Re: nietypowe komplementy 24.07.14, 11:28
        Komplementy skierowane do mnie dotyczą przede wszystkim koloru oczu. Ale jeden mnie rozśmieszył do łez, uslyszany od dopiero co poznanego faceta- jakie ty masz niesamowite oczy- jak pies husky..
        • arwena_11 Re: nietypowe komplementy 25.07.14, 20:02
          Przyjaciółka mojej babci miała przezwisko. Jak się zapytałam dlaczego mówią na nią X a nie po imieniu, odpowiedziała, że przed wojną miała adoratora, który prawił jej komplementy:
          Masz tak piękne oczy jak krowa u nas na wsismile Krowa miała na imię X
          Na szczęście kobieta miała niesamowite poczucie humoru i duży dystans do siebie. No i została X. Wiele osób nawet nie znało jej imieniasmile
      • sanrio Re: nietypowe komplementy 24.07.14, 11:35
        big_grinbig_grin
    • grave_digger Re: nietypowe komplementy 24.07.14, 11:41
      Kolega Ukrainiec
      "Ukraińcy nie lubią mieć takich żon, jak ty. Jesteś zbyt samodzielna" big_grin
      Kolega z liceum
      "Jesteś przykładem osoby, która zmieniła się 100%. Na lepsze."
    • elle.hivernale Re: nietypowe komplementy 24.07.14, 11:56
      Ciociu, masz śliczne włosy. Jak dziobak.
      • mozambique Re: nietypowe komplementy 24.07.14, 13:18
        bomba ! - na razie miejsce !smile)))
    • bella_roza Re: nietypowe komplementy 24.07.14, 12:02
      dziecko: mamo, jesteś chuda jak dimetrodon
      • opium74 Re: nietypowe komplementy 24.07.14, 12:21
        z psem na spacerze. Pies /raczej suka/ typ urody nienachalnej - bullterrier znaczy.
        Menel przyglada się raz suce raz mnie.....
        Po chwili:
        - jaki pies taki i właściciel.
        Do dziś nie wiem czy to był komplement czy obelga smile
        • tabakierka2 Re: nietypowe komplementy 24.07.14, 12:31
          'ale masz super włosy...jak taka jedna dzi*ka ze spice girl' (chodziło o Mel B) indifferent
          • tabakierka2 Re: nietypowe komplementy 24.07.14, 12:31
            *girls
    • kocianna Re: nietypowe komplementy 24.07.14, 14:26
      Idę do pracy, godzina 6.30, ciemno, zimno i do domu daleko, pod monopolowym jeden pijaczek mówi do drugiego: ty, patrz, ale ku...a idzie!
      Z wyraźnym zachwytem.
      Dzień nagle zrobił się słoneczny smile
      • echtom Re: nietypowe komplementy 24.07.14, 14:34
        > ty, patrz, ale ku...a idzie! Z wyraźnym zachwytem.

Jak wielbiciel mojej pięknej ciotki:
        - Bo panna Kazia ma takie ku...kie ślipia. wink
        • aqua48 Re: nietypowe komplementy 24.07.14, 14:53
          Komplement mojej Mamy kiedy miałam chyba 12 lat -z przerażeniem i troską w głosie - nie chowaj tak tych włosów pod czapką, to cała twoja uroda! Do tej pory się śmieję jak sobie przypomnę.
    • elle.hivernale Re: nietypowe komplementy 24.07.14, 15:06
      Jeszcze od własnego dziecka: Umalowałaś oczy?Bo są takie piękne.
      • goodnightmoon Re: nietypowe komplementy 24.07.14, 15:16
        No ja od wlasnego dziecka uslyszamam kiedys: "Mamusiu, jaki ty masz piekny brzuch, taki duzy" smile
        • wegatka Re: nietypowe komplementy 25.07.14, 08:30
          goodnightmoon napisała:

> No ja od wlasnego dziecka uslyszamam kiedys: "Mamusiu, jaki ty masz piekny brzu
          > ch, taki duzy" smile

big_grin mam podobne dziecko. Do czteroletniej wtedy córki, która jęczała o coś słodkiego, mówię "nie jedz tyle słodyczy, bo będziesz gruba, jak ja", a ona na to z płaczem "ale ja chcę być taka, jak ty. Ty jesteś taka piękna" big_grin
      • ponis1990 Re: nietypowe komplementy 24.07.14, 15:22
        Zasłyszane w tramwaju, babka ( z jakieś 100 kg, ubrana stosownie od wagi - krótkie szorty trzy rozmiary mniejsze, żółta krótka koszulka sexy też o dwa rozmiary za mała) opowiadała z przejęciem kolezance: ,,ty , i on sie tak wejrzoł na mie i godo, ale bych cie rżnął... no ci godom...''
        • elle.hivernale Re: nietypowe komplementy 24.07.14, 15:29
          Był chirurgiem plastycznym?
          • ponis1990 Re: nietypowe komplementy 24.07.14, 17:22
            Hahahahabig_grin Albo masarzem...big_grin
    • best_bej Re: nietypowe komplementy 24.07.14, 15:40
      od obecnego chłopa- że dupsko mam profesjonalnesmile
      • elle.hivernale Re: nietypowe komplementy 24.07.14, 15:43
        ze względu na co, mujborze?
        • widosna Re: nietypowe komplementy 24.07.14, 16:19
          Nieczęsto ubieram spódnice a gdy mi sie zdarzyło, mój ojciec " jak ty pięknie wyglądasz, tak grubo "
        • best_bej Re: nietypowe komplementy 24.07.14, 21:09
          ze względu na okazałośćsmile
          • ponis1990 Re: nietypowe komplementy 24.07.14, 23:19
            Znalezione w necie na jednym fanpejdżu:
            ,,- Mogę prosić o dowód?

- Proszę

- to Pani?! W porządku, tak brzydko Pani dziś wygląda.''
    • daga_j Re: nietypowe komplementy 25.07.14, 16:43
      Miałam taki śmieszny komplement od chłopaka, z którym bawiłam się na dyskotece kilkanaście lat temu. Otóż powiedział do mnie "jesteś bardzo ładna, naprawdę, nie jakaś miss Majorki, ale ..." - nie pamiętam co dokończył ale wystarczyło to porównanie do niedoścignionego wzoru jakim zapewne jest każda Miss Majorki smile
    • wegatka Re: nietypowe komplementy 25.07.14, 19:38
      Wieki temu jeździłam z moją koleżanką i jej siostrą do ich babci na wieś. Od czasu do czasu wypuszczałyśmy się na jakąś dyskotekę lub wiejską zabawę. Oczywiście przed wyjściem trzeba było zrobić się na bóstwo. Siostra koleżanki wymyśliła, że zamiast perfum, posmaruje się na szyi odrobinkę pomarańczowym olejkiem, takim spożywczym. Na zabawie szybko znalazła jakiegoś adoratora, który po kilku tańcach zdobył się na uroczy komplement - "Hmmmmm, pachniesz, jak ciasto".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka