Dodaj do ulubionych

Otępienie umysłowe

23.09.14, 10:54
Odczuwam od jakiegoś tygodnia, może 10 dni.
Fizycznie rewelacja, żadnego zmęczenia.

Tylko umysłowo nie nadążam.
Nie mogę się na wielu rzeczach skupić, zawsze zagadki logiczne, łamigłowki uwielbiałam i byłam w nich świetna, a teraz nie radzę sobie, muszę się mocno skupić, a i tak nie zauważam najprostszych rozwiązań.

W ten weekend odpoczęłam za wszytskie czasy, a w poniedziałek znów nie mogłam skupić się na książce.

Co się ze mną dzieje, czy dopadła mnie demencja?
Jak sobie pomóc?
Obserwuj wątek
    • aurita Re: Otępienie umysłowe 23.09.14, 10:58
      brak magnezu, niedoczynnosc tarczycy, cukrzyca ?
      idz do lekarza i zrob badania!
      • aurita Re: Otępienie umysłowe 23.09.14, 10:58
        PS. przy otepieniu nie bedziesz umiala juz wejsc na ematke smile
        • cosmetic.wipes Re: Otępienie umysłowe 23.09.14, 11:20
          O, dzięki.
          Już się bałam, że ze mną też nie teges, a tu się okazuję, że jeszcze mogę big_grin
          • aurita Re: Otępienie umysłowe 23.09.14, 11:28
            ematka dobra na wszystko smile
      • anula_anka Re: Otępienie umysłowe 23.09.14, 11:14
        Świeżutkie badania mam porobione, bo też pomyslałam, że czegoś mi tam za mało, albo za dużo
        Wszystko w normach.
        • aurita Re: Otępienie umysłowe 23.09.14, 11:27
          Nie jestem lekarzem, jezeli podstawowe badania sa ok to nalezy szukac dalej, poziom witaminy D3 masz zrobiony?
          • anula_anka Re: Otępienie umysłowe 23.09.14, 11:33
            Aż sprawdziłam.
            100nM/l = norma
    • dziennik-niecodziennik Re: Otępienie umysłowe 23.09.14, 11:17
      jesienne obniżenie nastroju i aktywnosci.
      przejdzie. dogrzewaj sie i naświetlaj jak najwiecej.
    • malwa51 Re: Otępienie umysłowe 23.09.14, 11:32
      1. Kawa big_grin
      2. Idz na codzienny krotki spacer i sie przewietrz - tylko niezbyt forsowny i nie wzdluz glownej arterii, bo bedziesz zmeczona tongue_out zachwyc sie kasztanami w parku czy czyms takim wink przewietrz mieszkanie
      3. mozesz sprobowac z tym magnezem wink
      • anula_anka Re: Otępienie umysłowe 23.09.14, 11:35
        1. Nie pijam kawy, nienawidzę
        2. Codziennie chodzę na przynajmniej poł godziny, codziennie też ćwiczę 35 minut, okna mam otwarte niemal 365 dni w roku włącznie z balkonem
        3. Magnez suplementuję od jakiegoś roku codziennie
        • malwa51 Re: Otępienie umysłowe 23.09.14, 12:10
          Pass sad A mialas tak wczesniej? Ja w otepienczy odmet wpadam w okolicach przesilenia wiosennego.
          Przytepiona bywalam permanentnie, przeszlo po kawie, obecni tabletki z kofeina tongue_out Tez nie lubie kawy i zle znosil ja moj zoladek.
          • anula_anka Re: Otępienie umysłowe 23.09.14, 12:29
            Nigdy.
            Może to starośc big_grin
            Kawa też tragicznie wpływała na mój żołądek i od dobrych 14 lat jej nie piję, a i wcześniej tylko sporadycznie.
    • aagnes Re: Otępienie umysłowe 23.09.14, 11:33
      Mialam cos podobnego, oczywiscie nie mowie, ze ty masz to samo, ale z opisu wyglada podobnie i po zdiagnozowaniu u siebie wszystkich mozliwych chorob z alzhaimerem wlacznie a wyszło, ze mam po prostu anemie i dramatyczny brak żelaza. i to by bylo na tyle, zmienilam troche diete, wynik jeszcze nie jest zadowalajacy, ale przestałam odczuwać wacianke w mózgownicy.
      • anula_anka Re: Otępienie umysłowe 23.09.14, 11:36
        Ja od lat nastoletnich choruję na przewlekłą anemię i w związku z tym stale kontroluję żelazo.
        Aktualnie jest na naprawdę wysokim poziomie, od 4 lat zresztą nie miałam nawrotu anemii.
        • cosmetic.wipes Re: Otępienie umysłowe 23.09.14, 12:34
          No to może po prostu miałaś przez jakiś czas szczyt formy intelektualnej, a teraz wróciłaś do normy?
          Żarcik wink

A meteoropatia? Ja ogłupem reaguję na spadki ciśnienia.
          Dlatego przez pół roku w roku jest ze mną kiepsko big_grin
          • anula_anka Re: Otępienie umysłowe 23.09.14, 13:32
            big_grin
            Można to nabyć po 30 tak nagle?
            Jeśli można to by pasowało, bo pogoda nieszczególna ostatnio i mocno, mocno zmienna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka