Dodaj do ulubionych

jaka poduszka?

27.12.14, 20:30
Jaką poduszkę do spania i gdzie kupić, żeby po pół roku nie flaczała? Już mam dosyć z tymi poduszkami, sruty-tuty miało byś super jakieś wypełnienie sprężyste i pupa - sflaczała.
Kiedyś te poduszki sprzed lat jakieś lepsze były, albo mnie pamięć zawodzi, ale nie przypominam sobie żebym co pół roku poduszki zmieniała.
Obserwuj wątek
    • jak_matrioszka Re: jaka poduszka? 27.12.14, 20:52
      Najlepsza jaka do tej pory mialam to 4-komorowa z jysk, ale nie wiem jak to sie na polski jysk przeklada, bo w Norwegii poduszki maja standartowo wymiar 50/70.
    • broceliande Re: jaka poduszka? 27.12.14, 20:54
      Ale jakie sprzed lat? Z pierza?
      Ja nie wymieniam co pół roku, raczej co trzy, jak już faktycznie jest gniot.
      Taki znak czasów: wywalasz i kupujesz nowe.
      • barbibarbi Re: jaka poduszka? 27.12.14, 22:15
        Nie wiem jakie one kiedyś były, w każdym razie nie kojarzę żeby po pół roku-roku robił się z nich flak. Myślalam o puchu/pierzu ale podobno z czasem brzydko pachną, no i to pochodzenie organiczne mnie trochę odrzuca. Najlepsze byłoby jakieś syntetyczne wypełnienie, nadające się do prania i na tyle sprężyste aby wytrzymało w miarę niezmienionej formie dłuższy czas.
    • gretchen184 Re: jaka poduszka? 27.12.14, 21:19
      ja kupuję w jysk-u z wypełnieniem silikonowym,najchętniej z kronborga
      ale my nie używamy dużych poduszek-wyłącznie jaśki i te nie flaczeją.
    • maxsgsp Re: jaka poduszka? 27.12.14, 21:51
      Spróbuj poduszkę profilowaną, świetne są z ikei
      www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50269835/
      Zwykłych dobrych jeszcze mi się nie udało kupić.
      • barbibarbi Re: jaka poduszka? 27.12.14, 22:11
        Dzięki, ale mam taką i mi nie pasuje. Ja lubię jak jednak w środku to wypełnienie się trochę przesuwa, formuje, ale nie flaczeje.
      • gat45 Re: jaka poduszka? 27.01.17, 19:40
        maxsgsp napisała:

> Spróbuj poduszkę profilowaną, świetne są z ikei
        > www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50269835/
        > Zwykłych dobrych jeszcze mi się nie udało kupić.

Uwaga : to jest świetna poduszka, tylko uzależnia. Od kiedy zaczęłam na tym sypiać, to nie umiem już spać na niczym innym. W hotelach cierpię, a jak tylko się da, to wożę ze sobą swoją poduszkę. Kłopot sad
        • eliszka25 Re: jaka poduszka? 23.10.19, 11:42
          potwierdzam, wszedzie jezdze z poduszka.
        • sylwia1607 Re: jaka poduszka? 24.10.19, 16:20
          Ja tez wszedzie zabieram ze soba ta poduszke i nie umiem bez niej😊
    • mary_lu Re: jaka poduszka? 27.12.14, 23:36
      Od lat kupuję w ikei, nie te zupełnie najtańsze, średniej wysokości.

Kiedyś musiałam je dość często wymieniać, ale odkąd mam suszarkę bębnową, nie wyrzuciłam ani jednej. Po praniu i suszeniu poduszki są bardziej puchate niż nowe i efekt utrzymuje się wiele tygodni.
      • fabulous2 Re: jaka poduszka? 12.01.15, 08:46
        Ja od jakiegoś roku śpię na poduszce z pianki z pamięcią, przez zwykłe poduszki nie wysypiałam się i bolał mnie kark. Po tej poduszce odczuwam dużą ulgę, szczerze polecam. Kupiłam Swing Dr Sapporo bo mają w miarę tanie
    • malwinaa1978 Re: jaka poduszka? 27.01.17, 15:15
      Ja śpię na poduszkach z firmy MOKER, zamawiam je online tutaj - moker.eu
      Są wypełnione wkładem kulkowym i nie mam problemu z ich flaczeniem wink plus jest taki że mają zamek i mogę sobie albo dodać wypełnienie albo wymienić na nowo. Te tanie wyroby tak już mają, że z czasem będą po prostu płaskie
    • emka_uk Re: jaka poduszka? 27.01.17, 19:11
      Jedyne poduszki jakie mi nie sflaczały i nic się z nimi nie stało to pierze-puch. Zapach tylko na początku był niezbyt ciekawy ale z czasem się zgubił. Możecie się śmiać ale mam je ponad 7 lat - jedyne co to wsyp zmieniałam bo się na początku zagapiłam i nie kupiłam powłoczki zakładanej między wsyp, a poszewkę. Ostatnio kupiłam z pianki posiekanej (memory foam pocięte) w bambusowej powłoczce- masakra. Nie da się na tym spać takie twarde- mimo, że wyjęłam część wkładu. Teraz testuję jakąś dwukomorową- w Aldi kupioną- na razie ok- fajna bo ma suwak i można sobie wypełnienia ując jak komuś za dużo- za tą cenę to dla samego wsypu opłacało się ją kupić smile
    • muchy_w_nosie Re: jaka poduszka? 23.10.19, 11:33
      Prawdziwą z puchu, musisz kupić taka dla lubiących spać wysoko, przez pierwszy miesiąc to jest padaka bo śpisz prawie na siedząco a później ten puch si normalizuje i juz do końca pozostaje niezmienny, ja piorę poduszki z puchem czy pierzem.
      Przy czym poduszka z gęsiego puchu to ze 3 stówy kosztuje w sklepie przy firmie producenta.
      Ja za "jaśka" dla syna płaciłam 90 zł.
      Mam tez poduszkę z pianki memory z ikei i płaciłam za nią mocno ponad stówkę, ta starcza mi ba około 5-6 lat i kupuje nową, przy czym piorę powłoczkę kilka razy w roku i wietrzę na balkonie co weekend (jak całą pościel), a jak mam wolne to codziennie.
      • marta.graca Re: jaka poduszka? 04.01.21, 08:43
        W sklepie przy firmie producenta 3 stówy, na allegro jakieś 70 zł.
    • nenia1 Re: jaka poduszka? 23.10.19, 11:53
      Ja mam poduszkę wodną, śpi mi się na niech najlepiej ze wszystkich poduszek, partner bardzo sobie chwali z kolei Tempura, ja miała chyba ze 4 wypożyczone ze sklepu przez zakupem, i po pierwszym wrażeniu bardzo dobrym, wszystkie po tygodniu oddałam i ponownie kupiłam nową wodną, ma tą zaletę że dopasowuje się idealnie do kształtu ciała, możesz sobie również regulować stopień twardości w zależności od upodobań.
    • eve-shell [...] 24.10.19, 08:58
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • joasia33 Re: jaka poduszka? 24.10.19, 16:02
        Najlepsze są Sissel. Kropka.
        • niepokorny-niespokojny Re: jaka poduszka? 28.10.19, 14:30
          w czym są najlepsze? przecież oni mają rdzeń zrobiony w chińskich kurnikach
      • mika_p Re: jaka poduszka? 24.10.19, 16:58
        eve-shell napisał(a):

> hej,
        > wczoraj dałam obszerną odpowiedź na Twoje pytanie ale dzisiaj widzę że mój wpis
        > usunięto, ciekawe czemu?

Ojoj, tak cię zachwyciła poduszka, że aż załozylaś konto, odszukałaś odpowiedni wątek na temat poduszek i się dopisałaś? I, co dziwne, wczoraj byłas pewna, że to genialna poduszka, a dziś na innym forum prosisz o opinie, bo piszesz pracę na temat konkretnego modelu? Nie zasługujesz na swoje 50 gr od postu, kiepska jesteś.
        • eve-shell Re: jaka poduszka? 28.10.19, 13:09
          za to Ty widać założyłaś temat żeby ciągnąć wątki. Ile Ci płacą? Jak 50 gr, to beznadziejna jesteś...
        • eve-shell Re: jaka poduszka? 28.10.19, 15:01
          i jeszcze:
          1. jak czytasz, to ze zrozumieniem, bo widać, że masz dość duże braki w "inteligencji". Zapewne za trudne było dla ciebie zrozumienie co napisałam na temat poduszek Sapporo? Że MAM taką a w drugim poście, że szukam innych, którzy też taką mają? Nie, zapewne nie zrozumiałaś...W sumie nic dziwnego, pochodzisz zapewne z tzw. "generacji gimbusów", co nie? Dla nich zdanie dłuższe jak złożone z 3 słów, to naprawdę wyzwanie wink
          2. cytuj moją całą wypowiedź a nie wybiórczo, bo zaciemniasz innym wydźwięk wypowiedzi
          3. co do moderacji - właśnie ciekawi mnie ile gazeta "bierze" za zostawianie wpisów - podpowiesz mi? Na pewno masz rzetelne informacje, wprost z pierwszej rękiwink Nie będę już do nich pisała bo ty zapewne dużo wiesz na ten temat...

ps. w usuniętym wpisie chciałam wyjaśnić ludziom skalę problemu, że są naciągani przez G wiedzących prowizyjnych sprzedawców, taka prawda ale widać poziom tego portalu promuje chałę, stąd chętnie zostawiają opłacone wpisy takich jak ty...
    • niepokorny-niespokojny Re: jaka poduszka? 28.10.19, 14:37
      Merytoryczne wypowiedzi są tępione na tym forum. Chyba najlepiej kupić od wszystkich, wiele modeli, popróbować i oddać smile
      A tak na poważnie, ja i moja sister chwalimy sobie poduszki Dr Sapporo. Zresztą sama poczytaj opinie na googlach, nie ma praktycznie nikogo kto by narzekał na jakość, kształt, wypełnienie, poszewkę, itp. Na pewno nie kupuj chińszczyzny - pytaj się gdzie robiona jest pianka do nich. Dobra, zdrowa poduszka zawsze się obroni smile)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka