Dodaj do ulubionych

Psie triki

03.10.14, 11:15
Potrzebuje pomyslow wink
Moj pies jeszcze rok temu nie wiedzial, ze na dywan nie robi sie kupy wink (pies ze schroniska) i byl niewychowanym, uciazliwym psem, teraz jest psem najukochanszym. Zero wpadek jesli chodzi o czystosc, jest wierny jak zaden inny, madry, wesoly. Bardzo lubi uczyc sie nowych trikow, a mnie skonczyly sie pomysly.
Na razie nauczyla sie:
siad
waruj
daj lape
zostan
daj glos
daj lape
hop
nie wolno
bang (pada na odloge i udaje trupa)
turlaj sie

to chyba na tyle
poprosze o filmiki z nowymi trikami
Obserwuj wątek
      • kanga_roo Re: Psie triki 03.10.14, 13:39
        można robić sekwencje ćwiczeń, typu chodzenie przy nodze, pada siad/waruj, zostań, i idę dalej nie zwalniając, po czym jak odejdę na pewną odległość mówię "do mnie" i kontynuujemy spacer przy nodze. albo wysyłam psa do przodu komendą "naprzód", potem każę mu np warować. potem np usiąść, i znów warować/stać, albo rzucam zabawkę na którą jest napalony a on ma siedzieć/warować/iść przy nodze. albo rzucam zabawkę, mówię "naprzód", pies leci szczęśliwy i w połowie odległości pada "siad/waruj/do mnie". oczywiście zwroty, zakręty z psem przy nodze, zabawy typu przynoszenie butów, albo zanoszenie czegoś - butów, kluczy, nawet paczki ciastek od pani do pana. wszelkie zabawy z odszukiwaniem fantów. albo wykonywanie wszystkich wyuczonych komend na gest, nie na głos...
        mój to wszystko uwielbiał smile
    • jehanette Re: Psie triki 03.10.14, 14:14
      Poszukaj może informacji o agility albo o treningu klikerowym. Niezła zabawa, jedno i drugie smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka