kota_marcowa 01.11.14, 21:59 Ja wiem, że ciało w ciąży i po niej nie jest najpiękniejsze, ale taki ekshibicjonizm jest dla mnie co najmniej dziwny, a te zdjęcia bardzo, ale to bardzo delikatnie ujmując wzbudzają niesmak Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kota_marcowa Re: Ciąża bez cenzury 01.11.14, 22:00 Za wcześnie wysłałam, akurat ten zalinkowany owłosiony brzuch z wątpliwie apetycznym pępkiem, jest dla mnie obrzydliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
pomidorpomidorowy Re: Ciąża bez cenzury 02.11.14, 09:04 na pierwszy rzut oka zastanawialam sie czy to piers to jakies mega drastyczne przypadki Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Ciąża bez cenzury 01.11.14, 22:02 Słabo mi, a Ty jaki miałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
roks30 Re: Ciąża bez cenzury 01.11.14, 22:07 Ja się właśnie dowartościowałam. Mój co prawda nie jest najpiękniejszy, ale do takich mu baaardzo daleko . Nigdy czegoś takiego nie widziałam i mam nadzieję, że już nigdy nie zobaczę . Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Ciąża bez cenzury 01.11.14, 23:13 To samo u mnie - jakos to mi humor poprawilo. Odpowiedz Link Zgłoś
wyznawczyniiwielkiegoczerwia Re: Ciąża bez cenzury 02.11.14, 07:56 Nie wierzę, że można być tak prymitywnym, żeby dowartościowywać się cudzym gorszym wyglądem. Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Ciąża bez cenzury 02.11.14, 08:51 To nie prymitywizm. Wiem, że szlachetnie jest głosić, że nieszczęście bliźniego nie wpływa na własne poczucie szczęścia, ale to nieprawda. Fakt, że inni mają gorzej, że można mieć gorzej pokazuje, że czasami nie warto się przejmować defektami/sytuacjami, które nas dotyczą. To normalne, ludzkie odczuwanie. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Re: Ciąża bez cenzury 02.11.14, 10:26 ja jak oglądam np te programy o operacjach plastycznych, gdy widzę np kobiety ze zdeformowanymi piersiami " bo takie się urodziły, bo były chore etc" to oczywiscie doceniam, że moze piersi sa jednak nie takie złe, ale nie mówię do męża - oj widzisz, jak to fajnie, ze ja mam dwie równe piersi tylko raczje - matko ja się przejmuję swoim wyglądem, a kobiety miewają naprawdę wielkie problemy ( raczej ze smutkiem i zrozumieniem w głosie) tak jak w rodzinie mam dziewczynkę bardzo ciężko chorą- mukowiscydoza i nie mówie- oj jak na nią spojrzę, to od razu mam lepszy humor, ze moj syn jest zdrowy powiesz o człowieku bez oka, nosa, bez ręki- o matko, ale obrzydliwy widok? o poparzonym? po ujęciu piersi? taka masakra ciała szczególnie młodej kobiety to jest dla niej dramat można powiedziec, że kobieta w białych kozakach jest obrzydliwa, ale nie o człowieku, który ma zrójnowane ciało nie ze swojej winy tylko ogromnego pecha Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Ciąża bez cenzury 02.11.14, 12:53 No i my tak samo - ale zawsze lepiej innych gorzej ocenic - tacy sie lepsi wtedy sobie wydajemy Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Ciąża bez cenzury 02.11.14, 09:23 Ale to sie nie cieszysz ze inni zle wyglada tylko przekonujesz sie na wlasne oczy ze z toba nie jest zle. Ja np nigdy nie lubilam swoich piersi. Wydawalo mi sie ze piers powinna byc okragla sterczaca i miec sutek zdrcydowanie w gornej czesci - potem zobaczylam program o operacjach plastycznych puersi i okazalo sie ze mam cudownie piekne piersi. I to mi poprawia humor. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Re: Ciąża bez cenzury 02.11.14, 10:21 jak ktos ma poparzoną twarz, nie ma ręki, albo nosa to też tak samo te osoby reagują " ooo mam nadzieję, ze juz nie zobacze wiecej człowieka bez nosa" masakra to jest KOSZMAR tych kobiet, tak jak inne deformacje ciała i naprawdę odrobina empatii wymagałaby nie pisania z puszczaniem oczka " oj mam nadzieję, ze nigdy takiego brzucha nie zobaczę, bo jest obrzydliwy" itd itd niestety niektóre kobiety, całkiem sporo- ma ogromnego pecha w tej kwestii i ich ciała ciążą rujnuje- a wcale tego nie chcą i nie maja wpływu na to ja wyglądają potem ich piersi czy brzuchy ale humor sobie można poprawic, prawda ichi? Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: Ciąża bez cenzury 02.11.14, 10:40 > niestety niektóre kobiety, całkiem sporo- ma ogromnego pecha w tej kwestii i ic > h ciała ciążą rujnuje- a wcale tego nie chcą i nie maja wpływu na to ja wygląda > ją potem ich piersi czy brzuchy > > ale humor sobie można poprawic, prawda ichi? Bo panuje przekonanie, ze wystarczy tylko uwazac na to co jesz, smarowac sie 5 razy dziennie olejem i po ciazy jak nic wyjdziesz ze szpitala w ciuchach przedciazowych z idealnie plaskim brzuchem. A pewnych rzeczy nie przeskoczysz i tyle. Mam dwie znajome, ktorm po ciazach okropnie zmienila sie figura, wczesniej to byly szczuple kobiety a w wyniku jakichs zmian hormonalnych jedna dorobila sie tylka jak szafa trzydzwiowa co wyglada naprawde dziwnie przy szczuplej gorze. Do tego okropnie pogrubila jej sie szyja, wyglada jak kark z silowni tyle, ze z podwojnym podbrodkiem. Drugiej zas wyszlo, ze tluszcz odlozyl sie na plecach, karku i ramionach co wyglada dziwnie przy chudych nozkach i plaskim brzuchu. Obu wypadly wlosy, maja tzw. "piec wloskow trzy rzedy" i lekarze bezradnie rozkladaja rece a co tego robily zeby jako tako wygladac, to nie starczy miejsca zeby opisac. Pierwszej dziecko ma 20 lat a druga urodzila 3 lata temu. Ta druga zainwestowala kosmiczne pieniadze w dietetyka, masazyste i inne wynalazki, lekarze mowia, ze tylko odsysanie jej zostaje. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Re: Ciąża bez cenzury 02.11.14, 10:44 no własnie ja i tak nie mam najgorzej, moja kuzynka brzuch ma zmasakrowany leciutko, ale piersi ma zniszczone koszmarnie- rozstęp na rozstępie, po karmieniu piersi wyglądają jak wysuszone rodzynki i naprawdę myslalam ze dorosłe kobiety, po dzieciach mają inne rozkminki niz ichi etc Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Ciąża bez cenzury 02.11.14, 12:55 Przybajmniej juz nie pocieszam sie czlonkami rodziny tylko obcymi babami Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Ciąża bez cenzury 02.11.14, 14:49 Ja się pocieszam, że taka Rosa ma jeszcze gorzej ode mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Ciąża bez cenzury 02.11.14, 15:02 Tylko i wyłącznie w twoim wyobrażeniu, a to się ma tak z prawdą jak świnia z baletem. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Ciąża bez cenzury 03.11.14, 09:05 > Ja się właśnie dowartościowałam. Mój co prawda nie jest najpiękniejszy, ale do > takich mu baaardzo daleko . Nigdy czegoś takiego nie widziałam i mam nadzieję > , że już nigdy nie zobaczę . Komentarz godny gimnazjalisty. Jak może kobieta napisać coś takiego? Przykro się patrzy na te brzuchy, bo pewnie właścicielki maja problem. Pamiętam jak po pierwszym porodzie leżałam z dziewczyną, która urodziła bliźnięta, załamana pokazywała mi brzuch, wisiała jej skóra jak fartuszek, przykro było patrzeć, nie dlatego, że obrzydliwe, tylko dlatego, że jej się na płacz zbierało, a ja nie bardzo wiedziałam, co powiedzieć. Mówiłam, że to dopiero po porodzie i jeszcze się zmieni, ale ileż to się może zmienić? Odpowiedz Link Zgłoś
ivaz Re: Ciąża bez cenzury 01.11.14, 22:10 O jej, współczuje kobietom, którym ciąża zostawia takie pamiątki. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Ciąża bez cenzury 01.11.14, 22:11 Ale czemu one mają aż tak duże rozstępy? Z czego to wynika? To wieloródki? Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: Ciąża bez cenzury 01.11.14, 22:14 No własnie ten zalinkowany to dla mnie hardkor ekstremalny, a na dodatek owłosiony, czy kobiety mają włochate brzuchole ?? A przy tym wszystkim, zadziwia mnie ekshibicjonizm i potrzeba pokazania czegoś tak, no nie oszukujmy się, obrzydliwego Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Ciąża bez cenzury 01.11.14, 22:16 Ja mam kilka pojedynczych włosków w okolicy pępka, ale to by było na tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
olewka100procent Re: Ciąża bez cenzury 01.11.14, 22:18 o żesz ty , to są chyba wybrane jakieś ekstremalne przypadki Odpowiedz Link Zgłoś
ivaz Re: Ciąża bez cenzury 01.11.14, 22:20 To chyba zalezy od skóry i jej skłonności, ja urodziłam 2 dzieci, jedno jako bardzo młoda kobieta, drugie jako 34 latka, przy drugiej ciązy trochę się obawiałam o skórę bo jednak z wiekiem zawartośc kolagenu się zmniejsza, ale brzuch mam gładki, jędrny i płaski, bez gram tłuszczu, taki sam jak z przed ciąż. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Ciąża bez cenzury 01.11.14, 23:16 Moim zdaniem te babki przed ciaza byly bardzo grube i w ciazy dowalily jeszcze. Do tego sklonnosci dieta ubiga w tluszcze i niefart ogolny. Duzo zalezy od tego w jakim tempie brzuch rosnie i czy go bardzo wypchnie - a to zalezy glownie od tego jak silne miesnie brzucha mialo sie przed zajsciem w ciaze np Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Ciąża bez cenzury 01.11.14, 23:32 Mam słabe mięsnie brzucha od zawsze (chyba jakieś słabe napięcie mięśniowe, tylko za moich lat dziecięcych chyba nie istniała taka jednostka chorobowa), urodziłam trójke dzieci w krótkich odstępach czasu i mojemu brzuchowi daaaleko do takiego stanu, jak na załączonych zdjęciach. Więc stawiam jednak na jakieś czynniki może genetyczne? Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Ciąża bez cenzury 01.11.14, 23:34 A duzy mialas brzuch? Bo to ze nie masz szesciopaka wcale nie swiadczy o tym ze miesnie masz slabe Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Ciąża bez cenzury 01.11.14, 23:54 mam słabe mięśnie brzucha, uwierz mi Czy miałam brzuch duzy? Chyba tak, jak to w ciąży Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Ciąża bez cenzury 01.11.14, 23:36 Twoje zdanie jest bledne.Wyglad brzucha ma zwiazek z iloscia wod,wielkoscia dziecka i iloscia kolagenu.Bylam szczupla,nawet kg nadwagi,nr.11zostal mi po ciazy. Do 7 miesiaca nie mialam nawet pol rozstepu. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Ciąża bez cenzury 02.11.14, 08:07 Koleżanko, 10 to brzuch ciężarnej kobiety. 11 to brzuch kilka miesięcy po ciąży. Z czasem 10 będzie wyglądać jak 11. Do takich rozstępów trzeba mieć genetyczne predyspozycje. No i pewnie jak dziecko małe to i brzuszek mały. Co maja powiedzieć panie, które były w ciąży mnogiej. Ja na przykład nosiłam w dziewiątym miesiącu 6 kilo dziecka. Naprawdę rozkimy w tym wątku jak złote myśli nastolatek, a nie matek dzieciom. Co do wrzucania takich zdjęć to dziwnym trafem znajdują je takie kotki jak autorka. Bo ja na przykład, gdyby nie to forum, nigdy ich nie widziałam. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Ciąża bez cenzury 02.11.14, 08:56 Ja nie bylam w ciazy mnogiej,ale urodzilam malego slonika ponad 4kg Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Re: Ciąża bez cenzury 02.11.14, 10:42 no wlasnie, mam kolezankę, która urodziła dziecko 4,5 kg zawsze była szczupła- piorwszą ciaze miala spoko, dziecko niecałe 4 kg, nie najwiekszy brzuch w drugiej miala brzuch jak balon0 gigantyczny Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Ciąża bez cenzury 02.11.14, 14:50 Strasznie duże dziecko, musiałaś dużo jeść w ciąży albo zaszłaś w ciążę z koszykarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Ciąża bez cenzury 02.11.14, 08:55 Z 10 zrobi sie 11.Pamietam jak wygladal mój brzuch. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Ciąża bez cenzury 02.11.14, 09:33 No to czemu o tym nikt nie napisze? Oczywiscie ze qsciekly swizy rozstep wyglada inaczej niz 10 letni. Helle Berry ma rozstepy na biodrach jak bum cykoria i czy zle z tym wyglada? A guzik - bardzo dobrze wyglada bo po za tym nie ma tlustego brzuszyska i zaniedbanej calej reszty. Te babki zle wygladaja nie przez ciaze tylko dlatego ze zapuszczone - z wyjatkiem 11 ktora jest juz pozbierana do kupy. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Re: Ciąża bez cenzury 02.11.14, 10:48 ichi, nie kompromituj sie porównujesz ciemnoskórą aktorkę z mikro rozstępami do koebity z ziemisto-czerwonym odcieniem skóry w ostatniej fazie ciązy i mówisz ze jest zaniedbanym paszczetem, bo nie wygląda jak h.berry Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Ciąża bez cenzury 02.11.14, 12:52 Coz kazdy czyta przez pryzmat siebie. Ja tylko pisze ze szczupla wysportowana kobieta z tozstepami wyglada lepiej niz tlusta i zaniedbana. geny genami a higiena i zdrowy tryb zycia w ciazy napewno nie zaszkodza. Prawda jest taka ze kobiety sie w ciazy zapuszczaja. Odpowiedz Link Zgłoś
wyznawczyniiwielkiegoczerwia Re: Ciąża bez cenzury 02.11.14, 13:11 Jedne pod względem wyglądu fizycznego, inne intelektualnie. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Re: Ciąża bez cenzury 02.11.14, 14:02 "Prawda jest taka ze kobiety sie w ciazy zapuszczaja. " znowu złote mysli co ma zapuszczenie do np duzego dziecka, genów? dziewczyny ze zdjęc jak nie wszystkie to wiekszosc była szczupła z monstrualnymi brzuchami ( czego winą nie jest zaniedbanie w ciazy, tylko geny czy ulozenie dziecka, ciaza mnoga etc) Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Re: Ciąża bez cenzury 02.11.14, 14:09 "Ja tylko pisze ze szczupla wysportowana kobieta z tozstepami wyglada lepiej niz tlusta i zaniedbana. " ale własnie ja Ci próbuje ten absurd wytlumaczyc porównujesz kobiete w ciazy, do kobiety pare lat po ciązy, która nie miała zoranego brzucha, tylko miala jakieś rozstępy do tego koloryt skóry tez nie jest bez znaczenia ale co tam brzuch h.berry ma tez mega apetyczne piersi- pełne i krągłe, a co ma zrobic dziewczyna, która po karmieniu i ciazy ma nalesniki puste zorane rozstepami, pomarszczone?- tez to z zaniedbania? Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Ciąża bez cenzury 01.11.14, 23:43 ichi51e napisała: > Moim zdaniem te babki przed ciaza byly bardzo grube i w ciazy dowalily jeszcze. > Do tego sklonnosci dieta ubiga w tluszcze i niefart ogolny. Duzo zalezy od teg > o w jakim tempie brzuch rosnie i czy go bardzo wypchnie - a to zalezy glownie o > d tego jak silne miesnie brzucha mialo sie przed zajsciem w ciaze np > Totalna bzdura. Akurat otyłym ciężarnym nie grożą ani takie rozstępy, ani tak wielkie brzuchy. Kobiety z tych zdjęć miały pecha, że ich skóra nie poradziła sobie ze zbyt szybkim rozciągnięciem, właśnie prędzej przed zajściem były szczupłe, a dzieci mogły mieć spore. Sama w ciążach byłam otyła, w życiu nie miałam i nie mam takich rozstępów. Bardzo mi żal tych kobiet i bardzo im współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Ciąża bez cenzury 02.11.14, 07:37 A ile znasz otylych ktore schudly do normalnego roiatu po ciazy i nie maja ani jednego rozstepa? Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Ciąża bez cenzury 02.11.14, 08:10 Otyłych nie znam, z nadwagą znam. Pierwsza moja ciąża - przed 64 kilo, w dniu porodu 64 kilo, tydzień po porodzie 54 kilo. Druga ciąża - przed 72 kilo, w dniu porodu około 70 kilo, po porodzie 60 kilo. Zero rozstępów. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Ciąża bez cenzury 02.11.14, 09:36 Ojp 70 kilo w ciazy to nadwaga? Ja mowie o 120 plus Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Ciąża bez cenzury 02.11.14, 10:58 Znam sporo otyłych dziewczyn, które nie mają problemów ze skórą. Ichi, to nie jest tak, że jak gruby to z difoltu poorany na całym ciele. W linku pokazano ekstremalne ekstrema IMHO. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Ciąża bez cenzury 02.11.14, 15:07 ichi51e napisała: > Ojp 70 kilo w ciazy to nadwaga? Ja mowie o 120 plus > Ojp, przeca nadwaga jest przy wzroście np. 150 -160 cm. Naprawdę uważasz, że tylko wysokie osoby są wokół? Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Ciąża bez cenzury 02.11.14, 15:09 Średnia wzrostu Polek to około 164 cm, oczywiście na forum same modelki od 170 cm w górę z rozmiarem 36. Odpowiedz Link Zgłoś
incubus_0 Re: Ciąża bez cenzury 02.11.14, 08:22 Niekoniecznie. Zaszłam w pierwszą ciąże szczupła, przytyłam 18 kg, rozstępów zero, w drugą będąc bardzo gruba, przytyłam 8 kg i rozstępów też zero i skórę na brzuchu mam bardzo fajną. To są wrodzone cechy skóry i nic się na to nie poradzi. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Re: Ciąża bez cenzury 02.11.14, 10:39 "Moim zdaniem te babki przed ciaza byly bardzo grube i w ciazy dowalily jeszcze." ichi Ty moze juz nie mysl ja przytyłam w ciązy 12 kg, przy czym miałam 4 kg dziecko, ulozone pośladkowo, wiec w obwodzie brzucha mialam prawie 160 cm- na drugi dzien po cesarce sie zwazylam- bo w lazience była waga- 8 kg i do tego mam tendencje do rozstępów i o ile nie mialam brzucha ze zdjęcia 10- bo byl bardziej fioletowy niz czerwony i nie mam wlosków na brzuchu, to mam taki jak na zdjęciu 11, albo i gorszy i czym jestem szczuplejsza tym bardziej pomarszczona moja mama ma tak samo choc była przed ciążą szczupła jak patyczek i tak, może Ci to poprawiać humor- na zdrowi Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Ciąża bez cenzury 02.11.14, 13:00 Trzeba bylo moze przeczytac nastepne zdanie "zalezy jak bardzo brzuch wypchnie" oczywiscie ze otluszczenie czy wzrost masy nie jest jedynym czynnikiem. Ba - otyli maja wiecej kolagenu wiec i wlokna mocniejsze. Bardziej chodzi o to ze osoba bardzo otyla w ciazy nie bedzie zyc aktywnie i najprawdopobobniej super zdrowo nie je. Polecam Jamesa F Clappa i o wplywie sportu na ciaze. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Re: Ciąża bez cenzury 02.11.14, 13:59 to się ichi zdecyduj, czy grubi maja mocniejsze włókna dzięki kolagenowi, czy rozstępy są u kobiet ktore były otyłe przed ciążą btw szczupła niekoniecznie musi byc aktywna tak samo nie musi jesc zdrowo Odpowiedz Link Zgłoś
zebra12 Re: Ciąża bez cenzury 02.11.14, 07:52 Wielorództwo nie ma tu nic do rzeczy. Urodziłam 3 dzieci i nie mam ani jednego, najmniejszego rozstępiku. Ani takich zmarszczek na brzucu jak przekłuty balon. Odpowiedz Link Zgłoś
sl-14 Re: rezygnuja z dobrego wygladu, bo to jest jedyn 01.11.14, 22:27 > Dlatego wiekszosc 30 - 40 latkow zdradza zony. Mnie najbardziej zaskoczyły w życiu, jeśli o to chodzi, nieśmiałe propozycje i starania ze strony tzw. porządnych, grzecznych facetów, nie jakichś lowelasów czy podrywaczy. Takich, co to są do rany przyłóż, porządny mąż, dobry, obowiązkowy ojciec. Takich, co to w życiu nikt by nie pomyślał, że on coś teges. A masz, tacy też. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Re: rezygnuja z dobrego wygladu, bo to jest jedyn 02.11.14, 10:52 mój pierwszy mąż " nie mógł przezyc mojego brzucha" krzyzyk na drogę drugi mnie poznał z pomarszczonym strach miec przy takim "wrażliwcu" raka piersi czy operację serca Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: rezygnuja z dobrego wygladu, bo to jest jedyn 02.11.14, 14:54 Ale mówiłaś, że niski, wiesz niżsi faceci (chyba że mają wyjątkowo wypchany portfel lub wyjątkową charyzmę, a jedno lub drugie zdarza się rzadko) mają małe powodzenie wśród kobiet więc za bardzo wybrzydzać nie mógł. Brał co mu wpadło w rękę. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Re: rezygnuja z dobrego wygladu, bo to jest jedyn 02.11.14, 17:10 "Brał co mu wpadło w > rękę." no i oboje na tym świetnie wyszliśmy Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: rezygnuja z dobrego wygladu, bo to jest jedyn 01.11.14, 22:28 Wszystko to prawda. Żaden facet nie lubi luźnej pochwy, żaden (któremu zależy na żonie) oczywiście do tego się nie przyzna że żona szeroka stąd Panie piszą na forum że "tam" nic się nie zmieniło bo mężowie się nie skarżą. Zęby też się często niszczą w ciąży. Wzrok pogarsza. Plus nietrzymanie moczu. Spanie z takim szczoszkiem nic przyjemnego nawet jak założy wkładkę z zieloną herbatą. Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: rezygnuja z dobrego wygladu, bo to jest jedyn 01.11.14, 22:32 To niech zaden facet nie ma dzieci i problem rozwiazany. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: rezygnuja z dobrego wygladu, bo to jest jedyn 01.11.14, 22:35 To Panie mają dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: rezygnuja z dobrego wygladu, bo to jest jedyn 01.11.14, 22:45 Nie mam rozstepów, ale gdybym ciąże miala okupić rozstępami nawet na twarzy, to nie zastanawiałabym się ani chwili, macierzyństwo jest tego warte. Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: rezygnuja z dobrego wygladu, bo to jest jedyn 01.11.14, 23:28 Czyli macierzyństwo jest warte nawet tego, aby się ew. trwale oszpecić na twarzy? Wot, instynkt ! Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: rezygnuja z dobrego wygladu, bo to jest jedyn 01.11.14, 23:32 Tak. Zaskakuje cie to? Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Re: rezygnuja z dobrego wygladu, bo to jest jedyn 02.11.14, 10:59 bo najważniejsze w życiu jest to, aby być ŁADNYM Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: rezygnuja z dobrego wygladu, bo to jest jedyn 02.11.14, 14:55 Zdrowym i bogatym, ale zaraz potem trzecie miejsce zajmuje faktycznie atrakcyjność fizyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: rezygnuja z dobrego wygladu, bo to jest jedyn 02.11.14, 15:08 gazeta_mi_placi napisała: > Zdrowym i bogatym, ale zaraz potem trzecie miejsce zajmuje faktycznie atrakcyjn > ość fizyczna. > Na szczęście nic takiego ci nie grozi Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: rezygnuja z dobrego wygladu, bo to jest jedyn 01.11.14, 22:49 Same?Wow! Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: rezygnuja z dobrego wygladu, bo to jest jedyn 01.11.14, 23:03 Same, nie znam żadnego mężczyzny w ciąży albo histeryzującego całe lata bo np. jest niepłodny i nie może mieć dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: rezygnuja z dobrego wygladu, bo to jest jedyn 01.11.14, 23:07 Czyli facet do ciązy niepotrzebny? WOW!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: rezygnuja z dobrego wygladu, bo to jest jedyn 02.11.14, 14:55 Nie, przecież ciąży nie ponosi. Urodzić nie urodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: rezygnuja z dobrego wygladu, bo to jest jedyn 01.11.14, 23:36 A ja znam. To mamy 1:1 Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: rezygnuja z dobrego wygladu, bo to jest jedyn 02.11.14, 03:10 gazeta_mi_placi napisała: > Same, nie znam żadnego mężczyzny w ciąży albo histeryzującego całe lata bo np. > jest niepłodny i nie może mieć dziecka. Well, good for you ... Ja znam co najmniej 2 tuziny facetow, ktorzy sie rozwiedli z partnerkami, z ktorymi nie mogli miec dzieci by zwiazac sie z kolejnymi, z ktorymi tez dzieci nie ma/nie bylo/ nie bedzie ... Bo, oczywiscie, to ten typ faceta, ktory jest sam z siebie pewny, ze "wina" musi byc po "jej" stronie Pomijajac terazniejszosc, hostria tez zna co najmniej pare takich przypadkow. Life. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: rezygnuja z dobrego wygladu, bo to jest jedyn 03.11.14, 09:17 Ja znałam kiedyś jeden drastyczny przypadek - panią teściowa i szwagierka odsądzały od czci i wiary, bo bezpłodna. Pan sobie znalazł kochankę, żonę porzucił, matka i siostra zachwycone, bo po co taka bezużyteczną trzymać, jak ona nawet zajść w ciążę nie potrafi. Ależ francom miny zrzedły, jak była żona zaszła w ciążę z nowym mężem. Ich ukochany syn i brat nadal bezdzietny. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: rezygnuja z dobrego wygladu, bo to jest jedyn 03.11.14, 10:22 To się nazywa sprawiedliwość, szkoda że dość rzadka. Odpowiedz Link Zgłoś
pederastwa Re: rezygnuja z dobrego wygladu, bo to jest jedyn 02.11.14, 08:47 Ja znam dwóch. Jeden się niedawno dowiedział, że ma fatalne wyniki nasienia i jest naprawdę tym faktem przygnębiony. Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: rezygnuja z dobrego wygladu, bo to jest jedyn 01.11.14, 23:30 Przez dzieworodztwo? Odpowiedz Link Zgłoś
ailia Re: rezygnuja z dobrego wygladu, bo to jest jedyn 03.11.14, 12:03 >To Panie mają dzieci. boze Gazeta, ale ty dzisiaj glupi jestes. Kogo tam przy komputerze posadzili? Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: rezygnuja z dobrego wygladu, bo to jest jedyn 01.11.14, 23:45 Gazeciarz - specjalista od ciąż i wychowywania dzieci! Dobre sobie! Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Ciąża bez cenzury 01.11.14, 22:48 A ja sie zastanawiam, kto i po co takie zdjecia publikuje, specjalnie dobierając wyjatkowo znieksztalcone brzuchy, przedstawiajac je jako jakąs normę. Obstawiam producentow kremow przeciw rozstępom i włascicieli spa itp. Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Ciąża bez cenzury 01.11.14, 23:00 Uwazam, ze rownie fatalnie wobec tego wyglada facet z nadwaga i zwisajacym brzuchem, ktory swoje narzady jedynie w lustrze moze zobaczyc. I taki wyglad wynika zazwyczaj z braku dbania o wyglad i zdrowie, siedzenie przed telewizorem z butelka piwa. Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: Ciąża bez cenzury 01.11.14, 23:13 aka10 napisała: > Uwazam, ze rownie fatalnie wobec tego wyglada facet z nadwaga i zwisajacym brzu > chem, ktory swoje narzady jedynie w lustrze moze zobaczyc. Hmm, nie zauważyłam, żeby "tacy" faceci masowo udostępniali swoje gołe zdjęcia w necie, natomiast wśród kobiet chyba im obrzydliwsze zdjęcie większych rozstępów, kłaków na brzuchu czy jakichś innych defektów, zwłaszcza obrzydliwych defektów, są trendy. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Ciąża bez cenzury 02.11.14, 09:03 A ja uwazam,ze takie zdjecia sa lepsze niz zdjecia Heidi Klum paradujacej po wybiegu3tyg.po porodzie.Powiedzmy sobie szczerze,ona przy okazji cc od razu sobie naprawila to co ciaza popsula.Mozna popasc w depresje patrzac na lansowane brzuchy.I robic sobie wyrzuty,ze sie nie zadbalo wystarczajaco. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Ciąża bez cenzury 02.11.14, 09:19 Ale przy ktorej poprawila? I co to za operacja po ktorej jie ma sladow po 3 tygodniach? Siniaki z liposuction schodza miesiacami. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Ciąża bez cenzury 02.11.14, 15:45 Siniaki da sie zasupachlowac.Wizazysci potrafia tatuaz ukryc,wiec co tam siniak. Odpowiedz Link Zgłoś
ailia Re: Ciąża bez cenzury 03.11.14, 12:06 no wlasnie, ja sie zastanawiam, jak to jest ze kazda polska gwiazdka co wejdzie na porodowke, to wychodzi w rozmiarze sprzed ciazy. JAK to jest mozliwe? Niech mi ktos wytlumaczy. Jedna, dwie - moze maja szczescie, dobre geny, blablabla - ale WSZYSTKIE? Chyba ze to jakis spisek jest i jest specjalny cennik jakis cudow na kiju robionych przy okazji cesarki. A ze takie mozliwosci istnieja, dowiaduja sie jedynie mega cud gwiazdy - inni nawet bogaci - nie. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Ciąża bez cenzury 01.11.14, 23:18 Dodam ze faceci z ciaza gastronmiczna tez czesto maja rozstepy. I to koszmarne. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Ciąża bez cenzury 02.11.14, 00:17 Albo wyjdzie taki bez koszulki na ulicę i nie widzi w tym niczego złego. Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: Ciąża bez cenzury 01.11.14, 23:13 wg mnie cialo w ciazy jest zazwyczaj bardzo piekne. te kobiety to chyba jednak dosc ekstremalne przypadki - takie rozstepy az tak czesto sie nie pojawiaja. Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: Ciąża bez cenzury 01.11.14, 23:20 Mnie sie zdaje, ze to sie zdarza czesciej niz czlowiek mysli tylko sie tego masowo nie widuje bo to jednak nie jest powod do chwaly. Sklonnosc do rozstepow jest w duzej mierze wrodzona, ja mam w rozstepach cale posladki i uda, jak zaliczylam duzo skok wzrostu w okresie dojrzewania to pojawily mi sie doslownie w ciagu jednej nocy. Wystarczy, ze przytyje ze dwa kilo i natychmiast mam ekstra rozstepy na brzuchu. Ot zycie. Moja szwagierka za to po dwoch ciazach kiedy to tyla do 120 kg nie ma najmniejszego rozstepu. Jak sie odchudzila po ciazy to nawet milimetr zbednej skory jej nie zostal a zeszla ze 110 na 60 kg. Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: Ciąża bez cenzury 01.11.14, 23:27 pewnie masz racje, dziewczyny z rozstepami na brzuchu niekoniecznie beda na plazy zakladac bikini. ja nie mam ani jednego rozstepu ciazowego (a mam troche wlasnie z okresu dojrzewania), mimo ze obie ciaze przechodzilam w dosc poznym wieku i w obu utylam dosc duzo (15 i 13kg). Skora tez ok. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Ciąża bez cenzury 01.11.14, 23:22 Wlasnie. Ale odkad powstal shape of mother (chyba tak to sie nazywa) caly czas te zdjecia katuja. Jak mi bylo zle w coazy to sobie ogladalam - jest to po prostu klub wzajemnej adoracji i chwalenia sie kogo bardziej pokaralo. Dzial "inspiracja" byl zawsze pusty i w budowie moze go juz skonczyli nie wiem. Raz (!) trafilam na profil laski ktora byla piekna i wysportowana i pisala ze duzo zalezy od pracy wlozonej niemal od dnia poczecia to ja zagryzly szybko i dziewczyna profil zamknela. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Ciąża bez cenzury 01.11.14, 23:21 3 razy byłam w ciąży i takiego czegoś w lustrze nie widziałam To chyba jakieś odosobnione przypadki. Może jakaś wyjątkowa skłonność do rozstępów? I co się stało tej kobiecie, która nie ma pępka tylko poprzeczny szew na środku brzucha?! Odpowiedz Link Zgłoś
mama-123 Re: Ciąża bez cenzury 01.11.14, 23:26 To pewnie trzeba pokazac nastolatkom ku przestrodze. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Ciąża bez cenzury 01.11.14, 23:39 11 nie 10! W 11 to juz bardziej pasuje do tytulu. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Ciąża bez cenzury 01.11.14, 23:32 No to bedziecie w szoku.Moj brzuch po ciazy przypomina Nr 11.I co?i nic. Zyje i mam sie swietnie,bikini nosze. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Ciąża bez cenzury 01.11.14, 23:40 Zle podpielam) Re: Ciąża bez cenzury skasujcie Odpowiedz ichi51e 01.11.14, 23:39 11 nie 10! W 11 to juz bardziej pasuje do tytulu. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Ciąża bez cenzury 01.11.14, 23:53 Po co cofasz swoje wypowiedzi?z sympatii?wspolczucia?przyzwyczailam sie do mego brzucha,tak jest paskudny,ale wole taki niz z rakiem czy innym dziadostwem.Najwyzej zdenerwuje estetki swymi wystepami w bikini Znam gorsze nieszczescia niz brzuch z rozstepami. "...Bezkompromisowa,nie ma nic do stracenia.Nikogo nie kocha i zdania nie zmienia.Sto procent szaleństwa-tak,to jest jej opcja.Wie,jak zapominać,dobrze zna sie na chłopcach.Gryzie tak,jak suka,jest łagodna tak,jak owca,jest bliska jak siostra i wciąż tak bardzo obca..." Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Ciąża bez cenzury 02.11.14, 00:06 Nie cofam tylko uwazam ze 11 to nie jest 10. To chyba golym okiem widac. Odpowiedz Link Zgłoś
obrus_w_paski Re: Ciąża bez cenzury 02.11.14, 01:43 11 to top model w porównaniu z reszta zdjec. Jesli chodzi o resztę to żałuje ze je obejrzałam. To jakaś masakra. Oglądając niektóre z tych zdjec aż mnie skóra na brUchu boli... No to zdjecie niby szczupłej laski siedzącej na kanapie- te wielkie i soczyste rozstępy sa prawdziwe? Ja mam wrażenie ze one musza niemal bolec, mam ochotę lac oliwę z oliwek litrami na ten brzuch... Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Ciąża bez cenzury 02.11.14, 14:56 Mam nadzieję, że takie bardziej zabudowane, w stylu lat chyba 20-30 -tych, takie z majtkami z wysokim stanem. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Ciąża bez cenzury 02.11.14, 06:23 och, ilez bym zdjec znalazla na potwierdzenie co zarcie robi z cialem trendz.pl/files/imagecache/wide2/files/gallery8353245dietaestate10.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Ciąża bez cenzury 02.11.14, 08:18 A weź poszukaj męskich fotek. Oni wszyscy szczuply są? Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Ciąża bez cenzury 02.11.14, 07:46 Fuj, obrzydliwe, porzygałam się. Nie daj się zapłodnić, bo może też będziesz obrzydliwa! Odpowiedz Link Zgłoś
sl-14 Re: Ciąża bez cenzury 02.11.14, 08:52 Jak dla mnie te zdjęcia to gdzieś tak tysięczny argument przeciwko posiadaniu dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Ciąża bez cenzury 02.11.14, 08:59 No, ja już swoje dzieci urodziłam i serio nie zależy mi na tym aby kogoś zachęcać. Odpowiedz Link Zgłoś
sl-14 Re: Ciąża bez cenzury 02.11.14, 09:03 To fajnie, bo nie każda tak ma - jakoś sporo matek lubi przekonywać i uszczęśliwiać na siłę kobiety, które nie chcą mieć dzieci. A ja mam 30 lat, wiec chyba można założyć, że wiem, czego chcę. Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Ciąża bez cenzury 02.11.14, 07:55 No brzydkie. Zdarza się tam na jakiś % ciąż. Odpowiedz Link Zgłoś
awidyna Re: Ciąża bez cenzury 02.11.14, 08:11 Niejedna mama chciała by mieć tylko takie problemy. Rozstępy to chyba nie taki problem, bo są kremy i inne specyfiki, dzięki którym można uelastycznić skórę i poprawić ich wygląd. I dziwię się mamom, które się dowartościowują tymi zdjęciami. Ciekawe, która od razu zeszła z łóżka z talią osy i bez obwisłego brzuszka. Odpowiedz Link Zgłoś
pomidorpomidorowy Re: Ciąża bez cenzury 02.11.14, 09:09 genetyka, brzuchy widzialam u mnie, mojej mamy zero nawet 1 rozstepu nie doszukalam sie...smarowalam sie mustella ale nie sadze ze to pomoglo poprostu taka uroda skóry Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Ciąża bez cenzury 02.11.14, 09:25 Tak serio, chyba nie widziałam takich brzuchów jak na zdjęciu. Rozstępy owszem, flaczek owszem ale tak mocne rany Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Ciąża bez cenzury 02.11.14, 10:49 Widziałam na żywo jeden poorany rozstępami brzuch - pierwsza ciąża u dwudziestolatki. Dziewczyna normalnej budowy, dość wysportowana, zdrowa, dziecko o wadze w normie, przytyła w ciąży około 12 kg. Nie mam pojęcia dlaczego tak się stało, ale jednak nie wyglądało to tak drastycznie. Teraz, 12 lat po porodzie rozstępy sa blade, trochę "flaczka" zostało, ale tylko pod pepkiem i nad pachwinami, dziewczyna nosi stroje kapielowe dwuczęściowe, dba tylko o dość wysokie majtki. Odpowiedz Link Zgłoś
pomidorpomidorowy zdj nr 3? 02.11.14, 09:12 co to ma byc?cc jej robili na wysokosci pepka? wg mnie te zdjecia sa nieco podrasowane kolory dodaja uroku Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: Ciąża bez cenzury 02.11.14, 09:14 zobaczyłam tylko pierwsze zdjecie i jest mi slabo. gdybym takie okropienstwo zobaczyla przed staraniem sie o dziecko, chyba bym sobie odpuscila... uwaga- zdjecia drastyczne! Odpowiedz Link Zgłoś
hanti Re: Ciąża bez cenzury 02.11.14, 09:55 to są jakieś totalnie drastyczne przypadki, nie wiem czy nawet odrobinę komputerowo nie dorabiane. Wierzyć mi się nie chce że skóra zdrowej kobiety może tak wyglądać. Nie mam żadnego rozstępu, skóra mi nie wisi. No chyba że przytyje to wtedy zaczyna się od brzucha i tyłka, więc się pilnuję. Nie wierzę że są to autentyczne fotki których fotoshop nie tknął. Odpowiedz Link Zgłoś
fin-dus Re: Ciąża bez cenzury 02.11.14, 10:05 W jednej i drugiej ciąży należałam się sporo na patologii, a tam każda ma KTG kilka razy dziennie. W ostatniej ciąży widziałam chyba kilkadziesiąt brzuchów i tylko raz rozstępy na brzuchu. Raz na kilkadziesiąt! U kobiety z cukrzycą ciążową. A jeśli chodzi o brzuch po ciąży, to jest to też uwarunkowane genetycznie. Nawet najszczuplejsze kobiety potrafią go mieć. www.pomponik.pl/plotki/news-jennifer-garner-tak-mam-ciazowy-brzuszek,nId,1533070 A z naszego podwórka - Karolina Malinowska. Odpowiedz Link Zgłoś
najma78 Re: Ciąża bez cenzury 02.11.14, 10:20 Nigdy nie widzialam takich brzuchow. Moja mama nie ma rozstepow, ja tez nie, nawet kawaleczka, skora i caly miesien wygladaja zupelnie normalnie. Pewnie to kwestia genow, ale tez ja zawsze bylam sportowa i w ciazy tez duzo sie ruszalam. Koszmar jakis. To mozna jakos zmienic np operacyjnie? Odpowiedz Link Zgłoś
tryggia Re: Ciąża bez cenzury 02.11.14, 10:38 Jaki jest cel publikacji takich zdjęć? Młode kobiety i tak boją sie zachodzic w ciążę, bo praca, bo kredyt, bo rozwój, a po obejrzeniu zdjęć pt. "taka jest prawda" sama rozwazalabym bezdzietnosc. Nie tak dawno na babskich urodzinach znajomej pokazywalysmy sobie brzuchy i piersi, bo wszystkie dzieciate. Na 12 dziewczyn jedna miala gorszy brzuch. Taka jest prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Ciąża bez cenzury 02.11.14, 10:43 W pierwszej chwili pomyslałam, że na zdj. 8 jest dynia Odpowiedz Link Zgłoś
ashraf Re: Ciąża bez cenzury 02.11.14, 11:26 Jaki jest sens publikowania takich zdjęć i opisywania ich "tak naprawdę wygląda ciało kobiety po ciąży"? Przecież to są przypadki ekstremalne! Znam tylko dwie kobiety z takimi brzuchami, choć akurat u nich przyczynił się do tego tryb życia w ciąży, bo obie baaardzo dużo przytyły i nie kryją się z tym, że przyczyną było obżarstwo. Jedna z nich przytyła 45 kg (z wagi wyjściowej niewiele wyższej), całą ciążę jadła za dwóch, opychała się w nocy, wsuwała pizzę, snickersy, całe pudełka lodów itd. W drugiej ciąży poszła po rozum do głowy i bardzo pilnowała diety, przytyła w granicach normy. Co do pań ze zdjęć, podejrzewam jednak geny, bo to one w głównej mierze decydują o pojawieniu się lub nie rozstępów. Ani moja mama ani teściowa nie mają ani jednego, podobnie moja ciocia, która urodziła czworo dzieci, a są przecież dziewczyny, którym skóra pęka już przy pierwszym. Kobietom ze zdjęć współczuję, ale nie rozumiem potrzeby ekshibicjonizmu, przecież te brzuchy są po prostu brzydkie. Dla nich i dla ich mężów mogą mieć znaczenie sentymentalne, ale dla całej reszty świata raczej nie. Sama nie wyglądam jak top modelka i nie dowartościowuję się takimi zdjęciami, po prostu uważam, że pewnych rzeczy się nie pokazuje. Przeszłam 2 operacje piersi i co prawda nie płaczę codziennie nad bliznami, ale też nie wmawiam innym, że są piękne, że to blizny bohaterki, że mam "wyjątkowe" piersi itd. Po co? Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Re: Ciąża bez cenzury 02.11.14, 11:35 tez nie widzę sensu pisania- tak wygląda kobieta w ciązy bo tak wygląda tylko część kobiet natomiast o ile nie widze sensu w chwaleniu sie takimi zdjęciami i onanizowaniu się nimi to uwazam, że są potrzebne, chocby po to, żeby jedna z drugą nie mówiła- o boszeeeee ile one musiały żreć/ co to, kobiety maja wlosy na brzuchu??!!!/ ja mam normalny brzuch po ciąży i moja mama/siotra też to myslalam ze kazda tak ma Odpowiedz Link Zgłoś
ashraf Re: Ciąża bez cenzury 02.11.14, 11:38 A to dla kogoś jest tajemnicą, że rozstępy to głównie wina genów? Jedna ma taki brzuch, druga inny, a publikowanie takich zdjęć nie wpłynie na wygląd brzucha przyszłych mam, więc ja tam sensu nie widzę, no chyba że taki, żeby co poniektóre postraszyć A włosy na brzuchu można wydepilować, brzuch zakryć koszulką i już nie będzie straszył. Naprawdę nie trzeba się ze wszystkim obnosić. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Re: Ciąża bez cenzury 02.11.14, 12:07 "> A to dla kogoś jest tajemnicą, że rozstępy to głównie wina genów?" jak widac po wątku dla niektórych to wiedza tajemna " bo jest zaniedbana, a to kobiety maja wlosy na brzuchu?, na pewno była wczesniej strasznie gruba, a pewnie strasznie się zapasła..." Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Ciąża bez cenzury 02.11.14, 13:04 Czytanie wybiorcze widac do perfekcji opanowane. Odpowiedz Link Zgłoś
olewka100procent Re: Ciąża bez cenzury 02.11.14, 13:27 niestety to są geny. Możesz smarować kremiki , ale jak masz mieć rozstępy to będziesz je mieć. Moja mama urodziła czwórkę dzieci, zero rozstępów . Mam to po niej, po ojcu też w sumie. Obydwoje mają tą skórę taką zbitą , grubą , bez niedoskonałości . Odpowiedz Link Zgłoś
mgd3 Re: Ciąża bez cenzury 03.11.14, 08:08 Jeszcze 3 m-ce temu myślałam, że mam takie super geny. W pierwszej ciąży 0 rozstępów (waga dziecka 4200). W drugiej co prawda 3 malutkie mi się zrobiły - no ale dziecko 5kg i brzuch miałam gigantyczny. Teraz jestem w 40 tygodniu trzeciej - i wyglądam jak na tych zlinkowanych zdjęciach I nie jest to kwestia "zatuczenia" - najbardziej utyłam (12 kg) w pierwszej ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
madzioreck Re: Ciąża bez cenzury 02.11.14, 13:59 ashraf napisała: > A to dla kogoś jest tajemnicą, że rozstępy to głównie wina genów? No, to jest tajemnica dla tych, które twierdzą, że ciążowe rozstępy powoduje obżarstwo i brak dbania o siebie, a wystarczy nie żreć w ciąży (bo ten brzuch to od obżarstwa, ciąża to tylko wymówka) i wsmarowywać coś tam, bo one wsmarowywały i voila, ani jednego rozstępu nie mają Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa3 Re: Ciąża bez cenzury 02.11.14, 16:49 o wiele bardziej obrzydzają mnie męskie ciąże spożywcze te rozstępy to chociaż jakiś sens mają... a te obleśne tłuste brzuchy, wiszące cycki u młodych facetów....bleeee Odpowiedz Link Zgłoś
zielonakrufka88 Re: Ciąża bez cenzury 03.11.14, 10:17 ojesooo pierwsza mysl: jak cudownie że mnie tak nie zmasakrowało po ciązy nie wiem co to rozstepy i wiszaca skóra i szczerze mówiąc nie wiedziałam że to mzoe tak koszmarnie wygladać Odpowiedz Link Zgłoś