Dodaj do ulubionych

2 tys. na ciuchy

04.11.14, 16:32
Macie. Po prostu.
Co kupujecie?

To oczywiście nawiązanie do sąsiedniego wątku. Bez złośliwości. Taka zabawa. Bo to niby i mało i niemało. Przynajmniej wg mnie. Tak myślę, że jak się zastanowić, to jednak nie jest tak tragicznie niska kwota smile
Też się zastanawiam i napiszę, jak wymyślę.
Obserwuj wątek
    • maggi9 Re: 2 tys. na ciuchy 04.11.14, 16:36
      Ide do TK Maxxa. Kupuję ze 2 pary fajnych butów, do tego torebkę jakąś może i płaszcz albo kurtkę zimową. Jeśli coś zostanie to przepuszczam w lumpie. A jeśli z lumpa coś zostanie to kupuję kosmetyki big_grin
    • joa66 Re: 2 tys. na ciuchy 04.11.14, 16:36
      Płaszcz szyty na miarę, a jak coś zostanie to spódnica szyta na miarę.smile
    • slonko1335 Re: 2 tys. na ciuchy 04.11.14, 16:38
      To co mi się spodoba w sklepie-nie mam jakichś specjalnych konkretnych potrzeb, a nie jedną a nawet dwie - nie mam softshella a czasami by się przydał i poszukuję od jakiegoś czasu torebki.
    • oqoq74 Re: 2 tys. na ciuchy 04.11.14, 16:38
      Z jednej strony dużo, z drugiej mało.

Jak ktoś patrzy na jakość, to może starczy na jedną, dwie porządne rzeczy. Nie mam na myśli tych droższych marek.
      A jak dla kogoś jakość ma niezbyt duże znaczenie, to może nakupować masę różnych rzeczy.
    • kanna Re: 2 tys. na ciuchy 04.11.14, 16:39
      Ja mam. Po prostu :p Trzymam sobie na koncie i czekam na wyprzedaże.

Wtedy sobie kupuje, co chcę, ale jakby za 4 tys :p
    • guderianka Re: 2 tys. na ciuchy 04.11.14, 16:47
      1. 400zł
      https://buty-boyar.pl/katalog/martens/1460white/med/image-m-1.jpg
      2.400zł
      https://3.bp.blogspot.com/-Kr-AQSBjjIc/UjxgBT14fXI/AAAAAAAAS6s/GuBvo4J4CDo/s1600/blog-martens-3.png
      3.OK 500ZŁ
      https://www.mr-shopping.net/images/products/dr_martens_womens_darcie_boots_red_779232.jpg
      za resztę kilka par jeansów (lubię ) i biżuterii skórzanej
      • paliwodaj Re: 2 tys. na ciuchy 04.11.14, 16:59
        zwykle nie zakladam ze dzis wychodze na zakupy mam 2000 I musze, ale to musze to wydac. Daleka jestem od "I love it , must have it" , kupuje rozwaznie, chetnie z kuponami ktore nie sa dla mnie wstydem, oj nie. Bywa ze kupuje cos na kredyt, bo wiem ze czegos podobnego kiedykolwiek znajde
        Ale nigdy przenigdy nie mialam presji ze mam 2000 tys I musze koniecznie to wydac
    • eo_n Re: 2 tys. na ciuchy 04.11.14, 16:48
      Też nie mam potrzeb, ale teoretycznie np. robię tak:

Buty 300
      Torba 300
      Kurtka 300
      2x spodnie 250
      2x spódnice 200
      Bielizna 300
      Bluzki 5 szt. 300

A jak by mi się udało oszczędzić tu czy tam (złapać okazję), to może jeszcze na jakiś sweterek czy bluzę by starczyło. Albo jak ktoś proponuje - wypad do lumpka, fajny pomysł smile
    • jola-kotka Re: 2 tys. na ciuchy 04.11.14, 16:49
      Wszystko zależy od tego gdzie te zakupy mają być robione i co chcemy za nie kupić. Jeśli pantofle w np.salamandrze,jakieś ciuszki w sieciowe to spokojnie pewnie można się zmieścić ale jeśli buty to mają być jakieś channelki no to mamy dopiero na szpileczke do nich. Co można kupić za to np. Krem na dzień oraz na noc dobrej marki. Jest to też kasa na jedno ostrzykiwanie twarzy.
      • 7dosia Re: 2 tys. na ciuchy 05.11.14, 15:56
        dwa tysiaki na jedno ostrzykiwanie twarzy? To chyba tylko w tej dziwacznej la perli, czy jakoś tamsmile
    • mayaalex Re: 2 tys. na ciuchy 04.11.14, 16:52
      dzieki Tobie zdalam sobie sprawe ze wlasciwie wszystko mam smile
      a po chwili zastanowienia
      - wersja rozsadna: ze dwa kaszmirowe cieplutkie i mieciutkie swetry, jakies fajne jeansy, dzianinowa sukienka na jesien
      - wersja nierozsadna: duzy i miekki szal burberry, welna z kaszmirem
      • eo_n Re: 2 tys. na ciuchy 04.11.14, 16:55
        To ja w wersji nierozsądnej kupuję za całość jedną parę kozaków lub jeden płaszcz lub jedną sukienkę smile
        Ale do butów chyba najbardziej by mnie ciągnęło.
        (choć w rzeczywistości luźne 2 tys. wolałabym wydać na jakiś weekendowy wypad smile )
    • neffi79 Re: 2 tys. na ciuchy 04.11.14, 16:54
      nie wiem wszystko mam, nic nie potrzebuję
      hmmm chociaż nie. Na jedna rzecz szkoda mi kasy gdyż jestem kobieta praktyczna. Na coś co już mam w ilości sztuk: dwie, ale podoba mi się inny, trzeci odcieńbig_grin
      Mogłabym dołozyć 2 tys.
      Kamizela z futra, tym razem popiel.
    • awidyna Re: 2 tys. na ciuchy 04.11.14, 17:09
      Koszulkę do szpitala bo ta z misiem którą mam (kurcze, oby dwie mam z misiem i szlafrok też jest z misiem!) okazuje się, że nie jest trendy.
      Kurcze jeszcze nie doczytałam jakie papućki są trendy uncertain to też bym kupiła takie żeby się nie czerwienić przed personelem i ewentualnie jakbym szła na usg ;D
      • moofka Re: 2 tys. na ciuchy 04.11.14, 18:47
        Koszulkę do szpitala bo ta z misiem którą mam (kurcze, oby dwie mam z misiem i szlafrok też jest z misiem!) okazuje się, że nie jest trendy.
        Kurcze jeszcze nie doczytałam jakie papućki są trendy uncertain to też bym kupiła takie żeby się nie czerwienić przed personelem i ewentualnie jakbym szła na usg ;D

big_grinbig_grinbig_grin
        calkiem serio, sadzac po suwaczku jestem niewiele mlodsza wiekiem ciazowym od ciebie
        i tez juz sie szykuje na tegoroczny zimowy sezon porodowy wink
        6 lat temu mialam obciachowa koszule nocna w kwiatki (dekolt do karmienia miala) i czulam sie w niej idiotycznie - wiecej nic takiego sobie nie sprawie smile
        • awidyna Re: 2 tys. na ciuchy 05.11.14, 07:22
          Ale ja uwielbiam moje koszulki nocne w misie smile Ta jest fajna bo ma rozpinane guziczki po obu stronach piersi co ułatwia karmienie a nie świecenie piersiami z dużego dekoltu. No i gatunkowo dobra. Na szczęście będę w pokoju sama to nie będzie tak raziło po oczach wink Mam nadzieję, że będę miała również szczęście i nie spotkam na korytarzu żadnej emamy wink
          Powodzenia i donoszenia życzę wink
    • bei Re: 2 tys. na ciuchy 04.11.14, 17:16
      Weszłabym do Aggi lub Mohito czy Motivi czy Zara to wyszlabym z naręczem garderoby.
      Zakupami w sklepach z droższą odzieżą raczej bym sie nie przedźwigała, ale to nic smile
      Po latach doświadczeń juz wiem, ze jakość nie zawsze idzie w parze z cenąsmile
      • eo_n Re: 2 tys. na ciuchy 04.11.14, 17:21
        bei napisała:

> Po latach doświadczeń juz wiem, ze jakość nie zawsze idzie w parze z cenąsmile
        >
        Mam takie same obserwacje. Tzn. wśród droższych rzeczy są ładniejsze imo fasony - to widać, ale z jakością bywa już bardzo różnie.
    • sfornarina Re: 2 tys. na ciuchy 04.11.14, 17:22
      Ja mam odwrotny problem. Do wydania to moze mam, ale nijak nie moge znalezc ciuchow, ktore na mnie pasuja. Rozmiar 32 przed ciaza (a po ciazy to sie okaze za 2 miesiace tongue_out), do tego niski wzrost = kaplica.

No, ale poteoretyzujmy smile
      Wbrew pozorom 2 tys to calkiem spora suma. Na szczescie wyroslam z etapu, kiedy buty musialy byc od Prady i obecnie baze kupuje w tanszych sieciowkach, w sredniej polce oraz na przecenach.
      HM ma najlepsze najprostsze biale podkoszulki na swiecie, za grosze (za kilka zaplace ok 100zl)smile

Plaszcz wynalazlabym na przecenie, za 500 zl w Karen Millen mozna po sezonie cuda kupic (gatunkowo rewelacja).

Dobre dzinsy to kolejnych 300-400zl.

Buty? Pewnie cos takiego, 250zl. Bo przewygodne i w przeciwienstwie do 100 par szpilek w szafie, na pewno bede takie nosic.

Swetry kaszmirowe kupuje wylacznie od "8", bo sa nie do zdarcia i nie do skulkowania, na Yooxowej wyprzedazy, 500zl.

Zostaje 300zl - na kaszmirowy szal albo ladna apaszke, moze pare kolczykow, moze cos z bielizny...smile
      • zuzanna56 Re: 2 tys. na ciuchy 04.11.14, 17:28
        Ja też takie pieniądze do wydania mam ale nic mi się nie podoba wink
        Zawsze mi żal pieniędzy i wydaje mi się że wcale nie jest to ubranie fajne.
        Za to bez problemu wydam na wyjazd albo urządzenie domu, w ogóle mi nie żal pieniędzy.

Myślę że parę sweterków bym kupiła i ze dwie torebki.
        • sfornarina Re: 2 tys. na ciuchy 04.11.14, 17:35
          Dobry sweter nigdy nie jest zly smile

Torebki za mna troche chodza, ale mam dwie i jest tego az nadto (jedna klasyczna z porzadnej skory, druga cross body z czerwonego zawadiackiego zamszu).
          Na co dzien jezdze rowerem (z ukochanym plecakiem) albo ide na spacer po lesie lub nad morzem. Czesciej niz 2 razy w miesiacu torebki nie uzywam, wiec chocby byla najbosksza na swiecie, jest to zbedny wydatek uncertain

Ja bez problemu wydaje na dobre jedzenie albo porzadny ekwipunek sportowy (ten jest jednak niezniszczalny i od kilku lat nie mam co kupic, bo wszystko kurcze mam, i zedrzec sie nie chce smile).
    • damajah Re: 2 tys. na ciuchy 04.11.14, 17:23
      Wyznam szczerze że nie podchodzę tak do tematu od dawna...Jak czegoś potrzebuję to kupuję. Czasem są to duże zakupy (więcej niż 2 tys.) Ale własnie doceniłam co mam smile
    • mgielka82 Re: 2 tys. na ciuchy 04.11.14, 17:47
      2tysie??shopping qeen to i za 900zł się ubierze wink
    • gazeta_mi_placi Re: 2 tys. na ciuchy 04.11.14, 18:35
      Nie mam to co mam myśleć sad
      Może dobre buty na zimę np. z Venezii.
      • imsad Re: 2 tys. na ciuchy 04.11.14, 18:37
        Płaszcz z Simple i gdyby coś zostało to skórzana torebka z Kazara.
        Podejrzewam jednak ,ze mogłoby być trudno z limitem 2k.
    • sl-14 Re: 2 tys. na ciuchy 04.11.14, 18:46
      Patrząc na moje obecne potrzeby - torbę, ze dwa żakiety i jakieś bluzki. Kiecki i spodnie mam w nadmiarze.smile Aaa, jeszcze czerwone szpilki, bo marzą mi się takie.
    • lily-evans01 Re: 2 tys. na ciuchy 04.11.14, 18:48
      Jakiś ładny płaszcz i może szaliczek do niego.
    • moofka Re: 2 tys. na ciuchy 04.11.14, 18:50
      Macie. Po prostu.
      Co kupujecie?
      szmaty mnie nie neca
      w zupelnosci wystarcza mi sieciowka smile
      szybko niszcze, szybko sie nudze
      za to do butow czy torebek potrafie sie przywiazac prawdziwie wierna miloscia smile
    • kkalipso Re: 2 tys. na ciuchy 04.11.14, 19:05
      Marzy mi się coś ładnego z biżuterii...
    • capa_negra Re: 2 tys. na ciuchy 04.11.14, 19:45
      Kupiłabym jakieś buty,których nie potrzebuje, torebkę bo mi się spodobała i myślę, że na 2 flakony perfum by jeszcze wystarczyło
      Przepieprzyła bym....tak dla samej przyjemności wydawania
    • werualta Re: 2 tys. na ciuchy 04.11.14, 19:48
      buty 3 pary , takie jak oglądałam: 219 + 2x300
      2 sukienki takie jak ostatnio oglądałam: 2 x 150
      żakiet: 130
      reszta na fajne 2-3 spódnice, 1 spodnie,
      czapkę
      jeśli coś zostanie - fajna bluzka
    • inguszetia_2006 Re: 2 tys. na ciuchy 04.11.14, 20:15
      Witam
      Rozumiem, że to takie nadprogramowe dwa tysiące, tak? W sensie z nieba spadły i koniecznie trzeba kupić jakiś ciuch lub buty, bo przepadnie? To ja takie trampki na pewno kupuję.
      https://idolo.pl/i/galeria/460/23/s2_3020.jpghttps://idolo.pl/i/galeria/466/29/s2_3026.jpg
      Pzdr.
      Ing
    • leanne_paul_piper Re: 2 tys. na ciuchy 04.11.14, 20:17
      Ostatnie zakupy ciuchowe robiłam na koniec sierpnia, już na sezon jesienno-zimowy.
      Poszły 4 tysie.
      Co kupiłam?
      Garnitur granatowy
      tunikę i spódnicę czerwoną
      sukienkę pomarańczową (love itwink)
      sukienkę ecru
      garsonkę blady róż
      dwie bluzki koszulowe
      kapelusz

Jakbym miała o te dwa tysie mniej, to musiałabym zrezygnować z połowy ciuchów. Niestety tylko się wydaje, że te 2 tys. to dużo.
      • mandziola Re: 2 tys. na ciuchy 04.11.14, 23:18
        No niesamowite.. I jakże fantastyczne jak fiction bez sciencetongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka