Dodaj do ulubionych

centrum nauki kopernik

12.08.14, 23:28
Chce w weekend pokazać synowi stolice.w planach m.in. centrum Kopernika.powiedzcie mi mamy,które niedawno tam goscily,czy nadal żeby wejść sa dlugasne kolejki?czy boom ma Kopernika juz minely i można juz bilety nabyć bez stania godzinami w kolejce.
Obserwuj wątek
    • deelandra Re: centrum nauki kopernik 13.08.14, 07:21
      Ja byłam zimą jeszcze, kolejka była niby długaśna, ale zaskakująco szybko się przesuwała. Czas oczekiwania do kasy to jakieś 15 minut było, a tam stoi taki robot przy kasach, więc dziecina będzie się miała na co pogapić. smile
    • majarzeszow Re: centrum nauki kopernik 13.08.14, 07:27
      zarezerwuj bilety przez internet, to wtedy wejdziecie ekspresem.
      • tol8 Re: centrum nauki kopernik 13.08.14, 09:44
        Sama sobie zarezerwuj. Dziś możliwa jest rezerwacja na grudzień.
        • chloe30 Re: centrum nauki kopernik 13.08.14, 10:17
          co ty za bajki opowiadasz? Na długi weekend się nie da, poza tym bez problemu można rezerwować
        • enoma Re: centrum nauki kopernik 13.08.14, 11:34
          Rezerwowałam w ostatnią niedzielę na ten piątek 15-go sierpnia. I to nie był pierwszy wolny termin.
    • rene1311 Re: centrum nauki kopernik 13.08.14, 07:28
      ja byłam końcem czerwca i byłam mile zaskoczona. Nie zarezerwowaliśmy biletów wcześniej a na stronie internetowej w dzień naszej zaplanowanej wizyty była informacja, że 90% biletów jest wyprzedanych i że lepiej ich odwiedzić w innym terminie bo liczba tych sprzedawanych w kasie jest mocno ograniczona. Ale, że przejechaliśmy 300 km i byliśmy w stolicy 2 dni zaryzykowaliśmy i pojechaliśmy tam przed południem Bilety kupiliśmy bez problemu, kolejka była, ale staliśmy może 15 min. Minus był taki, że w środku było trochę tłoczno, ale daliśmy radewink
    • enoma Re: centrum nauki kopernik 13.08.14, 08:36
      Radzę zamówić bilety przez internet. Jechanie tam w wakacje i w dodatku w weekend może się skończyć różnie. My raz czekaliśmy ponad 2 godziny, bo "przepraszamy, ale w środku jest zbyt dużo osób i trzeba czekać aż część z nich opuści wystawę".

Zakupione przez internet bilety odbiera się w odrębnej kasie.

Jeśli jedziecie z dziećmi do lat 6 polecam zaznaczenie przy rezerwacji chęci wejścia do galerii Bzzz i zabranie ubrań na zmianę wink
      • grzalka Re: centrum nauki kopernik 13.08.14, 09:31
        Byliśmy w lipcową sobotę, ok. 10-tej, co prawda mieliśmy bilety kupione przez internet, ale kolejki nie było wcale. Za to około 12-tej była ogromna, a o 13-tej przestali wpuszczać, bo ilość osób przekroczyła próg maksymalny. Ale specjalnie się tego tłumu nie czuło.
    • edor67 Re: centrum nauki kopernik 13.08.14, 10:36
      Początek lipca, piątek po południu, wakacje w pełni, przy kasie żadnej kolejki
    • zona_mi Re: centrum nauki kopernik 13.08.14, 13:50
      Znajomi straszyli mnie 2-3godzinnymi kolejkami - w piątek po Bożym Ciele kupiłam bilety po 20 minutach oczekiwania.
      Ostrzegano też, by zarezerwować cały dzień, bo stamtąd nie da się wyjść - ano dało się już po 3 godzinach.
      Wiele atrakcji było nieczynnych, reszta stosunkowo ciekawa, ale odwiedziliśmy z rodziną wiele tego rodzaju przybytków i to centrum niczego nam "nie urwało".
      • karinka1114 Re: centrum nauki kopernik 25.05.15, 22:19
        o rany nawet nie wiedziałam że są takie kolejki, jak dobrze, że wcześniej kupiliśmy bilety, bo jest taka możłiwość na stornie, sama zobacz bilety.kopernik.org.pl/
      • yenna_m Re: centrum nauki kopernik 25.05.15, 22:40
        Planetarium urywa smile Weszłabym od strony planetarium (tak zawsze robię) i w planetarium kupiłabym bilety na seans i wejściówki do centrum.
    • tri-ss Re: centrum nauki kopernik 13.08.14, 15:34
      Zamow sobie przez internet bilety i idz na to, co sie poleca, bo tam mają czasami szmiry..
    • scher Re: centrum nauki kopernik 13.08.14, 15:53
      Weź pod uwagę, że podczas zwiedzania to tam nie ma właściwie jak odpocząć, na czym usiąść. Całą trasę po prostu musisz przełazić, a zwiedzanie trochę trwa.
      • grzalka Re: centrum nauki kopernik 14.08.14, 08:59
        Jest jadłodajnia, można zrobić przerwę na obiad. Można wyjść i wrócić. Nam CNK zajęło cały dzień, ale w tym obiad i godzinny przerywnik w parku pobliskim.
    • flicek Re: centrum nauki kopernik 14.08.14, 22:20
      Zamawiac przez net, nigdy nie wiesz jak bedzie. My bylismy i byla dluugasna kolejka, mowili, ze zaczna wpiszczac za ok. 2h. My z biletami online weszlismy bez kolejki.
    • ola Re: centrum nauki kopernik 15.08.14, 07:30
      W weekendy z reguly jest kolejka i zamknieta kasa do odwołania z powodu przepełnienia budynku. Wpuszczaja wtedy tylko tych z biletami kupionymi przez internet. W tygodniu jest luźniej.
    • yenna_m Re: centrum nauki kopernik 25.05.15, 22:38
      Byłam.w zeszłym tygodniu, w środę. Kolejek nie było.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka