Dodaj do ulubionych

Fluoryzacja w szkole

02.09.14, 21:03
Mam przed sobą do podpisania zgodę na fluoryzację zębów mojej pierwszoklasistki. Fluoryzacja ma być 6 razy w roku, co 6 tygodni. Opinie na temat fluoryzacji napotykam sprzeczne. Jakie jest wasze zdanie i waszych dentystów?
Obserwuj wątek
    • jak-nie-ja-to-kto Re: Fluoryzacja w szkole 02.09.14, 21:09
      Dentysta mówi że potrzebne. U mojego akurat. Ja zdania nie mam, bo się nie znam.
    • mary_lu Re: Fluoryzacja w szkole 02.09.14, 21:12
      Dentysty trzeba się pytać. Mnie zalecano fluoryzację, a ten sam dentysta kuzynce zabronił fluoryzowania zębów. Ja miałam oznaki niedoboru fluoru, kuzynka - nadmiaru.
    • aquella Re: Fluoryzacja w szkole 02.09.14, 21:17
      takie, że za dużo fluoru szkodzi, tyle, że jeśli fluoryzacja to posmarowanie fluorem a za dwie godziny już wypłukanie tego napojem bo w dzień się dziecku chce pić i jeść to o ile to w ogóle pomoże to na pewno nie zaszkodzi, ja konsultowałam z dentystą fluoryzację która trwa nocą ( miałam robić co 3mies.) i małą ilość nakładać na szczoteczkę
    • thea19 Re: Fluoryzacja w szkole 02.09.14, 21:20
      ja sie nie zgadzam w przedszkolu (zeby bylo ciekawiej to jedna fluoryzacja kosztuje 12zl) ani nie zgodze sie w szkole
      • paskudek1 Re: Fluoryzacja w szkole 02.09.14, 21:53
        ILE?? 12 zl?? kurcze nie wiem czym fluoryzuja te zeby bo u nas składamy się po 1,2 zł od ucznia na jednorazowe szczoteczki do fluoryzacji. 1,2 na CAŁY ROK
        • thea19 Re: Fluoryzacja w szkole 02.09.14, 21:58
          tak jak napisalam -12zl. w 3latkach chetna byla jedna osoba. reszta przypuszczam odpuscila z powodu oplaty bo takich jak ja jest niewiele.
      • ichi51e Re: Fluoryzacja w szkole 03.09.14, 07:25
        Ni fortuna wziawszynood uwage ze implant 6k
    • slonko1335 Re: Fluoryzacja w szkole 02.09.14, 21:28
      Moje dzieciaki myją zęby elmexem do fluoryzacji raz w tygodniu w domu-tak zalecił stomatolog. Na fluoryzację w szkole nie wyraziłam zgody.
      • naomi19 Re: Fluoryzacja w szkole 03.09.14, 07:52
        ale chodzi o zeby stale?
        od ktorego rz to stosowalas?
        kupuje sie ten preparat w aptece bez recepty?
    • maltry Re: Fluoryzacja w szkole 03.09.14, 00:24
      Dotychczas chodziłam z dziećmi na fluoryzację co 6 m-cy do gabinetu - teraz ma być fluoryzacja w szkole u starszej i po konsultacji ze stomatologiem rezygnujemy z fluoryzacji w gabinecie na rzecz tej w szkole.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka