Dodaj do ulubionych

modne duze plytki

24.07.14, 10:30
takie 60X60 albo 120X60
co o nich myslicie?
wydaje mi sie ze swietnie wygladaja na naprawde duzych przestrzeniach hole biura itd
a w tradycyjnej kowalskiej kuchni czy przedpokoju gdzie trzeba je ciac bo sie nie mieszcza podkreslaja dodatkowo male wymiary pomieszczenia
wczoraj widzialam przedpokoj waziutki wylozony czyms takim
i zamiast wrazenia blasku i przestrzeni bylo ciasno bo plytka z kazdej strony cieta
mezu sie podobaja
ja wole tradycyjne 40 np i juz mam wybrane
musze miec argumenta zeby go zbic smile
Obserwuj wątek
    • lady-z-gaga Re: modne duze plytki 24.07.14, 10:33
      wielkie płytki świetnie wyglądają tylko na cmentarzu
    • rhaenyra Re: modne duze plytki 24.07.14, 10:34
      sluchaj sie mezu
      • moofka Re: modne duze plytki 24.07.14, 10:36
        nie
        rozne rzeczy mezu daje do decyzji
        podloga ma byc taka jak ja chce smile
    • mid.week Re: modne duze plytki 24.07.14, 10:34
      Jak się nie daje do nich fugi w innym kolorze to nie zmniejsza optycznie powierzchni.
    • zuzanna56 Re: modne duze plytki 24.07.14, 10:34
      Nawet nie wiedziałam że są modne wink
      Mnie się podobają i miałam takie 15 lat temu smile
      Ale masz rację, nie wszędzie pasują.
    • inguszetia_2006 Re: modne duze plytki 24.07.14, 10:52
      Witam
      Wybrałabym takie, żeby jak najmniej ciąć. Jakby te duże weszły na styk, to bym wzięła duże, jak małe to małe. A jak ani to ani to, to zastanowiłabym się, które po cięciu będą lepiej wyglądać. Bo jak z dużej upitolisz dwa centymetry to jakoś to będzie, a jak z małej dwa centymetry to już różnica w oczy kole. O docinkach po 5, 6 centymetrów nie wspomnę. Zostaje wtedy takie cholera wie co. Taki pasek ni w pięć ni w dziesięć. Fakt, może być niewidoczny za meblami kuchennymi. No, trzeba się zastanowić, po prostu, z miarką w ręku.
      Pzdr.
      Ing
      • naturella Re: modne duze plytki 24.07.14, 11:00
        Mam z takich pasek w kuchni nad blatem, w sumie pewnie z 5 płytek 60x60 - są położone bezfugowo, więc tworzą jednolity pas i wygląda to fajnie. Podobne (60x40) płytki mam w przedpokoju, przedpokój nieduży, bo 3,5 m. Płytki też bezfugowo położone i wygląda to dobrze. Nie przyglądam się temu, czy były przycięte, jest to jednolita powierzchnia i nie widać za bardzo miejsc łączenia.
        • moofka Re: modne duze plytki 24.07.14, 11:12
          naturella
          mam prosbe
          myslalam, zeby te 60 wykorzystac wlasnie nad blatem w kuchni
          wpadly mi w oko takie cudne z ptaszkami wink
          ale nie widzialam u nikogo
          moglabys pokazac albo wyslac zdjecie takiego wykonczenia nad blatem, plis?
          • naturella Re: modne duze plytki 24.07.14, 12:01
            Tu w zbliżeniu:
            fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2519070,2,153,DSC08550.html
            Całość:
            fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2519072,2,155,DSC08554.html
            A tu jeszcze w trakcie wykańczania:
            fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2437071,2,175,Zdjecie0109.html
          • loola_kr Re: modne duze plytki 24.07.14, 12:44
            jak mają być nad blatem to większe lepsze, zwłaszcza, że odległość szafek wiszących od blatu jest 60 cm.
            Ja uważam, że im mniej fug tym lepiej, nawet przy bezfugowym układaniu linia się pojawia.
    • premeda Re: modne duze plytki 24.07.14, 10:59
      Bardzo kiepskie są do kładzenia, bo są nierówne. Zarówno moje były takie krzywe jak i brata.
    • edelstein Re: modne duze plytki 24.07.14, 11:02
      Wymiarach.122 po mieszkania i zobaczyla jakie lepiej beda pasowac.Zgadzam sie z inguszetia jak zwykle.
    • jowita771 Re: modne duze plytki 24.07.14, 11:22
      Nie pomogę, mąż takie właśnie wymyślił u nas do toalety na dole. Toaleta malutka, ale mąż twierdzi, że wie, co robi, sam będzie zresztą kładł. Ja się nie sprzeczam, sama wybrałam płytki do dużej łazienki na górze i jak duże płytki na dole będą mnie bardzo wkurzać, to na siku będę latać po schodach. wink
      • neffi79 Re: modne duze plytki 24.07.14, 11:57
        miałam mieć duże na tarasie (ostatecznie wybralismy drewno)
        duże płytki ,szczególnie układane z małą fugą (owszem pięknie wyglądają) ale lubia sobie pękać, mojej znajomej popękały w łazience na podłodze.
        Takich płyt nie moze kłaść "byle kto"
        • neffi79 Re: modne duze plytki 24.07.14, 12:01
          w ogóle duże płytki są dość ryzykownym rozwiązaniem, jak juz brać to grube, najwyższej jakosci albo ostatecznie kamień
        • jowita771 Re: modne duze plytki 24.07.14, 12:15
          Ja jest klej podłożony równomiernie pod cała płytkę, to nie popęka. Ale trochę z tym zabawy, trzeba odrobinę dodać, odrobinę ująć, bo jak będzie za mało to może pęknąć, a jak za dużo, to będzie odstawać, a im płytka większa, tym bardziej widać, że odstaje. Damy radę. smile
    • tonik777 Re: modne duze plytki 24.07.14, 12:25
      > musze miec argumenta zeby go zbic smile
      Argument masz - nie podobają Ci się. Możesz zrobić sobie symulację. Na kartce papieru narysować ścianę np. w skali 1:20 (metr ściany to 5 cm na kartce) i rozrysować ile tam tych płytek się zmieści.
      I nie bij męża. Szkoda chłopa.
      • bei Re: modne duze plytki 24.07.14, 12:29
        Widzialam male pomieszczenie z płytkami 100 na 300 cm i wyglądał świetnie!
        Nie mozna jednoznacznie określić, ktore wymiary będą dobrze wyglądać a ktore źle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka