vre-sna 23.09.14, 20:21 o radę. Temat w sumie zabawny. Aczkolwiek nie jest mi do śmiechu. Dzisiaj ułamała mi się jedynka, dość znacznie. Wizyta u dentysty w piątek. Dwa dni pracy przedemną, ciut seplenię, wygląd tragedi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vre-sna Re: Poproszę 23.09.14, 20:28 Wygląd tragiczny. Ale, jak się zachować podczas: szkolenia (jutro face to face) - środa Zebrania( wszyscy pracownicy) - czwartek Autentycznie rozważam urlop. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Poproszę 23.09.14, 20:31 To bież urlop na żądanie. Cierpisz, bo ułamał Ci się ząb. Nie muszą wiedzieć, że to cierpienie estetyczne, a nie ból fizyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
vre-sna Re: Poproszę 23.09.14, 20:41 No, ja sobie mogę w sumie chcieć, ałe to w sumie, ze względu na ten akurat czas, nierealne. Akurat rozmawiałam ze znajomą, wyraziła zdziwienie, że seplenię. Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Poproszę 23.09.14, 20:30 albo wez urlop, albo staraj sie zignorowac ulamany zab... ja przez 3 lata nosilam metalowy aparat nazebny (niedawno), tez musialam sie nauczyc stawac z ludzmi twarza w twarz ludzie na ogol udaja, ze nic nie zauwzaja, haha... Odpowiedz Link Zgłoś
bumbunierka1 Re: Poproszę 23.09.14, 21:03 udzie na ogol udaja, ze nic nie zauwzaja, haha... A to prawda. Nie dalej jak wczoraj udawalam, ze nie zauwazam aparatu u pani w PZU, u ktorej ubezpieczalam samochod Odpowiedz Link Zgłoś
awidyna Re: Poproszę 23.09.14, 20:35 Znam ten ból Tylko, ze ja mam taką dentystkę która od razu kazała przyjechać. Może spróbuj się umówić już na jutro. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
vre-sna Re: Poproszę 23.09.14, 20:51 Moja dentystka specjalnie, bo w piątki nie przyjmuje, przyjedzie. Dzíś, jutro i pojutrze była obłoźona. Myślałam nawet o wachlarzu (i to by nawet w moim miejscu pracy przeszło), ale nie będę straszyć nowozatrudnionych. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Poproszę 23.09.14, 20:57 A apaszka/szaliczek taki zamotany na dolnej czesci twarzy? Bo naciągnięty pod nos golfik chyba by zrobił zbyt duże wrażenie Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Poproszę 23.09.14, 20:59 Doznałam iluminacji - maseczka chirurgiczna i twierdzisz, że masz grypę/anginę/ebolę... Odpowiedz Link Zgłoś
vre-sna Re: Poproszę 23.09.14, 21:26 Bałtycki, nie wypominaj, to jest delikatniejsza kwestia! Odpowiedz Link Zgłoś
vre-sna Re: Poproszę 23.09.14, 21:07 Uwierz, że jak będę trzymać cokolwiek w okolicy ust, jakkolwiek to brzmi bezsensownie, to zrozumieją. Ale ja będę czuła się jak idiotka, która weszła na wyższy poziom hm ekstrawagancji? Czuję się poniżona przez własny ząb. Odpowiedz Link Zgłoś
bumbunierka1 Re: Poproszę 23.09.14, 21:03 Moze nalep sobie kawalek gumy do zucia? Odpowiedz Link Zgłoś
bumbunierka1 Re: Poproszę 23.09.14, 21:04 Albo udawaj, ze to teraz taka moda... jak z tym odrapanym lakierem na paznokciach? Odpowiedz Link Zgłoś
bumbunierka1 Re: Poproszę 23.09.14, 21:05 Albo sie nie odzywaj, to i ust nie bedziesz musiala otwierac? Odpowiedz Link Zgłoś
bumbunierka1 Re: Poproszę 23.09.14, 21:07 Jeszcze jeden pomysl: jak bedziesz cos mowila, to schylaj glowe. Moze to bedzie wygladalo, jakbys sie zamyslala? Odpowiedz Link Zgłoś
vre-sna Re: Poproszę 23.09.14, 21:14 O, to nie jest zły pomysł, do tego dołożę delikatne muśnięcie dłonią. Dzięki, obięcuję, że opowiem jak się odbyło Odpowiedz Link Zgłoś
bumbunierka1 Re: Poproszę 23.09.14, 21:27 Byl kiedys taki odcinek "Friends", w ktorym Ross wybielil sobie zeby. Swiecily w ciemnosci. Mial dokladnie ten sam problem co Ty . Rozwiazylal to mniej wiecej tak: - mowil tylko "yhyy" z zamknietymi ustami na potwierdzenie jakiejs kwestii (zostal uznany za swietnego sluchacza) - jak bylo cos do jedzenia, to zaslanial sie tym lekko mowiac. Ewentualnie kieliszkiem wina. Odpowiedz Link Zgłoś
bumbunierka1 Re: Poproszę 23.09.14, 21:14 I jeszcze sobie przypomnialam, ze na ebayu mozna kupic uzywane sztuczne szczeki . Odpowiedz Link Zgłoś
vre-sna Re: Poproszę 23.09.14, 21:17 Moja przyjaciółka wpadła na pomysł, żebym zaktpiła w aptece zestaw do wybielania zębów z jakąś nakładką na zęby. No spojrzę, aczkolwiek nie ufam. Odpowiedz Link Zgłoś
best_bej Re: Poproszę 23.09.14, 21:31 Nie doradze. Na pocieszenie dodam ze moja przyjaciółka w czasach studenckich poszła na impreze i obudzila sie bez jedynki. A ze ona z tych bojacych sie dentystów to wsiadla jak stala w pociag i przejechala cala polske zeby wstawiac ząb u rodzinnego dentysty. Od tej pory zawsze mam odlozona kase nie do ruszenia wlasnie na jedynke na wypadek naglej utraty. Odpowiedz Link Zgłoś
vre-sna Re: Poproszę 23.09.14, 21:51 Akurat mam pieniądze, a nie ma dentysty in cito. Ale, byłam w sklepie, pani nic nie zauważyła, z tym, źe po wypowiedzeniu dwóch słów potem już było na poziomie yhm; a ząb tak się ułamał, że mam troszkę naddany uśmiech Vanessy Paradise, trzymajta kciuki, żeby jutro i pojutrze się nie wydało. Niby drobnostka, ale naprawdę nie życzę nikomu, kto musi gdzies tam być. Odpowiedz Link Zgłoś
wilowka Re: Poproszę 23.09.14, 22:12 A nie możesz sobie w tę dziurkę po ułamaniu wsadzić papierosa? Wszedł by na wcisk - mogłabyś mówić a dziurki by nikt nie zauważył Odpowiedz Link Zgłoś
wilowka Re: Poproszę 23.09.14, 22:12 A nie możesz sobie w tę dziurkę po ułamaniu wsadzić papierosa? Wszedł by na wcisk - mogłabyś mówić a dziurki by nikt nie zauważył Odpowiedz Link Zgłoś
vre-sna Re: Poproszę 23.09.14, 22:17 Czterech nie da rady. Mam tylko jedną wnękę. O main got i w innych językach. Widzisz i nie grzmisz? Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Poproszę 24.09.14, 08:03 No a coś przykleić na szybko u pierwszego lepszego dentysty? Odpowiedz Link Zgłoś
kozica111 Re: Poproszę 24.09.14, 08:20 Większość dentystów jest w stanie założyć na taki ząb coś doraźnie na kilka dni, czemu upierasz sie czekać na swoją? Podzwoń po klinikach dopytaj się. Odpowiedz Link Zgłoś
anetchen2306 Re: Poproszę 24.09.14, 08:27 Dokladnie. Mialam tak samo na poczatku lipca: ulamana do polowy jednyka (sama sie zastanawialam, jakmiten zab uratuja), bo zachcialo mi sie chrupiacej bagietki na festynie Zadzwonilam do gabinetu, kazali mi przyjechac na drugi dzien. Okazalo sie, ze w jeden dzien wszytskiego mi nie zrobia: zab trzeba zaleczyc kanalowo. No to zaleczyli i zalozyli prowizoryczny opatrunek, na to jakies CUS, co wypelnilo jako-tako dziure (bezcenne uczucie uchodzacego miedzy zebami powietrza ). Po paru dniach (bodajze tydzien) sciagneli wszystko i nadbudowali mi te jedynke. Sladu nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
vre-sna Re: Poproszę 24.09.14, 17:03 Bo jest dobra. Ale, jedynka ułamała się wzdłuż. Kobity w pracy stwierdziły, że to wygląda jak diastemia, taka z tych większych i gdyby mnie nie znały, to by myślały, że tak mam. Trochę przesadzają, bo jak wpadłam do innego działu, to jedna z lasek cały czas uciesznie rechotała, a ja razem z nią. Po krygowaniu porannym przed gościem po raz pierwszy widzianym na oczy (szkolenie indywidualne) doszłam do wniosku, że jeżeli jutro ktoś zada pytanie, to powiem, że na dwa dni zmieniłam image. Zabawne jest to, że to naprawdę wygląda dość naturalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Poproszę 24.09.14, 18:16 Aż się boje zapytać w jakich okolicznościach udało ci się w tak spektakularny sposób złamać jedynkę Odpowiedz Link Zgłoś
vre-sna Re: Poproszę 24.09.14, 18:32 Cóź, chciałabym, żeby to było chociaż ciekawe, jak nie zabawne. Prozaicznie - ciumkając akurat tą jedynką witaminę B6. Albo B1. Jakąś twardą malutką wredotę. Morze, jeśli nie ocean wypitego mleka, wapno wyłazi uszami, ale jak widać zęby skutecznie omija Odpowiedz Link Zgłoś
xxxtabxxx Re: Poproszę 24.09.14, 08:26 Nie wiem na ile nadaje się to do ułamanego zęba, ale istnieje coś takiego jak tymczasowe wypełnienie: www.doz.pl/apteka/p62102-Plomb-R_pasta_tymczasowe_wypelnienie_zeba_3_g Odpowiedz Link Zgłoś
tol8 Re: Poproszę 24.09.14, 08:49 Tak, różową papką zaklei sobie jedynkę...To wypełnienie nadaje się tylko do wepchania w miejscu plomby- nie utrzyma się na zębie. Powiedz po prostu prawdę i tyle, obróć to w żart. Odpowiedz Link Zgłoś
glupia.suka Re: Poproszę 25.09.14, 00:12 Może zamaluj sobie część symetrycznego zęba na czarno. Przykładowo, jeśli masz ułamaną cześć lewej jedynki to zamaluj na czarno symetryczną cześć prawej jedynki 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Poproszę 25.09.14, 09:55 Nie czekaj - ząb w woreczek, napluj tam i jak najszybciej do dentysty żeby przykleił Odpowiedz Link Zgłoś
neffi79 Re: Poproszę 25.09.14, 09:58 zrób atrapę, może plastelina, bo o gumie juz wyżej pisano, ostatecznie kukurydza Odpowiedz Link Zgłoś
girasole01 Re: Poproszę 25.09.14, 10:52 Też miałam złamaną jedynkę, z którą bujałam się 10 dni (byłam akurat na wakacjach za granicą). Jeśli masz spotkanie, którego nie możesz odpuścić to po prostu powiedz na początku, że przepraszasz za seplenienie, ale miałaś mały wypadek, którego skutków jeszcze nie udało się naprawić i że masz nadzieję, że ta mała niedogodność nie wpłynie na przebieg spotkania. Słuchacze potrząsną współczująco i rozumiejąco głowami i będzie dobrze. Niezręcznie będzie tylko wtedy jeśli będziesz starała się ukryć coś czego się nie da ukryć nie zwracając na siebie uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś