Dodaj do ulubionych

Papier toaletowy w szkolach

15.10.14, 18:03
Gdzie wisi?
Bo ja ze zdziwieniem dowiedziałam sie ze u syna w szkole /także w toaletach dla starszych klas/ papier wisi koło umywalek i nie ma papieru w kabinach.
Czyli trzeba wcześniej przewidzieć czy i ile papieru będzie potrzeba.
Spotkaliście sie z takim rozwiązaniem?
Obserwuj wątek
    • niktmadry Re: Papier toaletowy w szkolach 15.10.14, 18:09
      Nigdzie. Na pytania rodziców o ów "luksusowy" produkt a właściwie o przyczyny jego braku zawsze słyszy się odpowiedź, że nie ma bo uczniowie wrzucają całe rolki do klozetu. I napiszę szczerze, ze jakoś w to nie wierzę. Może ktoś się taki w szkole znalazł ale żeby tak masowo - to dzieci nie mają w domach, że niby miałby być taką atrakcją?
      • najma78 Re: Papier toaletowy w szkolach 15.10.14, 18:15
        W kabinach czyli tam gdzie powinien, nie papier w rolkach a pojemniki z husteczkami toaletowymi.
        Kolo umywalek wisza pojemniki (czy jak to sie nazywa) z recznikami papierowymi (to u syna w podstawowej) u corki i w mojej szkole sa suszarki do rak.
      • ruda_owca Re: Papier toaletowy w szkolach 17.10.14, 09:20
        > Nigdzie. Na pytania rodziców o ów "luksusowy" produkt a właściwie o przyczyny j
        > ego braku zawsze słyszy się odpowiedź, że nie ma bo uczniowie wrzucają całe rol
        > ki do klozetu. I napiszę szczerze, ze jakoś w to nie wierzę.

Na pewno klamiom bezczelnie, a papier sobie do domu biorom.
      • ina_nova Re: Papier toaletowy w szkolach 17.10.14, 14:41
        >I napiszę szczerze, ze jakoś w to nie wierzę

Za moich czasów właśnie tak było. Znaczy nie było bo gównarzeria rozwalała papier wszędzie i nowe rolki znikały na jednej przerwie. A to taka nowość, że w domu dba się o rzeczy, a wspólne dobro np w szkole nic już nie znaczy?
    • joaaa83 Re: Papier toaletowy w szkolach 15.10.14, 18:20
      Nie. Ze szkoły pamiętam rozwiązanie "Całkowity brak papieru".
      • opium74 Re: Papier toaletowy w szkolach 15.10.14, 18:52
        Ze swojej strony tez pamietam "brak papieru" albo szary papier uwiązany na kawałku drutu wiszącego na gwoździu wbitym w drzwi ale od wewnętrznej strony kabiny.
    • edycja_kopiuj_wklej Re: Papier toaletowy w szkolach 15.10.14, 18:53
      w szkole corki, tez na zewnatrz kabin. Zupelny idiotyzm. Ale ja corce dalam do plecaka paczke mokrych chusteczek (i jeszcze podkladki na toalete)
      • mysz1978 Re: Papier toaletowy w szkolach 15.10.14, 19:45
        to i tak dobrze ze jest... 3 lata temu spotkalam sie z sytuacja ze papier byl u pan iwoznej i trzeba bylo po niego pojsc do niej... Czasem w klasach I-III panie mialy papier w w klasach i wydzielaly uncertain
    • drinkit Re: Papier toaletowy w szkolach 15.10.14, 19:54
      to i tak nieźle, za moich czasów rzadko w ogóle był papier w szkolnej toalecie
    • agni71 Re: Papier toaletowy w szkolach 15.10.14, 20:08
      u nas to samo, tłumaczą wrzucaniem całych rolek do toalety
    • tol8 Re: Papier toaletowy w szkolach 16.10.14, 09:26
      W każdej kabinie( na piętrze każda płeć ma po 6kabin) jest biały papier. Przy umywalkach jest mydło w płynie i suszarki do rąk. Toalety sprzątane podczas lekcji, czyli co 45 minut średnio.

Horrorem z dzieciństwa jest zimna woda w kranie i mydło w syfiastej siatce przyczepione do kranu. Papieru toaletowego też nie mieliśmy...Podobnie jak zamków w drzwiach.
    • mx3_sp Re: Papier toaletowy w szkolach 16.10.14, 09:27
      na ścianie naprzeciwko umywalek. Jedna rolka.
      • feleedia a jak jest w twoim urzędzie? 16.10.14, 09:32
        jw
        • mx3_sp Re: 17.10.14, 09:25
          każdy leci ze swoją gazetą.
    • lafiorka2 Re: Papier toaletowy w szkolach 16.10.14, 09:32
      no własnie zauważyłam, ze u mojego syna(wiadomo ,to grajdołek) papier wisi przed toaletami.
      Nie wiem czemu to ma służyć?
    • mw144 Re: Papier toaletowy w szkolach 16.10.14, 09:38
      Tak, u moich dzieci wisi przy umywalkach. O ile wogóle wisi, bo z tym różnie bywa i ostatnio chodziły z własnym.
    • jdylag75 Re: Papier toaletowy w szkolach 16.10.14, 09:50
      Szkoła na wsi.
      Papier w kabinach w takich dużych zamykanych nie wiem jak nazwać - dozownikach? , ręczniki w podajnikach/ dozownikach, tak samo mydło w płynie. Czasami o 17.00 nie ma już papieru.
      Uważam, ze powinny być suszarki do rąk, ręczniki z podajników często wysypują się i rzeczywiście sporo się wtedy marnuje. Wysypują się nie tylko w dziecięcych toaletach, u mnie w pracy tez czasami ktoś mocniej pociągnie za wystający ręczniczek i połowa ręczników ląduje na podłodze.
    • zazou1980 Re: Papier toaletowy w szkolach 16.10.14, 10:18
      szkoła w warszawie - papier w ilości 1 rolka jest przy wejściu do łazienki i trzeba o nim za wczasu pomyśleć. w większości kabin u dziewczynek (u chłopców nie byłam) nie ma desek sedesowych a kabiny nie zamykają się od środka, bo mają pourywane zaczepki.
      przy umywalkach nie ma ręczników, mydła, itp. trzeba korzystać z tego papieru, który jest do tyłka. byłam w tym kibelku raz na początku toku szkolnego, remontu to on nie widzał od wielu lat.
      mówię tu o toaletach przy klasach 0-2...
      • troompka Re: Papier toaletowy w szkolach 16.10.14, 10:27
        szkola publiczna w miescie ok 50 tys. na Slasku - papier jest u woznej. Dla mnie szok, bo juz sobie wyobrażam że przydarzyło mi sie "cos wiecej" niz myslalam smile. Nie do przejscia, poruszalismy to wiele razy, ale jak widac bez skutku.....bo przeciez pani nie wydziela papieru, mozna brac ile sie chce! Dodam, że czasem słuzbówka pani woznej jest zamknieta i wtedy jak sie nie ma wlasnych chusteczek to pupa blada smile
        • tol8 Re: Papier toaletowy w szkolach 16.10.14, 10:40
          I czy naprawdę pół szkoły musi być świadkiem tego, że twoje dziecko idzie zrobić kupę???

Jak dla mnie, to jest to najzwyklejsze poniżanie dzieci.
        • miliwati Re: Papier toaletowy w szkolach 16.10.14, 22:48
          troompka napisała:

> szkola publiczna w miescie ok 50 tys. na Slasku - papier jest u woznej. Dla mni

Sanepid szybko ich nauczy. Nawet nie ostrzegaj, po prostu napisz donos.
    • slonko1335 Re: Papier toaletowy w szkolach 16.10.14, 19:16
      w więszosci szkół w jakich byłam papier jeśli w ogóle był wisiał przy umywalkach nie w kabinach i zazwyczaj tłumaczono to tym, że dzieciaki topią całe rolki w kiblu...nie przemawia to do mnie.... przecież w publicznych toaletach są zamykane kasety na te rolki, co za problem takie w szkolnym kibelku zamocować?
    • paniusiapobuleczki Re: Papier toaletowy w szkolach 16.10.14, 20:17
      Tak, w nauczycielskiej toalecie w mojej szkole.
    • guderianka Re: Papier toaletowy w szkolach 16.10.14, 20:20
      tak jest w kilku znanych mi szkołach

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka