Dodaj do ulubionych

Łóżko dla dziecka

13.01.15, 19:40
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku smile

W wakacje planuję remont pokoju dziecka (moja córka idzie do pierwszej klasy). Pokój ma malutki, niecałe 3 m na 3 m. Zastanawiam się nad łóżkiem wielofunkcyjnym. Coś w tym rodzaju (niekoniecznie to) https://www.sklep.resmar.pl/upload/sklep_galeria/2018/g19.jpg

Czy któraś z Was ma łóżko takiego typu - jak się użytkuje? Czy faktycznie oszczędza się miejsce? Czy w ogóle takie rozwiązanie jest funkcjonalne? Mam jeszcze trochę czasu na zastanawianie się.
Obserwuj wątek
    • agni71 Re: Łóżko dla dziecka 13.01.15, 19:58
      do malutkiego pokoju jak dasz taką kolubrynę, to z pewnością potwornie go zagracisz. Kup lepiej normalne łóżko, oddzielnie biurko i regał, chyba takie 3 meble się zmieszczą?
      • milva_barring Re: Łóżko dla dziecka 13.01.15, 20:06
        No właśnie myślałam nad optymalnym wykorzystaniem miejsca - chciałam jeszcze wykorzystać przestrzeń pod łóżkiem.
        Nie jestem w stanie wyobrazić sobie jak wygląda w rzeczywistości - pewnie masz rację, że wielkie i zwaliste to łóżko.
    • asia06 Re: Łóżko dla dziecka 13.01.15, 20:09
      Nadaje się i sprawdza się. W dodatku tworzy fajne miejsce do zabawy pod łóżkiem. Na razie używam 5 lat. Dziecko niedługo skończy 10 lat, a w dalszym ciągu zadowolone i zmieniać nie chce. Nie zagraca pokoju i oszczędza miejsce. Stoi w pokoju 10 m2.
      • milva_barring Re: Łóżko dla dziecka 13.01.15, 20:16
        Asiu, ale masz takie łóżko czy inne? Przy biurku jest wystarczająco dużo miejsca na odrabianie lekcji? Nie wiem, strasznie się napaliłam na takie rozwiązanie, ale szukam plusów i minusów.
        • asia06 Re: Łóżko dla dziecka 13.01.15, 20:23
          Nie jest takie samo, ale dokładnie w tym stylu. Biurko jest wystarczająco duże.

Moje jest dokładnie takie:
          www.walmart.com/ip/10812033?action=product_interest&action_type=title&placement_id=irs_top&strategy=PWVUB&visitor_id=KfEF95wrcVvwYdTzFcvE1s&category=&client_guid=08c083b8-3a04-4141-8112-47323e0aa93d&customer_id_enc=f1826d43-10fe-1d10-e044-001517f43a86&config_id=2&parent_item_id=15767815&guid=f9595cfa-2262-4b34-9508-1c5ab74647d8&bucket_id=irsbucketdefault&beacon_version=1.0.0&findingMethod=p13n
    • ruda_wydra Re: Łóżko dla dziecka 13.01.15, 20:56
      A może zwykłe piętrowe? Nie będzie takie masywne, a miejsce pod łóżkiem da się wykorzystać tak jak będziesz chciała - wstawić pudła czy nawet szafkę. Ja mam takie podobne jak tutaj:
      allegro.pl/lozko-lozka-pietrowe-dzieci-zabawa-szybka-wysylka-i4950124910.html?bi_s=archiwum_allegro&bi_mshockffers&bi_c=Product&bi_term=Dla+Dzieci-11763_Pok%C3%B3j+dzieci%C4%99cy-17272_%C5%81%C3%B3%C5%BCka+i+kojce-98744_%C5%81%C3%B3%C5%BCka+pi%C4%99trowe-98751

i sprawdza się. Nie mówiąc już o początkowej fascynacji ze spania na górze i skoków z drabinki smile
    • ib_k Re: Łóżko dla dziecka 13.01.15, 21:02
      okropne! w małym pokoju taki ramot pomyłka, jeżeli już to coś mniej zwalistego, np łóżko piętrowe a pod nim biurko czy regały, np www.ikea.com/pl/pl/catalog/categories/departments/childrens_ikea/tools/coch/roomset/20151_cocc05a/
      lub www.ikea.com/pl/pl/catalog/categories/departments/bedroom/19039/
      • eliszka25 Re: Łóżko dla dziecka 14.01.15, 08:51
        no nie, stuva z ike, to jest dopiero ramot! o tych wysokich, pod ktore miesci sie zwykle biurko myslalam poczatkowo dla mojego syna, ale one sa bardzo wysokie i w normalnym mieszkaniu syn mialby do sufitu bardzo malo miejsca, nawet usiasc by na lozku nie mogl. w wysokim sklepie wygladaja fajnie, ale w mieszkaniu juz zdecydowanie gorzej.
    • 1borgia Re: Łóżko dla dziecka 13.01.15, 21:05
      milva_barring tobie tezsmile

lozeczko w sumie skusne i ladne i ciekawe ale.... wiesz co? zrob sobie herbate z sokiem malinowym (niepodrabianym) albo herbate z imbirem- cytryna- miodem i obejrzyj jakis dobry film na hd. ja wlasnie ogladam jamesa bonda . wiadomo jaki bond jest- ogladamy go dla ladnych kobiet i fajnych miejsc i to na tyle no bo akcja i dialogi. a propos dialogow na wyzszym poziomie intelektualnym czyli gdybys chciala posluchac co maja do powiedzenia forumowicze na temat udzialu polakow w radzie unii to tu:
      forum.gazeta.pl/forum/w,50,156228749,156228749,Angielski.html
      oto caly komentarz zalozyciela watku na temat haniebnej reakcji k. mikke (czyli null komentarza vs mikke). tez zero odniesienia do zaprzentowanego programu, zero mysli dlaczego tak malo osob bylo na sali (a bedzie jeszcze mniej..) jedyny komentarz to... zreszta sama przeczytaj. jak ci sie podoba? tam pytam, z czystej ciekawosci.

zrob sobie herbatke i zasiadz przed tv. polecilbym inny film np. mojego ulubionego wilsberga ale dzisiaj go nie bedzie.
      klaniam sie,
      borgia
    • klamkas Re: Łóżko dla dziecka 13.01.15, 21:10
      Do tak małego pokoju się nie nadaje. Lepiej kupić zwykłe łóżko z pustą przestrzenią pod - do tego albo głęboką szufladę, albo komplet pojemników.skrzynek. Do tego zgrabne biurko i kontenerek do niego. I nieduży regał, albo niewielka komódka.
    • nataliam2 Re: Łóżko dla dziecka 13.01.15, 21:11
      Ja też szukam łóżka w tym stylu. Chcę mieć wszystko w jednym. Na razie mam zwykłe łóżko, biurko i komodę i syn nie ma miejsca na zabawę. To bardzo mi się podoba. Szukałam na początku czegoś co ma większe szafki, ale wtedy łózko jest bardzo wysokie. Nie znalazłam nic pomiędzy, a nie mogę dać wysokiego bo mam w pokoju skosy i syn musiałby leżeć jak śledź. To mi się w pierwszym momencie podobało, ale ma za mało szafek. Nie zmieszczę wszystkich ubrań syna. Poza tym gdzie miałabym trzymać jego książki, w biurku są tylko półeczki. Pokazałam mebel mężowi i powiedziałam co mi się w nim podoba a co nie. Mąż stwierdził, że kupi płytę MDF (chyba) i mi zbuduje takie cudo jakie chcęsmile (zdolnego mam męże no nie). Łóżko ma być po prostu wyższe niż to (zrobią się większe szafki), no i biurko ma mieć szufladę (takie też widziałam). Ogólnie, jak by nie ilość rzeczy mojego syna to kupiłabym takie, ale wiem, że na chwilę obecną ma dużo ciuchów i swoich książek, że i tak musiałabym dokupić komodę a to bez sensu. W ferie mąż bierze się do pracy.
      • 1borgia Re: Łóżko dla dziecka 13.01.15, 21:17
        tu jeszcze kilka inspiracji lozkowychsmile
        www.shogazi.de/images/product_images/original_images/kinderbett_HochbettBaumhuette_1_l.jpg
        moj faworyt:
        www.wohnmagazin.de/wp-content/uploads/kleinkind-feuerwehrbett-KidKraft.jpg
        i jeszcze jedna propozycja
        image.architonic.com/img_pro2-1/121/8986/composicion-01-b.jpg
        • 1borgia Re: Łóżko dla dziecka 13.01.15, 21:20
          ale przede wszystkim dobra herbatasmile
          ich muss mich entfernen. google zglasza wlasnie wzmozona akcje blokowania mojego aliasa. milego wieczoreu.
          borgia
        • nataliam2 Re: Łóżko dla dziecka 13.01.15, 21:32
          Łóżka ładne, ale i tak potrzebna była by szafka i biurko, a jak ktoś tyle miejsca nie ma, albo ma, ale wolnego miejsca już nie będzie.
          • nataliam2 Re: Łóżko dla dziecka 13.01.15, 21:32
            Jak wstawi łóżko, biurko i szafkę (ale ja dziś nieskładnie piszę). Pora pójść spać
            • drosetka Re: Łóżko dla dziecka 13.01.15, 22:07
              moje dzieciaki do niedawna miały pokój cos 2na 4 i wiesz co ?była tam duża szafa wnękowa, spory regał na zabawki, łózko piętrowe , blat pod oknem słuzący za biurko i jeszcze całkiem sporo miejsca do zabawy. Ja bym się dobrze zastanowiła na pietrowym lózkiem, bo w sumie jest niewygodne dla dziecka, latem gorąco , my często musieliśmy ściągac sam materac na podłogę bo syn nie mógl spać jak było zbyt ciepło latem. W nocy jak chce siusiu, to musi się tarabanić z góry itd
              • nataliam2 Re: Łóżko dla dziecka 13.01.15, 22:31
                U mnie piętrowe nie wejdzie ze względu na skos. Sufit był by na wysokości barierki i syn musiałby się wpychać jak śledź smile
              • 1borgia Re: Łóżko dla dziecka 13.01.15, 22:34
                to moze byc problem. schodzic po drabinie na nocne sikusmile
                milym paniom w watku mowie tez dobranocsmile
                borgia
    • asia06 Re: Łóżko dla dziecka 13.01.15, 22:40
      Mówicie o piętrowych łóżkach. Piętrowe nie są dobre ze względu na to, że zazwyczaj na górze jest duszno. Chyba, że mowa o mieszkaniu o wysokości 3,50 m. Wdrapywanie się na takie łóżko do dziecka, bo czasem tak będzie trzeba, to też żadna przyjemność. Łózko, o jakim mówi autorka wątku jest praktyczne i wcale nie zagraca.
      • pina_colada88 Re: Łóżko dla dziecka 14.01.15, 01:20
        Milva, off top wink
        Już do pierwszej klasy? No nie wierzę wink
        Pozdrawiam!
        • milva_barring Re: Łóżko dla dziecka 14.01.15, 05:33
          pina - czas leci, sama jestem w szoku, że tak szybko to zleciało.

Pozdrawiam smile
      • eliszka25 Re: Łóżko dla dziecka 14.01.15, 08:54
        dokladnie. na dodatek pietrowe lozko jest zwykle na tyle wysokie, ze ani poscieli wygodnie zmienic sie nie da, ani wygodnie na nim usiasc itd. mamy podobne lozko, jak zalinkowane przez autorke watku i bardzo je sobie chwale. moj syn zachwycony juz od ponad 2 lat.
    • feniks_z_popiolu Re: Łóżko dla dziecka 14.01.15, 05:45
      Okropne. W małym pomieszczeniu będzie wyglądać jeszcze gorzej. Jak w trakcie użytkowania ułamie się choćby jedna półka będziesz wyrzucać całego tego kloca. Jak zmienią się upodobania dziecka to też.? Lepiej kup zwykłe łóżko biurko i szafę/komodę i pójdź w półki szafki na ścianę. Zupełnie nie rozumiem tej krótkowzrocznosci; wszak pierwszoklasista trwa tylko rok. Za 4-5lat to będzie całkiem inny człowiek.
      • eliszka25 Re: Łóżko dla dziecka 14.01.15, 08:58
        a jak za kilka lat temu innemu czlowiekowi zmieni sie gust i nie bedzie mu sie podobalo stare lozko, komoda, biurko i szafa, to tez wyrzucisz? poza tym dlaczego niby komoda w takim lozku mialaby sie popsuc predzej niz zwykla komoda? moj syn trzeci rok spi na podobnym lozku i nadal jest to jego ukochane, wymarzone lozko, ktore budzi zazdrosc odwiedzajacych go kolegow.
    • eliszka25 Re: Łóżko dla dziecka 14.01.15, 08:43
      mam dla mojego syna podobne lozko. poczatkowo myslalam nad pietrowym albo takim wysokim, pod ktorym zmiesciloby sie miejsce do pracy, ale mojemu synowi bardziej podobalo sie takie, wiec kupilismy. dla mnie byl to strzal w przyslowiowa dziesiatke. lozko jest uzytkowane juz trzeci rok i synowi wciaz sie podoba. jest tez hitem wsrod jego kolegow, bo bardzo lubia sie bawic pod tym lozkiem. dodatkowa zaleta lozka jest to, ze biurko mozna wsunac pod spod i wtedy tworzy sie dodatkowe miejsce. moim zdaniem wcale nie zagraca pokoju, tylko wyglada calkiem fajnie. u nas pod spodem jest komoda z szufladami, dzieki czemu oszczedzam dodatkowo miejsce na jedna szafke i gdyby nie to, to obok lozka stalaby komoda, a tak syn ma tam kacik "relaksacyjny" z materacem, poduszkami itd.

dla mnie podstawowa wada lozka pietrowego jest utrudniona zmiana poscieli. nie za bardzo wyobrazam sobie, jak mialabym zmienic na takim lozku przescieradlo z gumka i ciesze sie, ze jednak uleglismy synowi w kwestii lozka. tu mam materac dokladnie na takiej wysokosci, ze nie musze sie schylac ani na centymetr i wygodnie zmieniam posciel.

nasze lozko wyglada tak: fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3564064,2,3,lozko.html syn ma 8 lat i chodzi do trzeciej klasy. lozko dostal w pierwszej klasie.
      • mamaoskarka18 Re: Łóżko dla dziecka 14.01.15, 10:20
        jysk.pl/sypialnia/lozka-pietr-rozkl/lozko-pietrowe-uldum-buk-szary
        • asia06 Re: Łóżko dla dziecka 14.01.15, 14:29
          Takich łózek jest mnóstwo. Tu można znaleźć i takie niższe, i takie wyższe

www.sklep.meble.pl/meble/lozka-pietrowe/
      • nataliam2 Re: Łóżko dla dziecka 14.01.15, 21:31
        eliszka takiego łóżka szukam. Powiedz gdzie kupiłaś

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka