25.07.14, 14:45
Dziewczyny gdzie w miarę tanio i dobrze zjeść w Krakowie. Wybieram się z dziećmi na wycieczkę. Zamierzamy zwiedzić Kraków, pojechać do Oświęcimia i do Wieliczki.
Czy w okolicy Ogrodu Doświadczeń jest jakaś dobra restauracja (na ich stronie jest informacja że posiłek zapewniają tylko grupom zorganizowanym). Z góry dziękuję. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • s.ivona Re: Kraków 25.07.14, 15:35
      przy ogrodzie jest M1, tam jest mnostwo restauracji min pizza hut i inne. cos znajdzieszsmile
      • crises Re: Kraków 25.07.14, 17:41
        Nie znam definicji "dobrej restauracji" u wątkodajki, ale foodcourt w centrum handlowym - no litości.
    • delecta Re: Kraków 25.07.14, 17:22
      Czysto, smacznie, niedrogo i w centrum:
      www.bar-mleczny.com.pl/
      Ile lat mają dzieci - pytam w związku ze zwiedzaniem Oświęcimia.

• crises Re: Kraków 25.07.14, 17:42
        Jak konieczne celujesz w tani segment, to już sensowniej panią Stasię polecać, przynajmniej klimatycznie.
    • crises Re: Kraków 25.07.14, 17:40
      Tam nic nie ma, toż to park i wokół blokowiska - najbliższe cokolwiek z cywilizowanym jedzeniem jest w okolicach Ronda Mogilskiego. To już sensowniej kopnąć się na Kazimierz.
    • ga-ti Re: Kraków 25.07.14, 17:51
      Ogród doświadczeń jest czynny/otwarty w określonych godzinach, my chcieliśmy w upalny dzień wybrać się wieczorkiem, gdy zrobiło się trochę chłodniej i już nas nie wpuszczono uncertain Mniej na uwadze wink
      A ile lat mają dzieci? Z młodszymi chyba lepiej odwiedzić kopalnię w Bochni, jakoś tak pod dzieci bardziej 'zrobiona' według mnie. I jeśli masz na stanie syna to koniecznie odwiedźcie Lotniczy Park Kulturowy z mnóstwem samolotów, raj dla pasjonatów, a całkiem niedaleko Ogrodu Doświadczeń.
      • ajxx73 Re: Kraków 25.07.14, 20:36
        Dziękuję wszystkim za pomoc. Pisząc o dobrej restauracji miałam na myśli taką, w której jest smacznie i niedrogo.
        Mam dwóch synów w wieku 10 i 15 lat. Mąż i starszy syn chcą pojechać do Oświęcimia, ale ja zastanawiam się czy dla młodszego to nie jest za wcześnie. Lotniczy Park Kulturowy - super! Wielkie dzięki ga-ti! Pozdrawiam.
        • bachula_gr Re: Kraków 25.07.14, 20:52
          Zdecydowanie polecam Kopalnie Soli w Bochni- krotsza trasa, mniej meczaca, jest zjezdzalnia etc a naprzeciwko wejscia dodatkowa atrakcja na swiezym powietrzu, mianowicie Osada Oraczy- park archeologiczny

Podcza gdy starszy z ojcem w Oswiecimiu, mlodego do Muzeum Inzynierii Miejskiej na Kazimierzu. Tam tez jest sala doswiadczen.
          • simply_z Re: Kraków 25.07.14, 21:33
            ta osada tyle ma wspolnego ze średniowieczem..co ja z baletem.
          • ga-ti Re: Kraków 25.07.14, 21:39
            A w Bochni jeszcze można zajść do Muzeum Motyli (ul. Czackiego 9 ) w prywatnym domu zebrane kilka tysięcy motyli z całego świata oraz kilkaset chrząszczy, właściciel - pasjonata.
            • bachula_gr Re: Kraków 25.07.14, 21:47
              A w Krakowie mozna jeszcze z klodeczka na Kladke Bernatke skoczyc, po muzeum inzynierii np wink o Podziemiach Rynku nie wspominajac.
        • crises Re: Kraków 25.07.14, 22:37
          A co to jest "niedrogo"? Bo dla mnie smacznie i niedrogo jest np. w Zazie Bistro.
    • kosheen4 Re: Kraków 25.07.14, 23:30
      w Wieliczce popatrzcie, o ile jeszcze tego nie zrobiliście, za trasą górniczą, w specjalnych strojach i z atrakcjami smile
    • guderianka Re: Kraków 26.07.14, 08:30
      www.malinowy-aniol.pl/
    • tonik777 Re: Kraków 21.02.17, 07:30
      Myślę, że przez 2 i pół roku autorka coś zjadła. Trzeba było poczekać jeszcze trochę z odpowiedzią to może jej dzieci wyruszałby w podróż z już z własnymi dziećmi i taka odpowiedź byłaby jak znalazł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka