Dodaj do ulubionych

Wspaniala wiadomosc

10.10.14, 13:28
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,16780749,Pokojowy_Nobel_dla_Malali_Yousafzai_i_dla_Kailasha.html#MT
Dobrze jest, gdy kobiety biora swoj los we wlasne rece. Swiatu potrzebne sa odwazne kobiety.
Obserwuj wątek
    • marzeka1 Re: Wspaniala wiadomosc 10.10.14, 13:33
      Zgadzam się, tyle że mam wrażenie, ze to dla tej młodej kobiety jeszcze bardziej niebezpieczne, bo zabicie jej przez wariatów talibów itp. stanie się jeszcze ważniejsze dla nich.
      • bi_scotti Re: Wspaniala wiadomosc 10.10.14, 13:39
        Good news, wszyscy chyba mielismy nadzieje, ze Malala dostanie Nobla w zeszlym roku, jak widac co sie odwlecze to nie uciecze wink Bardzo wazny polityczny sygnal dla Pakistanu i Indii!
        • totorotot Re: Wspaniala wiadomosc 10.10.14, 15:13
          Tak, sądze ze ruk cuk po tym noblu Pakistańczycy i Indianie zrobią kółko, wezmą się za ręce i zaśpiewają: kumbaja,kumbaja
      • laquinta Re: Wspaniala wiadomosc 10.10.14, 13:54
        marzeka1 napisała:

mam wrażenie, ze to dla tej młodej kobiety jeszcze bardzie
        > j niebezpieczne,

Mysle, ze ona przekroczyla juz te bariere strachu. Nagroda doda jej skrzydel.
    • zolla78 Re: Wspaniala wiadomosc 10.10.14, 13:43
      Też mi było miło to przeczytać. Nobel dla osób walczącycho prawa i z przemocą wobec kobiet i dzieci, ciekawie to wypada w kontekście walki u nas o nieratyfikowanie konwencji o przeciwdziałaniu przemocy wobec kobiet i w rodzinie.
    • kochamruskieileniwe Re: Wspaniala wiadomosc 10.10.14, 15:06
      no i dobrze.
      Choć muszę przyznać,że pokojowy nobel zdewaluował sie u mnie od czasów Obamy...sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka