Dodaj do ulubionych

prezent dla 14latka

17.12.14, 15:23
nie wiem czy dobrze trafiłam, ale mam taki dylemat. Jakie prezenty ucieszyłyby waszego 14letniego syna, jakie marki sa modne, o czym marzą 14latki. Mąż ma 14letniego chrześniaka, mały kontakt z nim i nie za bardzo wiemy co mu kupić pod choinkę. Dodam ze powinien to być prezent do ok.200zł
Obserwuj wątek
    • julita165 Re: prezent dla 14latka 17.12.14, 15:34
      Miałam podobny dylemat z synem przyjaciółki tylko, że 11 lat. Jako że mieszkamy daleko od sibie i widujemy się tylko na imprezach dla dorosłych chłopaka słabo znam, widuję go 2-3 razy w roku, a właściwie jego plecy bo on bez przerwy siedzi przed kompem. A że ja słabo się wyznaję na tym czym mlodzież w sieci się zajmuje bo sama mam dopiero 3-latka poszłam na łatwzinę. Ponieważ koleżanka kiedyś ptrzy jakieś okazji mówiła że u syna w szkole już zaczynają się popisy kto w czym chodzi udałam się do zary i poprosiłam o jakiegoś młodzieżowego hita. Otrzymałam zgrabną bluzę z obrzydliwą trupią czachą ale na moje oko w stylu tego chłopca więc nawet jeśli nie padnie z zachwytu to mam nadzieję że się przyda.
    • majenkir Re: prezent dla 14latka 17.12.14, 16:07
      Najbezpieczniej bedzie kupic karte iTunes, bon do Media Markt czy cos w tym stylu.

P.S. Moj syn w zyciu by nie zalozyl czegos z trupia czacha wink.
    • zebra12 Re: prezent dla 14latka 17.12.14, 16:32
      Jakiś elektroniczny gadżet np bank mocy do telefonu, albo fajowe słuchawki, etui na telefon, jak wiesz jaki ma model. Jeśli lubi to kultowe trampki Vans, choć z ubraniami to różnie bywa i trzeba być pewnym, co lubi obdarowywany. Może karnet na siłownię, basen, gokarty, narty itp - jak lubi.
    • kai_30 Re: prezent dla 14latka 18.12.14, 11:55
      Absolutnie nie da się doradzić odpowiedniego prezentu dla chłopca w tym wieku, o którym się nic nie wie. Mam czternastoletniego syna, żadna z propozycji wymienionych w tym wątku by mu nie sprawiła przyjemności, nie chodzi w trampkach tylko w ciężkich wojskowych butach, power bank ma, słuchawki muszą spełniać określone parametry, bluza z trupią czachą była dobra w podstawówce, a nie teraz. Za to z wdzięcznością przyjąłby parę tomików mangi (ale nie każdej) albo jakąś fajną planszówkę, której jeszcze nie mamy (ale mamy sporo, więc tu też ciężko), albo coś ze sprzętu obozowo-biwakowego.

Nie ma innej rady, zapytajcie rodziców chłopca, bo w ciemno możecie zupełnie nie trafić w jego gusta.
    • kikarz Re: prezent dla 14latka 18.12.14, 13:10
      Mam 14 -latka, dostanie duży, specjalistyczny plecak na obozy i biwaki harcerskie. Wymarzony i wyczekany prezent, na pewno się ucieszy.
      • kai_30 Re: prezent dla 14latka 18.12.14, 13:11
        O, to prezent w stylu mojego, też harcerz, tyle tylko, że plecak już ma big_grin
        • b-b1 Re: prezent dla 14latka 18.12.14, 13:17
          Moja chrześnica od lat dostaje od nas kasę pod choinkę-to w ramach dylematu na co wydać 200zł big_grin
          Szkoda mi marnować kasy na coś, co może nie trafić w gust/upodobania-każdy nastolatek sam najlepiej wie, czego chce-potrzebne mu tylko środki.big_grin
    • tol8 Re: prezent dla 14latka 18.12.14, 13:17
      Mój mąż też ma czternastoletniego chrześniaka. Dostanie od nas wejściówkę do Aquaparku i bilety do kina.
    • mm969696 Re: prezent dla 14latka 19.12.14, 17:21
      ja sama chętnie dałabym pieniądze, ale rodzice sobie nie zycza pieniędzy bo wiedza ze wyda je na gry na playa .. Ale sami tez nie chcą powiedzieć co kupić bo ich syn niczym sie praktycznie nie interesuje.
      • solejrolia Re: prezent dla 14latka 19.12.14, 17:40
        no przecież interesuje się własnie sama napisałaś, ze grami sie interesuje, i na to by wydał kasę gdyby kasę miał...
        ja dałabym bon do empiku, albo kupiła bilet/karnet do kina, może jakąś książkę (o grach, skoro tym sie interesuje), myszkę do komputera, może być tez pendrive, jakis wypasiony długopis. w tym kierunku bym poszła.
        albo koszulkę ze śmiesznym rysunkiem
    • mejerewa Re: prezent dla 14latka 19.12.14, 17:36
      Wypasiony scyzoryk. Choć to trochę staromodne, tzn. było marzeniem każdego chłopaka w moim dzieciństwie. I moim też smile
    • myfaith Re: prezent dla 14latka 19.12.14, 19:43
      Każdy nastolatek jest inny i wyjątkowy wink
      Z tego co się orientowałam to na "topie" były w tym roku ( ale to tak bardzo uogólniając):
      - buty: Nike Air Max/New Balance/Vans (te były dobre w wieku 11-12 lat)/Converse (ale rzadko)
      - ciuchy: Quicksilver/Outsidewar/DC
      - gry: sporo szaleje na WOT (World of Tanks )/Medieval Total War/World Tender - wszystko to online - ale zawsze coś można tam kupić (tzn np. w WOT można kupić wypasiony model czołgu - i to za rzeczywistą kasę)
      moje dziecko np. chciałoby dostaćsmirkhogun 2 total war Zmierzch samurajów
      - słuchawki AKG

• kitty4 Re: prezent dla 14latka 11.12.15, 11:40
      Powtórzę się z poprzedniego wątku o wymarzonych prezentach moje 14 letniego syna : Colt1913 lub 11 - oczywiście replikę , kilogram kulek 0,20 ale tych lepszych, kamizelkę taktyczną, ze dwie butelki Green Gazu do tego, ładownicę , ze dwa magazynki, panel udowy, celownik optyczny do kałacha , talony na killhous, Fallout 4 jest na topie, kasę do wydania na steam'ie - to wymarzone prezenty mojego 14 latka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka