Dodaj do ulubionych

Na cito-biały puder

29.10.14, 20:50
bo ematka wszystko wie
Cór idzie na imprezę w piątek, chce się zrobić na Jokera. Skąd na szybko, tanio i skutecznie-biały puder ? Farbek do twarzy w okolicy nie ma. Macie jakiś pomysł, domowy sposób ?
Obserwuj wątek
    • grave_digger Re: Na cito-biały puder 29.10.14, 20:54
      kredki do malowania twarzy dzieci są w każdym zabawkowym.
      • ichi51e Re: Na cito-biały puder 29.10.14, 21:01
        Tez bym to obstawiala - inne sztucznie wyjdzie i bedzie sie osypywac/syfic/kawalic. Chyba ze specjalne farby do makijazu kupisz?
        Nie jest to latwa sprawa wbrew pozorom- biel prawdZiwa (jak u gejszy) to sie uzyskuje tona podkladu i szpachli..
        Chyba ze chcesz inwestowac www.kryolan.impre-art.com.pl/katalog/kat,26,kosmetyka-kolorowa-kryolan.html
        • ichi51e Re: Na cito-biały puder 29.10.14, 21:02
          Chyba ze masz puder dzieciecy ? answers.yahoo.com/question/index?qid=20091029185048AA61TQJ Tak jak looknelam to mieszasz z tlustym i tyle ale pewni jakies haczyki sa na starzenie sie
          • guderianka Re: Na cito-biały puder 29.10.14, 21:06
            oooooo
            ciepłooo
            dzięki!
            • ichi51e Re: Na cito-biały puder 29.10.14, 21:08
              big_grin anytime
    • viviene12 Re: Na cito-biały puder 29.10.14, 20:56
      ja mojego malowalam kiedys moja biala konturowka do oczu... fakt, troche roboty z tym bylo.
      • guderianka Re: Na cito-biały puder 29.10.14, 20:57
        mamy koło nas 1 zabawkowy , który będzie jutro czynny . i pepco. nie kojarzę by były tam te kredki uncertain

ostatecznie zostanie biała konturówka-będzie miała dodatkową zabawę suspicious
        • kosheen4 Re: Na cito-biały puder 29.10.14, 22:16
          rzecz można usprawnić,wydłubując konturówkę z oprawki i rozdrabniając smile
    • mood_indigo Re: Na cito-biały puder 29.10.14, 20:57
      Popatrz po Smykach w Galaxy i Kaskadzie, powinny być farbki.
      • guderianka Re: Na cito-biały puder 29.10.14, 21:02
        podpowiem jej, najwyżej będzie po szkole jutro szukać jeśli motywacja jest na tyle silna wink
        • mood_indigo Re: Na cito-biały puder 29.10.14, 21:05
          W Kaskadzie jest jeszcze taki sklepik z bajerami, NanuNana chyba się nazywa... Tam są różne cuda od kubków po organzę i kapcie, niech też zajrzy.
          Powodzenia smile
        • slonko1335 Re: Na cito-biały puder 29.10.14, 21:06
          jak będę jutro w jakimś sklepie(chcę jechac po kwiaty na cmentarz) to spojrzę za farbkami czy kredkami do twarzy(puder to chyba się będzie sypał?)-jakby co będę dzwonić.
          • guderianka Re: Na cito-biały puder 29.10.14, 21:07
            słonko moje-byłoby cudnie. w dzień będziesz jechała ?
            • slonko1335 Re: Na cito-biały puder 29.10.14, 21:14
              tak o14 mam lakowanie zębów Szymona więc muszę sklep załatwić wcześniej-Alka na 10 idzie do szkoły więc między tymi godzinami chcę wyskoczyć jak mnie znowu nie pokręci coś i będę mogła prowadzić auto...
              • guderianka Re: Na cito-biały puder 29.10.14, 21:20
                masz nawrót ? uncertain

jak dasz radę-to białą i czerwoną. Cór mówi że będzie wdzięczna ale ma tylko 28zł-więc jak znajdziesz to tańszą
                • slonko1335 Re: Na cito-biały puder 29.10.14, 21:25
                  Wczoraj szyja łupała i miałam problem z patrzeniem na boki a wtedy auto słabo się prowadzi-dzisiaj ok ale znowu jestem na lekach...odebrałam rtg, robiłam je 4 razy w ciagu kilku ostatnich lat za każdym razem coś innego wychodzi-nie wiem czy oni mi w ogóle moje dają i jaki to ma sen(nasz kuzyn lekarz-twierdzi, że żadnego i musze mieć rezonans)...
                  Dobrze, jak będę w sklepie zobaczę i dam znać.
                  • guderianka Re: Na cito-biały puder 29.10.14, 21:28
                    A gdzie robisz rtg i co wyszło ?
                    Z tym rezonansem to racja
                    • slonko1335 Re: Na cito-biały puder 29.10.14, 21:37
                      na Starzyńskiego za każdym razem bo tam lekarka ma umowę i tam mnie kieruje-tym razem pogłębiona lordoza lędźwiowa i drobne zmiany zwyrodnieniowe na krawędziach trzonów kręgowych w szyjnym i lędźwiowym...poprzednio nic nie wyszło(serio rtg nie wykazało żadnych zmian)...wcześniej prawostronna skolioza(co było bardzo ciekawe bo całe życie miałam lewostronną i okrągłe plecy) i przesunięcie środka ciężkości....
                      • guderianka Re: Na cito-biały puder 29.10.14, 21:38
                        ale Ty powinnaś mieć rtg szyjnego...

w Hahs na Felczaka możesz zrobić od ręki-60zł (szyjny)
                        • slonko1335 Re: Na cito-biały puder 29.10.14, 21:49
                          Mam szyjny i lędźwiowy z boku i przodu.
                          • guderianka Re: Na cito-biały puder 29.10.14, 21:52
                            i szyjny ok ??
                            sprzęt na Starzyńskiego jest nowy ?

ja wiem by w "państwówkach" nie robić rtg bo mają przestarzały sprzęt
                            • slonko1335 Re: Na cito-biały puder 29.10.14, 22:09
                              nieznacze zmiany zwyrodnieniowe ale kręcz nabyty to raczej od stanu zapalnego jest z tego co się wywiedziałam-crp i ob mi za wysokie wychodzi-morfologia idealna...wiec szyjnym się specjalnie nie przejmuję bardziej cierpię przez lędźwiowy zazwyczaj...
                              • guderianka Re: Na cito-biały puder 29.10.14, 22:12
                                dziwne..
    • novanicka Re: Na cito-biały puder 29.10.14, 21:06
      jeśli mowa o pudrze to mąka ziemniaczana zrobi z niej białego truposza, ale z tego co pamiętam Joker był nie blady a biały właśnie, więc w grę wchodzi tylko farbka lub kosmetyk tego typu
      • ichi51e Re: Na cito-biały puder 29.10.14, 21:11
        Nie. On byl tak niezdarnie wymalowany - w nowej wersji blog.mlive.com/chronicle/2008/07/01joker.jpg w starej img1.wikia.nocookie.net/__cb20130615111052/villains/images/6/6f/Batman_the_joker_jack_nicholson.jpg
        • novanicka Re: Na cito-biały puder 29.10.14, 21:17
          nie to mąka tak nie przykryje, chyba że położona na jakiś krem (tylko żeby kluski nie powstały)
    • oqoq74 Re: Na cito-biały puder 29.10.14, 21:08
      A nie masz białego, waniliowego cienia do oczu? Można go wymieszać z kremem do twarzy.
      • guderianka Re: Na cito-biały puder 29.10.14, 21:10
        mam jakieś takie maleństwo ( dwa w jednym) mały prostokącik ale może by wystarczyło
        zwykły krem ?
        • guderianka Re: Na cito-biały puder 29.10.14, 21:21
          spróbowała
          za jasne, wygląda jak krem i źle się zmywa
          • oqoq74 Re: Na cito-biały puder 29.10.14, 21:29
            To może pomieszaj ten jasny cień z fluidem.
    • inguszetia_2006 Re: Na cito-biały puder 29.10.14, 21:20
      Witam
      Kup na bazarze jakiś bardzo jasny fluid "no name". Ja kupiłam za 5 złotych. Na twarzy wygląda trupio i nie obsypuje się. I jeszcze nawilża;-P
      Pzdr.
      Ing
    • blablanie Re: Na cito-biały puder 29.10.14, 21:35
      Ja mam kredki do malowania twarzy-kupiłam kiedyś w lidlu i jest biała i czerwona...ale nie wiem czy starczy do wymalowania twarzy...może...
      • guderianka Re: Na cito-biały puder 29.10.14, 21:37
        biały-na twarz, czerwony- na usta
        https://cdn3.whatculture.com/wp-content/uploads/2014/03/the-joker-heath-ledger.jpg
        • blablanie Re: Na cito-biały puder 29.10.14, 22:05
          No właśnie nie wiem czy tej białej starczy bo czerwonej na pewno...one są w takiej plastikowej obudowie i nie wiem ile jej jest..ale mogę się podzielić tylko jak?w jakiej części Szczecina mieszkasz?ja już słabo mobilna jestem bo za tydzień mam termin porodu i dwulatke na stanie,więc się kręce wokół domu,ale jutro lub w piątek muszę pojechać do zdrojów do szpitala,tylko nie wiem o której...
          • guderianka Re: Na cito-biały puder 29.10.14, 22:12
            ja też nie mobilna-bo chora i z gnojkami u pasa-ale bardzo Ci dziękuję za chęci
            a jak sprawa z małą i jej sensacjami ( pamiętam Cię z forum Karmienie Piersią)
            no i gratulacje!! smile
            zapraszam tutaj
            forum.gazeta.pl/forum/f,36415,Zakatek_Szczecinskich_MaM_.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka