Dodaj do ulubionych

blat kuchenny

15.10.14, 19:57
pisze tu, bo tu wiecej osob zaglada, prosze nie usuwac postu....
moze ktoras z Was ma podobna kuchnie i doradzi, bo mam lekki dylemat.
kuchnia mala, w bloku. mieszkanie na styl skandynawski, ma byc jasno, bo tak lubie. wiec biale drzwi, listwy... podloga panel, dab pastelowy
tu widac wejscie do kuchni:

https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/95/95/16/016cf216b2.jpgl

kuchnia zabudowane dwie sciany, biala, mdf lakier polysk. kafelki na scianie, duze 30x90 pomiedzy blatem a szafkami gornymi tez biale (zostaly mi z lazienki), no i mam dylemat co do blatu.
chce idealnie gladki, bez wyczuwalnych chropowatosci....
niestety do podlogi prawie nic nie pasuje. jak juz bylam zdecydowana na imitacje betonu to teraz sama nie wiem... moze lepszy jednak jasny nakrapiany ala kamien?
tu zdjecie podlogi i kafla na scianie z probkami blatow

https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/00/96/16/013ceee882.jpg
https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/02/96/16/01c1fd6c1a.jpg
https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/03/96/16/011618bffa.jpg
https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/98/95/16/01cf7efcad.jpg
https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/99/95/16/01637a9b98.jpg
niestety blat drewnopodobny ze zdjecia nie wchodzi w gre, bo jest bardzo niemily w dotyku
Obserwuj wątek
    • priszczilla Re: blat kuchenny 15.10.14, 20:34
      Oba ładne i będą pasować. Ja wybrałabym ten nakrapiany.
    • araceli Re: blat kuchenny 15.10.14, 20:40
      Z tego zestawu do białego lakieru zdecydowanie imitacja betonu!
    • goodnightmoon Re: blat kuchenny 15.10.14, 22:10
      Mi się też podoba imitacja betonu, ale do tych jasności to prawie wszystko pasuje.
    • solejrolia Re: blat kuchenny 15.10.14, 22:39
      wydaje mi się, ze ten nakrapiany, to taki jaki mam ja, więc jeśli to ten sam, to ja polecam, to jest blat, na którym nie widać żadnych plamek, absolutnie żadnych okruszków, ani nic, jest mega praktyczny, choć...nie tak ładny jak inne. bo bardzo podoba mi się taki ciemny, gładki grafitowy, albo najlepiej drewniany olejowany, ALE WYGRAŁA PRAKTYCZNOŚĆ, do tego stpnia, że jak zmieniałam ustawienie mebli, i trzeba było kupić inny blat (inaczej dociety blat) to, kupiłam dokładnie taki sam, jak miałam dotąd, bo bardziej praktycznego nie znalazłam.
    • loola_kr Re: blat kuchenny 15.10.14, 22:50
      Jeżeli już mają być imitacje to betony lepsza. Nakrapiana jest okropna.
      Blaty wylewane są też z prawdziwego betonu, a może po prostu kamienny?
    • jamesonwhiskey Re: blat kuchenny 15.10.14, 23:44
      Nakrapiany kojazy mi sie z miejscowymi 20sto letnimi kuchniami, koszmar jak juz to ten drugi ale I tak bym bral granitowy
      • kamire12 Re: blat kuchenny 16.10.14, 07:44
        ten nakrapiany ma imitować niby granit....
        granitowych blatów nie lubię, miałam kilka razy z nimi do czynienia na wakacjach i dla mnie są ohydne.
        • loola_kr Re: blat kuchenny 16.10.14, 08:59
          Jeżeli nie lubisz prawdziwego granitu to czemu się zastanawiasz nad imitacją? To jeszcze gorsze od prawdziwego.
          Blat możesz tez zrobić z Corianu, Staronu czy Silestone'a czy litego drewna.
          Wszystko będzie lepsze od imitacji.
          • kamire12 Re: blat kuchenny 16.10.14, 09:23
            nie lubie prawdziwego granitu w dotyku, uzytkowaniu
            blat laminowany z resopalu jest bardzo dobrej jakosci, aktualnie mam 10 letni i nic sie z nim nie dzieje
            jednak aktualnie mam inna kolorystyke w kuchni
            wszystkie blaty ktore wymieniasz sa drogie, po prostu przy zamianie mieszkania mnie na to nie stac i tak jakos nie przemawia do mnie placienie takich pieniedzy za sam blat, moze jakbym miala dom, a nie bloki.....
            za ten blat tez dam duzo, bo jest z tych drozszych niestety
            • loola_kr Re: blat kuchenny 16.10.14, 09:42
              to ten szary zdecydowanie lepszy. Sprzęty masz białe czy stalowe?
              Zajrzałam na ich stronę i ten też możliwy:
              https://respol-resopal.pl/sites/default/files/styles/galeria_mini/public/3236.jpg
              Najlepszy jest ten najzwyklejszy szary bo niczego nie udaje ale wiem, ze takie jednolite blaty są trudniejsze w użytkowaniu.
              • kamire12 Re: blat kuchenny 16.10.14, 09:50
                w gre wchodzą tylko blaty z końcówką -20. są gładkie. nie chce struktury kamienia, drewna itp. w dotyku.
                sprzętów jeszcze nie mam kupionych.
                • kamire12 Re: blat kuchenny 16.10.14, 09:54
                  jednolite blaty mi się po prostu nie podobają i to nie ze względów praktycznych.
                  nie ma z tym problemów, że blat "udaje " coś.....
                  prosty blat z prostym kantem wygląda dobrze. podobają mi się blaty z corianu, ale są za drogie. blaty drewniane podobają mi się u kogoś, na zdjęciach, sama bym nie chciała mieć. chce mieć gładki po prostu w dotyku, bez wyczuwalnej struktury.
                  kuchnia ma być jasna, wiem że dobrze by wyglądał ciemny blat, ale nie chce ciemnego. przytłaczają mnie takie powierzchnie po dłuższym czasie.
                  • kamire12 Re: blat kuchenny 16.10.14, 09:56
                    w sumie czym więcej oglądam, tym mniej już mi się cokolwiek podoba sad
              • njudes Re: blat kuchenny 23.12.15, 08:16
                A jak Wam się podoba rozwiązanie włoskiej firmy BARAZZA DESIGN pod kątem stalowych blatów i frontów?
                Zobaczcie sami www.njudes.pl.
                Ewentualnie zapraszam do naszego Salonu okapów kuchennych NJUDES w Lublinie przy ul. Łęczyńskiej 51D.
                ZAPRASZAMY
            • jamesonwhiskey Re: blat kuchenny 16.10.14, 11:27
              nie lubie prawdziwego granitu w dotyku, uzytkowaniu

nie lubisz bo jest drogi
              w malej kuchni duzo nie wyjdzie a nadaje dobrego wygladu
              co do uzytkowania
              co ci sie nie podoba
              ze jest nie zniszczalny nie trzeba uwazac mozna kroic klasc gary na nim ?
              • kamire12 Re: blat kuchenny 16.10.14, 11:31
                nie lubie dlatego , że jest drogi? co za pomysł????? masz jakieś większe mniemanie o sobie chyba? nie lubie i tyle. każdy jest inny. nie podoba mi się też wizualnie. i nie jest niezniszczalny!
                na swoim blacie też kładę gary i nic się z nim nie dzieje, a to laminat. nawet za darmo bym go nie chciała i co?
                • jamesonwhiskey Re: blat kuchenny 16.10.14, 11:58
                  na laminacie goracy garnek
                  no ok powiedzmy zde wierze
                  • kamire12 Re: blat kuchenny 16.10.14, 12:01
                    nie wierz jak chcesz. filmu nie będę nakręcać....
              • kamire12 Re: blat kuchenny 16.10.14, 11:36
                przykładowy blat z granitu:
                https://1.bp.blogspot.com/-hPeYkH3iQ1o/UOg4miNGnsI/AAAAAAAAAZo/opG2HCc4oNg/s1600/47a517ef26b99e1c_620x0_rozmiar-niestandardowy.jpg
                i co jest w tym ładnego? miałam z nim do czynienia przez ok. 2 tygodnie i po prostu go nie znosiłam. i co? dorobisz do tego jakąś ideologię?
                jedynie jeszcze czarne jakoś może.... ale nie chce mieć czarnego blatu
                • jamesonwhiskey Re: blat kuchenny 16.10.14, 12:00
                  ok to powiedz tylko czemu go nie znosilas
                  i uznam ze jakis plastikowy jest leopsszy od naturalnego
                  • kamire12 Re: blat kuchenny 16.10.14, 12:03
                    ale nie umiem CI powiedzieć czemu.... to są subiektywne odczucia. wydawał mi się brzydki, drażnił mnie i tyle. może chodzi o to, że jest w dotyku zimny, może że taki nagrobkowy, ciągle wydawał mi się brudny. a już rowki w nim zrobione przy zlewie do ociekania drażniły mnie najbardziej.
                    • kamire12 Re: blat kuchenny 16.10.14, 12:05
                      i nie wiem jakie ma znaczenie to, że jest naturalny? tego się nie je....
                    • jamesonwhiskey Re: blat kuchenny 16.10.14, 12:08
                      nie no spoko , to cos jak drazni mnie mercedes bo ma gwiazde z przodu
                      • kamire12 Re: blat kuchenny 16.10.14, 12:18
                        Ty chyba żartujesz.... już nie masz argumentów? są ludzie co mają kasę i w życiu nie kupią mercedesa, bo im się podoba ferrari czy bugatti, czy co tam jeszcze. i co im powiesz? ja mając kasę też nigdy bym nie wybrała niektórych z najdroższych marek i co?
                        granit to na nagrobki się nadaje, w kuchni mi przeszkadza i co?
                        podoba mi się corian i co? nie wezmę go, bo też ma wady a jedną z nich jest też cena.
                        a laminat... są laminaty i laminaty! na serio jest róznica
                        • jamesonwhiskey Re: blat kuchenny 16.10.14, 12:28
                          ni mi przeszkadza i co?

i nic, chcesz sobie za to kupic plastikowa imitacje ktora wydaje sie przeszkadza ci mniej
                          chcialem jedynie zasugerowac ze w malej kuchni strasznie duzo nie wyjdzie
                          a w dluzej perspektywie sie oplaci bo bedzie zawsze dobrze wygladal i tyle
                    • agnieszka77_11 Re: blat kuchenny 16.10.14, 12:45
                      kamire12 napisała:

> ale nie umiem CI powiedzieć czemu.... to są subiektywne odczucia. wydawał mi si
                      > ę brzydki, drażnił mnie i tyle. może chodzi o to, że jest w dotyku zimny, może
                      > że taki nagrobkowy, ciągle wydawał mi się brudny. a już rowki w nim zrobione pr
                      > zy zlewie do ociekania drażniły mnie najbardziej.

Też nie lubię blatów z granitu. Są zimne i kojarzą mi się z nagrobkami. A garnki można zawsze położyć na podstawce.
    • pomidorpomidorowy Re: blat kuchenny 16.10.14, 09:57
      ciemno-szary blat
      • riki_i Re: blat kuchenny 16.10.14, 10:07
        Szary, czyli ten niby udający beton.

Nakrapiany jest mega ohydny, okropieństwo.
    • dziennik-niecodziennik Re: blat kuchenny 16.10.14, 10:10
      z tych wybranych to ten nakrapiany zdecydowanie najlepszy.
    • agnieszka77_11 Re: blat kuchenny 16.10.14, 10:26
      Zapowiada się bardzo ładna kuchnia. Też lubię styl skandynawski - jasno i przestronnie. Szczególnie, gdy jest to niewielkie mieszkanie w bloku.
      Blat nakrapiany kompletnie mi się nie podoba. Kojarzy mi się z taką płytą cmentarną. Ja bym wybrała ten szary.
      • agnieszka77_11 Re: blat kuchenny 16.10.14, 10:53
        Poza tym - moim zdaniem - blat nakrapiany bardziej pasuje do podłogi gładkiej, np całkowicie białej.
        • kamire12 Re: blat kuchenny 16.10.14, 11:25
          w tym problem, że bardzo podobał mi się ten betonowy, ale jak poszłam na mieszkanie i przymierzyłam do tej podłogi to już nie bardzo i właśnie ten nakrapiany wygląda lepiej.... sama nie wiem co już robić.... poza tym obawiam się że białe kafelki...... nie wiem czy nie będzie za biało.....ale już nie mam na prawdę sił szukać czegoś innego
          • agnieszka77_11 Re: blat kuchenny 16.10.14, 12:21
            A czy te zaprezentowane przez Ciebie blaty to ostateczny wybór? Może poszukaj jakiegoś drewnopodobnego. Już nie chodzi o strukturę drewna, ale taką imitację. Połączenie bieli z drewnem wygląda na prawdę ładnie. Możesz wtedy także postarać się o jakieś "niebiałe" dodatki (stół itp) i wtedy nie będzie za laboratoryjnie biało.

Białe meble kuchenne z szarym blatem też się prezentują bardzo ładnie i przy odpowiednich dodatkach/kolorach ścian wcale nie jest za biało. Przykład:
            https://images67.fotosik.pl/280/35cf723b52acede8med.jpg

• kamire12 Re: blat kuchenny 16.10.14, 12:58
              to nie jest wersja ostateczna, ale muszę szybko podjąć decyzję.
              do tej podłogi bardzo ciężko dobrać podobnie wyglądający drewniany blat. a jak już jest, to jest matowy, taki "suchy" w dotyku. nie chce takiego. inne drewno wygląda po prostu źle z tym co jest na podłodze.
              zostają praktycznie tylko te dwa.... i chcemy z tej firmy, bo mamy bardzo dobre doświadczenie z nimi.
              • kamire12 Re: blat kuchenny 16.10.14, 13:04
                podoba mi się bardzo taka kuchnia
                https://3.bp.blogspot.com/-MP9wG9nhrn4/UtbNrIyjHlI/AAAAAAAAHI0/HIlEZHJNsxE/s1600/E56C6956.jpg z bloga www.addicted-to-passion.blogspot.nl/
                niestety u mnie to nie wygląda tak jak na zdjęciu.
                mąż chce do tego połysk fronty.
              • agnieszka77_11 Re: blat kuchenny 16.10.14, 13:07
                Szary blat ładnie prezentuje się z białymi szafkami. Poza tym pasuje idealnie np do srebrnych sprzętów kuchennych.
          • araceli Re: blat kuchenny 16.10.14, 13:13
            kamire12 napisała:
            > w tym problem, że bardzo podobał mi się ten betonowy, ale jak poszłam na
            > mieszkanie i przymierzyłam do tej podłogi to już nie bardzo i właśnie ten nakrapiany

Nakrapiany do podłogi pasuje średnio a do białych szafek na wysoki połysk - wcale.
            • agnieszka77_11 Re: blat kuchenny 16.10.14, 13:45
              araceli napisała:

> a do białych szafek na wysoki połysk - wcale.

Też tak myślę.
      • jamesonwhiskey Re: blat kuchenny 16.10.14, 11:23
        eż lubię styl skandynawski - jasno i przestronnie. Szczególnie, gdy jest to niewielkie mieszkanie w bloku.

mysalem ze przestrzennie to sie robi metrazme a nie wszechobecna biala bladziocha

• kamire12 Re: blat kuchenny 16.10.14, 11:29
          jak masz mały metraż a nie 200m2, to pomieszczenie staje się większe właśnie przez wykorzystanie jasnych barw. i czemu uważasz, że biel jest wszechobecna ? u moich znajomych tak nie jest, prawie nigdzie. ja nienawidzę ciemnych mebli, miałam tak 10 lat temu i teraz też tak mam, wszytko jest jasne, brzoza, szarości, pastele. i w czym problem? to że Ty lubisz ciemne kolory, to przecież ja nie neguje Twojego gustu i tego w czym się dobrze czujesz?
          • jamesonwhiskey Re: blat kuchenny 16.10.14, 11:44
            pisze tylko ze nawet gdybys wszytko walnela na bialo to przestrzeni od tego nie przybedzie
            i tyle reszta to jakies twoje dziwne wyobrazenia o tym co lubie a czego nie lubie
            • kamire12 Re: blat kuchenny 16.10.14, 11:51
              ale nie chodzi o to, że ma przybyć przestrzeni, tylko że ma być wrażenie przestronności, lekkości itp. nie wiem czy jesteś tak ograniczony, czy złośliwy, czy za wszelką cenę chcesz pokazać, że wszytko wiesz najlepiej.
              nie od dziś wiadomo, że jasne barwy powiększają przestrzeń, a ciemne pomniejszają. w sensie wrażeń, a nie fizycznie. to chyba każdy rozumie.
              pomieszczenie 2x3 metry jak pomalujesz na biało a takie samo jak pomalujesz na czarno, to po wejściu będzie jednak różnica!
        • agnieszka77_11 Re: blat kuchenny 16.10.14, 12:01
          jamesonwhiskey napisał:

> mysalem ze przestrzennie to sie robi metrazme a nie wszechobecna biala bladzioc
          > ha

A jaki masz pomysł na zmianę metrażu w mieszkaniu?
          • jamesonwhiskey Re: blat kuchenny 16.10.14, 12:12
            to ty widzsz przestrzen w pomieszczeniu 2x3 nie ja , moze masz jakis zez rozbierzny
            • kamire12 Re: blat kuchenny 16.10.14, 12:18
              komentarz kogoś na kogo nic już nie stać.... mhmmm
            • kamire12 Re: blat kuchenny 16.10.14, 12:20
              musisz być nieźle ograniczony i zadufany w sobie....
            • agnieszka77_11 Re: blat kuchenny 16.10.14, 12:25
              jamesonwhiskey napisał:

> to ty widzsz przestrzen w pomieszczeniu 2x3 nie ja , moze masz jakis zez rozbie
              > rzny

Przestrzeni nie zwiększysz, ale możesz odpowiednimi kolorami sprawić, że pomieszczenie będzie wydawać się większe niż jest w rzeczywistości.
              • dr.kalina Re: blat kuchenny 16.10.14, 20:04
                Dokładnie. Ja mam niecałe 60 m kw w stylu skandynawskim właśnie, i wiele osób odwiedzając mnie po raz pierwszy, nie chce uwierzyć, że mam tak mały metraż.
    • alfa36 Re: blat kuchenny 16.10.14, 11:14
      Jak dla mnie tylko ten betonowy.
    • vivyan Re: blat kuchenny 16.10.14, 12:18
      Ten betonowy weź. Kolor fajny i będzie pasować, a nie jest całkiem jednolity, więc powinien być w miarę praktyczny.
    • slona78 Re: blat kuchenny 16.10.14, 12:51
      A ja Cię rozumiem. O ile podoba mi się wizualnie kamienny blat (chciałam szary), to niestety jestem kinestetykiem i to, że jest zimny w dotyku po prostu nie przejdzie i koniec, poza tym nie podoba mi się taki wypolerowany i świecący wink Mieliśmy mieć betonowy, ale to wymagało wzmocnienia szafek, ostatecznie mamy z mikrobetonu czy mikrocementu, wygląda w miarę ok, ale jednak będziemy zmieniać na beton lub w ostateczności kamień, bo to co mamy nie sprawdza się tak jak tego oczekuję.
      Mąż nie chciał słyszeć o imitacjach, ale ostatecznie mamy drogi blat do wymiany wink
      Za to bardzo polecam szare blaty, świetnie wyglądają z białymi szafkami.
      • loola_kr Re: blat kuchenny 16.10.14, 13:09
        kamienny blat nie musi być świecący, może być płomieniowany. Tylko to temperatury nie zmieni.
        Ja akurat lubię, to, że jest zimny.
        Dlaczego nie sprawdza się ten z mikrobetonu?
        • slona78 Re: blat kuchenny 16.10.14, 15:43
          Ten nasz blat jest dość miękki, czyli rysuje się, poza tym pan który go kładł chciał formy z mdf (i taką zamówiliśmy) która jest kompletnie do bani. Blat pęcznieje, jest absolutnie beznadziejny. Szkoda wyrzuconych pieniędzy uncertain ale to wiem już po fakcie.
          Wiem o tym, że blat może być płomieniowany, ale nie znam nikogo, kto miałby go w użyciu, wszyscy mają pięknie wypolerowane, a drugi raz boję się wpadki z blatem.
          Masz może jakieś doświadczenia z blatem płomieniowanym? Sprawdza się?
          • loola_kr Re: blat kuchenny 16.10.14, 16:05
            ja mam polerowany ale sąsiadka ma płomieniowany. Jest zadowolona. Mogę ją zapytać czy widzi jakieś wady.
            Ja mam kawałek płomieniowanego pod kominkiem.
          • sabka_s Re: blat kuchenny 11.01.15, 10:18
            Ja posiada u siebie blat granitowy antykowany tłumaczono mi przy zamawianiu ze takie blaty są najpierw płomieniowane a później jakimiś szczotkami wygładzane. powiem szczerze w użytkowaniu rewelacja.
            Każdemu bym polecił takie rozwiązanie. MOzna na nim robić wszystko i bez problemu można z niego zetrzeć paste do zębów.
    • melancho_lia Re: blat kuchenny 16.10.14, 13:56
      Nie wiem jaki masz budżet. Ja widziałabym tu jakiś szary jednolity blat (ale nie ten pseudobeton). ten nakrapiany jest koszmarny.
      A moze konglomerat akrylowy lub kwarcytowy?
      ja mam w swojej kuchni konglomerat akrylowy- jest super (półmatowy jest, żadnych okruchów i zacieków nie widać). W łazienkach mam kwarcogranit i też sobie chwalę.
      Popatrz tu:
      silestone.com.pl/kolory/wszystkie-serie
      www.staron.com/staron/eng/color/color.do?OP_MARKETshockM_EU
      (przykładowo)
    • zuleyka.z.talgaru Re: blat kuchenny 11.01.15, 13:44
      Szary blat - betonowy tj. imitacja betonu. Przepięknie się prezentuje i będzie pasować.
      • elo.iza Re: blat kuchenny 12.01.15, 12:29
        To prawda, laminowane blaty imitujące beton są teraz bardzo ładne - można wybierać wśród wielu betonowych dekorów.
        Do tego mają wszystkie zalety blatów laminowanych - są łatwe do zmywania i higieniczne. No i nie rujnują portfela.
        • kamire12 Re: blat kuchenny 12.01.15, 14:04
          wybrany i zamontowany imitujący beton, super jest smile
          • kate312 Re: blat kuchenny 26.01.15, 09:00
            Kamire12, cieszę się, że udało Ci się wybrać blat, z którego jesteś zadowolona smile Też uważam, że imitacja betonu lepiej pasuje do takiej kuchni smile Ja może zdecydowałabym się na ?cieplejszy? odcień (jeśli można tak powiedzieć o szarych odcieniach), coś w stylu www.technistone.com/en/harmonia-velasco-en - poza tym to konglomerat, więc jest baaaardzo wytrzymały.
            • beverlyja90210 Re: blat kuchenny 24.12.15, 07:59
              Po pierwsze to te panele i drzwi maja sie tak do stylu skandynawskiego jak piesc do oka....
              Widzialas kiedys kuchnie w stylu skandynawskim???Chyba nie bo ,chcesz w takiej kuchni polozyc plyte nagrobna,jesu ja nie wiem jak majac w glowie styl skandynqwski moznabylo tak nawet pomyslec a co dopiero powaznie sie zastanawiac.
              Albo wyjdzie Ci zwykla kuchnia w stylu Mebli Bodzio alho jeszcze raz poogladasz styl skandynawski np. na blogach, sa w PL blogerki ktore maja przepiekne kuchnie wlasnie w takim stylu.Nazywanie stylistyki z Bodzio Meble stylem skandynawskim to profanacja normalnie
    • mytoya Re: blat kuchenny 24.12.15, 23:45
      Naprawdę uważnie wybierz blat. Pamiętaj ze w większym kawałku będzie ciemniejszy. Jak drażni się granit ze jest brudny to ten kolor z imitacja betonu będzie Cię drażni jeszcze bardziej.
      Miałam podobny. We wzornikow nie było wszystkich kolorow, pełnego koloru blatu. I jakiś taki był w żółty odcień. Ciągle go mylą bi wydawał się brudny. Po miesiącu maila dość . Tak przytłacza kuchnie. Wywalilam i mam biały gładki połysk. Trudny w utrzymaniu ale wygląda ślicznie.
      Na Twoim miejscu zastanowilabym się nad ciemnym blatem.takim polpolysk . Taki migoczacy czarny. Mi się podobał ale u mnie jest juz jedna ciemna ściana. Do białych szafek by wyglądał nowocześnie. Albo imitacja drewna. Generalnie drobny wzór jest lepszy bo widać kolor blatu.
    • saszanasza Re: blat kuchenny 25.12.15, 12:52
      Tylko grafitowy, jednobarwny, bez żadnych kropek i innych "struktur"
      • podobamisie Re: blat kuchenny 16.01.17, 10:32
        A jakiej firmy blat wybrałaś. Jeśli nie chcesz pisać na forum to poproszę ewentualnie na priv
    • werdipurke Re: blat kuchenny 15.05.18, 15:09
      a czemu mdf a nie kamień?
      przeciesz mdf nie wytrzyma nawet 10 lat...
      • sineado Re: blat kuchenny 15.05.18, 15:35
        W kuchni w moim rodzinnym domu blat ma 15 lat. Jest w stanie idealnym. Nie dopatrzysz się jednej ryski. Dlatego kiedy ja robiłam kuchnie tylko mdf brałam pod uwagę. A widziałam blat granitowy po kilku miesiącach użytkowania, zacieki wokół zlewu, i plamę z oleju... Która nie tak łatwo doczyscić. Potrzeba specjalnych środków czyszczących. Plus dochodzą moje doświadczenia z granitem wokół kominka, gdzie na płycie powstała rysa przez całą szerokość... Mdf jest praktyczniejszy, tańszy, łatwiejszy w utrzymaniu.
        • werdipurke Re: blat kuchenny 15.05.18, 15:39
          mdf to badziew i tye
      • aerra Re: blat kuchenny 15.05.18, 20:41
        Ona już ten blat raczej ma - przecież wątek z 2014 roku...
    • sineado Re: blat kuchenny 15.05.18, 15:24
      Do białych lakierowanych mebli, białej płytki pomiędzy szafkami według mnie najlepiej wygląda blat udający drewno. Chociaż beton też mi się podoba to w połączeniu z bielą wydaje mi się bardzo chłodno, chociaż tez pasuje.
    • majenkir Re: blat kuchenny 15.05.18, 16:29
      Zrob z bialego kwarcu. Bedzie ladnie smile.
    • e-ness Re: blat kuchenny 07.01.19, 13:26
      U siebie mam imitacje betonu, sprawdza się znakomicie , wizualnie super do stylu skandynawskiego, choc bardzo” ochładza” wystrój. W fomkunletniskowym wzięłam drewniany, choc styl ogólny również skandynawski
    • aqua48 Re: blat kuchenny 31.05.22, 14:26
      A dlaczego nie może być blat drewniany, w kolorze podłogi lub o ton ciemniejszy? moim zdaniem najlepiej by pasował.
    • aghula Re: blat kuchenny 11.04.23, 14:34
      brałabym beton
      • jozefrobotnik Re: blat kuchenny 11.04.23, 15:05
        Od 2014 na pewno już wybrała
    • mandre_polo Re: blat kuchenny 11.04.23, 15:08
      Żaden beton - byłabym ciemny.
      Blat nie powinien kontynuować podłogi czy płytek. Powinien mieć więcej charakteru. Dębowa deska będzie prezentować się zacnie na ciemnym

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka