Dodaj do ulubionych

malowanie scian szablony

19.01.15, 13:29
czy ktras z Was malowala sciany szab;onami? czy latwo sie maluje?nie rozmazuje farba?
znalazlam cos takiego szablon

Racezj nie inetresuja mnie drzewka, kwiatki czy pojedyncze szablony na scianie...chcialabym pokryc sciane jakimis "ornamentami"
Obserwuj wątek
    • thea19 Re: malowanie scian szablony 19.01.15, 13:41
      szablony kupujesz zwiniete w rulon - bedzie sie mazac bo nie przykleisz tego szczelnie do sciany. dodatkowo sa mostki. szablon trzeba przyczepic tasma, wieksze powierzchnie mozna pomalowac gabka, reszte trzeba odrysowac olowkiem i wtedy malowac.
    • b-b1 Re: malowanie scian szablony 19.01.15, 13:42
      Całych ścian nie malowałam-robiłam tylko 9 "rysunków", czyli 9 koni na trzech ścianach big_grin
      Mój szablon jest plastikowy i w miarę ciężki-ma to znaczenie, bo trzeba go równo do ściany czymś przykleić, a im cięższy, tym trudniej. Kleiłam taśma malarską, ale spadał, gdyby był z lżejszego materiału-nie byłoby problemu-musiałam przykleić taśmą zwykłą -taką do paczek przezroczystą-i tu trzeba uważać, aby taśma potem nie odeszła wraz ze ścianą. Ściana była ok-więc odeszło bezproblemowo. Do malowania kupiłam jak dobrze pamiętam nobilesa lateksowego-pole manewru masz spore-beckers, tikkurila, dulux itp..
      Farba musi być gęsta i dobrze kryjąca, bo nakładasz jednowarstwowo-nic się nie rozmazało.
    • mx3_sp Re: malowanie scian szablony 19.01.15, 13:56
      mam alternatywę. Zamiast szablonów możesz umocować sztukaterię.
    • 1monia4 Re: malowanie scian szablony 19.01.15, 14:45
      Malowaliśmy duzy szablon -w dwie osoby.Gąbką.Samemu-jest b.ciężko.Nalezy go dobrze przykleić tasma malarska

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka