anorektycznazdzira Re: Bogowie 16.10.14, 17:24 ja też wyszłam absolutnie zachwycona. wszystkim polecam Odpowiedz Link Zgłoś
lukas.2004 Re: Bogowie 16.10.14, 23:12 Ja też. Strasznie podobał mi się nie tylko Kot, ale również aktorzy grający asystentów Religi. Film nie przegadany, przedstawia to, co najistotniejsze, nie gloryfikuje Religi, sceny humorystyczne nadaja filmowi pewnej lekkości. Polecam. Sama wybiorę się chyba jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś
amoreska Re: Bogowie 18.10.14, 22:53 Ja też dziś byłam. Bardzo dobry film, w całym morzu sieczki i badziewia. Odpowiedz Link Zgłoś
moyyra Re: Bogowie 18.10.14, 23:15 Wysłało się bez wpisu... To polskiej produkcji film i pewnie bez napisów. Wielka szkoda- poszłabym na niego Odpowiedz Link Zgłoś
maurra Re: Bogowie 19.10.14, 00:31 a niekoniecznie w kinie Nowe Horyzonty we Wrocku jest w wersji z ang. napisami Odpowiedz Link Zgłoś
mamakacperka11 Re: Bogowie 19.10.14, 14:05 Zachęcona Waszymi opiniami wybrałam się do kina. Co za film! Klasa! Rewelacja! Gra aktorska i muzyka (!!!) zasługują na szczególne wyróżnienie. Czy któraś z Was może mi odpisać co w filmie było prawdą a co fikcją? Zastanawiam się kim był człowiek, który pomógł mu "załatwić" pieniądze na klinikę (tupek z ochroniarzami) i czy Religa rzeczywiście uderzył do partii by pozyskać środki. Wiem,że prawdą jest,że palił jak smok i lubił wypić. Czy prawdą jest też, że zwalniał wciąż kogoś z personelu? Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Bogowie 20.10.14, 09:37 Wreszcie zobaczyłam. Nie mam czego dodawać do waszych wpisów, po prostu świetny film. Odpowiedz Link Zgłoś
anek130 Re: Bogowie 20.10.14, 09:43 prof. Zembala mieszka w moim mieście i po seansie w kinie było z nim spotkanie. Więc powiedział, że tak było, jak w filmie - szczególnie chodizło mu o to, że oni naprawdę swoimi rękami budowali szpital, bo ekipia budująca była wiecznie pijana. On sam kładł kafelki, bo nauczył się tego podczas wakacyjnych wyjazdów do Niemiec w celach zarobkowych. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Bogowie 20.10.14, 09:46 O właśnie, tak mi się wydawało, że z tymi samodzielnymi pracami na terenie szpitala na bank musiało tak być Odpowiedz Link Zgłoś
bogusia1231 Re: Bogowie 26.10.14, 22:36 A był ktoś z dzieckie (mój ma 11,5 roku), film od 15 lat, ale wiem, że na część filmów dzieci wpuszczają na odpowiedzialność rodziców, czy młody da radę? Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Bogowie 26.10.14, 22:55 Myśmy wzięli naszą jedenastolatkę i nie żałujemy. Owszem, film wymaga omówienia, ale jest całkowicie zrozumiały dla dziecka w tym wieku. Nasza córka była zachwycona Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Bogowie 26.10.14, 22:57 Co do biletów, nie było najmniejszego problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
puellae_2007 Re: Bogowie 30.11.14, 16:20 A jest juz może gdzieś w sieci? Za każdym razem jak mieliśmy iść coś wypadało Odpowiedz Link Zgłoś