moniq7 14.12.14, 22:01 co dodac do prezentu-koperty od chrzestnej? grawerowany smoczek - dziwne to, nie podoba mi sie...podsuncie prosze jakis pomysl. chrzest zaraz po swietach.dziekuje z gory Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
klamkas Re: pamiatka chrztu 14.12.14, 22:14 List? Coś z biżuterii co będzie mogła użytkować (np. łańcuszek z zawieszką, pierścionek, uniwersalne kolczyki (te dziecięce odpadają w okolicy 10 roku życia i nadają się tylko na przetopienie) - do dziś na wielkie okazje noszę pierścionek od dziadków, który dostałam na chrzest (był w dorosłym rozmiarze, za to ze szlachetnym kamieniem i noszę go na wyjątkowe okazje). Z drugiej strony - nasze ślubne obrączki pochodzą z rodzinnych darów- moich dziecięcych kolczyków, mężowego łańcuszka z zawieszką z komunii i bardzo się cieszę, że mają "rodzinny" kruszec . Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: pamiatka chrztu 14.12.14, 22:36 Nie było wam żal przetopić? Ale masz racje ja tez uważam, że bizuteria jest najlepsza pamiatką - łańcuszek, kolczyki bądź pierścionek. Jak to chłopiec, to zostaje tylko łańcuszek i powinien byc raczej masywniejszy - więc pewnie i srebrny ujdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
klamkas Re: pamiatka chrztu 14.12.14, 23:08 Nie było żal - obrączki mają większą wartość niż dziecięce kolczyki z modnym wtedy wzorem w listki, albo medalik męża, który jest agnostykiem. Wolę mieć wspomnienia o obdarowujących w obrączce, niż w nieużywanej biżuterii - obrączkę noszę i o nią dbam, pamiętając, że to nie tylko ślub. To co miało wartość emocjonalną zostało - pierścionek od dziadków, rodowe kolczyki po prababci, czy odzyskana po wojnie obrączka pradziadka mojego męża. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: pamiatka chrztu 15.12.14, 18:31 Bzdura.Mezczyzni nosza rowniez bransolety czy sygnety. Odpowiedz Link Zgłoś
pederastwa Re: pamiatka chrztu 15.12.14, 18:47 No niektórzy noszą. Tak jak niektórzy noszą wąsy, podkoszulek z siatki i plasitkowe klapki do skarpetek. Odpowiedz Link Zgłoś
pieskuba Re: pamiatka chrztu 15.12.14, 19:24 Pede, wyrazy uznania! Przedstawiłaś kompletny outfit do sygnetu Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: pamiatka chrztu 15.12.14, 19:37 www.google.de/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fwww.tapeta-pitt-brad-sygnet.na-pulpit.com%2Fzdjecia%2Fpitt-brad-sygnet.jpeg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fwww.tapeta-pitt-brad-sygnet.na-pulpit.com%2F&h=768&w=1024&tbnid=Wl-Vpkc0AcuIBM%3A&zoom=1&docid=awL-gVy5by6nFM&hl=de-DE&ei=ByqPVMDJHcr1UOWtgogL&tbm=isch&client=ms-android-hms-vf-de&iact=rc&uact=3&page=1&start=0&ndsp=10&ved=0CBoQrQMwBw Nie zauwazylam zadnej z tych rzeczy na powyzszym zdjeciu. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: pamiatka chrztu 15.12.14, 19:34 Wspolczuje,ze obracasz sie w takim towarzystwie i niczego innego nie znasz. Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: pamiatka chrztu 14.12.14, 22:36 Z drugiej strony - nasze ślubne obrączki pochodzą z rodzinnych darów- moich dz > iecięcych kolczyków, mężowego łańcuszka z zawieszką z komunii i bardzo się cies > zę, że mają "rodzinny" kruszec . Bardzo dobry pomysł. Moja córka też już tego trochę nazbierała i zastanawiałam się czasem co ona będzie z tym robić a tu proszę .... Do autorki kup coś ze złota - nie traci na wartości zawsze się przyda. Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: pamiatka chrztu 14.12.14, 22:38 Łańcuszka ze chrzcin i z przyszłych ważnych okazji nie dałabym przetopić ale jakieś kolczyki czy bransoletki miniaturki jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: pamiatka chrztu 14.12.14, 23:16 W moich stronach tradycją była biblia i zloty łańcuszek z medalikiem. Smoczek??? 0_0 Odpowiedz Link Zgłoś
moniq7 Re: pamiatka chrztu 15.12.14, 18:28 takie cuda znalazlam w interniecie....dla mnie potezny kicz. nie uwazam tego za pamiatke tylo za cos co bedzie sie szwendac po polkach a potem szufladach, tudziez kartonach. szukam czegos fajnego, orginalnego.....te cuda z grawerami na allegro to tak na odczep zeby tylko cos miec. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: pamiatka chrztu 15.12.14, 18:34 Szkaplerz badz ikone z grawerem (grawura?). Odpowiedz Link Zgłoś
pederastwa Re: pamiatka chrztu 15.12.14, 18:54 Jakiś srebrny obrazek z grawerem? Jak dla mnie jak najbardziej neutralny, z aniołkiem na przykład: www.e-chrzest.pl/pl/sklep/srebrne-obrazki-na-chrzest,3.html Jak dziewczynka to biżuterię. Odpowiedz Link Zgłoś
eweliska18 Re: pamiatka chrztu 15.12.14, 20:01 ksiązkę ze strony bajkopisarze.pl, skrzyneczkę na pamiątki ze strony efffkowepasje.blogspot.com/ sztućce dla dzieci allegro.pl/dla-dzieci?order=m&string=auerhahn+&bmatch=seng-v6-p-3-dz-1209 Odpowiedz Link Zgłoś