Dodaj do ulubionych

Prezent dla dziewczyny szwagra

07.12.14, 10:14
Ematki, pomóżcie i wesprzyjcie radą.
Szwagier od roku ma nową dziewczynę. Dziewczyna fajna, sympatyczna, widzieliśmy ją kilka razy, ale nie znamy jej dobrze. No i tu pojawia się problem - co kupić jej w prezencie gwiazdkowym? Kosmetyki - nie wiem jakich używa, biżuteria - nosi Tous albo Pandorę, ale nie do końca wiem jakie. Zawsze zostaje książka. Myślałam jeszcze o jakimś ciuchu z insomnii albo pantuniestal (wydaje mi się że byłaby zadowolona), ewentualnie o fajnym kubku. Co radzicie?
Obserwuj wątek
    • mag1982 Re: Prezent dla dziewczyny szwagra 07.12.14, 10:22
      A może jakąś świecę albo ramkę na zdjęcie?
      • stara-a-naiwna Re: Prezent dla dziewczyny szwagra 07.12.14, 10:25
        świeca i ramka (jako durnostojka) była wymieniana często gęsto w rankingu "niechcianych prezentów"

chyba zostaje coś "neutralnego" bon do jakiejś sieciówki ?
        lepszy bon który spożytkuje ni0,ż coś ,z
        czego nigdy nie skorzysta
    • black_halo Re: Prezent dla dziewczyny szwagra 07.12.14, 10:29
      Mozesz sie przeciez podpytac szwagra, prawda?

Moim zdaniem ciuchy nie, z kosmetykow cos naprawde fajnego ale tez takiego co mozna latwo puscic dalej w obieg. Zawsze dobrym prezentem jest ksiazka jesli lubi czytac ale znow, musisz podpytac szwagra.
      • clio_1 Re: Prezent dla dziewczyny szwagra 07.12.14, 10:34
        Szwagra pytałam, a jakże, usłyszałam - jakiś drobiazg, coś fajnego. Arghhhh.
        Z poprzednią dziewczyną nie było problemu, mieszkali razem u niego, prezent był wspólny. Teraz tez kupiłabym coś dla nich razem (typu np planszówka),ale szwagier chce dostać coś konkretnego, co dla dziewczyny niekoniecznie będzie atrakcyjne.
        • black_halo Re: Prezent dla dziewczyny szwagra 07.12.14, 10:47
          No to odpytaj szwagra na okolicznosc tego jakie ksiazki czyta i czy w ogole, moze jakas plyta ulubionego zespolu, kosmetyki jakich uzywa. Moze szwagier moglby sie tez zwyczajnie swojej dziewczyny zapytac co chcialaby dostac bo chyba wie juz, ze to nie mikolaj przynosi prezenty?
        • skarolina Re: Prezent dla dziewczyny szwagra 07.12.14, 20:20
          A czemu planszówka nie dla dziewczyny?

www.grabaty.pl/qwirkle-travel.html

www.empik.com/rebel-time-s-up-gra-towarzyska-rebel,p1052596921,zabawki-p

Te się sprawdzą w każdym, nawet nieplanszówkowym towarzystwie.
          • anula_anka Re: Prezent dla dziewczyny szwagra 08.12.14, 10:56
            No bez przesady. A ile ona ma lat? 8?
            • skarolina Re: Prezent dla dziewczyny szwagra 08.12.14, 15:07
              To są akurat gry, w które grają dorośli, w qwirkle rozgrywa się mistrzostwa Polski, a dla dzieci jest zupełnie inna wersja times up.
    • monika3411 Re: Prezent dla dziewczyny szwagra 07.12.14, 10:33
      kubek/ filiżanka to dobry pomysł smile
      • beata985 Re: Prezent dla dziewczyny szwagra 07.12.14, 10:37
        monika3411 napisała:

> kubek/ filiżanka to dobry pomysł smile
        i do tego kilka fajnych herbat i/lub kaw z herbaciarni
      • black_halo Re: Prezent dla dziewczyny szwagra 07.12.14, 10:45
        Z powodu takiego myslenia mam w domu z 15 kubkow i kilkanascie torebek herbaty. Wysilcie sie troche.

Jak juz nie wiecie co dac, to dajcie np. maslo do ciala z Body Shop, ladnie pachnie, szansa na to ze traficie z zapachem jest sporo ( satsuma, czekoladowe, mango czy nawet te w wersji swiatecznej moga sie sprawdzic). A jak nie traficie to moze wymieni sie z kolezanka.
        • clio_1 Re: Prezent dla dziewczyny szwagra 07.12.14, 10:50
          Bodyshop się zamknął, ale moze popatrzę jeszcze na coś w Sephorze. Podobno Bielenda tez ma fajne kosmetyki do ciała, jakaś seria afrykańska (???) - ja nie używałam, ale moze któraś z Was się wypowie?
          • beata985 Re: Prezent dla dziewczyny szwagra 07.12.14, 14:04
            o widzisz, mówisz i masz, własnie mi stoi z zeszłego sezonu-jak dla mnie nic specjalnego...ale każdy lubi co innego.....jedna sie wanilią nie wysmaruje druga i owszem.....
          • black_halo Re: Prezent dla dziewczyny szwagra 07.12.14, 14:27
            Ja mam maslo do ciala szarlotkowe z Farmony i ono pachnie tak, ze mam ochte wyjesc je lyzeczka z pudelka.

Inna opcja to np. fajna sol do kapieli, czesto sie zaluje na takie rzeczy a fajnie dostac w prezencie.

Cos fajnego do kuchni spodoba sie prawie kazdej kobiecie, ktora choc troche lubi gotowac.
            • memphis90 Re: Prezent dla dziewczyny szwagra 07.12.14, 21:46
              O, Farmona ma fantastyczne masła do ciała, ja miałam pomarańczę z wanilią, pachniało pięknie i nieżle nawilżało.
              • anula_anka Re: Prezent dla dziewczyny szwagra 08.12.14, 10:57
                Ja mam wszystkie z Farmony i z Daxa- te smakowe.
                I używam ich na zmianę.
                Dziś jestem jagodową muffinką.
                Są świetne jako zapach, a ja nie mogę używać perfum.
                I nawilżają smile
        • monika3411 Re: Prezent dla dziewczyny szwagra 07.12.14, 11:19
          Ty masz, tamta dziewczyna może nie ma tongue_out nie wiemy. Ja z masła do ciała bym się nie ucieszyła, Ty byś się ucieszyła, tamta dziewczyna - na dwoje babka wróżyła wink Każdy prezent może być trafiony lub nie.
        • beata985 Re: Prezent dla dziewczyny szwagra 07.12.14, 11:20
          black_halo napisała:

> Z powodu takiego myslenia mam w domu z 15 kubkow i kilkanascie torebek herbaty.
          > Wysilcie sie troche.
          >
          > Jak juz nie wiecie co dac, to dajcie np. maslo do ciala z Body Shop, ladnie pac
          > hnie, szansa na to ze traficie z zapachem jest sporo

z powodu takiego myślenia mam masełek, balsamów i innych smarowideł od zeszłego roku i nie nadążam zużywać....a szykuje się kolejna dostawa....zdecydowanie wolę herbatki które zużywam na bieżąco.....tongue_out
    • empirical Re: Prezent dla dziewczyny szwagra 07.12.14, 11:23
      Ja bym się ucieszyła z lepszej spożywki: koszyk z dobrym prawdziwym miodem, dobrą oliwą, przyprawami, grzybki...
      • anna_geras Re: Prezent dla dziewczyny szwagra 07.12.14, 14:16
        empirical napisała:

> Ja bym się ucieszyła z lepszej spożywki: koszyk z dobrym prawdziwym miodem, dob
        > rą oliwą, przyprawami, grzybki...

to jest prezent dobry dla cioci, babci, teściowej, nie dla dziewczyny.
        • anula_anka Re: Prezent dla dziewczyny szwagra 08.12.14, 10:59
          Ja też bym się ucieszyła, a nie jestem ani babcią, ani teściową, ani teściową.
          Poza tym to nie jest dziewczyna autorki wątku big_grin

Tylko trzeba spytać czy lubi gotować.
          • anula_anka Re: Prezent dla dziewczyny szwagra 08.12.14, 11:04
            *ani ciocią smile
    • tomelanka Re: Prezent dla dziewczyny szwagra 07.12.14, 11:33
      Może tusz do rzes, jakiś klasyk np 2000 calories, albo coś lepszego. Większość kobiet chyba jednak tuszu używa wink
      • beata985 Re: Prezent dla dziewczyny szwagra 07.12.14, 11:35
        zawsze też może być uczulona na jakiś składnik.....suspicious
        tak jak któraś napisała, cokolwiek nie kupi-chybił albo trafił...
        o, apaszka, szalik-też może być???
    • vi_san Re: Prezent dla dziewczyny szwagra 07.12.14, 11:44
      Kosmetyki odradzam - może to odebrać jako przytyk, że jest zaniedbana. Poza tym jest ryzyko, że np jest uczulona na coś ze składu, albo nie lubi jakiegoś zapachu...
      Ciuchy, biżuteria - tylko jeśli na prawdę dobrze znasz gust obdarowywanej i wiesz, że trafisz. Nie ma nic gorszego jak znaleźć pod choinką bluzeczkę z oślizgłej satyny w znienawidzonym serdecznie malinowym kolorze i o dwa rozmiary za dużą, a do tego musieć robić "dobrą minę do złej gry".
      Kubek + herbata/kawa - ewentualnie może być. Ale ja np. napoje gorące pijam wyłącznie w filiżankach. Herbatę i kawę zaś zdecydowanie preferuję konkretną, lubianą przez siebie, a nie "Zapach Świąt" czy "Polarna Zorza".
      Najlepiej zapytaj szwagra o KONKRETNE życzenia jego dziewczyny.
      Albo zdecyduj się na bon do sklepu, np. Empik?
    • inguszetia_2006 Re: Prezent dla dziewczyny szwagra 07.12.14, 11:57
      Witam
      Był taki wątek o kubku za 4,99 z wyprzedaży na prezent. Kubek podobno jakiś ekstra.
      Podpytaj, gdzie ta wyprzedaż?;-P Liczą się intencje przecieżwink
      Pzdr.
      Ing
      • edelstein Re: Prezent dla dziewczyny szwagra 07.12.14, 20:05
        Kocham cie ingubig_grin
        • totorotot Re: Prezent dla dziewczyny szwagra 08.12.14, 11:07
          aż sie - ekskjuzemła-obesmarkałam przez nią ;D
      • clio_1 Re: Prezent dla dziewczyny szwagra 07.12.14, 20:14
        Mówisz? Zestaw może wezmę wink
    • solejrolia Re: Prezent dla dziewczyny szwagra 07.12.14, 13:27
      jeśli ciuchy, to wyłacznie w formie jakiegoś dodatku, np torebka kopertowka, albo portfelik, portmonetka, kosmetyczka
      ładny pasek do spodni
      szal, komin, apaszka
      czapka,
      nawet jeśli prezent nie podpasuje, to łatwo go komuś podać dalej wink tongue_out

z kosmetyków- no nie wiem....ja używam minimalnie pielęgnacyjnych, i nie łatwo trafić w mój gust (chyba, ze to żel pod prysznic i mydło w płynie, bo to używam na co dzień wink) więc z kosmetyków ewentualnie tylko coś z kolorówki np maskara, kredka, czy fajny zestaw lakierów do paznokci. - tak z tego bym się ucieszyła.
      a może jakiś fajny zestaw pielęgnacyjny do paznokci , np jakies odżywki do skórek, czy inne cążki i pilniczki w ładnym etui, (ostrzegam, że taki porządny to trochę kosztuje)
      książka, hm... jakaś nowość z empiku, to szansa większa że nie czytała. o ile czyta.
      albo fajny kalendarz , terminarz,
      a jeśli lubi gotować, to moze jakieś akcesoria kuchenne
      no i z home &you jakieś super akcesoria, do domu, do łazienki, cięzko mi podpowiedzieć co konkretnie, ale tam jest wiele ślicznych drobiazgów akuratnych na niezobowiązujący prezent.
    • ophelia78 Re: Prezent dla dziewczyny szwagra 07.12.14, 14:08
      Perfumy.
    • anna_geras Re: Prezent dla dziewczyny szwagra 07.12.14, 14:20
      Ładne zapachowe świeczki i dobre wino do tego.
      • morgen_stern Re: Prezent dla dziewczyny szwagra 07.12.14, 14:49
        Może nie pić wina i nie lubić śmierdzących świeczek, ja ze świeczkami tak mam. Załamałbym się durnostojem lub "pachnącymi świeczkami".
        • anna_geras Re: Prezent dla dziewczyny szwagra 07.12.14, 15:58
          morgen_stern napisała:

> Może nie pić wina i nie lubić śmierdzących świeczek, ja ze świeczkami tak mam.
          > Załamałbym się durnostojem lub "pachnącymi świeczkami".
          >

a no widzisz, ja uwielbiam świeczki, nie po to by stały, ale by się paliły. Lubie sobie w takim klimacie usiąść z lampką wina. Za to gdybym dostała bon to nie byłabym szczęśliwa i tyle. Tak samo jak nie znoszę pachnących owocowo i kawowo balsamów.Tu się chyba nie obejdzie bez pomocy szwagra. Zna dziewczynę już rok to powinien wysilić mózgownicę i podpowiedzieć co ona lubi, czy pije wino, czy czasem odpali świeczkę dla klimatu, czy uwielbia buszować w empiku, albo uwielba smarowidła do ciała.
    • gaga-sie Re: Prezent dla dziewczyny szwagra 07.12.14, 14:32
      W TkMaxx jest teraz dużo gadżetów na prezenty www.tkmaxx.com/christmas-gift-shop/christmas-decorations/icat/8200
    • rhaenyra Re: Prezent dla dziewczyny szwagra 07.12.14, 14:45
      didgeridoo
      • totorotot Re: Prezent dla dziewczyny szwagra 08.12.14, 11:07
        czytam i czytam - di ii ld oo?
        • rhaenyra Re: Prezent dla dziewczyny szwagra 08.12.14, 11:40
          www.youtube.com/watch?v=NaBI1SqIhak
    • morgen_stern Re: Prezent dla dziewczyny szwagra 07.12.14, 14:47
      Za duże ryzyko, że nie trafisz. Jestem za bonem do jakiegoś h&m, rossmana czy empiku. Czy jest serio ktoś, kto by się z tego nie ucieszył?
      • beata985 Re: Prezent dla dziewczyny szwagra 07.12.14, 14:52
        ja..big_grin
        do każdego z tych sklepów muszę extra się wybierać....
        no ew. rossman-jakieś kosmetyki bym zakupiła.....suspicious
      • beata985 Re: Prezent dla dziewczyny szwagra 07.12.14, 14:53
        no i booooooonnn???
        to już lepiej kasa-mogłabym kupić cokolwiek w jakimkolwiek sklepie.....big_grin
      • jadis76 Re: Prezent dla dziewczyny szwagra 07.12.14, 14:56
        ja bym kupiła książkę, ale jeśli nosi pandorę to może jakąś zawieszkę świąteczną?
        obecnie jest nowa seria świąteczna, bardzo ładna
        też noszę a zawieszek świątecznych sobie nie kupuję, bo właśnie często dostaję w prezencie
        z w/w wymienionych, jak dla mnie, odpadają karty prezentowe
        nie lubię takich dostawać bo potem mam problem z ich realizacją tzn zapominam o nich, jak kończy się ważność to szukam czegoś na siłe. Jeśli już to tylko do empiku, chociaż jest to mało ekonomiczne bo artykuły dostępne w empiku można kupić taniej, ale to przynajmniej bym wydała.
        Jeszcze myślę o czymś jak apaszka, szal, obecnie są piękne duże szale w zarze. Jeśli myślisz o insomnii to ten szal by pasował do tego typu ciuchów.
        • morgen_stern Re: Prezent dla dziewczyny szwagra 07.12.14, 15:15
          Ważność tych bonów to na ogół rok, zlitujcie się...
          To po prostu najbezpieczniejsze rozwiązanie w tym wypadku, na pewno bezpieczniejsze niż zawieszki, biżuteria, kosmetyki i inne durnostoje, z którymi bardzo łatwo nie trafić.
          Kasa? To już niegrzeczne, nie, to nie jest to samo, co bon.
          • beata985 Re: Prezent dla dziewczyny szwagra 07.12.14, 15:43
            wole kase niż bon..no tak mam i już......i basta....
            a, że niegrzeczne......no narazie nikomu nie dałam ani sama nie dostałam.....na gwiazdkę oczywiście, bo na urodziny to i owszem, no i nie od obcej osoby oczywiście....
            czyli autorka prezentu nie kupi, bo jak widać cokolwiek by nie kupiła może trafić jak kulą w płot
      • totorotot Re: Prezent dla dziewczyny szwagra 08.12.14, 11:08
        mój mąż
      • rhaenyra Re: Prezent dla dziewczyny szwagra 08.12.14, 11:50
        do empiku to tak, ale h&m czy rossman ?
        nie mam pojecia co bym tam miala kupic
      • joanna_poz Re: Prezent dla dziewczyny szwagra 16.12.14, 09:51
        Jestem za bonem do jakiegoś h&m, rossmana czy e
        > mpiku. Czy jest serio ktoś, kto by się z tego nie ucieszył?

ok. - a jak bon to jakiej wartości?
        ile wypada dać minimum np. do sklepu ciuchowego typu reserved, czy inny h&m albo do empiku?
        bo tez mam takie życzenie od jednej z osób, a nigdy nie praktykowałam
    • solejrolia Re: Prezent dla dziewczyny szwagra 07.12.14, 15:46
      a cos takiego?
      allegro.pl/praktyczna-eko-torba-plocienna-nadruki-na-zakupy-i4793828444.html
      plus jakieś coś świątecznego, mikołajek z czekolady, albo jakieś fajne pralinki.
      • wioskowy_glupek Re: Prezent dla dziewczyny szwagra 07.12.14, 16:07
        Zapytaj szwagra inaczej masz szanse wtopić, nie ma czegoś takiego jak prezent neutralny. Nawet bon nie jest bezpieczny, bo istnieją szanse że danego sklepu nie uznaje.
        • clio_1 Re: Prezent dla dziewczyny szwagra 07.12.14, 19:56
          Zadzwoniłam jeszcze dopytać - ona lubi wszystko, i książki, i kosmetyki i jedzenie. Tusz? szwagier nie wie, no taki w czarnym opakowaniu.
          Dziewczyna dosyć dobrze zarabia, stać ją na markowe ciuchy i kosmetyki (i mówię raczej o Guess, CK niż H&M) - to musi być coś neutralnego, nierujnującego naszego portfela a jednocześnie fajnego. Popatrzę jeszcze w sephorze na zestawy kąpielowe...
          Dziękuje za wszystkie sugestie.
      • rhaenyra Re: Prezent dla dziewczyny szwagra 08.12.14, 11:58
        fajowe smile
    • memphis90 Re: Prezent dla dziewczyny szwagra 07.12.14, 21:48
      Power bank. Telefon każdy ma i każdemu się czasem rozładuje, więc prezent się przyda. I ładnie toto wygląda.
      • turzyca Re: Prezent dla dziewczyny szwagra 15.12.14, 23:57
        To jest naprawde fajny pomysl na prezent. Kurcze, ja to nawet u kumpla widzialam i mu zazdroscilam, ale cos mi nie zaskoczylo, ze nie tylko mnie sie telefon rozladowuje. smile Dzieki!
    • scarlett.o-hara Re: Prezent dla dziewczyny szwagra 07.12.14, 22:20
      A może sennik? Nie jest chyba specjalnie drogi, może być w jakimś ładnym wydaniu. Przecież każdemu coś się śni? I jest to chyba prezent neutralny smile
      • totorotot Re: Prezent dla dziewczyny szwagra 08.12.14, 11:10
        to jest chyba top of głupota w tym watku, nie bierz tego do siebie big_grin
      • nutka07 Re: Prezent dla dziewczyny szwagra 08.12.14, 16:47
        Hahahahaha uzasadnienie rozczulajace :p
    • goodnightmoon Re: Prezent dla dziewczyny szwagra 08.12.14, 11:08
      Gdybym nie znala dziewczyny, to kupilabym jej male pudelko dobrych czekoladek oraz bon do perfumerii.
      Wiem, ze jest to malo osobisty prezent, ale przynajmniej kupi sobie to, co bedzie chciala.

Ostatnio dostalam na urodziny bon do fajnej restauracji, bardzo sie ucieszylam.
    • totorotot Re: Prezent dla dziewczyny szwagra 08.12.14, 11:14
      jakas fajna pamiec usb w fikusnym kształcie

https://ws2-media3.tchibo-content.de/newmedia/art_img/MAIN_HD-IMPORTED/40a142bf05eabc42/.jpg
      • kura17 Re: Prezent dla dziewczyny szwagra 08.12.14, 11:56
        hehe, ksztalt bardzo fajny, ale ile toto (nie totorotot wink ) ma pojemnosci???
        ja teraz potrzebuje czegos z pojemnoscia ok. 1 TB, hehe...
    • beata985 Re: Prezent dla dziewczyny szwagra 08.12.14, 11:50
      a ja mysle, ze za bardzo wydziwiamy...
      za jaką kwotę ten prezent miałby być???
      nie jest to siostra, mama, dziecko,, chrześnica nawet jeszcze nikt z rodziny...i uważem, że w tym wypadku prezent powinien być skromny symboliczny i właśnie świeczka czy apaszka jest jak najbardziej ok. no chyba, że wiemy, że tego nie (z)nosi...i stawanie na rzęsach zastaw sie a postaw się to absurd.....
      • clio_1 Re: Prezent dla dziewczyny szwagra 08.12.14, 12:00
        No wiec wymyśliłam - kupię jej jakąś bransoletkę (albo 2) typu Afternoon handmade, Kulka czy Djalli - coś w ciemnym kolorze, bo wiem że tego typu bransoletki też nosi smile
        To ma być drobiazg, myślę że tak do 50 zł.
      • pole_koniczyny Re: Prezent dla dziewczyny szwagra 08.12.14, 12:08
        Dokładnie. Myślę, że nie znając dziewczyny nie wymyśli się nic oryginalnego i na 100% trafionego bo nie ma takiej szansy. Durnostojek nie lubi prawie nikt, poza osobami zbierającymi coś konkretnego, ale już inne drobiazgi wymienione w tym wątku są w porządku.

Osobiście postawiłabym na biżuterię. Kierowałabym się założeniem, że to ma być drobiazg (bo to nie jest bliska osoba), ale w miarę dobrej jakości i łatwy do zestawienia z różnymi elementami biżuterii i strojami. Jeśli ma przekłute uszy to srebrne kolczyki są dobrym rozwiązaniem.

wkruk.pl/kolczyki/kolczyki-w-kruk,id-70871

• julita165 Re: Prezent dla dziewczyny szwagra 08.12.14, 12:10
      Z tego co piszesz to słabo znasz ta dziewczynę więc książka to raczej ostatnie na co bym się odwazyła. O ile moge zuzyć płyn do kąpieli o niekoniecznei ulubionym zapachu albo założyć niezbyt podobające mi się kolczyki o tyle nie daję rady przeczytać czegoś co mnie w ogóle nie interesuje. A przeciez nie po to daje sie książkę zeby sobie na półce stała.
      W zależności od sumy jaką chcesz przeznaczyć celowałabym w biżuterię, byle nic nachalnego, coś uniwersalnego albo w jakieś duperele do domu np. świąteczne, pełno tego w sklepach typu home & you itp.
    • sfornarina Re: Prezent dla dziewczyny szwagra 08.12.14, 16:04
      Zawsze mozesz pojsc w neutralny kosmetyk z wyzszej specjalistycznej polki, cos jak balsam/ olejek do ciala z Dr Hauschka - praktycznie nie ma szans byc na nie uczulonym.
      Ten na przyklad pachnie oblednie smile
      • rhaenyra Re: Prezent dla dziewczyny szwagra 08.12.14, 16:12
        bzdura
    • clio_1 Re: Prezent dla dziewczyny szwagra 15.12.14, 20:55
      Kupiłam bransoletkę - wrzosowe kulki. Neutralne, ładne, sama chciałabym taka dostać.
    • aankaa Re: Prezent dla dziewczyny szwagra 15.12.14, 21:46
      każda kobieta lubi tego typu drobiazgi więc powinno jej się spodobać

no, chyba nie tego typu...
    • landora Re: Prezent dla dziewczyny szwagra 15.12.14, 21:58
      Herbatę w ładnej puszce?
      Paletę Sephory - jakieś kolory na pewno jej podpasują?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka