Dodaj do ulubionych

ZUS- lekarze orzecznicy

28.07.14, 16:39
Tak się dzisiaj zastanawiałem, dlaczego lekarze orzecznicy z ZUS odmawiają ludziom renty. Co im zależy? Przecież to i tak państwowe pieniądze - czyli wspólne, ale jakby niczyje. Ja tam dawałbym każdemu, kto by przyszedł - naprawdę
Obserwuj wątek
    • marzeka1 Re: ZUS- lekarze orzecznicy 28.07.14, 16:47
      Głupoty gadasz i tyle.
    • kolter Re: ZUS- lekarze orzecznicy 28.07.14, 16:48
      freemarcin899 napisał:

> Tak się dzisiaj zastanawiałem, dlaczego lekarze orzecznicy z ZUS odmawiają ludz
      > iom renty. Co im zależy? Przecież to i tak państwowe pieniądze - czyli wspólne,
      > ale jakby niczyje. Ja tam dawałbym każdemu, kto by przyszedł - naprawdę

Gra ambicji , mojemu koledze profesor dermatolog dał papiery na rentę a ginekolog orzecznik stwierdził ze tu on decyduje i dopiero wyrokiem sądu ją dostał .
      • wielkafuria Re: ZUS- lekarze orzecznicy 28.07.14, 17:28
        moj ojciec po ciezkich operacjach, bez mozliwosci pracy, powiedzieli ze jest zdrowy i moze isc do pracy. tzn najpierw dali mu rente a za jakis czas odebrali twierdzac ze sie wyleczył wink

mama z ciezka choroba serca i niedomykalnoscia zastawki na komisji lekarskiej została magicznie uzdrowiona. A i jeszcze astme miała.

zyc nie umierac wink
    • antychreza Re: ZUS- lekarze orzecznicy 28.07.14, 16:50
      Coś bym napisała, ale pewnie i tak nie pojmiesz. Myśl dalej, a najlepiej dostań pracę i zobacz na pasku ile twojej kasy idzie na ubezpieczenia społeczne, to przestaniesz mędrkować.
      • aguar Re: ZUS- lekarze orzecznicy 28.07.14, 17:00
        Żeby każdemu dawać, kto się tylko ośmieli zgłosić to by była przesada, oczywiście. Ale oni odmawiają ludziom naprawdę chorym. A po to między innymi pracując przez lata płacisz na to ubezpieczenie, aby w razie nagłej choroby nie zostać bez środków do życia...O tym jak mnie potraktował ZUS nie chce mi się opowiadać, szczęśliwie po 2,5 roku znalazłam sobie nieźle płatną pracę zdalną. Ale gdybym przez ten czas miała marny zasiłek, to nie zniechęciłoby mnie to do szukania pracy, a nie byłoby tak ciężko...
        • aguar Re: ZUS- lekarze orzecznicy 28.07.14, 17:02
          A jeszcze jeśli chodzi o tych lekarzy - może to jest coś takiego, co dzieje się z człowiekiem, gdy mu się da trochę władzy nad innymi...Albo do tej pracy idą specyficzni lekarze.
    • riki_i Re: ZUS- lekarze orzecznicy 28.07.14, 17:14
      Mają odgórny prikaz żeby nikomu nie dawać, w imię oszczędności dla budżetu.
      • ainafets Re: ZUS- lekarze orzecznicy 28.07.14, 18:47
        Mojej znajomej chorej na raka, ZUS też renty nie chce dać.
        Jest w otyle dobrej sytuacji, że jest nauczycielką i teraz ma wakacje. Teraz jest wożona na chemioterapie. Samodzielnie już nie za bardzo może sama funkcjonować, a co dopiero pracować. No ale, żeby zdrowi mogli mieć rentę, to naprawdę chorzy niestety nie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka