szaragdowa.sukienka 12.09.14, 21:46 Tak naprawdę ugryzłam. Trzy dni temu, cały czas boli i nie mogę jeść. Zagoi się samo? Może w aptece coś mają na takie dolegliwości? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szaragdowa.sukienka Re: Ugryzłam się w język 12.09.14, 22:19 To jest jakieś rozwiązanie Ale długo to jeszcze będzie się goić? Odpowiedz Link Zgłoś
katriel Re: Ugryzłam się w język 13.09.14, 00:04 Mój mąż ma taki feler, że mu zęby trzonowe rosną trochę na zewnątrz i regularnie gryzie się w policzek od środka. Dentystka zaleciła mu ugryzienia smarować żelem stomatologicznym sachol. Ten żel jest z salicylanem choliny, to ta sama substancja czynna co w cholineksie, więc pewnie można też zamiast smarować ssać cholinex. Mężowi te ugryzienia przestają dokuczać gdzieś tak po tygodniu, góra dwóch. Z tym że on ma je z boku, więc daje radę jeść drugą stroną (jeszcze nigdy nie ugryzł się z obu stron naraz). Odpowiedz Link Zgłoś
sonia-3 Re: Ugryzłam się w język 13.09.14, 09:12 To zależy. Jeśli język jest tak nagryziony, że jest "rozcięty", albo jest dość duża rana, to być może potrzebne jest szycie języka. Trudno coś powiedzieć, jak się nie widzi rany. Jak co, to pozostaje ostry dyżur laryngologiczny. Odpowiedz Link Zgłoś