Dodaj do ulubionych

Taka sytuacja.

24.01.15, 12:52
Małżeństwo postanowiło się rozwieść. Na stanie są dzieci małoletnie. Od czasu postanowienia jednej ze stron druga strona - ojciec nie widuje dzieci (matka nie dopuszcza dzieci, ściemnia co do godziny, w której można ich zastać w domu, itp.). Jak ojciec może zabezpieczyć kontakty z dziećmi do czasu wpłynięcia pozwu o rozwód i postanowienia sądu (pewnie sam rozwód potrwa) ? Wnosi się zabezpieczenie o kontakty z dziećmi? *

* Nie jestem ojcem tongue_out . Nie jestem matką tongue_out Nie jestem kochanką tongue_out Obserwuję z boku i z obojga przyjaciół żal mi Pana bo Pani ewidentnie pogrywa uncertain
Obserwuj wątek
    • liberica1 Re: Taka sytuacja. 24.01.15, 12:59
      Tak tylko pytam bo jakoś tam namacalnie (przyjaciele) dotarło do mnie jak łatwo można zagrać na miłości do dzieci uncertain Strasznie to przykre i nie sądziłam, że dane mi będzie to obserwować.
    • niunia19851 Re: Taka sytuacja. 24.01.15, 14:08
      Pan powinien wystąpić do sądu z wnioskiem o uregulowanie kontaktów z dzieckiem (przedstawia swoją wersję spotkań, jak często, jak długo, powinien pamiętać o świętach, urodzinach, wakacjach, feriach i innym wolnym itp.) wraz z zabezpieczeniem na czas postępowania WAŻNE bo zabezpieczenie jest wydawane w ciągu 7 dni. Pan dostaje zabezpieczenie i tyle a jak Pani dalej będzie grać to Pan pisze jej sms lub maila lub list ZPO że jak sytuacja się powtórzy to wystąpi do sądu z wnioskiem o ukaranie jej za utrudnianie spotkań.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka