Dodaj do ulubionych

jak często seks

13.11.14, 10:25
jak jest u Was? kiedyś z męzem potrafilismy co drugi dzień. Po kilkunastu latach bycia razem jest 2 razy na miesiąc, a czasem raz.
Mąż jest zapracowany, obok śpi dziecko, zostają wieczory, ale większość ktos z nas zasypia pierwszy i tak leci...
Brakuje mi bliskości, ale ciągle nie ma czasu i relacje są też słąbe między nami.
Nie umiem gotować (jak wspominałam w poprzednim watku), tzn moze umiem ale bez urozmaiceń i mało.
Mojego pożycia praktycznie nie ma. Czy u Was jest podobnie?
Obserwuj wątek
    • 7ewa.krakowska Re: jak często seks 13.11.14, 10:27
      aha odnośnie gotowania, nie mam czym męza zainspirować, jak nie seksem to moze jedzeniem, ale tez nie.
      Chyba cos się wypalilo? zmartwienia, problemy, pośpiech, itd.... Czy to ma tak wygladać zycie? czy coś nas ominęło?
    • bei Re: jak często seks 13.11.14, 11:03
      Czlowiek, gdyby wciąż mial taki wysoki poziom endorfin jak w pierwszych trzech miesiącach zakochania dostałby udaru lub zawału.
      Natura sama wyhamowuje ten poziomsmile
      Ponoc przez 6 pierwszych lat natura popycha do rozmnażania, dlatego chemia jest na super wysokim poziomie, poźniej następuje spadek.
      Na pewno jesteś w stanie podkręcić atmosferę do porywówsmile
      Uprawiacie jakiś sport?
      Zmęczenie dizyczne jest zdrowe i nakręca do późniejszych dzialań.
      Albo bardziej babskie sposoby- nowy image, czasami wyjdź gdzieś bez niego i obudzisz razem z zazdrością świeżą namiętnośćsmile
      Moze alkowę traktujesz śmiertelnie poważnie?
      Więcej śmiechu, humoru? Moze wybierzcie się na randkę ....kino, knajpka, kolacja, Ty zrobiona na bóstwo?
      Albo wypad na basen, sauna, później w domu lampka wina....
      I nie martw sięsmile
      I nie pytaj kto ile razy, przecież u każdego może być inaczejsmile
      • 1yna-taka Re: jak często seks 13.11.14, 11:28
        w zależności od waszych potrzeb, ale fakt, po kilku latach małżeństwa, seks jest rzadziej, co nie znaczy, że mniej namiętny, a wręcz przeciwnie. Wszystko zależy od czasu, a mamy go dużo mniej, pojawiają się dzieci, obowiązki których wcześniej nie było,to wszystko wpływa na pewne spowolnienie.
    • yuka12 Re: jak często seks 13.11.14, 14:01
      Seks i cale malzenstwo to praca a nie tylko uczucia i dobre jedzenie. U nas bylo roznie, teraz jest znacznie lepiej niz zaraz po slubie. Moj maz nie potrzebuje dobrej kolacji, wystarcze mu po prostu JA. Nawet potworne zmeczenie nie jest przeszkoda. Bardziej chyba z mojej strony smile. Ale, ja juz wspomnialam, to efekt przezyc, przemyslen, rozmow i praktyki. Pracy.
    • jola-kotka Re: jak często seks 13.11.14, 16:08
      No gotowanie to podstawa związku haha. Seks codziennie siedem lat razem,dwa małżeństwem jesteśmy,ale o relacje w związku trzeba dbać,co to za związek bez bliskości? Nie umiem gotować wcale mój maz je na mieście lub to co czasami pani pracująca u nas gotuje,,ale przeważnie tego nie robi bo nikt tego nie je. Nie zauważyłam żeby to miało znaczenie dla naszych uczuć do siebie.
    • mamaemmy Re: jak często seks 13.11.14, 18:24
      Z tego co wiem to u nas na pewno więcej niż u zaprzyjaznionych par-mówię o tych po slubie,bo ci przed..to na okrągło big_grin
      Ale my dopiero 4 lata razem a dwa lata po slubie,więc opcja częstego seksu jest normą,po 10 latach na pewno az tak nie będzie tongue_out
      • jola-kotka Re: jak często seks 13.11.14, 18:33
        Z kad wiesz,że nie będzie? Ilość lat w małżeństwie nie ma na to wpływu.
    • loola_kr Re: jak często seks 13.11.14, 18:50
      kurna codziennie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka