krejzimama 03.11.14, 12:24 Wczoraj rano na śniadanie kupilismy sobie pieczywo z Lidla. Powiem, ze byłam w szoku. Wszystko ciepłe, pachnące, chrupiące. Do tego pyszne wedlinki od nich. Wyszło pyszne śniadanko. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aurita Re: Pieczywo z Lidla 03.11.14, 12:33 zaraz cie zjedza bo w Lidlu pieczywo jest mrozone a kazda ematka sama wyrabia swoj orkiszowy chleb ! Odpowiedz Link Zgłoś
amoreska Re: Pieczywo z Lidla 03.11.14, 21:49 Prawdziwy troll krytyki się nie boi Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Pieczywo z Lidla 03.11.14, 12:34 A co, myślałaś, że będzie stare, czerstwe i niejadane? Skąd ten szok? Mnie jeszcze nigdy pieczywo nie zaszokowałam, objętnie gdzie kupione, lepsze, gorsze, owszem, ale żeby aż w szok wprawiające? Odpowiedz Link Zgłoś
bu-zia Re: Pieczywo z Lidla 03.11.14, 12:37 w porownaniu z owadzim pieczywem, to mozna byc w szoku. Zwlaszcza z kajzerkami zisrnistymi, buleczkami z dynia czy fitness-pycha!! Owadzie sie moga schowac ze swoimi gniotkami Odpowiedz Link Zgłoś
roks30 Re: Pieczywo z Lidla 03.11.14, 12:42 Z Lidla lubię chleb na zakwasie. Często nie kupuję tam pieczywa mimo, że faktycznie jest pyszne, bo jednak dodają jakiś polepszaczy, a ja z zasady nie kupuję chleba z polepszaczami. Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Pieczywo z Lidla 03.11.14, 12:51 u mnie dostarcza lokalna piekarnia do biedry i są znacznie lepsze niż w lidlu, kupuję z biedry własnie. Odpowiedz Link Zgłoś
jamesonwhiskey Re: Pieczywo z Lidla 03.11.14, 13:08 u mnie dostarcza lokalna piekarnia do biedry i i co z tego ze lokalna? y i są znacznie lepsze niż w lidlu, ku sypia wiecej chemii to i lepsze Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Pieczywo z Lidla 03.11.14, 13:11 to z tego ze lokalna, ze ma ten sam chleb i buły biedra co i sklep piekarniany, więc zeby zjeść dobry chleb nie trzeba naginac do sklepu firmowego piekarni, tylko mozna zakupić to samo smaczne w biedrze. A kto ile chemii sypie nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
jamesonwhiskey Re: Pieczywo z Lidla 03.11.14, 13:24 hleb nie trzeba naginac do sklepu firmowego piekarni, t "firmowa" piekarnia ktora wygrywa przetarg na dostawy do biedry do odstrzalu na wstepie niskiej ceny nie usyzkuje sie poprzez wysoka jakosc a ciecie kosztow gdzie sie da Odpowiedz Link Zgłoś
zazou1980 Re: Pieczywo z Lidla 03.11.14, 12:59 Tez lubie, szczegolnie skorki cieplutkiego chleba z maslem... Odpowiedz Link Zgłoś
niutaki Re: Pieczywo z Lidla 03.11.14, 13:04 Kup dzisiaj, zjedz jutro - wtedy pogadamy Nie, nie pieke chleba ale to pieczywo jest zjadliwe tylko od razu po wyjeciu z pieca. Odpowiedz Link Zgłoś
aurita Re: Pieczywo z Lidla 03.11.14, 13:32 spokojnie da sie ich bulki zjesc nastepnego dnia, ja zawsze kupuje dzien wczesniej byleby rano nie latac... Odpowiedz Link Zgłoś
niutaki Re: Pieczywo z Lidla 03.11.14, 13:54 e nie, nie jestem jakas super wymagajaca, ale na drugi dzien to juz nie jest jadalne. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Pieczywo z Lidla 03.11.14, 13:05 no ale co dokładnie Cie tak zszokowało? Odpowiedz Link Zgłoś
kamunyak Re: Pieczywo z Lidla 03.11.14, 13:20 ja to zawsze zastanawiam sie co zawiera pączek z Lidla, w cenie ponizej 1 zł, jakim cudem opłaca im sie je produkować? czasem kupowałam ale mocno niepwną będąc czy aby rodziny nie truję. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Pieczywo z Lidla 03.11.14, 13:23 Normalnie odkrycie stulecia!! Odpowiedz Link Zgłoś
mx3_sp Re: Pieczywo z Lidla 03.11.14, 13:42 mnie nie smakuje. Jakieś to wiórowe takie. A na drugi dzień do masakra zupełna. Oni nie dość, że z gotowca pieką to jeszcze ten gotowiec to cała tablica Mendelejewa+ mąkopodobne substancje. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Pieczywo z Lidla 03.11.14, 13:47 Zdradzę ci tajemnicę - tę tablicę to znajdziesz w wszystkich wyrobach piekarniczych, mało tego, w każdej potrawie, w każdym mięsie, roślinie, owocu, warzywie, napitku, a nawet w powietrzu. Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Pieczywo z Lidla 03.11.14, 14:16 ostatnio zaczynam trochę tam kupować-w ogóle mi nie po drodze ale w ramach spaceru jak jest ładna pogoda. wczoraj pojechałam na większe zakupy-i jestem w szoku cenami chemii (w5)- bardzo tania w porównaniu do innych a słyszałam o tej marce dobre opinie Poza tym póki co w miarę cyklicznie kupuję tam wędlinę (96%), parówki (Pikok), papryczki ( takie malutkie, dzieciom smakują bardziej niż duże ), mleko, mąka, lubię ich słodycze i zasmakowałam się bardzo w tej kawie, w sumie specjalnie po nią tam chodzę a wszystko inne przy okazji Odpowiedz Link Zgłoś
mx3_sp Re: Pieczywo z Lidla 03.11.14, 14:19 fakty chemię mają w bardzo dobrej relacji cena-jakość, ubrania również, cięte kwiaty. Odpowiedz Link Zgłoś
barbibarbi Re: Pieczywo z Lidla 03.11.14, 22:17 ja mam lidla bardzo blisko, jestem często, super mają wiele rzeczy. Niektóre pojawiają się cyklicznie, też warto spróbować. Jak jest włoski tydzień to jest super sos do spagetti z bakłażanem- przepyszny, ich parówki mają najlepszy skład na rynku, a nawet kosmetyki cien mają dobre a nawet bardzo dobre, kupiłam eksperymentalnie błyszczyk i okazał się kapitalny. Chyba zostanę fanką lidla Odpowiedz Link Zgłoś
klubgogo Re: Pieczywo z Lidla 03.11.14, 21:48 Dobrze, że zjadłaś na śniadanie, do południa to samo pieczywo z mrożonek staje się co najwyżej kluchowatą niezjadliwą masą. Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Pieczywo z Lidla 03.11.14, 22:25 Serio ? Kupiłam wczoraj ok południa bułki z ziarnami- dzisiaj rano kroiłam dziewczynom do szkoły, były ok Odpowiedz Link Zgłoś
barbibarbi Re: Pieczywo z Lidla 03.11.14, 22:37 bez przesady, do wieczora jest OK. Na następny dzień faktycznie nie jest najlepiej, ale prawie to samo dzieje się na drugi dzień z chlebem z piekarni. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-123 Re: Pieczywo z Lidla 03.11.14, 22:14 Ja tez lubie, ale jak kupuje, to pieczywo albo do lodowki albo zamrazarki (jesli kupie duzo bardzo). Chleb tez nam bardzo smakuje. Szkoda tylko, ze dupy po nim rosna. Odpowiedz Link Zgłoś