Dodaj do ulubionych

Warszawa Modlin

25.01.15, 12:38
Pytanie praktycznesmile Czy jeśli ląduje o 11.40 to zdarzę na autobus o 12.10 do centrum? Wiem, ze jak nie zdążę to mogę pojechać następnym o 13.30 (jeśli będą wolne miejsca). Lecę w czwartek , wiec nie powinno być jakiś dzikich tłumów chyba... Nie będę miała bagażu rejestrowanego (tak to się mówi?) tylko podręczne ale będę sama z dwójka małych dzieci i z wózkiem.
I jeszcze praktycznie możecie mi powiedzieć, gdzie się na te autobusy idzie dokładnie, żebym czasu nie marnowała...
Dzięki z góry za porady, nie mam problemów na lotniskach ale tam jeszcze nie leciałam a niespecjalnie mam ochotę sterczeć półtorej godziny czekając na autobus.
Obserwuj wątek
    • wielkafuria Re: Warszawa Modlin 25.01.15, 12:44
      czekaj, tylko wyciagnę szklaną kulę...
      • kaka-llina Re: Warszawa Modlin 25.01.15, 13:44
        nosz proszę jaka dowcipna.... cięta riposta..
    • joa66 Re: Warszawa Modlin 25.01.15, 12:57
      Moim zdaniem niespecjalnie. Przede wszystkim samo wyjscie z samolotu zajmie trochę czasu (chyba, że zajmiesz miejsce w pierwszym rzędzie). Poza tym, czy wózki nie są ładowane do luku bagażowego? Też będziesz musiała poczekać na odbiór - przy samolocie lub w terminalu. A jeżeli bedziesz leciała spoza Schengen to jeszcze kontrola paszportowa...
      • prezes_pan Re: Warszawa Modlin 25.01.15, 13:24
        spoza Schengen do lotniska w Modlinie?!
        • joa66 Re: Warszawa Modlin 25.01.15, 13:29
          Irlandia, UK
          • kaka-llina Re: Warszawa Modlin 25.01.15, 13:45
            no ja z Londynu właśnie bede lecieć, wiec kontrola na pewno...
    • kkalipso Re: Warszawa Modlin 25.01.15, 13:18
      Z dwójką dzieci to nie bardzo. Ja siedzę w knajpie na lotnisku jak jest za dużo czasu do odjazdu. Kup sobie kawę skorzystajcie z łazienki ogarnij dzieci czas szybko leci.
      • kaka-llina Re: Warszawa Modlin 25.01.15, 13:52
        Wiem, ze da radę, miałam nadzieje, że jakoś jednak zdążę (w Łodzi bym pewnie zdążyła) ale nie wiem jak lotniska w Modlinie wygląda...
        Czyli kupować bilet na ten późniejszy autobus, czy jednak jakaś minimalna szansa istnieje i ryzykować ten wcześniejszy?
        Ryanair sztucznie wydłuża czas latu, po to żeby potem trąbić "znowu jesteśmy przed czasem", więc z reguły jest jeszcze jakieś 10min w zapasie...
        Niby bilet będzie ważny na następny autobus..
        A z doświadczenia dziewczyny wiecie, czy te autobusy są zawsze pełne? Czy w czwartek (za tydzień, czyli nie ma zadnych świąt ani nic takiego) powinny być luzy?
        I proszę może wypowie się ktoś kto z tego lotniska i z autobusów korzysta i nie wrzuca komentarzy o szklanych kulach....
        • morekac Re: Warszawa Modlin 25.01.15, 15:47
          Z dwójką dzieci i łapaniem bagażu (na który też trzeba poczekać) możesz się nie wyrobić. Jedno dziecko marudzi, drugie siku, a tu torba pięć razy uciekła... wink
          Jakiś czas temu jechałam też z GB i wątpię, czy się wyrobiliśmy w 30 minut od momentu wylądowania do momentu wyjścia z terminala. O autobusach nie powiem, bo nie korzystałam.
          Ale może autobus czeka na pasażerów z tego lotu?
          • kaka-llina Re: Warszawa Modlin 25.01.15, 16:57
            Nie będę miała bagażu na karuzeli... Młodsze dziecko w wózku, starsze mobilne i szybkie dosyć.. wysikam w samolociesmile
    • aurinko Re: Warszawa Modlin 25.01.15, 13:48
      kaka-llina napisała:

> Pytanie praktycznesmile Czy jeśli ląduje o 11.40 to zdarzę na autobus o 12.10 do
      > centrum?

Nie, nie zdążysz.
    • 5justi Re: Warszawa Modlin 25.01.15, 14:50
      Jest duża szansa, że zdążysz.
      musisz tylko jako jedna z pierwszych wysiąść z samolotu by być na początku odprawy.
      Przystanki do centrum są zaraz koło lotniska.
      • 5justi Re: Warszawa Modlin 25.01.15, 14:53
        AAAA i lotnisko jest malutkie.
        Jeśli odprawa pójdzie szybko do autobusu może z 3 minuty - może nawet nie.
        • kaka-llina Re: Warszawa Modlin 25.01.15, 15:14
          Super! Dzięki za konstruktywną odpowiedź smile Pewnie będzie mi ciężko wyładować się szybko, żeby zająć dobre miejsce w kolejceuncertain Jeśli będzie już późno, może poproszę obsługę, żeby mnie wpuścili bez kolejki (czasami sami mi to oferują, jak lecę sama z dwójką).
          Jak nie zdążę, to tragedii nie będzie poczekam na następnysmile
        • delecta Re: Warszawa Modlin 25.01.15, 15:58
          5justi napisała:

> AAAA i lotnisko jest malutkie.
          > Jeśli odprawa pójdzie szybko do autobusu może z 3 minuty - może nawet nie.

Lotnisko malutkie, prawda, ale jak wracałam latem, to ludzie stali na podwórku!!! Na kilka stanowisk czynne JEDNO! Pani z okienka zagadnięta o możliwość skrócenia kolejki odpowiedziała: "Nie widać, że wylądowały 3 samoloty naraz? A poza tym jest sobota."
          Rodzina wracała w grudniu 2013, padał śnieg, kolejka (w tym rodziny z dziećmi) również na powietrzu.
          • kaka-llina Re: Warszawa Modlin 25.01.15, 16:41
            Sprawdziłam, w tym czasie ląduje tylko jeden samolot, wcześniejszy jest o 9.00,późniejszy o 12.40.... Bilety już kupiłam zobaczymy jak będziesmile
    • beverly1985 Re: Warszawa Modlin 25.01.15, 16:57
      Ja bym zdążyła. Uwielbiam latać, mam duża wprawe i czasem wiedzę w taksówce 10minut po wylądowaniu samolotu. Lotnisko w Modlinie jest male, nie masz podręcznego -spoko! Tylko nie zahaczaj o toalety.
      • joa66 Re: Warszawa Modlin 25.01.15, 17:10
        A podróżowałaś kiedyś z dwojgiem małych dzieci i wózkiem, który trzeba odebrac z luku bagażowego?smile
        • kaka-llina Re: Warszawa Modlin 25.01.15, 17:18
          > A podróżowałaś kiedyś z dwojgiem małych dzieci i wózkiem, który trzeba odebrać
          > z luku bagażowego?smile
          Wielokrotnie (nawet nie policzę ile razy) smile w Łodzi bym zdążyła, w Poznaniu też.. W Londynie i Barcelonie nie ma mowy.. Do Warszawy jeszcze nie leciałam, dlatego pytamsmile
          Wózek z reguły czeka już przy samolocie jak wychodzę (chociaż ja częściej nadawałam wózek na bagaż ale tym razem tak nie zrobię bo to zajmie więcej czasu).
          • kaka-llina Re: Warszawa Modlin 25.01.15, 17:19
            oj sorry, to nie do mnie byłosad
            • joa66 Re: Warszawa Modlin 25.01.15, 17:30
              To było do beverlysmile Ja też jestem w stanie siedzieć w taksówce 10 min po wylądowaniu, ale ja zawsze wykupuję miejsce w rzędach 2-4, potem sprint do odprawy jeżeli trzeba i voila.

Nie mam doświadczenia z lataniem z tak małymi dziećmi, mam tylko obserwacje:zaczyna się od pozbierania plecaczków, walizeczki i sięgania po misia, który wpadł pod fotel. Potem trzeba wyjść, a jeżeli nie siedzi się blisko wyjścia to trochę trwa. Potem trzeba odebrać wózek. A potem dogonić takich jak ja co sprintem do odprawy. A potem nadzieja, że odprawa paspzortowa bez kolejki "bo dziecko", ale takich z dziećmi są tam dziesiątki.

imho - masz szanse jeżeli samolot wyląduje wczesniej, co się często zdarza.
              • kaka-llina Re: Warszawa Modlin 25.01.15, 18:01
                > imho - masz szanse jeżeli samolot wyląduje wczesniej, co się często zdarza.
                no na to liczę właśniesmile
                Ja miejscówek nie wykupuje (szkoda mi kasy) i faktycznie w 95% przypadków ląduje na końcu kolejki...Nigdy nie prosiłam o pomoc (w sensie przepuszczenie) chociaż kilka razy obsługa sama podchodziła i proponowała...
                Jak mówię, pierwsza z samolotu na pewno nie wyjdę (mam miejscówkę w 11 rzędzie), liczę na to że:
                a) samolot przyleci wcześniej
                b)będzie mało ludzi (do tej pory jeszcze można tanio bilet kupić i nie ,ze ileś tam tylko zostało)
                c)jakaś dobra dusza mnie przeprowadzi przez kolejkę
                d)po prostu będę taka fantastyczna sprinterka i zdarzę sama z siebiebig_grin
                Jak nie to nie... poczekam na następny...W histerie wpadać nie będę.
                • zurekgirl Re: Warszawa Modlin 26.01.15, 00:21
                  Modlin jest podobny wielkoscia do Lodzi. Wozek oddadza pod samolotem, jak w Lodzi. Jesli staniesz na poczatku kolejki do paszportow, to zdazysz z pewnoscia. Ja niestety ostatnio latam tylko w czasie przerw w szkolach w UK, wiec kociol na lotniskach, kociol w Modlin Busie, teraz pewnie bedzie pusto, tak jak przewidujesz. Jak dobrze pojdzie, pewnie w 10 minut po wyladowaniu bedziesz juz sterczec przy autobusie.
    • solejrolia Re: Warszawa Modlin 25.01.15, 18:58
      ja bym pewnie nie zdążyła, ale ja mam pecha, i zawsze utknę na końcu kolejki, i do wyjścia, i do odprawy, także ten teges, ja zawsze zakładam późniejszy autobus .
      no chyba, że zdążę, to jestem pozytywnie zaskoczona, że się udałosmile.
    • kamunyak Re: Warszawa Modlin 25.01.15, 23:04
      no wiesz, ja nigdy w Modlinie nie lądowałam ale jak kojarzę to Modlin jest spory kawałek od Warszawy, to nawet nie jej przedmiescia.
      Osobiscie wątpie czy zdążysz, a nie daj Boże jakas obsuwa w postaci korka i leżysz.
      Nawet jakbys wyladowała na Okeciu, które to lotnisko jest w Warszawie, to i tak cięzko by ci sie było przebic w pół godz. do centrum (od plyty lotniska licząc, ze wszystkimi dojściami pieszo) a co dopiero z Modlina...
      Ja bym zarezerwowała od razu atobus późniejszy.
      Zresztą poczytaj sobie niżej
      dojazd-na-lotnisko
      • kamunyak Re: Warszawa Modlin 25.01.15, 23:07
        ale chyba cos źle zrozumialam, więc cofam.
        • kaka-llina Re: Warszawa Modlin 26.01.15, 10:56
          smile no chyba troche... czytałam dzisiaj wczesnie rano i na moment zgłupiałamsmile
    • misiu-1 Re: Warszawa Modlin 26.01.15, 11:23
      Po lekturze wątku przyszło mi do głowy, że Twoje rozterki są zupełnie niepotrzebne. Zepnij się trochę i weź ze sobą jeszcze laptoka. Posiedzisz w terminalu na emamie i te głupie półtorej godziny zleci Ci jak z bicza strzelił. smile
    • redheadfreaq Re: Warszawa Modlin 26.01.15, 11:28
      Bez szans, sama jazda pociągiem to pół godziny, dolicz do tego odbiór bagażu, dojazd z lotniska na stację, pociąg raczej nie przyjedzie natychmiast, także nie, nie liczyłabym na to.
      • kaka-llina Re: Warszawa Modlin 26.01.15, 14:34
        O czym ty piszesz? Jaki pociąg?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka