Dodaj do ulubionych

Ból placów

25.08.14, 22:11
Wiem- trzeba do lekarza. Już byłam i pójdę jeszcze, bo nadal boli. Tylko chciałam podpytać, czy któraś miała takie bóle lewej łopatki i ręki, a ręki to nie tylko ból, ale i drętwienie. Mnie zalecono ćwiczenia i środki przeciwbólowe. Jak u Was- jakie badania, zalecenia, rozpoznanie?
Obserwuj wątek
    • ann.38 Re: Ból pleców 25.08.14, 22:12
      Ojej, przepraszam- "pleców" oczywiście.
    • koronka2012 Re: Ból placów 25.08.14, 22:30
      A to nie neurolog powinien zobaczyć? Ja bym poszła do kręgarza, tylko dobrego, może to jakiś ucisk na nerwy. Sama miałam problemy z lędźwiowym, pomogły dopiero masaże.
    • moni_kaw Re: Ból placów 25.08.14, 22:32
      tak, miałam; winny okazał się kręgosłup szyjny - zalecony zabiegi ( pole magnetyczne, prądy jakieś....) i dobrano ćwiczenia;
      pomogło;
      do lekarza - neurolog lub lekarz rehabilitant;
      pewnie rtg będzie potrzebny
    • gretchen184 Re: Ból placów 26.08.14, 06:48
      wygląda na jakiś ucisk
      zanim pójdziesz do jakiegoś kręgarza czy innego szamana idź do neurologa, niech zleci rezonans i dopiero zleca leczenie.
    • solejrolia Re: Ból placów 26.08.14, 07:43
      miałam coś takiego, od przepracowania. lewa ręka zdrętwiała, trwało to przez pewien czas.
      wybierałam się, ale do lekarza nie zdążyłam dotrzeć, bo zajęła się mną moja koleżanka- masażem dzień po dniu rozmasowała mi plecy, ramiona, najpierw delikatnie rozgrzewała, a potem (po 3-5- kilku? sesjach) normalnie już masowała, masowała, masowała, aż puściło.
      do tego duża ilość magnezu, dietą tez uzupełniłam którąś z wit. B (nie pamietam którą) i wapń, bo mniej więcej w tym okresie odzywała się też rwa kulszowa.
      i...mam spokój od 10latsmile
      poważnie!
      • solejrolia Re: Ból placów 26.08.14, 07:50
        a zapomniałam- jednak jestem przeciwna kręgarzom i nastawianiom, można naprawdę źle trafić, i więcej szkody (i bólu!) sobie narobić...nie polecam.
        • aqua48 Re: Ból pleców 26.08.14, 09:02
          Mnie drętwiały obie ręce, i bolały plecy - mam zmiany zwyrodnieniowe w odcinku szyjnym. Zrób RTG kręgosłupa i jeśli masz podobny problem weź sobie doraźnie rehabilitację z masażami pleców i krioterapią. Pomaga na pół roku. Sesja u kręgarza tak samo. A na dłuższą metę zapisz się na jogę albo tai chi - i ćwicz regularnie zapomnisz o bólu.
    • kulawik.monia Re: Ból placów 03.09.14, 10:22
      Ja mam często bóle w karku i czasami drętwieje mi dłoń i po wszystkich badaniach lekarz powiedział, że mam jakieś skrzywienie lewostronne w szyi i od tego pojawiają się drętwienia w dłoni i w innych częściach ciała.
    • mozambique Re: Ból placów 03.09.14, 10:59
      zapewne kregoslup

ale trzeba pamietac ze ból i drętwienie lewej ręki to jeden z objawów stanu przedzawałowego
      • vivaluna Re: Ból placów 03.09.14, 12:27
        Fakt, moja mama miała takie bóle. Dostala skierowanie na "prądy" i masaże no i pogorszyło się jej. Mama dostała "ataku", w szpitalu okazało się, że to przewlekłe zapalenie mięśnia sercowego było a nie problemy z kręgosłupem. Tyle, że dodatkowym objawem była męczliwość, bladość i kaszel. Lekarz pierwszego kontaktu nie rozpoznał objawów, w szpitalu było już zbyt późno na ratunek.
    • werowncia Re: Ból placów 03.09.14, 15:30
      Dziewczyno, sordki przeciwbolowe mozna sobie o kant dupy potluc. Nie lecza. ZMieniasz cale zycie. Wpisujesz w nie cwiczenia, inny tryb, basen, regularnosc, powtarzalnosc i tak do konca. Dodatkowo robisz badania-rentgen nic ci nie powie, robisz reznonans plecow. Masz zapewne, jak 100% hemorojdakow, dyskoaptię, tylko musisz wiedzec na jakim kregu i czy nie do operacji...
      Ciezka droga przed toba, bo dretwienie i bol lopatki to ew. problem neurologiczny NIE ORTOPEDYCZNY.
    • agi.78 Re: Ból placów 03.09.14, 23:37
      To ja po operacji kręgosłupa radzę: neurolog, rezonans (żaden rentgen), bdb fizjoterapeuta, ćwiczenia (podstawa) i fizjoterapia. Ortopeda to nie jest specjalista od kręgosłupa!
      Najważniejsze: zmiana życiowych nawyków - rehab objaśni co i jak.
    • joxanna1 Re: Ból placów 04.09.14, 08:57
      Ja miałam. Ostatecznie okazało się, że to jakby nadwrażliwość nerwów. Uruchamiała się w stresie.
      Wyleczone środkami przeciwbólowymi, ale sama ich nie stosuj - neurolog testuje kolejne rodzaje (substancje, czasem tabletki, czasem zastrzyki) i u u mnie w końcu dopiero 4 czy 5 środek pomógł. I jeszcze suplementuję witaminę D, bo miałam jakiś dramatyczny niedobór, a zdaniem lekarki, to mogło być sprzężone.

W międzyczasie przeszłam terapię u masażysty (bardzo przyjemne, ale skuteczne tylko na 1-2 dni). I serie różnych badań, bo przyczyny okazuje się, mogą być bardzo różne: od problemów z tarczycą, po woreczek żółciowy (tak, może dawać objawy bólowe w łopatce i w ręce, jak się dowiedziałam), a jakoś tak z grubsza między łopatkami jest właśnie jakiś splot nerwów. Nie mówiąc o badaniach serca. No i testy na boreliozę. I jeszcze jakieś, których nie pamiętam.

W sumie trwało to około 8 miesięcy od pójścia do neurologa do skończenia ostatniej serii leków. Ale wcześniej parę miesięcy chodziłam po internistach, którzy mówili np zawiało panią, albo: czy nie miała Pani ostatnio kaszlu? To dlatego. Albo: przesada, niech Pani weźmie apap.

Idź koniecznie do neurologa. Jak najszybciej, bo to trochę trwa.
      • ira38 Re: Ból placów 09.09.14, 23:22
        Witaj kup sobie balsam kapucyński Na PRAWDE POLECAM !!!!!! pamiętajcie o tym cokolwiek was boli to jest przyczyną pasożytów. Proszę przeczytać książkę Dr. Clark
        • ira38 Re: Ból placów 10.09.14, 10:36
          Warto poczytać

forum.wegerodzina.pl/viewtopic.php?t=1755

bazalekow.mp.pl/leki/doctor_subst.html?id=748

• naomi19 Re: Ból placów 10.09.14, 11:05
      cwiczenia, regularne masaze (nie te 10-minutowe na nfz)
      zmiana trybu zycia np pozycji, w ktorej siedzisz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka