• mamakasienki1 Re: perfumy 18.09.14, 11:41
      jeden jedyny
      Versace bright crystal, używam już z 5 lat i zawsze mi pasuje i na codzień i na wieczór.
    • awidyna Re: perfumy 18.09.14, 12:10
      Davidoff Cool Water. Ulubiony od lat.
      • bei Re: perfumy 18.09.14, 12:18
        Poeme od Lancome, z nowymi eksperymentuję, ale zawsze hołduję tym pierwszym
    • asia_i_p Re: perfumy 18.09.14, 12:56
      Elizabeth Arden Green Tea, ta podstawowa. Próbowałam wariacji tych perfum, próbowałam innych, ale i tak nałogowo wracam do tych pierwszych.
    • kajak75 Re: perfumy 18.09.14, 13:02
      Le monde est beau, Kenzo
    • antyideal Re: perfumy 18.09.14, 13:11
      Black xs Paco Rabanne nieustajaco.
      • czekoladove.love Re: perfumy 18.09.14, 13:21
        piekne sa, ciagnie mnie do nich zima smile
    • agaja5b Re: perfumy 18.09.14, 13:17
      Moje ulubione i naj to Extrawagance Givenchy, ale juz dawno ich nie miałam. Teraz latem miałam Green tea E. Arden, a od jesieni do wiosny Truth C Kleina, ale to chyba ostatni raz bo jakoś zaczął mnie drażnic ten zapach, musze poszukac czegoś innego.
      • best_bej Re: perfumy 18.09.14, 19:56
        a wiesz ze Truth przywiezione z USA zupełnie inaczej pachną niż te kupione w PL?
        Te amerykańskie są bardziej pudrowe (i takie też wolę).
        • agaja5b Re: perfumy 18.09.14, 20:48
          Nie wiedziałam, ja mam kupione w pl, przez dłuższy czas były ok, wiosną zaczęły mi przeszkadzać po paru godzinach od spryskania, jakies takie duszące mi sie teraz wydają.
    • cocainne Re: perfumy 18.09.14, 13:27
      Zawsze mam V&R Flowerbomb, zazwyczaj też Chanel Coco Mademoiselle i CK in2u (lato)
    • marychna31 Re: perfumy 18.09.14, 13:27
      Wiele lat temu zakochałam się w Innocence Chloe. Potem przestali je produkować ale identyczny zapach miał energizing fragrance Shiseido
      • asis09 Re: perfumy 18.09.14, 15:13
        Poeme LANCOME
        Dolce Vita DIOR
        • bi_scotti Re: perfumy 18.09.14, 15:18
          Od wielu, wielu lat przynajmniej raz na rok wracam do Chanel #19, w jakims sensie indentyfikuje sie z tym zapachem wink A poza tym eksperymentuje, ostatnio cieszy mnie bardzo Bottega Veneta.
    • szamanta Re: perfumy 18.09.14, 15:37
      Orginalne wszystkie
      Lady Million ( męzol one milion się prysznicuje)
      reb'l fleur by rihanna ( 100 ml kupuje zawsze)
      Calvin Klein - Euphoria - tez w 100 ml się zaopatrzam

Te od jakiegoś czasu na pedestal stawiam

Jakis czas temu miałam szal na Gabriele Sabatini (używam ,ale już nie tak intensywnie)
      i Beyonce (przeważnie heat)
      • quilte Re: perfumy 18.09.14, 16:38
        U mnie kultowy jest antyk: Wild Musk Coty. Mama używała, ja podkradałam smile Uwielbiam do dziś. Chyba już tego nie robią, ale na ebayu można czasem znaleźć. Poza tym Angel Muglera i Dune Diora.
    • rosapulchra-0 Re: perfumy 18.09.14, 19:43
      Chanel 5 na przemian z Chanel 19. Inne ledwo toleruję na sobie.
    • tomato.soup Re: perfumy 18.09.14, 19:49
      CK One - bez niego czuję się nieubrana smile
      Kiedyś tak miałam też z Charlie white (revlon albo rimmel, nie pamiętam) ale mi go, cholera, wycofali ze sprzedaży
    • best_bej Re: perfumy 18.09.14, 19:59
      Cacharel Eden - jesiennozimowe
      Gucci Envy Me - całoroczne
    • landora Re: perfumy 18.09.14, 20:01
      Wciąż wracam do I Love Love Moschino.
      • bovirag Re: perfumy 18.09.14, 20:07
        Poeme od Lancom. Uzywam tylko tych niezaleznie od pory dnia i roku. Wszystkie moje rzeczy nimi pachna. Kocham je i mimo, ze kupowalam inne, te zawsze byly moje i skrojone na mnie.
    • brokje Re: perfumy 18.09.14, 20:03
      Miss Dior Cherie
      Kenzo L'eau Par

• pomidorpomidorowy Re: perfumy 18.09.14, 20:04
      kenzon tiger niestety juz nieprodukowany czasami mozna gdzies wyhaczyc crying
    • amoreska Re: perfumy 18.09.14, 20:17
      Poison Dior
      Niezmiennie od ponad dwudziestu (!) lat smile
    • tais86 Re: perfumy 18.09.14, 20:26
      nie mam takiego zapachu i chyba nie chcę miećsmile uwielbiam perfumy, a na świecie jest tyle pięknych pachnideł, że czasem wydaje mi się, że nie zdążę poznać wszystkich, które mnie interesująsmile dlatego jeszcze nigdy nie powtórzyłam żadnej. Amorka też miałam i bardzo mi się podobał, zresztą inne jego wariacje też są fajne.
    • leanne_paul_piper Re: perfumy 18.09.14, 20:30
      Po pewnym czasie eksperymentowania ustaliłam już skład główny mojej półkowej drużyny perfumowejwink. Chociaż czasami zdarzają się rezerwiści, to niezmienne pozostają w składzie podstawowym:
      Paloma Picasso
      Alien Thierrego Muglera
      DKNY Be delicious
      Dot Marca Jacobsa
      i last but not least
      5th Avenue Elisabeth Arden i Chanel nr 5
    • anika772 Re: perfumy 18.09.14, 20:44
      Jestem perfumeryjną seryjną monogamistką, zafiksowuję się na jednym zapachu na parę lat.
      Dawno temu Folwer by Kenzo, potem dłuuugo Extravagance d'Amarige (ten stary jest nieosiągalny, a nowy popsuli), było też Contradiction Kleina, a teraz Alien.
      Zawsze mam jedną butelkę. No i mgiełki zapachowe, ale to nie perfumy.
      • phantomka Re: perfumy 18.09.14, 20:53
        Mam euphorię, do której wracam z małymi przerwami. A kiedyś takim zapachem był Issey Miyake Le Feu, ale niestety wycofano je już dość dawno temu.
      • mruwa9 Re: perfumy 18.09.14, 22:34
        o, to to: Extravagance D'Amarige Givenchy- moj najukochanszy zapach od kilkunastu lat. Tez ubolewam, ze zniknal ten w starej formie, musze sie zadowolic tym nowym, kupowanym na amazonie..
    • kura17 Re: perfumy 18.09.14, 20:54
      hehe, ciekawe kto mnie przebije: od jakis 25 lat uzywam tego samego zapachu i prawie wylacznie tego: marbert woman smile
      czasami miewam dune i hypnotic poison diora, ale marbert jest glownym i czesto przez bardzo dlugi czas jedynym zapachem

... tzn tak bylo do czasu, gdy rok temu zakochalam sie od pierwszego powachania w dzongkhce L'Artisan... po prostu uwielbiam ten zapach, jest idealny na jesien - pachnie zbutwialymi liscmi...

tak wiec teraz mam dwie zapachowe milosci smile
    • okruszek_h Re: perfumy 18.09.14, 21:15
      channel chance
    • ironia-losu11 Re: perfumy 18.09.14, 21:26
      Perfumy, których nie zamienię na żadne inne:
      Dior Escale a Portofino. Zakochałam się w nich od pierwszego razu i kupuję regularnie.
      Poza tym:
      Chanel 19
      Dior J'adore
      Dior Dune
      Paloma Picasso (mam jeszcze flakonik w domu, ale w sklepie już od lat nie widzialam nigdzie)
      Lancome Miracle (ale tego już tez dawno nie widziałam, wycofali?)
      Salvador Dali Little Kiss
      • eryk2601 Re: perfumy 18.09.14, 22:42
        Lancome miracle
    • dzoaann Re: perfumy 18.09.14, 22:54
      Od okolo 13 lat Issey Miyake- L'eau D'issey. A ostatnio Issey Miyake-Pleats, Please. A i czasem cool water Davidoffsmile
    • evee1 Re: perfumy 19.09.14, 05:58
      DKNY Cashemere Mist od ponad 10 lat. Ostatnio zakupilam kolejne trzy butle, to starczy mi na nastepne 20 lat wink. Ja sie bardzo przywiazuje do herbat i do perfum. Jak mi wycofuja i zmieniaja formulacje, to dlugo nie moge znalezc kolejneych ukochanych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka