Dodaj do ulubionych

Pominięcie tabletki

31.08.14, 17:20
Witam, podczytuję was, jednak nigdy jeszcze nie zakładałam wątku. Mam pytanie do kobiet, które były w podobnej sytuacji. Stara jestem i nie przypuszczałam, że mogę znaleźć się w takiej sytuacji. Od 10 lat stosuję tabletki (rigevidon). W życiu trochę mi się namieszało i stąd wynikła taka sytuacja. Otóż we wtorek zaczynałam nowe opakowanie, następnie miałam stosunek. Zapomniałam wziąść 2 i 3 tabletkę z blistra. Zorientowałam się w piątek rano, wzięłam obie, następnie piątkową o stałej porze. W ulotce stoi, że należy się dodatkowo zabezpieczać w takiej sytuacji i to nie problem. Jednak boję się, że mogłam zajść w ciążę. Czy miała któraś taką sytuację? Czy ciąża jest bardzo prawdopodobna, czy jednak 10 lat stosowania anty zrobiło swoje i raczej ciąża jest mało prawdopodobna? Wizytę u lekarza mam za dwa tygodnie dopierosmile
Obserwuj wątek
    • allatatevi1 Re: Pominięcie tabletki 31.08.14, 17:22
      Jak nic będą trojaczki
    • dziennik-niecodziennik Re: Pominięcie tabletki 31.08.14, 17:25
      ciąza jest mało prawdopodobna, aczkolwiek nie do całkowitego wykluczenia.
    • saszanasza Re: Pominięcie tabletki 31.08.14, 17:26
      przeżyjesz i z dużym prawdopodobieństwem nie zaciążyszbig_grin
    • joann_80 Re: Pominięcie tabletki 31.08.14, 18:16
      nastepnym razem jak zapomnisz wziąć ( nie wziąść) tabletkę to nie bierz tej , której zapomniałaś albo inaczej...weź nastepną JEDNĄ a nie trzy i dodatkowo się zabezpiecz prezerwatywą po czym kolejnych juz nie zapominaj bo w końcu na bank zaciążysz.Oczywiście w blistrze pod koniec miesiąca muszą Ci zostać te, których zapomniałaś. Jak powiesz lekarzowi o tym ,że wzięłaś trzy w ciągu jednego dnia to na pewno Cię opierdzieli big_grin
      Ustaw sobie przypomnienie w komórce jak nie pamiętasz.
      • pederastwa Re: Pominięcie tabletki 31.08.14, 18:59
        Nieprawda. Przy pominięciu tabletki bierzesz pominiętą, a pózniej tę właściwą dla danego dnia o stalej porze. Jeśli przypomisz sobie następnego dnia wieczorem bierzesz DWIE tabletki naraz.
        www.agnieszka.com.pl/ulotka/rigevidon/rigevidon_ulotka.pdf
    • klubgogo Re: Pominięcie tabletki 31.08.14, 19:10
      W podobnej sytuacji, ale bez stosunku, lekarz zalecił mi tylko dodatkowe zabezpieczenie, ale powiedział, że gdyby stosunek był, przepisałby tabletkę po.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka