Dodaj do ulubionych

Wszechwiat

05.11.14, 19:21
Mam problem, którego nie da się chyba rozwiązać zwykłymi, ludzkimi metodami, moim zdaniem tylko jakaś magia może zadziałać.. No i szukając sposobów metafizycznych, oprócz modlitwy, pomyślałam o prawie przyciagania. Wiecie: jeśli w coś wierzycie, to cały Wszechświat koncentruje się na tym, żeby Wam to dostarczyć.
Wierzycie? Stosujecie? Działa?
Obserwuj wątek
    • krejzimama Re: Wszechwiat 05.11.14, 19:37
      Bulszit.
    • grave_digger Re: Wszechwiat 05.11.14, 19:46
      you wish.
      • peonka Re: Wszechwiat 05.11.14, 19:49
        No właśnie, I wish..
    • mika_p Re: Wszechwiat 05.11.14, 20:39
      Ty czasem nie ejsteś vre-sna?
      forum.gazeta.pl/forum/w,567,152769021,152769021,Teoria_dwupunktu.html
      • peonka Re: Wszechwiat 05.11.14, 20:45
        Nie jestem, dzięki za linka, poczytam sobie smile
    • mamaemmy Re: Wszechwiat 05.11.14, 20:45
      działa smile
      Aż nie do uwierzenia smile
      • peonka Re: Wszechwiat 05.11.14, 20:47
        Mamoemmy, powiesz coś więcej, jeśli to nie zbyt osobiste? Jestem bardzo ciekawa, i desperacko potrzebuje jakichś historii z happy endem...
    • eo_n Re: Wszechwiat 05.11.14, 20:54
      U mnie też działa. Ale nie o to chodzi, żeby się nadmiernie skupić. Chodzi o to, żeby sobie wyobrazić ze szczegółami (można spisać, narysować), zaufać że się spełni i zapomnieć o sprawie, aż się zrealizuje.
      • peonka Re: Wszechwiat 05.11.14, 20:58
        Ja dość dobrze wiem, jak to się robi... Chodziło mi o to, czy to naprawdę działa. Jakoś ciężko mi uwierzyć, a tak bardzo bym chciała, dlatego pytam. Do Was mam zaufanie smile
    • inguszetia_2006 Re: Wszechwiat 05.11.14, 21:02
      Witam
      Nieważne, w co my wierzymy. Ważne w co ty wierzysz lub chcesz uwierzyć.
      A propos wszechświata to mi się taki wiersz przypomina. Herberta. Do Marka Aurelego.
      Tak mi się skojarzyło z twoim pytaniem.
      "więc lepiej Marku spokój zdejm
      i ponad ciemność podaj rękę
      niech drży gdy bije w zmysłów pięć
      jak w wątłą lirę ślepy wszechświat
      zdradzi nas wszechświat astronomia
      rachunek gwiazd i mądrość traw
      i twoja wielkość zbyt ogromna
      i mój bezradny Marku płacz"
      Mało pocieszające, ale jakie piękne;-D
      Pzdr.
      Ing
    • sumire Re: Wszechwiat 05.11.14, 21:04
      Chyba tylko na stan konta Paulo Coelho działa...
      • rhaenyra Re: Wszechwiat 05.11.14, 21:40
        big_grin
      • feel_good_inc 11/10 06.11.14, 08:48
        sumire napisała:
        > Chyba tylko na stan konta Paulo Coelho działa...
    • broceliande Re: Wszechwiat 05.11.14, 22:11
      Czuję pokusę, że to działa.
      Ale to nie działa, nie może. Tak, jak modlitwa nie działa.
      Nie można się nastawić na absolutny sukces, jakoś nie, zawsze wątpisz...
      No dobra, niech Twój problem się rozwiąże...
    • feel_good_inc Przecież nie chodzi ci o sensowne odpowiedzi 05.11.14, 23:22
      ...tylko o poklepanie o pleckach i powiedzenie, że wszystko będzie dobrze, nieprawdaż?
      • peonka Re: Przecież nie chodzi ci o sensowne odpowiedzi 06.11.14, 00:29
        Nie, właśnie nie. Chodzi mi naprawdę o odpowiedzi, bo chciałabym spróbować, ale jednak mam w głowie blokadę, że to nie może działać... A bardzo bym chciała, bardzo. Z blokada nie zadziała na pewno, więc muszę się jej pozbyć. Poza tym ja w ogóle lubię tematy takie trochę niewyjaśnialne i "nie z tej ziemi". UFO, dusze, alternatywne światy...
        Niemniej jednak za wszystkie klepania po pleckach i w ogóle za wszystkie odpowiedzi dziękuję smile
        • feel_good_inc OJP... 06.11.14, 08:47
          peonka napisał(a):
          > Nie, właśnie nie. Chodzi mi naprawdę o odpowiedzi, bo chciałabym spróbować, ale
          > jednak mam w głowie blokadę, że to nie może działać... A bardzo bym chciała, b
          > ardzo. Z blokada nie zadziała na pewno, więc muszę się jej pozbyć. Poza tym ja
          > w ogóle lubię tematy takie trochę niewyjaśnialne i "nie z tej ziemi". UFO, dusz
          > e, alternatywne światy...

Oczywiście, że działa!
          Chyba, że jesteś głodującym dzieckiem w kraju trzeciego świata, których rocznie z niedożywienia umiera trzy miliony. Widać się gó...arstwo źle modliło. Albo na złej częstotliwości łączyło ze wszechświatem.

Naprawdę żyją w cywilizowanym kraju dorośli ludzie, którzy wierzą w takie pierdoły?
    • ulla_cebulla Re: Wszechwiat 06.11.14, 00:51
      U mnie magiczne myslenie sie akurat sprawdza. Im jestem starsza, tym bardziej... Przyklady z happy endem - prosze bardzo:

- wymyslilam, ze chce mieszkac na konkretnej ulicy ( ludzie sie zabijaja o ta dzielnice) i wrecz w konkretnym domu z tarasem i szykanami. Kilka tygodni pozniej kryptyczne ogloszenie - okazalo sie, ze to moj dom i najlepsze mieszkanie. Dostalam!
      - mezczyzna mojego zycia i rownoczesnie mission inpossible. Nawet sie nie staralam tylko rozkminy po nocach. Pewnego razu przysiadl sie do mnie na jedynym wolnym stolku w zatloczonym barze. Jestesmy raxem od 5 lat.
      - kryzys zjadl moja prace i zamiast szukac, co jest, zaczelam so bie wymyslac, co bym naprawde chciala robic i wymyslilam cos, o czym nawet nie wiedzialam, ze to dziala w moim kraju. Znowu metne ogloszenie przypadkiem znalezione w necie, bez zadnych konkretow. Wyslalam maila. Dzisiaj robie dokladnie to, co chcialam. Niestety zapomnialam sobie pozyczyc godziwszej zaplaty, ale moze nie mozna miec wszystkiego a moze mozna... Pozdrawiam
      • peonka Re: Wszechwiat 06.11.14, 00:57
        DZIĘKI smile
        • ulla_cebulla Re: Wszechwiat 06.11.14, 01:07
          Powodzenia smile
      • eraz-lilipop Re: Wszechwiat 06.11.14, 01:15
        Jeżeli czegoś bardzo chcesz i wierzysz że to dostaniesz to tak będzie.Nie dziś nie jutro a w odpowiednim czasie. Według mnie modlitwa w której prosimy , pewnie i szczerze też będzie wysluchana . Ja w to wierze ale nie umiem uwierzyć na 100%we własne pragnienia.
        Mam znajomą. która ma synowa chora na raka.Moja znajoma jest bardzo wierzaca , codziennie modli się za synowa. Nie modliła się za uzdrowienie , najpierw modliła się o lekarza, później o finanse, następnie o to aby organizm przyjął chemię....Po prostu wiedziała czego chce i podczas modlitwy mocno o tym myślała i Bóg / Wszechświat ją wysłuchał.
        Dawno temu przeczytałam Potęgę umysłu i wierze że to działa tak jak jest to wszystko w książce opisane.Podstawą jest wiedzieć co się chce i wierzyć w to bez udawania.I to tyle albo aż tyle.
    • cosmetic.wipes Re: Wszechwiat 06.11.14, 08:54
      Działa, działa.
      Głównie tym, którzy takie cuda i dziwy propagują w formie poradników i szkoleń tongue_out

Mam znajomą z poważnym hoplem na punkcie prawa przyciągania. Ona to "praktykuje" od kilku lat - niestety spektakularnych zmian na plus nie widać. Tłumaczenie jest takie: "widocznie podświadomie tego nie chcę".

Czyli jak z modlitwą. Możesz się modlić do bólu, a i tak będzie jak bóg chce big_grin
      • gazeta_mi_placi Re: Wszechwiat 06.11.14, 09:00
        Dokładnie, oczywiście część modlących się lub wierzących w siłę przyciąga rzeczy pozytywnych faktycznie będzie miało coś pozytywnego w życiu, ale to kwestia statystyki, bez tego też by mieli, a że wierzą to będą to przypisywać nie statystyce czy trafowi, a sile.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka