5justi 11.12.14, 13:06 Sprawdza się w użytkowaniu? czy kolejny mebel w kuchni? Jaką polecacie? na co zwrócić uwagę przy zakupie? dziękuję za wszelkie porady Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wuika Re: Suszarka do owoców 11.12.14, 13:15 Pożyczyłam od kuzynki, dobrze, że pożyczyłam, a nie kupiłam. Na pewno nie przyda się np. w zimie, kiedy szybciej, zdrowiej i TANIEJ wyjdzie suszenie np. na kaloryferze. Suszyłam dla dzieci jabłka - te z suszarki nie były takie ą i ę, jak te z ordynarnego kaloryfera. Na pewno się przyda w sezonie letnim, np. do jagód, malin czy truskawek - wtedy planuję pożyczyć znowu Trzeba zwrócić uwagę na to, ile toto zżera prądu, żeby porządnie podsuszyć porcję czegoś tam. To idzie w godziny. Odpowiedz Link Zgłoś
jolunia01 Re: Suszarka do owoców 11.12.14, 15:01 Mam taką zwykła z Niewiadowa (5 tac). Suszy się nieźle, tylko powoli, żeby ususzyć dość cienko pokrojone gruszki czy jabłka potrzebuję ponad doby. A na tace naprawdę wchodzi niewiele. O wiele szybciej i taniej suszy się jabłka w słoneczne dni na balkonie. Gruszki czasem susze w piekarniku. Znacznie szybciej i chyba niedrożej. Odpowiedz Link Zgłoś
kochamruskieileniwe Re: Suszarka do owoców 11.12.14, 17:43 jestem namiętnym zbieraczem grzybów. Poza tym mam ogród z jabłkami i amatorów suszonych papierówek ( zwykle duzo susze, ponad 100 kg, co dwa lata). U mnie sie sprawdza... Odpowiedz Link Zgłoś
pederastwa Re: Suszarka do owoców 11.12.14, 20:30 Kolejny grat. Używaliśmy przez jeden sezon i się kurzy. Odpowiedz Link Zgłoś