Dodaj do ulubionych

A ulubione perfumy?

12.01.15, 17:14
Jestem ciekawa zwlaszcza odpowiedzi pan z watku z hejtem na najpiekniejsze klasyki...
Czuje, ze wiekszosc poda zapachy cottytongue_out
Obserwuj wątek
    • helufpi Re: A ulubione perfumy? 12.01.15, 17:17
      Po pierwsze Coty, a nie Cotty, a po drugie nie generalizuj, bo taka Bottega Veneta jest całkiem-całkiem. Choć Knot to - nomen omen - knot.
      • shell.erka Re: A ulubione perfumy? 12.01.15, 17:25
        big_grin
      • amsterdama Re: A ulubione perfumy? 23.01.17, 13:45
        Bardzo lubię Knot.
    • d.o.s.i.a Re: A ulubione perfumy? 12.01.15, 17:22
      Moj hit ponadczasowy to She/Elle Emporio Armani - ostatnio zadalam Pani w perfumerii zadanie znalezienia mi podobnych I polegla.

Nowy nabytek to My Burberry. Bardzo mnie oczarowaly, ale niestety sa malo trwale, choc mam wode perfumowana. Nie wiem, moze moj nos przestaje je czuc wyjatkowo szybko.

Lubie tez Play Gurlaina.
      • kred-ka Re: A ulubione perfumy? 12.01.15, 17:31
        J'adore Diora
        Dune Diora
        Dolce Vita Diora ( czasami- najczęściej w okresie zimowym)
        Hypnose Lancome zatem i Angel T.Mugler ( bo to te same zapachy jak na moj nos )
        Be delicious DKNY ( tylko latem)
        Wszystkie cukierkowe Escady ( powracam do ktorejs co ok 2 lata)
        L'eau de Eden i Eden Cacharel
        Cerrutti 1881
        Aqua di Gio Armaniego ( juz niestety nie produkowany) sad
        • kred-ka Re: A ulubione perfumy? 12.01.15, 18:02
          Jak moglam zapomniec o wspanialym, świeżym Into the blue Escady. Bardzo ubolewam nad tym, ze juz ich nie produkują sad Nieco podobne do nich sa Bright Crystal Versace, ale tylko nieco.
      • monia6005 Re: A ulubione perfumy? 02.04.15, 14:24
        A znacie perfumy Original Anji Rubik? Ktoś używał? Jak Wasze wrażenia? Ja sobie właśnie zamówiłam, słyszałam, że pachną naprawdę wyjątkowo. Nie mogę się doczekać, aż przyjdą.
        • aqua48 Re: A ulubione perfumy? 02.04.15, 15:36
          monia6005 napisał(a):

> A znacie perfumy Original Anji Rubik? Ktoś używał? Jak Wasze wrażenia?

Mnie się ten zapach zdecydowanie nie podoba. Nawet trudno mi określić dlaczego, bo nie jest brzydki, czy nieelegancki tylko taki, twardy, kanciasty. Na mojej skórze nie rozwija się. A trwały! Psiknęłam we wnętrze dłoni i mimo umycia naczyń po obiedzie nadal go czuję.
          • syn_psa_zenskiej_proweniencji Re: A ulubione perfumy? 23.01.17, 12:52
            nie jest to zapach do uzywania w ciagu dni, jest zbyt ciezki i intensywny, taki przytlaczajacy, ale na wieczor juz ok, ciekawa nuta choc nie w mojej top10
    • angry.bird Re: A ulubione perfumy? 12.01.15, 17:28
      ja nic specjalnego bvlagri jasmine noir i trussardi białe. I nimi pachne. Nie lubie zapachu amore amore albo takich ciężkich zapachów słodko- gorzkich.
      • aqua48 Re: A ulubione perfumy? 12.01.15, 17:38
        Moje ulubione to te przez innych znienawidzone smile Bardzo lubię Kenzo Elephanta, trzeba jednak używać go z umiarem, wielkim umiarem smile tylko jest piękny, a nie zabijający. Wymaga też chyba odpowiedniej skóry. Lubię Eternity i Chanel Coco Noir, Cinema YSL, lubię też i jest to zdecydowanie mój zapach - Burberry, ale wyłącznie the Beat. Inne Burberry mi nie odpowiadają.
        • a.va Re: A ulubione perfumy? 12.01.15, 18:05
          Kocham The Beat, to mój nr 1. Tylko strasznie szybko się ulatnia sad
          • aqua48 Re: A ulubione perfumy? 12.01.15, 18:31
            a.va napisała:

> Kocham The Beat, to mój nr 1. Tylko strasznie szybko się ulatnia sad

Tak? A na mnie cały dzień siedzą.
            • a.va Re: A ulubione perfumy? 12.01.15, 19:18
              Szczęściaro smile
        • ojasia Re: A ulubione perfumy? 12.01.15, 19:16
          Uwielbiam słonika, ale nadaje się tylko na zimę i tylko w ilości jeden psik. Bardzo lubię Escada Desire Me i Passion Dance z Avonu, chociaż te ostatnie są raczej nie trwałe, ale za to kosztują grosze.
    • helufpi Re: A ulubione perfumy? 12.01.15, 17:32
      W tej chwili mam fazę na Flowerbomb V&R. Ale ogólnie nie mogę znaleźć perfum, którymi będę pachnieć latami, bez znudzenia, które byłyby moim podpisem. A bardzo bym chciała na takie natrafić, może ten Flowerbomb się uda.
      • kitty4 Re: A ulubione perfumy? 23.01.18, 08:48
        a Flowerbomb mnie osobiście bardzo zawiodło - na mnie pachnie plastikowo, wyczuwam tam ciągle jakies sztuczności. Nie na mój nos sad
    • kkalipso Re: A ulubione perfumy? 12.01.15, 17:33
      Miss Dior i były takie jedne dawno temu Versace Versus ale już ich nie produkują lubię też CK IN2U.
    • shell.erka Re: A ulubione perfumy? 12.01.15, 17:35
      To moze ja sie dopisze. Lubie rozne zapachy. Najbardziej pudrowe.
      Nie lubie zapach wanilii. To zdecydowanie.
      Lubie zapachy intrygujace.
      Nie lubie popularnych.
      Light blue pachnialam tak dlugo, jak stalo sie mocno rozpoznawalne i podrabiane, wiec bardzo krotko. I natychmiast przestalo mi sie podobac.
      Do tego sa zapachy na lato - w stylu LB czy lau par kenzo, a sa na zime.
      Ja wole te zimowesmile
      Nie lubie zapachow noszonych przez nastolatki - typu miss dior itp mocno popularne choc nie tanie.
      W dodatku jest rodzaj zapachow - bardzo slodkie i duszace, ktore upodobaly sobie ( dobra, bo sie zapedzetongue_out)
      • kkalipso Re: A ulubione perfumy? 12.01.15, 17:42
        To mnie pocieszyłaśtongue_out
        • marzeka1 Re: A ulubione perfumy? 12.01.15, 17:54
          Cerrutti 1881 (a ktoś w tamtym wątku wymienił to jako zapach, którego nie znosi).
          Ardenbeauty Elizabeth Arden.
      • sanrio Re: A ulubione perfumy? 23.01.17, 22:51
        j'adore nie jest intrygujący ani trochę tongue_out
        • ola_dom Re: A ulubione perfumy? 24.01.17, 09:30
          sanrio napisała:

> j'adore nie jest intrygujący ani trochę tongue_out

Ale przynajmniej nie jest ani trochę popularny ;D
          • kitty4 Re: A ulubione perfumy? 24.01.17, 11:16
            Hłe hł hłe - J'adore dla mnie jest migrenogenny - zachywycona opisami kupiłam 50 ml - użyłam dwa razy - dwa razy migrena na całego i z ulgą oddałam, byle tylko się pozbyć sad kasy tylko żal.
          • domowapani Re: A ulubione perfumy? 22.01.18, 11:01
            Jadore jakoś ostatnio przestało być popularne. Z drugiej strony sprzedają je już nawet w Hebe.
            Ale zabawnie się złożyło ostatnio.
            Szukam cały czas jakiegoś nowego zapachu. I nic mnie nie chce uwieść. Więc używam sobie black orchid cały czas, bo jeszcze te mi jakoś podchodzą ze wszystkich z mojej półki.
            I taka sytuacja: siedzimy w restauracji, stolik obok siedzi rodzinka. Co jakiś czas czuje piękny zapach i nie mogę go skojarzyć. W końcu mówię mężowi, że chyba zaraz spytam czym ta kobieta obok pachnie, bo założyłam że to ona.
            Maz zaczął się śmiać i kazał powachac córkę. I faktycznie. To ona. Mąż ja spryskal moim Jadore 😂
    • triss_merigold6 Re: A ulubione perfumy? 12.01.15, 17:53
      Przez wiele lat:
      - Organza Givenchy i Amarige Givenchy, Angel Thierry Muglera, Opium YSL, lightowo latem Le Monde est beau Kenzo i Davidoff Cool Water (niebieskie, te pierwsze)
      Lubię:
      Versace Bright Crystal, większość Laury Biagotti

Teraz używam 24 Faubourg Hermesa wodę perfumowaną, mocny wyrazisty zapach
    • myelegans Re: A ulubione perfumy? 12.01.15, 17:56
      na obecna chwile Dolce Cabana Light Blue
      • konwalka Re: A ulubione perfumy? 12.01.15, 18:01
        ja z tych hejterek, choc słabych
        do adremu:
        czysta trucizna diora- ostatni nabytek
        allure sensuelle- chanel
        mon boudoir- vivienne westwood
        i na zawsze i do konca juz chyba hermes: eau de merveilles (jasny) - maksymalnie inny, intrygujacy, nie do zamknięcia w zadnym pudełku
        dla facetow terre (takze hermes)
        • aqua48 Re: A ulubione perfumy? 12.01.15, 18:34
          konwalka napisała:

> dla facetow terre (takze hermes)

O, popieram, właśnie namawiam mojego na Terre, psiknęłam i zachwyciłam się, chcę, żeby mój facet tak pachniał.
          • konwalka Re: A ulubione perfumy? 12.01.15, 19:25
            ale terre działają na wyobraznie dopiero w nucie serca
            psiknelam swpjego, jako żem fanka hermesa
            ten sie oburzyl, ze co ja i w ogole, a po kwadransie odjechal w zachwycie nad samym sobą
          • emka_uk Re: A ulubione perfumy? 23.01.17, 14:00
            Z męskich Joop ! Nightflight - zdecydowanie.
    • barbibarbi Re: A ulubione perfumy? 12.01.15, 18:18
      Lacoste - pour femme
      Trusardi - donna
      Ostatnio jeszcze mało znany Banana Republic W (wątpię żeby ktoś znał)

Wszystkie lekkie, bezpretensjonalne i eleganckie, poprawiają mi humor.
    • lola211 Re: A ulubione perfumy? 12.01.15, 21:25
      Allure Chanel.
      Ja nie hejtuje, bo rozumiem, ze zapach to sprawa mocno indywidualna.Mnie zadne nie smierdza, po prostu moga sie nie dogadywac z moim nosem, to wszystko.
      • arim28 Re: A ulubione perfumy? 12.01.15, 21:45
        Gucciego "Envy"

• nolus Re: A ulubione perfumy? 13.01.15, 01:01
          212 NYC Caroliny Herrery - już drugi,a może nawet trzeci rok dzierży palmę pierwszeństwa jeśli chodzi o moje ulubione zapachy. Całkiem możliwe,że stanie się niedługo moim zapachem przewodnim - nuty,jakie w sobie zawiera idealnie wkomponowują się w mój gust.

Przez dość długi czas lubiłam Rush Gucci i do dzisiaj mam do tego zapachu sentyment.

Byłam też zafiksowana na punkcie Baby Doll YSL (nawet nie wiem czy jest jeszcze w sprzedaży),ale dzisiaj chyba nie czuję już tego zachwytu i nie jest to już zapach dla mnie...
    • rosapulchra-0 Re: A ulubione perfumy? 13.01.15, 03:28
      Jestem wierna chanel 5, potem coco chanel, a potem chanel 19. Więcej grzechów nie pamiętam.. no dobra, parę zdradziłam moje chanelki z innymi wodami, ale to tylko incydenty były smile
      • quilte Re: A ulubione perfumy? 13.01.15, 05:37
        Owszem, moje ulubione to Coty big_grin "Wild Musk", niestety od dawna nie produkują.
        Z braku "Wild Musk" używam Jil Sander "Jil", Chloe "Love" i Dior "Diorissimo".
    • goodnightmoon Re: A ulubione perfumy? 02.04.15, 14:43
      Skoro tak bys chciala hejt na piekna klasyke, to prosze bardzo - ani "Samsara" od Guerlain ani "Eau de Cologne 4711" nie wzbudzily mojego zachwytu.

Ukochane: "Champs-Elysées" od Guerlain i "Byzantine" od Rochas (tych ostatnich juz, niestety, nie produkuja, wiec uzywam bardzo oszczednie).
    • zottarella Re: A ulubione perfumy? 02.04.15, 15:49
      Lubię:
      - Calvin Klein: Euphoria, One, Obsession night
      - Lolita Lempicka: Lolita
      - Lancome: La vie est belle
      - Burberry: Body
      - Lacoste: Touch of pink
      • malwa51 Re: A ulubione perfumy? 24.01.17, 01:40
        La vie jest fajne zimowa pora smile Uwielbiam zapach toniku i mleczka do zmywania Lancome, powinny wyjsc jako EdP lub przynajmniej EdT wink
    • barefoot_duck Re: A ulubione perfumy? 02.04.15, 16:24
      Mam ciężką nadwrażliwość zapachową i nie dość, że samej ciężko mi znaleźć pasujące perfumy nie powodujące mdłości i migreny, a o podobającym się zapachu, to jeszcze podobną mękę trzeba przejść z perfumami dla męża.
      Od jakiegoś czasu mam ukochane Aqua Allegoria Mandarin Basil. Wcześniej przez kilkanaście lat udało mi się znaleźć z akceptowalnych perfum najpierw Pink Lacoste, a potem przez dłuuugi czas Halloween Jesusa del Pozo. Halloween kocham niezmiennie, ale strasznie ciężko je kupić. Najpierw można było w polskich perfumeriach, potem przywoziłam z lotnisk różnistych, potem już tylko z lotniska w Kantonie, a ostatnio ściągałam już tylko z jakiegoś mini sklepu internetowego.
      Jak któraś ma pomysł na lekkie perfumy w typie Allegorii, to chętnie przyjmę i sprawdzę, bo fajnie byłoby mieć ze 2-3 zapachy na podorędziu.
      • mangosmoothie Re: A ulubione perfumy? 23.01.18, 01:48
        kocham Aqua Allegoria Mandarin Basil i z tej serii Herba Fresca, jeżeli nie boisz się używać męskich zapachów to polecam Clinique Happy for Men, ma bardzo wyraźną nutę gorzkiej pomarańczy, kiedyś zużyłam całe 50ml i nikt mi nie powiedział, że pachnę męską wodą, z serii Aqua Allegoria podobny jest jeszcze zapach Pampelune, czy jakoś tak, i z tego co widziałam to w sklepach internetowych tańszy niż Mandarin Basil
    • agaja5b Re: A ulubione perfumy? 02.04.15, 16:34
      Extravagance Givenchy, miałam wiele po nich ale żaden mu nie dorównał w mojej opinii, a ostatnio od siostry pozyczałam Chanel Chance ten zółty i spodobał mi się nawet na mnie.
    • memphis90 Re: A ulubione perfumy? 02.04.15, 20:12
      Hypnotic Poison
      Kenzo Amour
      Angel na wieczory
      na codzień bardzo lubiłam Marc O'Polo Woman, ale już nie do dostania

Ale moje pierwsze w życiu "perfumy" to były Puzzle Coty smile
    • jw82239 Re: A ulubione perfumy? 23.01.17, 10:21
      Ja mam fioła na punkcie Lolity Lempicką. Taki fajny korzenny słodki zapach. Dostałam już kilka komplementów, że ślicznie pachnę, a kupuję ją przez stronę galeriazapachow.pl . Mają tam duży wybór perfum, bardzo dobrej jakości !!! No i zapach jest bardzo trwały. Nie znam lepszej strony niż tą którą podałam. Polecam smile
    • gosiaczek1212 Re: A ulubione perfumy? 23.01.17, 10:25
      Keiko Mecheri Loukhoum- najcudowniejsze
      • leokadia35 Re: A ulubione perfumy? 23.01.17, 11:10
        Repetto
        Lacoste białe
        Prowl z Avon ale go już dawno nie produkują piękny zapach
    • tryggia Re: A ulubione perfumy? 23.01.17, 12:15
      Od 25 lat zawsze mam butelkę Anais Anais. Otula mnie i uspokaja.
      Ale naturalnie, używam różnych i różne mam fascynacje.
      Od jakiegoś czasu jaram się Tobacco-vanille TF, mam, używam, celebruję.
      A latem kocham prosty zapach Roberto Cavalli Paradiso.
      Bardzo łatwo rozpoznać mnie po zapachu perfum.
      • marminia Re: A ulubione perfumy? 23.01.17, 13:32
        A ja myślałam, że tylko ja nie mogę się oderwać od Anais Anais i jest właśnie tak, jak napisałaś "otula i uspokaja", nawet czasem sobie wącham korek i jest mi jakoś tak lepiej smile
    • vivyan Re: A ulubione perfumy? 23.01.17, 13:01
      Jil Sander Style
      Prada Infusion d'iris
      Dior Dune
      Dior Poison
      Guerlain Shalimar
      CK Obsession
      Mugler Angel (ale w dawkach homeopatycznych żeby otoczenia nie zadusić) smile
      Versace Woman
      Donna Karan Gold
      Chopard Casmir
      i na lato zawsze Herba Fresca Guerlain
      Czyli raczej ciężkie zapachy, oprócz tego na lato.
      Oprócz zapachu na
    • black_halo Re: A ulubione perfumy? 23.01.17, 13:02
      Kiedys uwielbialam L'Imeratrice Dolce&Gabanna ale przestali produkowac. Na szczescie w ostatniej chwili rzutem na tasme dokupilam 5 butelek po przecenie.
      Teraz aktualnie uzywam Bvlgari Omnia Paraiba i Kenzo World. Lubie po prostu dosc swieze i lekkie zapachy. Mam tez w domu La Petite Robe Noir Guerlain ale jakos dla mnie ciezkawe i uzywam tylko jak ide gdzies na jakas wieksza impreze wieczorem.
      • chicarica Re: A ulubione perfumy? 22.01.18, 10:43
        Jakbys chciala to mam do odsprzedania, bo nie jestem w stanie tego uzywac. Kompot owocowy. Oryginalne na pewno bo kupilam w bezclowce, choc na pewno nie mam juz zadnego paragonu ani pudelka. Praktycznie malo co psikniete, jak bede w Polsce to moge spojrzec dokladniej ile zostalo ale 90% obstawiam.
        • minerallna Re: A ulubione perfumy? 23.01.18, 03:00
          Hmm, jeśli faktycznie chcesz sprzedać to ja byłabym chętna.
          Popatrz na daty. Post na który odpowiadasz jest z sprzed roku.
          Moja poczta aktywna, jeśli chcesz- napisz. Nic pilnego, ot jestem ciekawa zapachu.
          Zawsze kuszą mnie słodkie zapachy, z owocami, wanilią, czekoladą.
          Jestem lekko zafiksowana na punkcie zapachów smile
    • marminia Re: A ulubione perfumy? 23.01.17, 13:37
      Laura Biagiotti "Rome" - na lato i wiosnę
      Versace "Crystal noir" i Bvlgari "Jasmin noir" - na jesień i zimę
      Cacharel Anais Anais - na zawsze
    • czar_bajry Re: A ulubione perfumy? 23.01.17, 13:38
      Od lat niezmiennie Jadore Diora.
      • mangosmoothie Re: A ulubione perfumy? 23.01.18, 01:52
        niezmiennie? ja po kilku latach zatęskniłam i kupiłam sobie i wydaje mi się, że zmienili recepturę, że kiedyś były lżejsze, świeższe, a może moja percepcja się zmieniła, nie masz wrażenia że są teraz inne niż kiedy były nowością?
    • lilyrush Re: A ulubione perfumy? 23.01.17, 13:47
      Si klasyczne i ukochane Si Rose
      Chloe- klasyczne, Rose, Love
      Allure i Eternity- mam zawsze, używam rzadko
      In Love Again, YSL- limitowana jubileuszowa edycja

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka