hedna 07.01.15, 21:12 Możecie polecić jakąś dobrą maść na blizny? Córka (6,5 ) jakiś czas temu skaleczyła się w ramię (nad łokciem). Rana wygoiła się już dawno,ale pozostała krecha na jakieś 4 cm. Da się coś z tym zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anika772 Re: Maść na blizny 07.01.15, 21:19 Contractubex, stosowałam po cc. bardzo skuteczna. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczy_kuperas Re: Maść na blizny 08.01.15, 00:32 potwierdze, poleciła mi to kosmetyczka. Miałam szrame na czole, od lini włosów az pod brew, nie mam sladu! Smarowałam contractubexem ale też poszlam 2-3 razy na złuszczanie kwasami. Odpowiedz Link Zgłoś
madame_edith Re: Maść na blizny 07.01.15, 21:18 wg mnie najlepszy jest cepan. Tani śmierdzący ale super skuteczny Odpowiedz Link Zgłoś
segregatorwpaski Re: Maść na blizny 08.01.15, 07:35 A ten cean na takie blizny po 'cięciu'? A na takie po obtarciach? Dziecię ma ślady po obtarciach butów (galny). Taka skóra ciemniejsza znacznie d pozostałej, chropowata i długo to ne schodzi... Pomoże? Odpowiedz Link Zgłoś
madame_edith Re: Maść na blizny 08.01.15, 08:59 Nie wiem, u mnie wybielił 20 cm blizny po operacji biodra, więc kawał blizny. Próbowałam wcześniej innych maści, tej nawet nie kupiłam, bo cebula itd. Ale kiedyś na próbę u matki parę razy posmarowałam, bo akurat leżał i oczom własnym nie mogłam wierzyć, że taki efekt (może akurat u mnie). Odpowiedz Link Zgłoś
segregatorwpaski Re: Maść na blizny 08.01.15, 09:06 To może spróbuję, skoro niedrogi. Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Maść na blizny 09.12.15, 08:35 Też polecam Cepan - bardzo tani i bardzo skuteczny. Odpowiedz Link Zgłoś
szeptucha.z.malucha Re: Maść na blizny 23.11.18, 14:37 Przy cepami mojemu dziecku wykwitł bliznowiec na bliźnie po ranie ciętej. Teraz naklejam mu sutricon i z dnia na dzień blednie. Odpowiedz Link Zgłoś
szeptucha.z.malucha Re: Maść na blizny 23.11.18, 14:39 Jeny, trupa wskrzesili. Nie spojrzałam na datę. Odpowiedz Link Zgłoś
marikooo Re: Maść na blizny 07.01.15, 21:18 Tylko cepanu nie kupuj, bo tak śmierdzi cebulą, że Ci dziecko nigdy nie wybaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
anel_ma Re: Maść na blizny 07.01.15, 22:17 jest jeszcze Silkyderm, dość drogi, ale skuteczny Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: Maść na blizny 07.01.15, 22:20 gdyby te maście były skuteczne do część chirurgów plastycznych zmieniłaby zawód Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Maść na blizny 07.01.15, 21:20 stosowałam cepan i contractubex- zdecydowanie lepiej sprawdza się ten drugi, aczkolwiek cepan tańszy i to sporo Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: Maść na blizny 07.01.15, 21:21 Da się coś z tym zrobić? tak, zostawić w spokoju Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Maść na blizny 07.01.15, 22:05 blizna jest w widocznym miejscu i gdyby można było coś z nią zrobić , to by było fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: Maść na blizny 07.01.15, 22:06 aż tak rzuca się (postronnym) w oczy ? idź do dermatologa (?) - bardziej wiarygodne źródło wiedzy Odpowiedz Link Zgłoś
mala.ona Re: Maść na blizny 07.01.15, 22:22 A moze plastry Sutricon? Ja stosowalam je na rane po cc i jestem zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
mania11111 Re: Maść na blizny 07.01.15, 22:24 Cepan ,u nas pomógł naprawdę polecam cale 5 zl i działa Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Maść na blizny 07.01.15, 22:36 Nie,nie wygląda jakoś strasznie! Ale ta blizna jest widoczna. Dziś córka mnie zapytała czy mogę jej "tak zrobić,żeby blizna zniknęła"? Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Maść na blizny 08.01.15, 03:37 Powiedz jej, ze nie mozesz nic zrobic, zeby zniknela, ale ona moze ja polubic . Ja rozumiem, ze jakas wielka szrama na twarzy, albo bliznowiec spedza sen z powiek, ale 4cm blizna na ramieniu? Powiedz corce, ze to bedzie jej znak szczegolny . Kiedys tez bylam taka ambitna I smarowalam blizny luku brwiowego mojego syna Perla Inkow, ktora oczywiscie pomogla jak umarlemu kadzidlo. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: skoro mowa o"znaku szczególnym" :) 08.01.15, 10:57 Rozmawiałam z córką ostatnio i padło takie sformułowanie. Mówię,że jej znak szczególny to może być pieprzyk na kolanie Na co dziecko pyta o mój. Odpowiedziałam "może tatuaż?",a usłyszałam "chyba garbaty nos!" Odpowiedz Link Zgłoś
xenia123321 Re: Maść na blizny 08.01.15, 06:17 Jeśli jest ciemna to jeszcze jest sens czymś ją smarować ale jak jest już jasna to bedzie cieżko aby zniknęła. Odpowiedz Link Zgłoś
marga-ret15 [...] 09.12.15, 08:22 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Maść na blizny 09.12.15, 09:17 myslisz, ze prawie po roku od zadanego pytania blizna ma kilka tygodni? Jak juz musisz spamowac, to moze pomysl zanim wyslesz. Odpowiedz Link Zgłoś