laquinta 10.10.14, 13:28 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,16780749,Pokojowy_Nobel_dla_Malali_Yousafzai_i_dla_Kailasha.html#MT Dobrze jest, gdy kobiety biora swoj los we wlasne rece. Swiatu potrzebne sa odwazne kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marzeka1 Re: Wspaniala wiadomosc 10.10.14, 13:33 Zgadzam się, tyle że mam wrażenie, ze to dla tej młodej kobiety jeszcze bardziej niebezpieczne, bo zabicie jej przez wariatów talibów itp. stanie się jeszcze ważniejsze dla nich. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Wspaniala wiadomosc 10.10.14, 13:39 Good news, wszyscy chyba mielismy nadzieje, ze Malala dostanie Nobla w zeszlym roku, jak widac co sie odwlecze to nie uciecze Bardzo wazny polityczny sygnal dla Pakistanu i Indii! Odpowiedz Link Zgłoś
totorotot Re: Wspaniala wiadomosc 10.10.14, 15:13 Tak, sądze ze ruk cuk po tym noblu Pakistańczycy i Indianie zrobią kółko, wezmą się za ręce i zaśpiewają: kumbaja,kumbaja Odpowiedz Link Zgłoś
laquinta Re: Wspaniala wiadomosc 10.10.14, 13:54 marzeka1 napisała: mam wrażenie, ze to dla tej młodej kobiety jeszcze bardzie > j niebezpieczne, Mysle, ze ona przekroczyla juz te bariere strachu. Nagroda doda jej skrzydel. Odpowiedz Link Zgłoś
zolla78 Re: Wspaniala wiadomosc 10.10.14, 13:43 Też mi było miło to przeczytać. Nobel dla osób walczącycho prawa i z przemocą wobec kobiet i dzieci, ciekawie to wypada w kontekście walki u nas o nieratyfikowanie konwencji o przeciwdziałaniu przemocy wobec kobiet i w rodzinie. Odpowiedz Link Zgłoś
kochamruskieileniwe Re: Wspaniala wiadomosc 10.10.14, 15:06 no i dobrze. Choć muszę przyznać,że pokojowy nobel zdewaluował sie u mnie od czasów Obamy... Odpowiedz Link Zgłoś